Kuidas te oma tsiklit turvate?
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Kuidas te oma tsiklit turvate?
Ise olen värske tsikliomanik. Sai ostetud ilma helisignaali märguandeta esipiduri ketta lukustus ja nüüd on vitsad käes - suutsin juba teisel päeval sõitma minnes ära unustada, et see peal on, lükkasin ratast natuke enne sõidu alustamist mille tulemusena sõitis lukk tsikli plastikust esiporikasse sisse ja murdis sealt korraliku tüki välja. Õnneks tuttav tegeleb keretöödega ja ütles, et saab selle tagasi sulatada, aga mure ikkagi, et mis edasi - püüan palju tahan aga äkki läheb jälle mingi hetk meelest ära ja siis sama asi kordub. Et kas peaks ikkagi helisignaalimärguandega luku ostma? Oskab keegi soovitada mingit konkreetset head marki ja kohta kus müüakse? Või mis oleks
alternatiivsed võimalused oma ratta turvamiseks?
Re: Kuidas te oma tsiklit turvate?
samas on olemas ka selline asi http://motopost.ee/detailid.php?524
-
Teema algataja
See pidurikettaluku meenutaja tundub tõesti päris funktsionaalne asi
-
- Tsikkel: V4
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 7 korda
madsa kirjutas:See pidurikettaluku meenutaja tundub tõesti päris funktsionaalne asi
See toimib jhh, kunagi oli see piuksuga kettalukk- täpseltsamajama siis kui see piuksuma hakkas oli lukk juba kohtunud pidurisadulaga
-
Teema algataja
pontus kirjutas:See toimib jhh, kunagi oli see piuksuga kettalukk- täpseltsamajama siis kui see piuksuma hakkas oli lukk juba kohtunud pidurisadulaga
Ei tea midagi, mul Depoost soetatud miskine Motraxi piiksuga lukk ja kui ma ta üldse peale panen, siis on ta ikka väga erk. Niipea kui ratast puudud, juba kiljub..
-
- Tänatud: 118 korda
Mind on aidanud siiani just see eespool mainitud soovitus panna lukk kohe pidurisadula kõrvale. Kui pargid, siis vaata, kummale poole sa tsiklit esimesena liigutaksid minema minnes ja vastavalt sellele pane lukk kas ettepoole või tahapoole pidurisadulat. Siis saad ratast ainult mõne cm liigutada, enne kui lukk vastu pidurisadulat jõuab ja selle ajaga ei kasva kiirus veel nii suureks, et luku ja pidurisadula kohtumisel midagi katki läheks või ratta loha tõmbaks ja pikali kukuks. Mind on see lihtne võte korduvalt suurtest kulutustest ja piinlikest olukordadest päästnud.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Vist on mingi selline süsteem ka olemas, et üks jalaraud käib ära ja seda kasutatakse piduriketta lukustamiseks. Et kui ikka jalga kuhugi panna pole, siis vast sidurit veel ei päästa.
-
- Tsikkel: V4
- Tänatud: 7 korda
bitter kirjutas:Vist on mingi selline süsteem ka olemas, et üks jalaraud käib ära ja seda kasutatakse piduriketta lukustamiseks. Et kui ikka jalga kuhugi panna pole, siis vast sidurit veel ei päästa.
Ma vanasti, kui kuskile poodi läksin ja auto parkimiskoht jäi nii paarikümne meetri kaugusele (käeuletusest välja) siis võtsin ikka jagaja kaane kaasa ja pärast panin jälle tagasi kui poes käidud.Ja see ei lähe meelest ka kuna mootor ei hakka ju tööle ilma sädemeta
Vaevalt küll, et varas teab millise tsikli jagajat alati kaasas kanda. Ma arvan et see peaks raudselt kõige effekam olema
Motraxi vaikne lukk. Katsun seda meeles ka pidada, sest sageli seda ei kasuta.
-
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Mu arust hea nipp, kui kettaluku külge panna selline võtmehoidja spiraal. Mingi juhtme taoline ja neoon värvides need tavaliselt. Teine ots tõmba lenksu otsa ja nii ei unusta seda kindlasti, sest see paistab üdi hästi silma. Varas ka näeb ja ei hakka torkima ehk ratast nii lihtsalt. Spiraal läheb pärast lühikeseks jupiks ja ei sega.
-
- Tsikkel: ZX600-D3 (ZZR600)
- Kontakt:
Käepideme või heebli ümber pane roosa šleif. Toda ikka märkad ja siis tuleb meelde, et midagi tuli enne sõidu alustamist teha (lukk maha võtta).
-
- Tsikkel: V-Strom
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 1 kord
Sõlm taskurätti
Kunagi ühes ajakirjas oli nö mälupulga kasutamise/meisterdamise juhend järgmine.
Võtad puupulga(Lehtpuu) millele kirjutad veekindla markeriga peale mällu talletatava info. Ehk siis sina kirjuta peale sõna LUKK!
Seejärel topi see pulk endale per*se (lad keeles Anus) ja hoia seda seal 6 - 8 tundi olenevad inimesest.
Järgmisel päeval kui rattale istud ja teravat valu tunned tuleb kohe meelde "mälupulk" ja seal ilutsev märge : LUKK !
ghost-r kirjutas:Kunagi ühes ajakirjas oli nö mälupulga kasutamise/meisterdamise juhend järgmine.
Võtad puupulga(Lehtpuu) millele kirjutad veekindla markeriga peale mällu talletatava info. Ehk siis sina kirjuta peale sõna LUKK!
Seejärel topi see pulk endale per*se (lad keeles Anus) ja hoia seda seal 6 - 8 tundi olenevad inimesest.
Järgmisel päeval kui rattale istud ja teravat valu tunned tuleb kohe meelde "mälupulk" ja seal ilutsev märge : LUKK !
Irw...väkk! Aga kuidas oleks kadakapuuga?
Mul hoopis selline küsimus, kas keegi mingitel reisudel nt tsiklikatet turva või muul eesmärgil kaasa veab? Ainult ühe ilmselt kallihinnalise chopperi pilti olen siin näinud, kus kommenteeriti, et pidi katte alla piiluma- seega ilmselt ei veeta (vähemalt minu tsikliga sarnase rulli puhul). Kate kedagi selle alla piilumast või tegutsemast otseselt ära ei hoia, aga mingi moraalne takistus on ta ju ometi. Et mõni fetishist ratta ligi ei roniks näiteks.
-
- Tsikkel: Freewind
Äännn kirjutas:Mul hoopis selline küsimus, kas keegi mingitel reisudel nt tsiklikatet turva või muul eesmärgil kaasa veab? Ainult ühe ilmselt kallihinnalise chopperi pilti olen siin näinud, kus kommenteeriti, et pidi katte alla piiluma- seega ilmselt ei veeta (vähemalt minu tsikliga sarnase rulli puhul). Kate kedagi selle alla piilumast või tegutsemast otseselt ära ei hoia, aga mingi moraalne takistus on ta ju ometi. Et mõni fetishist ratta ligi ei roniks näiteks.
Minu tsikli kate on siuke paras palakas, mis pool kohvrit täidab, kuid naabrimehe oma paistab siuke üsna pisikeseks kokku käiv lina olema, mida isegi kaasa võiks vedada. Sel oleks vast mõju vaid ignorantsete aga muidu heade inimeste vastu, kes lihtsalt teadmatusest võõrast asja näputama tulevad, sellele lapsukesi istutavad ja oma kohvitassi toetavad - lühidalt paha just ei tee, aga omaniku õiglustunde vastu eksivad. Pahategijate vastu see ei aita vist mingitpidi.
Ratas tuleb hoida kodus garaazis ja tänaval..... numaitea. Siiamaale on tagaketta lukust piisanud. Paar esimest korda kül unustasin ja .....kukkusin kohapealt minnes ,aga nüüd seda pole enam juhtunud. Võibolla on see ka suuresti tingitud sellest ,et ma ei lukusta alati
. Mingit tohutut vihmakatet rattakaitseks aga kah ei kasuta kuna korra suure tuulega keeras selle ümber
Elu on ilus, kuid....
vihmakate hõõrub laki ja värvi ka matiks aga soomes on parem ,kui on mingi kate peal,sest osadel hulludel ajab EST nr. pöörded peale ja kas lükkab pikali jne.
Mul KLE-l koduõuel ka vihmakate peal, sest garaazhitee on selline, et ma käekõrval tsiklit sinna sisse ei saa või välja. Kui märg on, siis ei saa vist sõites ka. Pole seni miskit hõõrunud, mida ma ise poleks varustusega kriimustanud. Turva mõttes ka, sest hall kate kaugelt silma ei torka, ere värv aga küll. OK, mul on turvakoer ja kaks verejanulist kassi ka.
Kas põhjanaabrite seas on selliseid, kes märgi pärast ümber lükkaks? Et on lükatud või "naised saunas rääkisid"?
1x lõigati bensuvoolik katki,1x on pikali pandud (kohe gondlid ja sumpa kriime täis) ja kunagi keegi müüs ka bike ,mis oli soomes tänaval pikali lükatud. See vihmakate hõõrub siis ,kui on tugev tuul aga sul oma õues vist eriti ei ole ,mul tänaval seistes tuul liigutas ikka korralikult.
-
- Tsikkel: Suzuki GSX1250 FA
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 8 korda
Julged inimesed siin ikka mõned, et ainult kettalukuga tänaval rattad seisavad. Mis see kettalukk aitab, kui keegi mikrokaga tuleb ja tsikli kongi tõstab?
Endal seisab ka tsikkel korteri ees tänaval, kuid on jämeda ketiga posti küljes kinni, peal on tsiklikate, et ilma eest kaitsta ja et iga jobu peale ei roniks ja ei näpiks ning kirsiks tordil on veel tagatipuks kahepoolse sidega alarm ka peal.
Vot niimoodi leian mina, et saan öösel rahulikult magada
Ja seda kahepoolse sidega alarmi soovitan ikka kõigile, on ära tasunud ennast küll
Põnevaid kilomeetreid!
-
- Tsikkel: Freewind
Kui spetsiaalselt varastama tullakse, siis ei aita kett (rõhuv enamus kette on vähem kui minutiga läbi hammustatavad), kettalukk (tõstavad lukus oleva ratta rulale ja veereb väga hästi), ega kahepoolse sidega alarm (tihti sa ikka piisavalt ratta lähedal oled, et alarmile piisavalt kiirelt reageerida. Isegi, kui jõuad, on vargaid tõenäoliselt mitu, saad veel tappa ka). Tõstetakse kongi ja sõidetakse minema nii-ehk-nii. Oluline on hoida ratast juhuseotsijate eest ning selleks piisab juba kettalukust üksigi.
õemehe õemees kirjutas:Kui spetsiaalselt varastama tullakse, siis ei aita kett (rõhuv enamus kette on vähem kui minutiga läbi hammustatavad), kettalukk (tõstavad lukus oleva ratta rulale ja veereb väga hästi), ega kahepoolse sidega alarm (tihti sa ikka piisavalt ratta lähedal oled, et alarmile piisavalt kiirelt reageerida. Isegi, kui jõuad, on vargaid tõenäoliselt mitu, saad veel tappa ka). Tõstetakse kongi ja sõidetakse minema nii-ehk-nii. Oluline on hoida ratast juhuseotsijate eest ning selleks piisab juba kettalukust üksigi.
Täiesti ühel meelel
Hea, kui lükates suutsid aru saada, et kettalukk peal. Mul kulus sellest arusaamiseks kolm kohaltvõtuga kukkumist. Katkised gondlid ja peeglid ja heeblid. Ja ometi olin kirjutanud armatuurile suurte punaste tähtedega kleepsu - KETTALUKK! Siis üks targem andis hea nõuande - pargi alati tsikkel niimoodi, et enne sõitma hakkamist on vaja tagurdada ehk siis tagurpidi mõned meetrid tsikkel lükata. Toimis kenasti see nõuanne - kui tagurdamisel kolksu kuulsin, oli selge, et midagi segavat on esirattas.
madsa kirjutas:Ise olen värske tsikliomanik. Sai ostetud ilma helisignaali märguandeta esipiduri ketta lukustus ja nüüd on vitsad käes - suutsin juba teisel päeval sõitma minnes ära unustada, et see peal on, lükkasin ratast natuke enne sõidu alustamist mille tulemusena sõitis lukk tsikli plastikust esiporikasse sisse ja murdis sealt korraliku tüki välja. Õnneks tuttav tegeleb keretöödega ja ütles, et saab selle tagasi sulatada, aga mure ikkagi, et mis edasi - püüan palju tahan aga äkki läheb jälle mingi hetk meelest ära ja siis sama asi kordub. Et kas peaks ikkagi helisignaalimärguandega luku ostma? Oskab keegi soovitada mingit konkreetset head marki ja kohta kus müüakse? Või mis oleks
alternatiivsed võimalused oma ratta turvamiseks?
Kui varastati tütrel auto, siis politsei esimene küsimus oli, et ega autosse telefoni ei jäänud.... ,peale seda olen riigist välja sõites pannud akupurgi kõrvale kõnekaardiga, väljalülitatud heliga telefoni. Pole kunagi midagi juhtunud, aga endal vähemalt tunne, et midagigi tehtud. Peal ka kahepoolse sidega alarm.
-
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Sellinne tänulikuse tunne käib läbi lausa, teadmine et elan maal kus sedasorti bandiite poole vähem on, ratas seisab ise liikumisanduriga garaazhis muidu.
Sõbraga arutasime, et kui elaksin linnas, kohas kus ei ole korteri lähedal ühtegi head posti, siis laseks asfaldi sisse mingi üüratu suure tüübli, mille sisse keeraks raudrõnga mingit meeletut sorti jõuga sisse, linnaametnike poolest muidugi keelatud, aga keda see pisike rõngas ikka kotib seal äärekivi servas.
Minul tsikkel garaazis. Ise hoian ka silmad ja kõrvad lahti. Vajadusel võin panna oma armsa Amstaffi kah valvama
aga talle meeldib pigem voodis magada kui garaazis.
-
- Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
- Tänanud: 41 korda
- Tänatud: 35 korda
G4S
Hoonest väljas 2poolne alarm.
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.