Rumalad küsimused

Kasutaja avatar

Boobush
Tsikkel: roller
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 27 korda

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas Boobush »

Küsimus siis uue liiklusseaduse kohta.
Uues liiklusseaduses on sees selline punkt

ue liiklusseaduse kohaselt tuleb esmase juhiloa omanikul kehtivate liiklusseaduse rikkumiste korral sooritada teooriaeksam. Pärast teooriaeksami edukat sooritamist väljastatakse isikule juhiluba. Kui esmase juhiloa omajal on liiklusnõuete rikkumise eest kehtiv karistus, väljastatakse talle juhiluba pärast liiklusteooriaeksami edukat sooritamist.

Kui esmase juhiloa omajal on mootorsõiduki juhtimisõigus karistuseks ära võetud, tunnistatakse tema mootorsõiduki juhtimisõigus ja talle väljastatud esmane juhiluba kehtetuks. Mootorsõiduki juhtimisõigust ja uut esmast juhiluba võib taotleda pärast järelkoolituse läbimist ning liiklusteooria- ja sõidueksami edukat sooritamist.

Olen saanud esmaste juhilubade ajal väärteo protokolle ja karistuseks on olnud ka juhilubade äravõtmine.
Kuna saan 20. aastaseks 23 jaanuar 2011 (siis muutuvad kehtetuks esmased juhiload), siis taotlust saan esitada alles 24 dets. 2010
Kui ma esitan taotluse vanal aastal ehk siis kehtivate seaduste (loe aasta 2010 seaduste) järgi, kas sel juhul antakse mulle juhiload kohe kätte või rakendadakse minu puhul juba uue aasta seadusi (sest reaalselt hakatakse menetlema minu taotlust ju uuel aastal, ametnikel on teadupärast aega 30 päeva minu taotlusega tegeleda) ??
Samuti on olemas ARK-s selline asi nagu kiirmenetlus, mille puhul on minu asi juba valmis järgmise päeva lõunaks, maksab küll 400 kr rohkem ,kuid säästab mind teooriaeksamist, sõidueksamist ja psühholoogi "nõustamisest". Isiklikult tundub see variant kindlam ja arukam, sest siis ei saa mind kuidagi hiljem "kottida". Umbes, et "näe meil siin uued seadused ja nüüd hakkad kõike uuesti tegema".

Pöördun homme ARK-i oma küsimusega, kuid loodan, et ehk keegi targematest saab mulle mingit infot või nõu anda.

Parimat

EDIT: Ise küsin, ise vastan - "majasiseselt" on juristid seaduse välja mõelnud nõndaviisi, et vana LE ajal toime pandud rikkumised ei kandu edasi uude aastasse ja LE-sse. Seega ei saa vana LE järgi rikkujad enam psühholoogi juurde hooajapiletit ning uut teooria- ja sõidueksamit.

Ärge kihutage ! :bsmile:

Viimati muutis Boobush, 24 Nov 2010, 15:46, muudetud 1 kord kokku.

Mine “Ajaviiteks...”