Müük Soome
Moderaator: Moded
Müük Soome
Tervitus!
Kas kellelgi on kogemust kuidas müüa ratast põhjanaabritele? Kas liigset jama/bürokraatiat palju?
Tänud ette
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
Re: Müük Soome
Soome autoregister nõuab vähemalt autode puhul COC sertifikaati. Selle saamine võib vahest keeruline olla.
Ostu- müügi leping ja kogu moos. Ülejäänud teema juba uue omaniku mure. Soovitav pärast üleandmist arki minna ja tsikkel (ajutiselt) arvelt maha võtta! Nii igaks juhuks kui uus omanik otsustab painutama sellega soomes kohe hakata. Millegi muu pärast sa muretsema ei pea.
Myysin yhe honda shadow soome
Käisin ma Ark is. Minumäletamist mööda sai tehtud tsikli arvelt maha võtmine. Ja omanikuvahetus ... kurja ei mäleta mis teema. Et miski dokument tuli ark ist et riigist välja läks. Soomes nad peavad miski maksu maksma. See mind ei huvitanud.
Aga kohe kohe mul ka uus soome myyk kavas, kui keski vana 59a jaffi ära ostab eks kirjeldan kuidas läx
Weix
Kunagi mõned aastad tagasi müüsin ühe vana ratta soome. Sellel polnud isegi tehase numbreid raamile löödud. Öeldi, et vene aeg jäi mõnikord raaminumber kogemata peale löömata, numbrilööja vist. Protseduur oli lihtne. Läksime sommiga ostumüügileping näpus arki ja võeti eestis arvelt maha. Ülejäänu osas juba juhiti edasi ja soomlane sai vist mingi lisa paberi kaasa. Mingit erilist jebla küll ei olnud.
Ise olen ka ühe tsikli Soome müünud. Võttis üks sealt auto24 kuulutuse peale ühendust ja kirjutas mailile päris mitu korda. Tuligi lubatud päeval ja ostiski ära. Eestikeelne müügileping sobis talle küll, läks koos Eesti passi ja reg. numbriga.
Ei olnud ju mina kindel kas ta üldse tuleb ja kas ostab, ei hakanud ju selleks arvelt maha võtma (siin ju käib enne kümme nokkijat ja saapaga rehvikoksijat kellest ühestki ostjat ikkagi ei saa).
Siis ta seal pärast ootas midagi poolteist kuud mingit tolli "veropäätöksen'it" ja peale seda läks veel kuu kuni mul Eesti registrist see tsikkel kadunud oli. Seega jah Soome register annab ise Eesti omale teada omanikuvahetusest ja viimane siis kustutab ise arvelt.
Kas oskab äkki keegi mõnda müügilehta öelda, kuhu äkki saaks oma tsikli üles panna ja kuhu oleks mõtet ka .. ?
-
- Tsikkel: Zx9r, kx250f, DS650X
Keegi teab, kui suured neil seal soomes arvelevõtmise- ja paberimajandustasud on?
Võrr->Jawa 638->Dnepr 650->Suzuki GSX600F->Kawasaki ZX6R->Kawasaki ZX9R ja KX250f
Vero sõltub sajast asjast, aasta, läbisõit, lisad, analoogse asja keskmine turuhind Soomes jne. www.tulli.fi ja seal olemas tabelid maale toodud asjadest, otsi analoogne asi, nagu müüa soovid ja saad ligikaudse hinna, mis riik tahab omale saada
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.