Moto Survival 2011
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Moto Survival 2011
- aastal toimuvad Moto Survival koolitused järgmistel aegadel:
7. - 8. mai - Põhikursus 1
21. - 22. mai - Jätkukursus (eeldab põhikursuse läbimist)
4. - 5. juuni - Põhikursus 2
Registreerimisinfo: http://www.emmk.ee/survival
Re: Moto Survival 2011
Mõtlen küll teist aastat minekule, kuid see omavastutuse osa natuke hirmutab. Oma ratast ei tahaks väga lõhkuda.
Ma saan aru, et eelkõige pean ma õppima oma enda ratast tundma, kuid üleliigset nutsu gondlite lappimiseks ka ei ole. Olen ka seda lugenud, et igaüks teeb harjutusi omale sobivas tempos. Samas eesmärk on ju "push the limits".
Kas mingeid kooli rattaid ei ole võimalik laenutada? Või siis, et kui kellelgi on ratas, millest väga kahju pole, siis saaks nii veidi raha teenida - kui jääb terveks, siis oled puhta plussis; kui midagi juhtub, siis lapid rendist tulnud raha eest.
-
- Kaupmees
- Tänatud: 202 korda
- Kontakt:
Kui sa tahad enda ja tsikli piire proovida, siis Survival küll selleks õige koht ei ole. Selleks mine rajale! Survivali eesmärk EI OLE "push the limits". Survival on justnimelt selleks, et sa ei peaks õigete sõiduvõtete puudumise tõttu külge maha panema. Jutt ratta lõhkumisest on suht-koht rumalus selle ürituse puhul.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
- Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450
- Tänatud: 1 kord
spike kirjutas:Mõtlen küll teist aastat minekule, kuid see omavastutuse osa natuke hirmutab...
Ma olen mõni aasta tagasi survivalil käinud ja väga meeldis , ei mõelnud kordagi sellele, et seal külili kavatsen käima hakata igal pöördel ja pidurdusel. Asja eesmärk on ikka selles, et sa õpiksid õigeid ja ohutuid sõiduvõtteid just OMA rattaga mitte, et sõidad survivalil 160 kaaluva ühepütasega ja siis liikluses kulged 300 kg customiga, millega ikka neid manöövreid teha ei oska, sest õpitud ju teise rattaga. Kui niimodi karta külge maha panna siis kuidas sa liikluses sõidad ? Eesti hullumeelses liikluses on miljon korda ohtlikum liigelda, kui tühjal platsil spetsialistide juhendamisel õppida. Ega seal stunt sõitu tegema ei hakka, et kõhuli käimise oht on 99% Ma läheks hea meelega jätkukursusele või läbiks isegi survivali veel korra kuna see on väga väärt koolitus ja ma sain palju targemaks seal, paraku kipuvad need sõiduvõtted ununema ja hää meelega käiks seal iga kevad. Mine kindlasti, ära põe
Ma väljendasin ennast veidi valesti. Piiride proovimise all pidasin ma pigem silmas oma hirmude valitsemist. Näiteks kallutamisel.
Kindlasti on absoluutselt tähtis OMA rattaga sõitma õppimine. Samas autokoolis õpitakse ikka autokooli ratastega (ei lähe sa ju sinna ka kukkuma, vaid õppima) ja igasugused testimised tehakse ikka testkeskkonnas. Aga minu häda ongi ilmselt mõnikord ülemõtlemises.
-
- Tsikkel: VFR800
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
spike kirjutas:Ma väljendasin ennast veidi valesti. Piiride proovimise all pidasin ma pigem silmas oma hirmude valitsemist. Näiteks kallutamisel.
Kindlasti on absoluutselt tähtis OMA rattaga sõitma õppimine. Samas autokoolis õpitakse ikka autokooli ratastega (ei lähe sa ju sinna ka kukkuma, vaid õppima) ja igasugused testimised tehakse ikka testkeskkonnas. Aga minu häda ongi ilmselt mõnikord ülemõtlemises.
Lühidalt, unusta oma hirmud ja kindlasti mine Survivalile. Ise võtsin sellest osa 3 aastat tagasi ja julgen täie kindlusega väita, et seal õpitu võib päästa su elu.
-
- Tsikkel: Honda Deauville
Väga tore, et otsustasid osaleda. Käisin eelmisel aastal ja olen väga tänulik Survivali õpetajatele. Tõeline klass omaette. Sain seal kahe päevaga rohkem kui autokoolis kuudega. Ma vajasin just kindlust/julgust juurde ja seda ka sain.
-
- Tsikkel: BMW R 1200 GS, Sherco 300
spike kirjutas:Mõtlen küll teist aastat minekule, kuid see omavastutuse osa natuke hirmutab. Oma ratast ei tahaks väga lõhkuda.
Ma saan aru, et eelkõige pean ma õppima oma enda ratast tundma, kuid üleliigset nutsu gondlite lappimiseks ka ei ole. Olen ka seda lugenud, et igaüks teeb harjutusi omale sobivas tempos. Samas eesmärk on ju "push the limits".Kas mingeid kooli rattaid ei ole võimalik laenutada? Või siis, et kui kellelgi on ratas, millest väga kahju pole, siis saaks nii veidi raha teenida - kui jääb terveks, siis oled puhta plussis; kui midagi juhtub, siis lapid rendist tulnud raha eest.
Täesti olemas, kahjuks mitte Maarjamaal. http://enduropark-hechlingen.de/
spike kirjutas:Kas mingeid kooli rattaid ei ole võimalik laenutada? Või siis, et kui kellelgi on ratas, millest väga kahju pole, siis saaks nii veidi raha teenida - kui jääb terveks, siis oled puhta plussis; kui midagi juhtub, siis lapid rendist tulnud raha eest.
spike kirjutas:kuid üleliigset nutsu gondlite lappimiseks ka ei ole
Üldiselt on targem võõrast ratast mitte laenata, kui sul pole võimalik pilli pärast matsu välja osta.
Pane enda rattale kukkumispunnid, sumpakaitse ja mootori külje kaitse.
Kõik kokku läheb mingi 1500-2000 vanas rahas maksma. Ära tasub see kulu end juba esimese kukkumise järel. Tallinnas teeb selliseid töid metallimees Toomas - 5094367.
Kui laenad kelleltki ratast ilma vastavate kaitsmeteta, siis kergem küljepanek läheb remondina maksma 6500-8500 krooni.
Kehvemal juhul on võimalik 40 km/h kiirusel ratas nii üle nipli tõmmata, et väikese salto järel on sul kumbki velg puru ning kõik muu lihtsalt sodi. Remondifond sellisel juhul kümnetes tuhandetes.
Kui sa vanas rahas 70 000 renti maksad, siis saad minu ratast laenata
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Tere!
Kes on minemas sellel laupäeval (7. mai) Moto-Survival kursusele? Oleks soov ühineda ja minna pundiga! Pundis segasem!
Minuga võib ühendust võtta telefoni teel.
55536068 Andrei.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.