Rumalad küsimused
Re: Rumalad küsimused
bitter kirjutas:Minu küsimus on madalpinge vallast. Sauna salvkaevu pump asub maasse kaevatud (kaanega kaetud) kaevurõnga sees. Pistikupesa IP-d peast ei mäleta, 55? 65? Igatahes vedrukaanega ja pritsmekindel. Aga kuigipalju kondensaati ikka tekib sisse. Betoon ei ole ka veekindel, praeguste ilmadega koguneb rõnga põhja 5 cm vett, veeautomaat ja selle toitejuhtmed on väljast niisked, rikkevooluautomaat rakendub ja vett ei saa. Kui ma kõik juhtmed hoolikalt ära kuivatan, hakkab tööle (selleks korraks...). Suht tüütu nikerdamine on. Kas autode vigase isolatsiooniga küünlajuhtmete "parandamise" sprei võiks aidata? Või mingi veel kodusem vahend, millega juhtmed kokku mäkerdada?
Veest rõnga põhjas ma nii lihtsalt lahti ei saa. Kas on üldse lootust see rikkevoolukaitse kuidagi maha rahustada? 2-3 25w pirni kriitilisi kohti soojendama-kuivatama? Külmumise ohtu seal üldiselt pole, penost kaan peal ja vihmakindel on ka aga alt tulev niiskus on probleem.
Varem või hiljem mädaneb seal surverelee nikuinii ära. Võta ta üldse hüdrofori küljest ära ja kruvi saunas toru külge kui voolu võtad ka saunast. Kui kõrguste vahe on 5m siis vaja 0,5at vähemaks reguleerida. Kaabel ühenda otse pumba karpi ja jäta pistik ära või ühenda niiskuskindla harukarbiga.