Rumalad küsimused
-
bitter
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused
tazavi kirjutas:Aga kui kasutada maasoojuse nippi? st paar(kümmend?) meetrit vent. toru maa sisse kaevata ja kaevumaja põhjast sisse tuua, mahakaevatavale torule teha kuskile üks nurk ka sisse, nurga tipp olgu kõige madalamal ja nurga tippu tuleks teha auk, et kõik tekkind vesi sealt maa sisse imbuks (ilmselt kruusapadi ka alla). Siis peaks sissepuhutav temperatuur olema kümumispiirist üle ja välja läheb ülevalt juba soojem ja niiskem õhk. Sellega peaks saama ka alumise osa kuivaks. See on mul omal väljamõeldud teooria, reaalselt veel katsetanud pole.
Minu katsetamise peale pole sul ka mõtet loota - olukorras, kus pinnasevesi on nii kõrgel, et pressib läbi rõnga seina ja põhja sisse, ma kindlasti ei soovi rõnga põhja augustada
. Kui tõsiselt ette võtta, siis tuleks puurkaev teha ja salvkaev unustada.
Aga VEEL põnevat elektriteemadel - kortermajani toodi äsja uus, moodne küttetrass. Peale kütte ümberlülitamist tekkis küttetorudesse keevitustrafo särina sarnane heli. Paar päeva hiljem selgus ka heli allikas - terasest küttetoru ja malmist kanalitoru kokkupuutepunktis oli tagasihoidlik kaarleegi alge - metall hõõgus tumekollaselt, pimedas keldris oleks nagu küünal süüdatud. 10 min hiljem multimeetriga pinget torude vahel ei tuvastanud. Maja kilbil korralikku maandust pole, inimesed on ennegi vahel kurtnud et saavad nõusid pestes "vastu näppe" aga erinevatel põhjustel on probleemi lahendamine edasi lükatud. Jääb mulje, et keegi on mingi tarbija küttetoru külge maandanud ja see maandus kadus nüüd ära seoses uute, isoleeritud torudega
. Tuleb maanduse ehitamine ette võtta.