Algaja küsimused

sasslantis

Re: Algaja küsimused

Lugemata postitus Postitas sasslantis »

Tere. Ei hakanud foorumit risustama uue algaja teemaga :D Niiet kasutan ära seda suhteliselt aktiivset teemat siin :bsmile:
Nimetaks ennast uueks huviliseks, kellel teadmised on konkreetselt null :wack:
Nimelt on kaherattalise huvi kummitanud mind juba aastast 2007, hetkel olen 21a. Siiani olen liigelnud aga neljarattalistega (3 aastat) aga ühegi kaherattalise seljas ma pole istunudki (v.a roller/jalgratas :D )
Olen siin kümnete ja kümnete teemade viisi nõuandeid algajatele läbi lugenud ning võib öelda, et mõnevõrra olen targemaks kindlasti saanud.
Mõned üksikud asjad on täpsustavaid küsimusi tekitanud ning nii mõnelegi asjale on oma arvamus tekkinud.
Ühtegi A kati juhilubasid ma hetkel ei oma, nii et needki tuleb sobival ajal ette võtta. Pole proleemi.
Aga siis jõuame ratta valikuni. Lugedes olen jõudnud järeldusele, et sihiks on kasutada linn/maantee+rajale õppima vahelduseks. Üldiselt lühikesed otsad, kuid ei välista ka ca 150 km sõite ( arvan, et see on juba pikem ots ).
See on samuti selge, et valikuks ostub kindlasti bike tüüp, mitte naked ega miski muu tüüp.
Illustreerivaks näiteks: http://www.auto24.ee/used/870237
Välimus on mulle sellepoolest oluline, et mulle lihtsalt ei meeldi teised välimused. Meelepärased on konkreetselt sellised "seksika" ja kiire välimusega. Ärge nüüd ekslikult arvake, et mul on seda vaja esinemiseks ( kuigi eks sellise ratta puhul tuleb see mingil määral automaatselt välja juba :oops: ). Lihtalt mõtlesin, et kuna see unistus/soov on mul aastaid olnud, et võtaks kätte ja prooviks ära !
Kubatuurilt ma üle 600 ei vaataks. Ma usun, et võhikule on sellest rohkem kui küll. Kui jääb väheks saan ma tulevikus, rohkem kogenumana, vajadusel võimsama otsida.

Teemasid läbi sorides käis ka pikkus mitu korda läbi. Ise olen 192cm ja kaal tiksub 79-80kg ümber. Mõned ütlevad, et pikkus võib olla probleemiks, mõned et mitte. Hakkasin lausa korraks muretsema, et äkki sellised (nagu illustratsiooniks ülalpool tõin) ei ole väga mõeldud pikkadele inimestele. Eks kõige paremini saab pildi ette siis, kui lähen ja hüppan meeldiva välimusega ratta selga ja saan kohe teada, kas on mugav/mitte ning kas tundun ratta seljas võõrkehana või mitte.

Samuti jäi silma see, et sellist tüüpi masinad ei andesta algajate vigu eriti. Tõsi ? Tooks välja ka mu algaja sõelale jäänud masinad ( nagu mainitud, ei tea ma midagi tsikklitest ega ka suurt nende markidest ). Ps! tsikklid on hetkel valitud kõgiest visuaalse hinnangu alusel.
GSX-R
HONDA CBR600
R6
zx-r ( =ninja ?)
Hea ütlus, küll on naljakas, kui laps on lollakas :D Mind ajab lihtsalt muigama, et neid marke lugedes, tunnen, et loeks nagu ladina keelset õpikut. Kiirustama ma ei hakka, kõigepealt otsustasin tutvuda bike eluga lugedes ja uurides. Seejärel lubasid tegema, ratast ja varustust valima. Mingisuguse kalkulatsiooni olen ma teinud, baseerudes suvalisel valikul varustuse osas, ratta osas (+võimalike kuluosade vahetus) + load. Sain tulemuseks 4000-4200€ (u 2800-3000€ kasutatud ratas), kahtlemata läheb see kalkulatsioon lõhki, sest alati leidub midagi mida on vaja veel.

Mis ma siis ootaks tagasisidena. Otsest küsimust mul nagu polegi. Võibolla mõni sõna antud valikus olevate masinate sõbralikusest algaja vastu ( võite sisse tuua ka analoogse välimusega teisi masinaid, millest mina ei tea) ning see pikkuse "probleem" mis mind häiris. Kommenteerige kõike mille kohta tekkis arvamus.

Tänud. :bsmile:

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”