Millise kategooriaga millist haagist vedada võib
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 2008 korda
- Tänatud: 596 korda
Re: Millise kategooriaga millist haagist vedada võib
pühak kirjutas:XL1000 kirjutas:Spoiler
Ma üsna palju sellist haagist kasutanud autode vedamiseks ja see auto seal ees, on ilmselgelt liiga kerge ning juht tegi ka vist kõik valesti.Koorem peaks ka äkki olema natuke, võibolla ainult 10-15cm eespool.Kesktelik haagiste puhul on koorma kaalujaotus väga oluline.Esimene asi sellise vänderdamise leevendamiseks on kerge vajutus piduritele,et haagise pidurid rakenduks ja samalajal ka kohe veidi vedu taha,et veaks otseks.Samas, kui vedav auto on kerge ja lahja,siis asjad nii lõppevadki nagu seal videos.
Mina olen sellise haagisega, narva mnt-l 110 alas, haagise peal peaaegu 2t kaaluv auto, vabalt 120-ga lasknud ja polnud tunnetki,et midagi valesti oleks.
Seal videos oli Sinu nimetatud asjadele lisaks probleem veel see, et koorem oli liiga kõrge ning nii haagise, kui selle peal oleva auto vedrud hakkasid sünkroonis mängima. See resonants tekib teatud kiirustel, igal asjal natuke omamoodi ja olen märganud, et 90+ kiirustel seda reeglina ei teki. Kuskil 70-80km/h tunduvad selle koha pealt kõige ohtlikumad kiirused olema.
Pigem ikka see vale kaalujaotus,mitte kiirus,mis selle resonantsi tekitab.Seda tekib ka ilma lisa vedrutuseta(auto)kaubaga ja ka suurtel autodel .Suur ei leähe lihtsalt nii kergelt lõhkuma,aga muidu on kõik sama.Aga on ka suuri samamoodi küljeli keeratud.Ma olen nende suurtega ise ka ligi 2milj km läbi ajanud ja igasugu olukordi on kogetud.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.