Honda Transalp 1992 ranel
-
ranel
Teema algataja - Postitusi: 3299
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 380 korda
Re: Honda Transalp 1992 ranel
Divikas kirjutas:sinilind123 kirjutas:Divikas kirjutas:Tore "ranel", et sul jätkub entusiasmi nii suurt tööd ette võtta ja jõudu sulle aga ma lihtsalt enda naiivsusest mõtlen, et miks sa sellise rondi endale üldse ostsid, kõik see,mida näitad on ju lihtsalt peale vaadates koheselt tuvastatav.....transalpi ikka annab sellisesse seisu viia....sellist risu ei tahaks ka siis kui ilma saaks....seda enam, et mingi raha eest saaks ju ka sõidukorras ratta.
Ikka juhtub. Mina ostsin mõned aastad tagasi transalpi endale, millel tõmbas mõni aeg hiljem kepsusaale ringi ja mootor oli kinni. (veovõll oli küll tollel korras vähemalt
)
Muidugi juhtub, ega sisse ei näe, aga see, et veohammakas on keevitatud võlli otsa on piisav märk, et rattaga on hullu pandud. Kasutatud asja ostmine on alati risk, siiski on kindlad märgid, mis näitavad kohe ära....ega ma ka muidugi see maailmatark ei ole, eks me kõik õpi, oma vigadest ehk veel kõige paremini. Paras julgus ka see, et te sellise tehnikaga proovite kodunt kaugemale minna. Igal juhul edu ja need, kes üritavad Venemaad tundma õppida, ainult positiiv minu silmis.
Eks see oleneb ka müüjast. Mina sattusin pahatahtliku müüja otsa. Sama lugu oli õlikuluga, et sai üle küsitud ja paarsada grammi võtvat 1000km peale. Tundus igati OK arvestades aastakäiku ja kohapeal seda ju kuidagi üle ei kontrolli. Sama lugu esimese hammaka võlliga. Selleks, et näha seda, tuleb käiguvahetushoob maha kiskuda ja peal olev kate. Ainus mida teadsin eelnevalt, et sidur libiseb.
Selle remondiga on nii, et võiks ju rõõmsalt võlli külge uue hammaka siristada, kallata õli hoolega peale ja sõita rahus edasi mingi aja kuni täiesti läbi. Või siis teha ratas korda. Osad tööd on ka sellised, et kui ma juba korra mingi asja lahti ära kisun, siis pigem vahetan ka muud jupid ümber ära, et hiljem lahti lammutama ei peaks. Edasi saab juba manuaali hooldusvälba järgi arvestada. Eks see vana ratta ostmine ongi suur bingo. Mina eelistan asjad korda teha ja siis on hulga muretum sõita. Pigem remondin garaažis kui kusagil tee ääres.
Hetkel kulud:
Ratas 1000 EUR
Kohvri raamid 50 EUR
Uus sidur ja siduritross: 110 EUR
Rutska soojendused: 45 EUR
Uus spido süsteem koos trossiga 137 EUR
Ette ja taha uued rehvid 110 EUR
SKF laagrid ja tihendid ette 19 EUR
Mootori tihendi komplekt 100 EUR
Saalte ring 100 EUR
Veovõll 153 EUR
Uus tähik ette 37 EUR
Rõngad 110 EUR
Koso näidik 30 EUR
Piduriklotsid+heeblid, uue lohvid, küünlad jne nänn 120 EUR
Uus aku 45 EUR
Uus õli ja filter 40 EUR
Kokku 2200 EUR
Aga õigete saalede osas, ei oska ei Catwees ega Motohoov öelda ega ma ise ka ei tuvasta ära, et mis õige saale sinna sisse oleks. Ilmselt vaid mõõtmise teema.
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.