Montaazi määre - kas ja mida kasutate?

Tort
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 178 korda

Re: Montaazi määre - kas ja mida kasutate?

Lugemata postitus Postitas Tort »

koi kirjutas:

Mootorit koostades kasutage ikka sama õli, millega edaspidi toimub kogu veski määrimine! Miks?
Sest igasugune konsistentne pasta või muu mögin seguneb õliga. Märgsiduri puhul satub selle eriti libestavad osad ka ketaste vahele. Molübdeeni sisaldavad rasvad sidurile ei meeldi, sest seda kraami pole õli võimeline maha uhama. Samuti takistab paks määre normaalset õli ringlust liugpindade vahel...

Minu ratta TEHASEMANUALIS soovitatakse just MoS2 määret mootori kokkupanekul ja tegu on märgsiduriga, mis käib samas ruumis sama õliga. Nii et kas ülal toodu on külamehaanikute jutt või isegi, kui tõepõhi on all, siis kirjeldatud efekt on kordades väiksem ja ei oma sellises ulatuses negatiivset mõju ehk rohkem on sellest määrdest kasu, kui kahju. Küsimus on ilmselt ka koguses ja peale montaazi peab ju niikuinii peatselt õli vahetama.

Põhja Siil kirjutas:

Tõstan vana teema üles - uued nukkvõllid lähevad peale. Teen esimest korda, ja tahaks võimalikult korralikult teha. Mis määret peale panna? Kas iga molübdeenmääre (mos2) sobib?
Oskab äkki keegi soovitada toodet, mida on kohapeal võimalik osta?

Kui mina uurisin, siis seda õiget MoS2 ei olnud letist saada Eestis, igasugu s*tta ma pigem ei kasutaks. Ise leotasin sama mootoriõliga ja vahetasin 500 km järel õli lihtsalt. Kokku läks küll vana ladvaga (va klapisääretihendid), vaid kolb oli uus koos rõngastega ja silinder puuritud, aga ma peaks tegelikult nuka ka vahetama kunagi ja ise ei viitsiks ilmselt määret kasutada, vaid leotaks piisavalt, veenduks õlirõhu olemasolus ja vahetaks peatselt õli lihtsalt.

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”