95 E - 15.70 (Tänasest jälle 13.95) :D
Moderaator: Moded
-
- Tsikkel: Ural Solo '06
- Kontakt:
Ühest küljest on mul isegi hea meel, et lõpuks ometi leidub piisav ettekääne oma tervis käsile võtta ja jalgrattaga sõitma hakata. Teisest küljest teeb meele mõruks see, et talvel ju ei sõida jalgrattaga. Või rolleriga. Suluseis igatpidi.
Globaalses mõttes ei ole siin midagi imestada, sest sellist seisu on ennustatud juba aastaid mõnikümmend tagasi. Olgugi ehk liiga apokalüptilistes värvides - naftavarud ammenduvad, kütusehinnad kerkivad lakke, majandus kärbub ja tekivad rahutused - kuid ometi on sellise ennustusega raske mööda panna. Kõik ju teavad, et ühel hetkel saab nafta otsa. Lihtsalt keegi ei usu, et see juhtub meie ajal ja sellisel viisil. Mis, nafta polegi otsas? Tehniliselt võttes küll, kuid olukorras, kus rafineerimistehased ei suuda toime tulla astronoomiliselt kasvava nõudlusega ja siis veel mingi shit happens (no offence, Katrina darling), võib ometi väita, et see ongi ALGUS. Nüüd hakkab ühtlasi tunda andma selle tulemus, et suured tööstus- ja kütusegigandid on omakasupüüdlikel eesmärkidel aastakümneid edukalt suutnud pärssida alternatiivenergia väljatöötamist ja rakendamist transpordisektoris.
Samas ehk on sel kõigel ka positiivne lõpptulemus, kui inimesed viimaks ometi hakkavad häda sunnil huvituma alternatiivkütustel töötavatest transpordivahenditest, aidates sellega ehk pisutki vähendada saastekoormat, mille all meie planeet praegu ägab.
Globaalses mõttes ei ole siin midagi imestada, sest sellist seisu on ennustatud juba aastaid mõnikümmend tagasi. Olgugi ehk liiga apokalüptilistes värvides - naftavarud ammenduvad, kütusehinnad kerkivad lakke, majandus kärbub ja tekivad rahutused - kuid ometi on sellise ennustusega raske mööda panna. Kõik ju teavad, et ühel hetkel saab nafta otsa. Lihtsalt keegi ei usu, et see juhtub meie ajal ja sellisel viisil. Mis, nafta polegi otsas? Tehniliselt võttes küll, kuid olukorras, kus rafineerimistehased ei suuda toime tulla astronoomiliselt kasvava nõudlusega ja siis veel mingi shit happens (no offence, Katrina darling), võib ometi väita, et see ongi ALGUS. Nüüd hakkab ühtlasi tunda andma selle tulemus, et suured tööstus- ja kütusegigandid on omakasupüüdlikel eesmärkidel aastakümneid edukalt suutnud pärssida alternatiivenergia väljatöötamist ja rakendamist transpordisektoris.
Samas ehk on sel kõigel ka positiivne lõpptulemus, kui inimesed viimaks ometi hakkavad häda sunnil huvituma alternatiivkütustel töötavatest transpordivahenditest, aidates sellega ehk pisutki vähendada saastekoormat, mille all meie planeet praegu ägab.
I'm not a gynecologist, but I'll take a look.

MTV3.fi uudised http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /09/390016
(juba vana uudis 04.09, kuid raagitakse aktsiisi paremast kasutamisest.)
keskel hea Hungari naide, et kui bensiini hind t6useb, langeb vastavalt aktsiis..
Tankides nadala Soomes, pani nadalal6pus uus hind rekordeid - ule 1.5 eur liiter,
meil Statoilist olid 6htul pea samad hinnad aga kroonides 1/1

Bensan hinta kohosi 1,5 euroon 1.9.2005 18:45
Autoilijoiden kukkaroa koetellaan. Edes sotien syttymiset eivät ole saaneet bensiinin hintaa pomppaamaan yhtä paljon kuin hirmumyrsky Katrinan aiheuttama noin 15 sentin hinnankorotus.
Iltalehti artikkel http://www.iltalehti.fi/2005/09/05/2005 ... 3_uu.shtml
Viimati muutis Cowboy, 05 Sept 2005, 09:37, muudetud 1 kord kokku.
-
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
Paha ta ju on, et tõuseb kogustaeg, aga kumm on see, mis rahalist muret alati valmistab. Kuna saab pidevalt otsa ja tuleb korraga suurem summa raha välja käia. http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=10932
See on ikkagi arvestatavalt suurim kulu siklil.
Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Nii tehes kiire arvutuse, siis:piiks kirjutas:Paha ta ju on, et tõuseb kogustaeg, aga kumm on see, mis rahalist muret alati valmistab. Kuna saab pidevalt otsa ja tuleb korraga suurem summa raha välja käia. http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=10932
Tagurehv, uus, poes: 180/55/17-2600 eeku kestab ütleme jämedalt 10000 km
2600eek/10000km= 0,26 eek km
esirehv, uus, poes:120/70/17 -1900 eeku kestab ca 14000km
1900eek/14000km=0,135 eek km
Rehvidele kulub 0,26+0,135=0,395 eeku km ehk jämedalt 40 senti kilommeter.
Bensiin: 15.85 eek/l
kulu 6,5l/100 km
15,85*6,5=103,025 eek/100 km
mis siis teeb 1,03 eek km
Ehk siis rehvi ja bensiini kulu vahe kilomeetri kohta tuleb ca 2,5x millest tulenevalt ei saa enam kahjuks rääkida, et bensiini kulu pole tänavasõidus oluline, rehvidele kulub enamus rahast.
Ok arvutus on pealiskaudne ja hinnad (rehvide omad) on sellised, millest on võimalik nii odavamalt kui ka kallimalt neid osta.
Arvestades veel juurde õli, keti, ketimäärde ja muud kulud, tuleb 1km omahind tugevalt üle 2 krooni.
have fun ühesõnaga

Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Taitsa ajakohane lugu, arvestades pidevat kutuse hinna t6usu.
http://toccionline.kizash.com/films/1001/178/index.php I Can't Afford My Gasoline
http://toccionline.kizash.com/films/1001/178/index.php I Can't Afford My Gasoline
Statoil on küll elumõttetu koht kust kütust osta minuarust, olgugi sul extra kaart. Nestest saad sama hinnaga mis statoilist oma kaardiga...ja niipalju kui ma kuulnud olen siis osad nurisevad selle kütte peale mis sealt saab. Ise olen koguaeg ostnud Nestest 98-t ja olen rahul...kuigi olex võinud oodata tänaseni oma tankimisega, sest eile võtsin paagi täis ja täna lasti 50 senti alla 

-
Teema algataja - Postitusi: 572
Kuldkaardiga Nestest 10 senti odavam.Sharpshooter kirjutas:Statoil on küll elumõttetu koht kust kütust osta minuarust, olgugi sul extra kaart. Nestest saad sama hinnaga mis statoilist oma kaardiga...ja niipalju kui ma kuulnud olen siis osad nurisevad selle kütte peale mis sealt saab. Ise olen koguaeg ostnud Nestest 98-t ja olen rahul...kuigi olex võinud oodata tänaseni oma tankimisega, sest eile võtsin paagi täis ja täna lasti 50 senti alla
Päris ausalt öeldes siis läksin paar aastat tagasi 95 Euro Ultima peale üle ja arvutan nii või naa - ikka tuleb odavam sõita kallima bensiiniga.
-
- Kontakt:
Ma nüüd täpselt ei suuda jälgida inimeste mõttekäiku. Need, kel raha nagu muda, ei tee teist nägugi, ükskõik mis hinnaga bensiin... Neil, kes raha ikka lugema peavad, mida see 50 senti ikka päästab, et siin hõisata? Ma hakkaksin hõiskama siis, kui bensu hind alla 10 krooni kukub. Ehk siis minu hõiskamised on hõisatud. 

-
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Tänatud: 1 kord
- Kontakt:
eraisiku kaart? -50 senti? sisuliselt Neste hindadest? siis ma ei imesta, miks Hydro Texaco'l sitasti läheb ja hr. Kadastik ametit pidi vahetama...XS400 kirjutas:mul on uno-x kliendikaart ja sellega on -50 senti liitrilt. olen aastaid sealt bena võtnud,enne olin ka neste klient..
statoilist käin kaarega mööda
-50 senti Statoili hindadest on norm marginaali endale jätmine aga... see selleks. Fakt on see, et vahet pole kas 15.70 või 13.95, samapalju kulub teda ikka liitrites ja ise pole küll ühtki sõitu tegemata jätnud. Kuigi papiga priisata pole minulgi.
8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
9,09 @ 1/4 - Suzuki Hayabusa turbo
9,8x @ 1/4 - Kawasaki ZX6R
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
Kui sa nüüd räägid võrridest e. särridest, siis 98 on küll viimane asi, mida sinna toppida
.Aga kui jutt on rollerist, siis peaksid küsima mõne rollerimehe käest.Väikese kubatuuriga ei olegi see vahe ehk nii märgatav, kuid suurema töömahu juures (minu puhul vähemalt) ökonoomsus hakkab juba välja lööma
primo

primo
Challenge the Adventure.Ride The World
-
- Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
- Kontakt:
Hr Kadastik??? Äkki ikka Kivistik? Ja PIDI ametit vahetama? Ikka kogu maailma infot valdate siis ma vaatan... Mis siis, et kodanik ise Säästukate ketti juhtima läks...pacaan kirjutas:eraisiku kaart? -50 senti? sisuliselt Neste hindadest? siis ma ei imesta, miks Hydro Texaco'l sitasti läheb ja hr. Kadastik ametit pidi vahetama...
Ja ma julgen selles kahelda, et iga eraisik 50 senti alla saab. Sellised discount kaardid on ettevõtetele kõikidel tanklakettidel (ka Uno X-l muideks...) ja alla saab teinekord rohkemgi, kuid selleks peab ikka kuus üsna arvestatava koguse ostma...
-
- Tsikkel: ZX12R turbo
- Kontakt:
my badFazer kirjutas:Hr Kadastik??? Äkki ikka Kivistik? Ja PIDI ametit vahetama? Ikka kogu maailma infot valdate siis ma vaatan... Mis siis, et kodanik ise Säästukate ketti juhtima läks...

ja "PIDI" kohta olen kuulnud kütusemüüjate ringkonnast, ei pruugigi olla absoluutne tõde, samas olen kuulnud samast ringkonnast, et unox-l ei pidavat just kõige parimad ajad olema, seega nagu oleks loogiline ju, et tippjuht lahkub ametist või mis?
8,64 @ 1/4 - Kawasaki ZX12R turbo
-
- Kontakt:
Jah, tõusku bensiinihind mis ta tõuseb, peaasi et õlu odav on. Samas ma eriti teada ei tahagi, millest see odav pilku valmistatud on, et ta nii odav saab olla... Järsku hakkan siis päris karsklaseks.
Aga lapsed, Katrina kole õde Rita läheneb Texase naftarafineerimistehastele; parem mahutid täis valada, enne kui bensiin 18 krooni peale hüppab!
Aga lapsed, Katrina kole õde Rita läheneb Texase naftarafineerimistehastele; parem mahutid täis valada, enne kui bensiin 18 krooni peale hüppab!
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.