Nozzu Kawasaki KLR 650 (s.1999)

Kasutaja avatar

Teema algataja
Nozzu
Tsikkel: Honda CRF300L
Tänanud: 440 korda
Tänatud: 80 korda
Kontakt:

Re: Nozzu Kawasaki KLR 650 (s.1999)

Lugemata postitus Postitas Nozzu »

WD40, ketipuhastusvedeliku ja pintslite koostöös sai see tigu nüüd siis lahti. Ütleme nii, et vaatepilt ei olnud ilus. Esialgu ei liikunud seal midagi, kuhugi. Nagu monoliitne kamakas. WDga leotamise tulemusena sain detailid siiski üksteise küljest lõpuks lahti ja ka puhastatud.
kolmtigu.jpg
Noh, ja siis hakkas ka selgeks saama põhjus, miks spidokas ei tööta. See hammakas, mis tigu ringi peaks ajama, näeb välja selline:

tuguteisestservast.jpg
servast.jpg
küljelt.jpg
Päris brutaalne värk. Keskelt täiesti lohku kulunud. Ma küll ei tea, aga kahtlustan, et orginaalkonditsioonis ta selline välja nägaema ei peaks.

Igaks juhuks ladusin siiski veel pusle kokku ja proovisin keerutada. Tõepoolest, sõiduga vastassuunas keerates isegi haagib aeg ajalt kergelt taha ja liigutab seda tiguposti. Aga sõidusuunas libiseb hammakas selle sisse hõõrdunud vao tõttu lihtsalt postist üle.

Jääb mulje, et see post, mis nüüd tänu puhastamisele vabalt liigub näpuga keerates ja loksub kenasti üles alla oma kandepulga otsas, jäi mingil hetkel seisma ning kulutas hammaka ära.
Miks tigu seisma jäi, jällegi oletus aga teokere seest leidsin peenikesi vedru tükke, ilmsetl selle kummitihendi detail, mis seal seespool ringiratast on. Ehk siis oli kogu määre teokojast otsa saanud, vesi sisse pääsenud, vedru läbi roostetanud, selle tükid teo vahele sattunud, teo kinni poonud ja...nii ta läks.

Minu õnneks on see hammakas pehmemast metallist kui ratta velje küljes olev vastus teole - muidu oleks ilmselt selle ära lõhkunud. Nagu ka mõnedel juhtunud on, nagu Youtubest näinud olen.

A vist ei ole mõtet hakata spidokale uut hammakat ja tihendit soetama vaid tuleb kogu komplekt hankida. Ma ei oska hinnata, kas see tigupost on seal normaalses olekus või on see kah kahjustada saanud.
Manused
pealt.jpg
Minu seiklused rattal liikuvas pildis: www.youtube.com/@nozzzz

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorrattad ja projektipäevikud”