Õnnetused 2025

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

slev
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 22 korda

Re: Õnnetused 2025

Lugemata postitus Postitas slev »

Vint kirjutas: 07 Aug 2025, 16:30
Ooh, siin on taas põnevaks läinud.

read-comments-michael-jackson.gif
Trump ja Volodja materdavad

xs77
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas xs77 »

mx77 kirjutas: 07 Aug 2025, 16:09
xs77 kirjutas: 07 Aug 2025, 15:25
Kuule, võta oma roller ja mine sõitma või Bolti vedama. Lolli juttu pole siia foorumisse vaja.
Teie rumalusi ja kahesõnalisi lauseid olen ka eelnevalt lugenud. Ajalehe jutu peale liiklusõnnetuse tausta kirjelduste osas võiksite liikluspolitsei spetsialist olla ja tasakaalukas otsus "juhtivuurijalt mx77 - Lihtsalt ei oska sõita" :)
Kui mootorrattur sõidab kurvis väliskurvi poole välja, siis on ainuke põhjus vilets sõiduoskus
[/quote]

Hindan Teie otsuseid ja liiklusteadlikust. Kuidas küll õnnetused juhtuvad ja saatke siis ka mailis oma ülevaade õnnetuse dünaamikast politseile. Olite ju kõrval, kui õnnetus juhtus või? Kuidas suudad juhtumit hinnata peale "Kuule, võta oma roller ja mine sõitma või Bolti vedama. Lolli juttu pole siia foorumisse vaja." või "Lihtsalt ei oska sõita".. Lisaks "Kui mootorrattur sõidab kurvis väliskurvi poole välja, siis on ainuke põhjus vilets sõiduoskus". Olen teie jaburduste suur austaja, kuid.. Internetis ja delfi uudiste taustal ma hoidun järeldustest... :(
Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

No aga miks siis välja sõideti, seleta palun?
Saadetud kettaga lauatelefonist!

xs77

yeekim kirjutas: 07 Aug 2025, 18:15
Tänud küsimast ma ei oleta õnnetuse põhjuseid piltide taustal või Delfit lugedes..Seleta Sina siis lahti politseile, mis juhtus ja kuidas juhtus? Oled selleks võimeline? Täpne kirjeldus miks juhtus ja kuidas juhtus. Jah Teil on võimalus olukorda lahti kirjeldada oma nägemuse põhiselt ja kirjeldus oma nägemusest saata mailile ppa@politsei.ee.
Kasutaja avatar

Henn
Tsikkel: Honda
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 69 korda

Lugemata postitus Postitas Henn »

"Speed was okay, but corner was too tight..." (Kankkunen).

xs77

"Speed was okay, but corner was too tight..." (Kankkunen).
[/quote]

Tundub, et Yeekim sai väärika vastuse :wink:
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

xs77 kirjutas: 07 Aug 2025, 18:27
Tänud küsimast ma ei oleta õnnetuse põhjuseid piltide taustal või Delfit lugedes..Seleta Sina siis lahti politseile, mis juhtus ja kuidas juhtus? Oled selleks võimeline? Täpne kirjeldus miks juhtus ja kuidas juhtus. Jah Teil on võimalus olukorda lahti kirjeldada oma nägemuse põhiselt ja kirjeldus oma nägemusest saata mailile ppa@politsei.ee.
Milleks peaks keegi midagi üldse politseile seletama?

Nomidaiganes
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Nomidaiganes »

Nonii härrased, võib vist foorumi kinni panna. Kui keegi midagi arvata tahab, siis mingu arvamusfestivalile.
Kasutaja avatar

Teema algataja
MustVälk
Tänanud: 602 korda
Tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

07.08.2025 kella 06.29 ajal juhtus liiklusõnnetus Keila linnas Uus-Paldiski tee 5 juures, kus 41-aastase naise poolt juhitud mootorratas Honda CB 600F kaotas juhitavuse ning sõitis teelt välja. Kiirabi toimetas juhi haiglasse.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!

xs77

mx77 kirjutas: 08 Aug 2025, 07:53
Milleks peaks keegi midagi üldse politseile seletama?
Miks mitte? Kui olete nii teadlik õnnetuse asjaoludest ja teie puhul "fakti kinnitus" Sõita ei oska (Teie väide)..Teie lugupeetava koht on ju liikluspolitsei ridades kõikide Teie arvamuste põhiselt.. :P Ehk Teie eksperthinnangut ootab ppa@politsei.ee. Teie loba foorumis ei ole just väga arukas ega aita kaasa loogikale, mis tegelikult juhtus... :wink:

CaveMan
Tänanud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas CaveMan »

Ei ole üldse põnev. Totaalne läbu. Kustutage see jama ära.

Fox2
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Fox2 »

Kui ei sobi teemasse, kustutada.
https://translate.google.ee aitab tõlkida.
Kas Norras on vaja elupäästvaid ringe? See võiks vähendada mootorrattaõnnetusi 80 protsenti.
Nii jahmatavad numbrid, et vaevalt usukski, et see tõsi on, ütleb Norra Mootorrattaliidu juht.
Sel aastal on seni olnud 19 surmajuhtumit, viimase seitsme aasta keskmine on olnud 18 surmajuhtumit aastas.
Pooled mootorrattaõnnetustest juhtuvad kurvides, sageli vasakpöördes.
Austrias Tiroolis läbi viidud pilootprojekt vähendas mootorrattaõnnetusi 80% võrra, kasutades sõiduteel ringe ja ellipse.
https://www.nrk.no/nordland/sirklane-so ... 1.17515521
Kasutaja avatar

Teema algataja
MustVälk

08.08.2025 kell 20.56 toimus liiklusõnnetus Harju maakonnas Viimsi vallas Püünsi külas, kus 27-aastane mees liikus mootorrattaga Suzuki, kaotas juhitavuse ja kukkus. Kiirabi toimetas juhi haiglasse.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Kasutaja avatar

Teema algataja
MustVälk

CaveMan kirjutas: 08 Aug 2025, 20:59
Ei ole üldse põnev. Totaalne läbu. Kustutage see jama ära.
Nõus.

Mõnikord on vaja head arutelu, et hoida teemat ja hoiatavaid näiteid aktiivsena. Isegi mõne inimese kehv arvamus või "läbu" saab korralikult argumenteeritud ja ekspertide poolt läbi arutatud. :)

xs77

Kiired vastused ja taaskord meenutan, et ajakirjanduse lugemise taustal ei tasuks teha järeldusi . Tehniline foorum siiski ja "Vaatasin pilte ja sain kohe aru kuidas õnnetus juhtus"..Ma isegi ei muiga sellise kirjutise peale.. :?
[/quote]

Kuule, võta oma roller ja mine sõitma või Bolti vedama. Lolli juttu pole siia foorumisse vaja.
[/quote]

Iga kirjutisega tõestate oma rumalust ja solvanguid teiste lugejate suunas... Mul on jäänud mulje, et lühilaused „ise oled loll“ ja „sõita ei oska“ on Teie stampvastused...Sõida oma rolleriga edasi ja muud vihjed? Ma ei ole veel nii vana, kui Teie ja kummardan vanainimeste tarkuseid... Kuid MX77.. Teie jutt on ju lauslollus ja selliseid vanureid ma ei oska austada... Vabandan, kui endast vanemaid (paraku mitte targemaid) solvasin... Kuid ajalehtede ja foorumi põhiselt ma ei julgeks nii kindlalt väita, mis juhtus.. Teatud mõttes on hea, kui õnnetuse asjaolusid arutatakse ka foorumites.. Pigem ärge muutuge nii enesekindlateks ajalehtede ja piltide taustal. Kena õhtut ja vältige üldistusi... :(
Kasutaja avatar

cossie
Tsikkel: B-12T
Tänanud: 139 korda
Tänatud: 71 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cossie »

See põlenud ratas on fz6, ja igaüks teab, et kuuesajased on algajate rattad. Seega loogiline, et ei oska sõita. (SARKASM)
Loobin lihtsalt õli tulle, ratturile muidugi kiiret paranemist :ner:
Viimati muutis cossie, 12 Aug 2025, 08:43, muudetud 1 kord kokku.
https://www.facebook.com/M3G-182376025137021/
Hayabusa k5 + Voshod 3M + XT660R
Kasutaja avatar

Krl
Tsikkel: Welcome to the darkside
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas Krl »

cossie kirjutas: 10 Aug 2025, 09:06
See põlenud ratas on fz6, ja igaüks teab, et kuuesajased on algajate rattad. Seega loogiline, et ei oska sõita.
Ma päris nii küll ei ütleks, et ainult algajate rattad. Need on ikka suht omal kohal ka naiste jaoks, kes on lühemate jalgadega ja kellel lihtsalt päris ratta peal ei ulatu foori taga jalad normaalselt maha, kuna päris rattad on reeglina suurema raamiga.
Kasutaja avatar

Maaks
Toetajaliige
Tsikkel: Yamaha FZ8SA
Tänanud: 196 korda
Tänatud: 418 korda

Lugemata postitus Postitas Maaks »

Krl kirjutas: 11 Aug 2025, 08:44
cossie kirjutas: 10 Aug 2025, 09:06
See põlenud ratas on fz6, ja igaüks teab, et kuuesajased on algajate rattad. Seega loogiline, et ei oska sõita.
Ma päris nii küll ei ütleks, et ainult algajate rattad. Need on ikka suht omal kohal ka naiste jaoks, kes on lühemate jalgadega ja kellel lihtsalt päris ratta peal ei ulatu foori taga jalad normaalselt maha, kuna päris rattad on reeglina suurema raamiga.
Ja jah, et sa teaks lihtsalt, siis "päris rattad" algavad siiski alles 1200-st cm3 (lol)
Ja naised, kellel jalad ratta peal olles maha ei ulatu on "valed" naised lihtsalt (valel on lühikesed jalad) :mrgreen:
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA

Ikka mina
Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
Tänanud: 89 korda
Tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas Ikka mina »

Ma arvan ka et kellel ikka Rocketit all pole see pole ka mingi tsiklimees :)

ap_yesjah
Tsikkel: Honda CB600FA
Tänanud: 9 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas ap_yesjah »

Offtopicut kommenteerides:
Täpsustaks, et A kategooria algaja ratas on ikka 650-ne (Yamaha mt-07 ,Kawasaki z650 - need ka autokoolides kasutatavad).
600cc on supersport mootoriga ja ca 50% võimsama mootoriga. 68hp vs 100hp või midagi sellist. Ka 450-ne supermoto teeb kitsamal rajal 1000cc rattale tuule alla.
Legendaarne parim mootorrattur Dunlop sõitis ennast 125cc rattaga surnuks, seega ei tasu alahinnata tsikleid - juht loeb rohkem.

Aga õnnetuse kohta nagu ikka : kurv läks pikaks. Oli ootamatult libe või oli hirm kallutada. Oli rattaga midagi halvasti või jooksis loomake ette. Selgitab uurimine. Kiiret paranemist.

Aspelund

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

Kasutaja avatar

Teema algataja
MustVälk

xs77 kirjutas: 09 Aug 2025, 15:42
Kuid ajalehtede ja foorumi põhiselt ma ei julgeks nii kindlalt väita, mis juhtus.. Teatud mõttes on hea, kui õnnetuse asjaolusid arutatakse ka foorumites.. Pigem ärge muutuge nii enesekindlateks ajalehtede ja piltide taustal. Kena õhtut ja vältige üldistusi... :(
Ma olen sinuga nõus täpselt niipalju, et ei saa eeldada ilma konkreetsete tõenditeta. :)

Sellegi eest. Pildid ja selle foorumi kogenud inimesed saavad koheselt aru mis, miks ja kuidas. Mitte täpselt ei saada aru, aga enamvähemgi õigesti saadakse aru. :)

OT. Igal sõidu jaoks on ka olemas erinevaid rattaid. :) Minule mu madal 600cc ja 57kw sobib kenasti linna vahel sõitmiseks. Hea vaikne ja kerge ja kellelegi jalgu ei jää. Plaanis on 1000/1000+cc midagi matkamiseks kõrvale osta. :)
Mul on valed jalad. :D Aga naisele ja pojale sobivad kõrgemad rattad ka. :D Ma ise olen kõrgemate ratastega kenasti sõitnud. :)
Kasutaja avatar

Teema algataja
MustVälk

Aspelund kirjutas: 13 Aug 2025, 18:08
Jah. Ma alles otsisin selle kurva statistika jaoks infot.
12. augusti pärastlõunal said Harku vallas liiklusõnnetuses vigastada jalakäija ja mootorrattur.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusinfoteenistuse andmetel registreeriti õnnetus kell 14:08 ja see juhtus Tabasalus, Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 9. kilomeetril, kui 47-aastane naine astus määratud ületuskohas sõiduteele ja sai löögi 25-aastase mehe juhitud CFMOTO mootorrattalt.

Jalakäija ja mootorrattur viidi haiglasse.
Kasutaja avatar

slev
Tänanud: 14 korda
Tänatud: 22 korda

Lugemata postitus Postitas slev »

MustVälk kirjutas: 13 Aug 2025, 18:17
12. augusti pärastlõunal said Harku vallas liiklusõnnetuses vigastada jalakäija ja mootorrattur.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusinfoteenistuse andmetel registreeriti õnnetus kell 14:08 ja see juhtus Tabasalus, Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna maantee 9. kilomeetril, kui 47-aastane naine astus määratud ületuskohas sõiduteele ja sai löögi 25-aastase mehe juhitud CFMOTO mootorrattalt.

Politsei pressiteates on öeldud, et "47-aastane naine astus teele ülekäigukohas". Tekib küsimus, kas ülekäigukohas peab tsikkel jalakäijale teed andma või mitte. Siin kohas öeldakse, et ei pea, aga ChatGPT ütleb, et peab. Videost on näha, et teel on värske asfalt ja märgistust pole, mis on eriti keeruline juhus.
Kasutaja avatar

Teema algataja
MustVälk

slev kirjutas: 13 Aug 2025, 18:53

Politsei pressiteates on öeldud, et "47-aastane naine astus teele ülekäigukohas". Tekib küsimus, kas ülekäigukohas peab tsikkel jalakäijale teed andma või mitte. Siin kohas öeldakse, et ei pea, aga ChatGPT ütleb, et peab. Videost on näha, et teel on värske asfalt ja märgistust pole, mis on eriti keeruline juhus.
§ 2. Mõisted
99) ülekäigukoht on sõidutee, jalgrattatee või trammitee ületamiseks jalakäijale ettenähtud, arusaadavalt rajatud ja asjakohaselt tähistatud teeosa, kus jalakäijal ei ole sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui jalakäija ületab ülekäigukohal sõiduteed, millele sõidukijuht pöörab. Ülekäigukohal võib sõidutee ületada jalgrattaga või tasakaaluliikuriga sõites, kuid jalgratturil ega tasakaaluliikuri juhil ei ole sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui jalgrattur või tasakaaluliikurijuht ületab ülekäigukohal sõiduteed, millele sõidukijuht pöörab. Ülekäigukohal sõiduteed ületades ei tohi jalgrattur ega tasakaaluliikuri juht ohustada sõiduteed ületavat jalakäijat;

Kui Politseil on infot, et mootorratas pööras, siis neil on võibolla õigus. Nagu ma ennem kirjutasin, siis ei saa eeldada.
Minu kopeeritud tekst on politsei pressiteatest. Delfi pealkiri on vale, aga ma uudiste kanaleid ei loe juba aastaid. Lihtsalt jooksis läbi tuttavate see uudis ka läbi!
https://www.politsei.ee/et/uudised/liik ... 2025-12890

OT: ChatGPT vajab väga täpset sisendit, et saada õige väljund. ChatGPT ei saa kasutada Google asendusena. :)
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

slev kirjutas: 13 Aug 2025, 18:53

Ei pea andma. Aga põhimõtteliselt on need ülekäigu kohad parajad lõksud, sest paljud jala liikujad arvavad, et need on võrdsed ülekäiguradadega

Aspelund

Lugemata postitus Postitas Aspelund »

Assamait
Tsikkel: Eff Zett Quus
Tänanud: 178 korda
Tänatud: 36 korda

Lugemata postitus Postitas Assamait »

Tuntuim Läti rallisõitja - Kurvis Kraavis; tuntuim Läti mootorrattur - Kurvis Kallutas

Fox2
Tänanud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas Fox2 »

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Nagu siin juba ennem öeldud: "Kiirus oli hea aga kurv oli liiga järsk..."

RIP
Saadetud kettaga lauatelefonist!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”