Rumalad või segased küsimused jms
Moderaator: Moded
-
mellpoiss
- Tänanud: 66 korda
- Tänatud: 30 korda
Re: Rumalad või segased küsimused jms
Mul oma metsa küttepuud, seega nendest kottidest ei tea miskit aga äkki harutad valest otsast?
-
Maaks
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha FZ8SA
- Tänanud: 197 korda
- Tänatud: 427 korda
Sama seis grillsöe kottidega. Võiks ju arvata, et kui ühest otsast ei harune ja siis keerd ringi ja ongi valmis, aga ei - millegipärast peab alati 2x ringi keerama
Võib-olla oleks abix kui grilli juures kah prille kannaks
Võib-olla oleks abix kui grilli juures kah prille kannaks
Garaažis: Pannonia 250TLF, Yamaha FZ8-SA
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 708 korda
- Tänatud: 466 korda
Ei seal pole harutada midagi, tundub, et pakkijatel on ligipääs ainult 10-15cm nöörijuppidele....
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
kris.
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 26 korda
Hei,
laisa inimese küsimus (sellest on varem ka räägitud
) - millised on nõuded mootorrattale lisatulede paigaldamiseks? Konkreetselt udu ja/või lisa lähituled.
Eraldi lüliti, reaalne E_märgistus (mitte hiinakad), mis veel?
terv
Kris.
laisa inimese küsimus (sellest on varem ka räägitud
Eraldi lüliti, reaalne E_märgistus (mitte hiinakad), mis veel?
terv
Kris.
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 382 korda
- Kontakt:
Ma panin lisaks juurde ka märguandetule lülitile (et on tegmist nagu töötulega vms?). Ei ole seetõttu ka ülevaatusel kotitud.
Ei saa laisk olla. Siit sa saad ainult vastused, mida keegi on endale pannud aga kui sind huvitab see, kuidas tohib ja peab, siis selleks on riigiteataja.
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... _lisa1.pdf#
Kood 207. Eesmine udutulelatern
Kood 202. Lähitulelatern
https://www.riigiteataja.ee/aktilisa/11 ... _lisa1.pdf#
Kood 207. Eesmine udutulelatern
Kood 202. Lähitulelatern
-
ranel
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 381 korda
Märguandetuli peab ka lülitil olema. Kedagi ei koti, pole õige väljend. Ma olen ise ka käinud indikaatorita lisatulesid maha kiskumas ÜV jaoks mootorrattal.
Tartu Lõunakeskuse ÜV punkti näitel.
http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 55 684 121 Mitas, Bridgestone, Michelin, Pirelli, Maxxis ja Metzeler mootorratta rehvide ning sõiduauto rehvide müük
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 382 korda
- Kontakt:
Kusjuures Cavemani laetud dokumenti lugedes ei pea seda tulukest olema:
-
MustVälk
- Tänanud: 621 korda
- Tänatud: 44 korda
Ta ei ole tõenäoliselt laisk. Vaid lihtsalt ei tea kuidas või mis kohast seda infot otsida.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 708 korda
- Tänatud: 466 korda
Seadused/määrused ja TÜV ametnike teadmised nendest ei pruugi alati kokku langeda!
Samas on märgutuli hea referents endale....
edu
Saadetud kettaga lauatelefonist!
-
Hundiratas
- Tsikkel: Deauville 700
- Tänanud: 16 korda
- Tänatud: 16 korda
Teagi kas rumal või segane küsimus, aga... Sügisel põlved naksusid üle kuu aja, vitamiinide võtmine probleemi ei lahendanud, saun ka ei aidanud. Üle 3km joostes oli tõsine häda kümpa ära venitada, iga jooksusamm oli tunne nagu keegi lükkaks nõelu põlvekedra alla, just see jala maandumise hetk (asfaltil piisas paarisajast meetrist, metsa all pehmemal pinnasel läks pikemalt aega sümptomite tekkeks).
Varasemalt täheldanud sarnast probleemi ca 5 aastat tagasi pikemate matkade käigus kuskil kuumaastikul, kuid siis veel ei sõitnud ja kuidagi lahenesid asjad iseenesest paari puhkepäevaga.
Põlvedel sõidu aeg külm ei ole, samas tuul teeb vast ikka oma töö? Küsimus ongi, et kuidas edaspidi asjale läheneda, sõitmata jätta ei saa ja siit ka päring mõnele vanale kalale, et kas leidub miskit looduslikku võlusalvi või pigem tuleks hakata veermikku maha kandma?
Varasemalt täheldanud sarnast probleemi ca 5 aastat tagasi pikemate matkade käigus kuskil kuumaastikul, kuid siis veel ei sõitnud ja kuidagi lahenesid asjad iseenesest paari puhkepäevaga.
Põlvedel sõidu aeg külm ei ole, samas tuul teeb vast ikka oma töö? Küsimus ongi, et kuidas edaspidi asjale läheneda, sõitmata jätta ei saa ja siit ka päring mõnele vanale kalale, et kas leidub miskit looduslikku võlusalvi või pigem tuleks hakata veermikku maha kandma?
-
MustVälk
- Tänanud: 621 korda
Soojas vees liigutamine, trenn, ja kõik võimalikud salvid ja liigese pulbrid!Hundiratas kirjutas: ↑08 Mär 2026, 05:27Teagi kas rumal või segane küsimus, aga... Sügisel põlved naksusid üle kuu aja, vitamiinide võtmine probleemi ei lahendanud, saun ka ei aidanud. Üle 3km joostes oli tõsine häda kümpa ära venitada, iga jooksusamm oli tunne nagu keegi lükkaks nõelu põlvekedra alla, just see jala maandumise hetk (asfaltil piisas paarisajast meetrist, metsa all pehmemal pinnasel läks pikemalt aega sümptomite tekkeks).
Kollageeni pulber mida saab erinevate lisanditega.
Tuul ja külm on armutu. Minul sama mure, et tahaks sõita, aga liigesed isegi 37a. 76kg inimese jaoks on juba halvas seisus.
Võtan ise kollageeni pulbrit ja põlvedel on ortoosid.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
-
ranel
- Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
- Tänanud: 71 korda
- Tänatud: 381 korda
Selle jaoks on spets ümber liigeste tõmmatavad asjad. Muudele kehaosadele käivad samad asjad. Vanakooli mehed olevat ajalehti selleks otstarbeks toppinud, et talvel sõita.Hundiratas kirjutas: ↑08 Mär 2026, 05:27Teagi kas rumal või segane küsimus, aga... Sügisel põlved naksusid üle kuu aja, vitamiinide võtmine probleemi ei lahendanud, saun ka ei aidanud. Üle 3km joostes oli tõsine häda kümpa ära venitada, iga jooksusamm oli tunne nagu keegi lükkaks nõelu põlvekedra alla, just see jala maandumise hetk (asfaltil piisas paarisajast meetrist, metsa all pehmemal pinnasel läks pikemalt aega sümptomite tekkeks).
https://www.louis.eu/en/rukka-wind-r-kidney-belt-218713
http://tsiklireisid.blogspot.com/
-
ap_yesjah
- Tsikkel: Honda CB600FA
- Tänanud: 10 korda
- Tänatud: 17 korda
Kas keegi ei märganud, et osad anduritega pöördefoorid ei tööta mootorrattaga? Olen vahel 2-3 fooritsüklit pidanud punasega ootama kuni auto kõrvale või selja taha saabub. Vahel lihtsalt valinud teise raja ja teinud tagasipöörde vms...
-
Ikka mina
- Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
- Tänanud: 89 korda
Vana krossarite nipp - kas metallist põlved või hobusesalv.
Haiseb rsk jubedalt aga (vist) kampri õli teeb head tööd. Olen ka ise vajadusel kasutanud koos "mõnusas tempos" JALUTUSkäikudega ja pthüi, pthüi, pthüi asi töötab ja korras.
Jooksmisega pea küll vahet - nüüd ikka tasa ja targu.
Ehk on abiks
Haiseb rsk jubedalt aga (vist) kampri õli teeb head tööd. Olen ka ise vajadusel kasutanud koos "mõnusas tempos" JALUTUSkäikudega ja pthüi, pthüi, pthüi asi töötab ja korras.
Jooksmisega pea küll vahet - nüüd ikka tasa ja targu.
Ehk on abiks
-
Hundiratas
Vähemalt aastast 2022 selline seis kui sõitma hakkasin. Pärnamäelt vasakpööre Narva maanteele põhiline koht enda jaoks kui töölt tulen. Kuna mul kombeks fooritsükleid pähe õppida, siis vahel olen punasega läinud kui Narva maanteelt suunaga linna poole on liiklus peatuma asunud. Kui auto on taga siis olen ka lehvitanud, et tule võta kõrvale, muidu jäämegi siia
Aga aitab mingil määral paiknemine, väga ära foori alla roni, pigem jää seisma paar meetrit enne joont ning katsu otse anduri vaateväljas olla. Vahel aitab ka kui end suuremaks teha, et nagu ehmatad karu...
Igatahes, tagasi põlvede juurde tulles siis hakkan edaspidi ka neid kuradi hundivillast põlvekaitsmeid kandma, korsett on suht nagu aamen kirikus kogu aeg peal olnud, küllap tänu sellele ka neerud veel toimivad. Kollageeni tellin küll postiga ära, kui just enne motaga linna ei jõua, mis vist kipub siiski see kolmapäev tõeks saama...
Jooksma väga tihti õnneks ei satugi, kehakaal on juba niigi nõnda madal, et siis kukun täiesti kokku. Aga vahel on vaja ja siis karistatakse kohe ka ära. See kevad on jälle vist kalalkäikudega mitu kilo juba läinud, naistepäeval näitas kaal 66,6, saatan raisk.
-
Ikka mina
- Tsikkel: KTM 380 2t, Suzu 450, KTM
- Tänanud: 89 korda
Kaalu osas krt, kadedaks teeb 
Ma kollageenist ei tea midagi aga seda va hobusesalvi võiksid küll nt. õhtuti või peale sauna pääle määrida. Muidugi tekib siis oht abielule või ööbid garaazis
)
Ma kollageenist ei tea midagi aga seda va hobusesalvi võiksid küll nt. õhtuti või peale sauna pääle määrida. Muidugi tekib siis oht abielule või ööbid garaazis
-
Hundiratas
2020 olin 58kg kui linnaeluga hüvasti sai jäetud, siiani ei kahetse. Aga ära ole kade, talvel on külm, pidevalt vaja liikumises olla kui üldse tahta õues midagi teha, jää peal puhub tuul minema, pane või telliskivid tasku, suuri raskusi tõsta ei saa jne. Siiani on seis selline, et naised kadestavad ja mehed naeravad figuuri üle. Tegelikult olen oma madala kaaluga samamoodi hädas nagu väga ülekaaluline inimene, kes on samas suuteline suuri raskusi tõstma kuid liigub aeglaselt. Boonuseks on mul vaid see, et võpsikus ei jõua mulle keegi järgi, nad lihtsalt ei mahu sealt astumagi kust mina justkui liuglen läbi. Õlut jooks päevad läbi, saaks kaalu suht käbe tagasi 70 peale, aga no, ei viitsi enam.
Hobusesalvi all vist peetakse nüüd silmas seda punast sulatatud marmelaadi taolist ollust, vot see on tõesti hea asi, siiani pole vaid taibanud seda põlvede peal proovida.
Naist mul hetkel õnneks ei ole, saab jälle vast 20k+ ära sõita hooajaga. Viimane va sunnik tõmbas Hondoora hooaja kilometraazi pooleks ja päris nukker oli sügisel masin puhkama panna kui vaid kümpa hooajaga sõidetud. Nagu tünga oleks saanud.
Kui siin nüüd midagi editida veel, siis ma ütlen vaid üht, Mustika Sepp ajab õiget asja.
-
Vint
- Koristaja
- Tänanud: 150 korda
- Tänatud: 188 korda
Sellest oli kusagil juttu kunagi, pane magneteid põhja alla.
Põlvega seoses, kui sul on vanust juba omajagu ja oled raskemat tööd teinud, ära jookse. Jooksmine põrutab kõige hullemini niigi viletsat põlve, pigem vänta jalgrattaga. Töökaaslane käis kunagi põlve lõikusel ja lausus õpetussõnu.
Tal läks hiljem järel paranemise ja harjutustega 6 kuud.
On valiku üle siiani rahul. Teisalt arsti soovitus oli "algupärasega" nii kaua kui võimalik välja vedada ja alles siis noa alla kui hakkab tõsiseks minema.
( St. vesi põlves, paistetused, keeruline igapäeva liikumine, valud jne. )
Hobusesalv toimib viivega, kui õhtul määrid on järgmine päev ok olla.
Sidemed aitavad aga mugavat, mis paigal püsiks pole ise veel leidnud.
Põlvega seoses, kui sul on vanust juba omajagu ja oled raskemat tööd teinud, ära jookse. Jooksmine põrutab kõige hullemini niigi viletsat põlve, pigem vänta jalgrattaga. Töökaaslane käis kunagi põlve lõikusel ja lausus õpetussõnu.
Tal läks hiljem järel paranemise ja harjutustega 6 kuud.
On valiku üle siiani rahul. Teisalt arsti soovitus oli "algupärasega" nii kaua kui võimalik välja vedada ja alles siis noa alla kui hakkab tõsiseks minema.
( St. vesi põlves, paistetused, keeruline igapäeva liikumine, valud jne. )
Hobusesalv toimib viivega, kui õhtul määrid on järgmine päev ok olla.
Sidemed aitavad aga mugavat, mis paigal püsiks pole ise veel leidnud.
-
Hundiratas
Ah aitab sellest offtopicust, kolmekümneviies Jõgevatreff hõigati välja. Hurraa
Eile veel oli Kuremaal igatahes vaikus, uksedki kinni. Lumi oli sellegipoolest juba sulanud ja majatagune sama künklik sõita nagu alati kuid hakkame nüüd siis paraadiks valmistuma.
Pataste 200 paluks.
Keegi tahab kõrvadele pai teha siis:
Eile veel oli Kuremaal igatahes vaikus, uksedki kinni. Lumi oli sellegipoolest juba sulanud ja majatagune sama künklik sõita nagu alati kuid hakkame nüüd siis paraadiks valmistuma.
Keegi tahab kõrvadele pai teha siis:
-
ap_yesjah
Kas need andurid mitte ei ole metalli anduriga ? Ehk kerge alumiinium raamiga ratas ei pane andurit tööle. Osa ehk siis optilised ?
Hundiratas kirjutas: ↑Eile, 15:31Vähemalt aastast 2022 selline seis kui sõitma hakkasin. Pärnamäelt vasakpööre Narva maanteele põhiline koht enda jaoks kui töölt tulen. Kuna mul kombeks fooritsükleid pähe õppida, siis vahel olen punasega läinud kui Narva maanteelt suunaga linna poole on liiklus peatuma asunud. Kui auto on taga siis olen ka lehvitanud, et tule võta kõrvale, muidu jäämegi siia
Aga aitab mingil määral paiknemine, väga ära foori alla roni, pigem jää seisma paar meetrit enne joont ning katsu otse anduri vaateväljas olla. Vahel aitab ka kui end suuremaks teha, et nagu ehmatad karu...![]()
-
Hundiratas
I have no idea ja käesolevaks hetkeks juba piisavalt tähistanud Treffi väljakuulutamist ehk võime siin spekuleerida. Suure tõenäosusega on need maagia peal toimivad ehk kui s**t päev, siis ei lase sind läbi ja kui Treffab siis lastakse läbi. Suures pildis on asjalood sedasi, et kui linnas veidi kiiremad toimetused vaja teha, siis soovitan lihtsalt lähtuda reeglist, et foorid on soovituslikud. Saad kiiremini, ohutumalt ja madalama kütusekuluga oma asjad aetud, boonusena ajad vähem autojuhte närvi, et oma riistapuuga ringi tolkned ja ühe auto võrra vähem masinaid läbi tsükli lased. Lähene asjale loominguliselt ja keegi ei saagi haiget, liugleap_yesjah kirjutas: ↑Eile, 19:17Kas need andurid mitte ei ole metalli anduriga ? Ehk kerge alumiinium raamiga ratas ei pane andurit tööle. Osa ehk siis optilised ?
Hundiratas kirjutas: ↑Eile, 15:31Vähemalt aastast 2022 selline seis kui sõitma hakkasin. Pärnamäelt vasakpööre Narva maanteele põhiline koht enda jaoks kui töölt tulen. Kuna mul kombeks fooritsükleid pähe õppida, siis vahel olen punasega läinud kui Narva maanteelt suunaga linna poole on liiklus peatuma asunud. Kui auto on taga siis olen ka lehvitanud, et tule võta kõrvale, muidu jäämegi siia
Aga aitab mingil määral paiknemine, väga ära foori alla roni, pigem jää seisma paar meetrit enne joont ning katsu otse anduri vaateväljas olla. Vahel aitab ka kui end suuremaks teha, et nagu ehmatad karu...![]()
-
ap_yesjah
Tänud kaasamõtlemast. Natuke uurisin. Osa andurid on infrapunaga - nendega ei tohiks probleemi olla.
Kuid palju on induktsioon andureid - mis alumiiniumi peale ei tööta. Soovitus on ratta mootori osaga olla võimalikult lähedal induktsioon kaablitel. Asfalfil võiks need jooned välja paista. Võib ka ratta jala korra alla panna joone peal.
Teine variant tõesti oodata autot ning lasta endale külje alla tulla.
Igaljuhul võiks olla need andurid seadistatavad suurema tundlikuse peale, ma ei tea kas siis transpordi amet saaks organiseerida selle või linnavalitsus.
Kuid palju on induktsioon andureid - mis alumiiniumi peale ei tööta. Soovitus on ratta mootori osaga olla võimalikult lähedal induktsioon kaablitel. Asfalfil võiks need jooned välja paista. Võib ka ratta jala korra alla panna joone peal.
Teine variant tõesti oodata autot ning lasta endale külje alla tulla.
Igaljuhul võiks olla need andurid seadistatavad suurema tundlikuse peale, ma ei tea kas siis transpordi amet saaks organiseerida selle või linnavalitsus.
-
Hundiratas
Jumal andis sulle mootorratta ja sa ootad foori all, kasuta kiirendust. Mõistlikult, situational awareness vms iganes. Mõistlik on lasta autol kõrvale tulla, veel mõistlikum on kasutada marsruute kus foorid/tagasipöörde foorid puuduvad. Tänu kiirendusele ja mootorratta manööverdusvõimele/väiksusele saad oma asjad palju kiiremini aetud. Lolliks ei tasu seejuures minna, siis korraldame su auks ühissõidu ja tõstame anumaid.
TRAMMi peale ei tasu lootma jääda ega linnaviletsusele. Üks variant on allkirju koguda ning asi n.ö "suure kella" külge panna, ise läksin seda viimast teed ja ehk saab liikluse enda kodukohas normaalsemaks.
Samas vaadeldes seda ametnikearmeed, kes me riigis toimetab, siis julgelt võiks pakkuda, et 20-30% kodanikest töötab riigi heaks. Ei imesta, kui sellesama fooritsükli taga istub miski vunts, kes su käitumismustreid analüüsib ja selle põhjal su elu tüürib. Siinkohal võta paar soolatükki ja keera parem rutskat peale. Arvuta välja, mis su aeg maksab ning mõtle, et kes tasub vahel see 40-60 euri trahv hooaja peale võtta või mitte. Mehel on vaid aeg ja tervis, need kaks saad alati raha vastu vahetada.
Veidi reklaami kah, keegi paprika taimi tahab mai keskel siis võiks praegu märku anda. 2 euri tükk. Sordiks California Wonder Orange. Ilusad suured punased jurakad tulevad, minu käes saavad vaid mahedat, edasine omanik otsustab ise mida toidab neile. Jõgeva - Ida-Tallinn toon kohale, võimalik sõita ka läbi Rakvere või Tartu maantee kaudu, hommikul või õhtul.
TRAMMi peale ei tasu lootma jääda ega linnaviletsusele. Üks variant on allkirju koguda ning asi n.ö "suure kella" külge panna, ise läksin seda viimast teed ja ehk saab liikluse enda kodukohas normaalsemaks.
Samas vaadeldes seda ametnikearmeed, kes me riigis toimetab, siis julgelt võiks pakkuda, et 20-30% kodanikest töötab riigi heaks. Ei imesta, kui sellesama fooritsükli taga istub miski vunts, kes su käitumismustreid analüüsib ja selle põhjal su elu tüürib. Siinkohal võta paar soolatükki ja keera parem rutskat peale. Arvuta välja, mis su aeg maksab ning mõtle, et kes tasub vahel see 40-60 euri trahv hooaja peale võtta või mitte. Mehel on vaid aeg ja tervis, need kaks saad alati raha vastu vahetada.
Veidi reklaami kah, keegi paprika taimi tahab mai keskel siis võiks praegu märku anda. 2 euri tükk. Sordiks California Wonder Orange. Ilusad suured punased jurakad tulevad, minu käes saavad vaid mahedat, edasine omanik otsustab ise mida toidab neile. Jõgeva - Ida-Tallinn toon kohale, võimalik sõita ka läbi Rakvere või Tartu maantee kaudu, hommikul või õhtul.
Põlvede teemast- võib tekkida ka siis kui põlvede peal olla, mingit tööd teha vms. Eriti halb on kõva pind ja ka külm pind, mõlemat peaks püüdma vältida ja muidugi esmalt üldse põlvili olemist vältida.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.