Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

madjs
Tsikkel: VX 800
Kontakt:

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas madjs »

vintisvint kirjutas:

:mrgreen: Need on tegelikult odavad võtmed, mis muuks ei kõlbagi kui seina kaunistuseks. Sellepärast olen veel hirmsaid lahinguid pidanud mõne ärimehega kaupluses. :wink:

Ega jah, olen ise näinud võtit mille võis näpuvahel kõveraks keerata, oli ühest otsas 13 silmus ja teises otsa 13 liht. Ei soovita isegi vaenlasele odava otsa võtmeid, nii tugevad on nad tavaliselt küll, et venivad mõõdukalt välja ja keeravad mutri, poldi pea peese.

Kõik mis ei tapa teeb tugevamaks, või siis sitaks haiget. Ps.Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
http://www.krracing.ee/

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

lauryx kirjutas:

11.veeb Tartu Postimehe lk 5:

«Rehkendasime, et praegu on katusel oleva lume kogukaal umbes 500 tonni,» rääkis Lehtmets. «Aga kui lumi läheb sulaks, võib selle arvu korrutada kolmega. Siis on küll probleem.»

t*** mul vajus laut kokku....Otsast lõpuni. Viimase tuisuga oli ühele küljele meetri jagu lund kogunenud. Ei olnud sula vaja oodatagi. Peab pilti tegema.

Kasutaja avatar

Tar
Tsikkel: YZF-R1

Lugemata postitus Postitas Tar »

mx77 kirjutas:

Kas kellelgi on kogemusi autojuppe müüvate kohalike on-line poodidega
Eelkõige siis nendega:
http://www.autoladu.ee/
ja
http://www.ladu24.ee/et

autoladu.ee olen mitmeid kordi kasutanud, toimib kiiresti ja kui jupp ei sobi saab ka ilusti tagastada. Sealtkaudu saab ka muud nänni peale selle mis webis väljas on, küsi ainult.

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Puhtteoreetiline küsimus - parkimiskellale on aretatud tiksuva kella süda ning seda kasutatakse "tasuta parkimise kellana". Keelatud või lubatud?
Kui keelatud, siis kus see kirjas on?

Kasutaja avatar

Kardinal
Tsikkel: BMW, IZ 56

Lugemata postitus Postitas Kardinal »

reimps kirjutas:

Puhtteoreetiline küsimus - parkimiskellale on aretatud tiksuva kella süda ning seda kasutatakse "tasuta parkimise kellana". Keelatud või lubatud?

Ajakirjandusest on küll läbi käinud, et selle eest on trahvitud...

( D5,D6,D7,D8; Riga; Voshod; Minsk; Karpatõ; vana Jawa 350; IZ 56; IZ Jup 3; Jawa 350/638; Tuula 200; Pannonia; GS500 ) - kõik see nüüdseks ajalugu...
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

Kell peab näitama parkimise alustamisaega ja tasuta parkimisaja lõppedes samal kohal edasi parkides, kella edasi ei tohi keerata. Seda ma ei tea kus täpsemalt kirjas on...

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

reimps kirjutas:

Puhtpraktiline vastus: olen ise laksu ära saanud :P

reimps

mella kirjutas:

Puhtpraktiline vastus: olen ise laksu ära saanud :P

Aga mis rikkumiseks siis kirjutati? Või oli kellamootor näha?

Siis on ju samamoodi ebaseaduslik "manuaalne meetod" - käia iga 15 minuti tagant kella edasi keeramas (seda ma vanalinnas aegajalt kasutan, kui miski tunnike vaja sõbra juures hängida)..

Nagu isegi aru saate, ei viitsi ma kevadet oodata, kui saab jälle tasuta parkida :P

Kasutaja avatar

justcraizy

Lugemata postitus Postitas justcraizy »

Liigutage autot natukene, siis puudub kontrolöril ka igasugune alus trahvi määramiseks, isegi siis, kui tal on eelmisest parkimisest foto alles. Auto liigutamisel ei ole võimalik masinat täpselt samamoodi tagasi parkida ja hilisemal vaidlusel saab foto alusel kenasti selgeks teha, et auto on vahepeal liikunud. Seda, kui palju ja kas auto on vahepeal ka parklast väljunud, fotode najal ei tõesta.

zx6r(04)->zx6r(06)->zx10r(08)-> cbr600rr(07)
Kasutaja avatar

Nigga
Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel: Tsikkel

Lugemata postitus Postitas Nigga »

reimps kirjutas:

Siis on ju samamoodi ebaseaduslik "manuaalne meetod" - käia iga 15 minuti tagant kella edasi keeramas (seda ma vanalinnas aegajalt kasutan, kui miski tunnike vaja sõbra juures hängida)..

Seda ma just kirjutasin ju.

Tarts
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Tarts »

keegi kasutaja kirjutas:

Hästi lihtsalt seletades on see kirjas normis eneses läbi selle, miks on see normi kirja pandud ja mis eesmärki ta kannab. Ükski seaduseandja ei pane (ja seda ei saagi teha) seadusesse kirja kõiki võimalikke detaile ja üksikasju. Kirjas on, et: "Kui mootorsõiduki juht on parkimise algusaja parkimiskella abil teada andnud, siis tekib parkimistasu maksmise kohustus 15 minuti möödumisel parkimise alustamise hetkest" Eeldatakse, et mõistlik inimene käitub juhindudes hea usu põhimõttest. Ja seaduseandja just selle eeldamise pärast ei kirjutagi normi venivaks ja kohmakaks a´la:

"Kui vähemalt 18 aastane isik, kes on läbinud sõidukijuhi koolituse vastavalt kehtestatud korrale ning omab juhtimisõigust ja kasutab seadusega ettenähtud korras talle kuuluvat sõidukit või seadusega ettenähtud korras talle kasutamiseks volitatud sõidukt, on sellist sõidukit legaalselt ja liikluseeskirjadega vastavuses juhtides jõudnud parkimiskohale ja asunud sõidukit parkima, siis ta ei tohi parkimise aja algusest teada anda liivakella, ise tiksuva kella, digitaalse ja kaugjuhtimist võimaldava kella, päikesekella, sukeldumiskella, seisma jäänud käo või seakella, tasuta parkimise kella (ja lõppematu loend kavalatest kelladest) abil... (t***, ei viitsi pikemalt jahuda)"

Just selleks, et normid ei näeks välja nagu eelpool kirjeldatu, kirjutatakse normid lühidalt, üldiselt ja keskmise kodaniku arusaamisvõimet arvestades. Kui nüüd kellegil tekkis küsimus, et kuidas siis üldisest normist aru saada, siis selle jaoks on olemas normi seletuskiri, kus seaduseandja panebki kirja, mis eesmärgil on norm loodud. Ja muidugi kasutatakse ka normi tõlgendamisel LOOGIKAT. Kui ikka on kokku lepitud, et kell peab näitama parkimisaja algust, siis on loogiline, et ükski edasi liikuv kell ei näita tegelikku parkimisaja algust. Nii lihtne see ongi.

Kuidas liikuvat kella kindlaks tehakse? Lihtsalt. Kui selleks on kahtlus ja huvi olemas, siis kirjeldan juhtumit praktikast:
tuleb teha foto autost parkimise kohas ja kellast ning mõne minuti möödudes teha uued fotod ja mõne minuti pärast taas uued fotod. Sellisel moel on jäädvustatud seieri teatav liikumine ajas. Järgmiseks kutsutakse kohale politsei, kes paraku peab jääma passima ja juhti ootama. Juhi ilmumisel nõuab politsei kella esitamist ja kui sellel on küljes mis iganes seierit liigutav mehhanism, siis see fikseeritakse ja koos fotodega on see piisav alus süüdistada juhti pahatahtlikus käitumises ning tegeliku parkimise aja mitte fikseerimises. Simple.

Kiillausena olgu veel öeldud, et sõiduki parkimisel KOV territooriumil kohas, kus on parkimiskellaga mingi aeg tasuta parkimist, siis näiteks parkimispileti ostmisel hakkab parkimise aeg pileti ostmise ajast ja lubatud tasuta parkimise aeg läheb justkui kaduma. Tegelikult nii ei ole. Õiguslikult ei oma tähendust, kas nimetatud tasuta parkimisaeg hakkab kulgema parkimise algusest või järgneb see tasulisele parkimisajale. Ehk siis lihtsamalt: parkimispileti ja parkimiskella koosmõjus saab seda aega siiski kasutada selliselt, et kui parkimise aeg algas piletiga kell 12:00 ja lõppes kell 13:00, siis alates 13:00-st algab lubatud tasuta parkimise aeg. Sellisele seisukohale on asunud Riigikohus.

Pika jutu kokkuvõte:
Petta loomulikult saab. Seda on tehtud Aadama ajast saadik ja tehakse ka edaspidi. Petmine on aga tuvastatav ja omab õiguslikke tagajärgi mis iganes "karistuse" näol.
Aga küsimus on pigem selles, et milleks petta?

Natukene teemaväline, aga seoses foorumist läbi lipsanud infoga liikluskaamerate ja nende jaoks nähtamatute numbrimärkidega. Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded kood 102 punkt 5 ütleb, et registreerimismärk peab olema puhas, deformeerimata ja ilma katteta. Jällegi - kaamerat saab petta ja number selle ime lakiga katta, kuid see on keelatud tegevus. Ja see on ka kirjas. Nii lihtne see ongi.

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

Kas ja kus on keegi näinud müügil adapterit, mis käib seinakontakti ja mille teise otsas on auto sigaretisüütaja?

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

vilosius kirjutas:

Kas ja kus on keegi näinud müügil adapterit, mis käib seinakontakti ja mille teise otsas on auto sigaretisüütaja?

Müügil ei ole näinud aga mul kodus on.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

siil_udus

Lugemata postitus Postitas siil_udus »

vilosius kirjutas:

Müügil ei ole näinud, aga kui Sa suudad "+" ja "-" juhtmeid ühendada, siis on see äärmiselt lihtsalt teostatav. 12V annavad paljude võrgu seadmete (switchid, hubid, ruuterid) adapterid välja. Apmreid pead muidugi jälgima.

Näiteks: http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=PS1210AC + http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=PLUGCF

Kasutaja avatar

Mix
Tsikkel: tsiklit netu.

Lugemata postitus Postitas Mix »

Näinud müügil olen. Ammuuuu.. ja seda MaXXimas. Oli võimalik eraldi juurde osta müügilolevale 12V autokülmikule. Või pigem "jahutuskastile"..

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

vilosius kirjutas:

Mida sellise asjaga tehaks, kui keegi viitsib vastata. Puhas uudishimu

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

vilosius kirjutas:

http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=CEL.PSUPSC2
http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=JAR_P.SUP.SC4
http://www.pixmania.com/ee/ee/522526/ar ... mains.html

tazavi
Tsikkel: iž jupiter 3
Tänatud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tazavi »

Thesaarlane kirjutas:
vilosius kirjutas:

kasutad auto seadmeid toas :) Kunagi omasin telefoni, millel oli ainult autolaadija, siis sellele panin ka antud kobaka vahele, et toas laadida saaks, kuna kobakas lihtsalt oli olemas

Kasutaja avatar

Loff
Tsikkel: Husqvarna TE610, Kawa VN740
Tänanud: 41 korda
Tänatud: 35 korda

Lugemata postitus Postitas Loff »

tazavi kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:
vilosius kirjutas:

kasutad auto seadmeid toas :) Kunagi omasin telefoni, millel oli ainult autolaadija, siis sellele panin ka antud kobaka vahele, et toas laadida saaks, kuna kobakas lihtsalt oli olemas

Mul sama diil kodus...aga seda telefoni ja laadijat ei kasuta enam.

https://www.youtube.com/@paavokaleva
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02

joel
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas joel »

siil_udus kirjutas:

Müügil ei ole näinud, aga kui Sa suudad "+" ja "-" juhtmeid ühendada, siis on see äärmiselt lihtsalt teostatav. 12V annavad paljude võrgu seadmete (switchid, hubid, ruuterid) adapterid välja. Apmreid pead muidugi jälgima.

Näiteks: http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=PS1210AC + http://www.oomipood.ee/?t=k_ki&i=PLUGCF

Soovitaks ka seda jälgida, et ikka alalisvoolu välja annaks see adapter. Eelpool mainitud lingil müügil olev adapter on vahelduvvoolu jaoks.

Joel
Kasutaja avatar

makuke
Tsikkel: enduro ja asfalt
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas makuke »

UK-s kus numbrimärgid on plastikkattega kaetud kasutavad palju kiirelt polariseeruvat kilet. See on nagu isetunemevate päikeseprillide puhul, kuid käib säuh ja valmis. nagu välgutad, kohe must. Kasristatav UK-s rangelt.

reimps

Tarts kirjutas:

Pika jutu kokkuvõte:
Petta loomulikult saab. Seda on tehtud Aadama ajast saadik ja tehakse ka edaspidi. Petmine on aga tuvastatav ja omab õiguslikke tagajärgi mis iganes "karistuse" näol.
Aga küsimus on pigem selles, et milleks petta?

Ma olen muidu üpris aus inimene, aga Tallinnas tasulises alas parkimine on minu arvates üks paras rip-off. Kui tingimused linnas liiklemiseks oleks inimväärsed, siis ma ei mõtleks omavalitsuse petmise peale, aga kuna omavalitsus on ise sellise otsa lahti teinud, siis ma nii rüütellik ka enam pole. [Ei ole fleimima hakata, et koli ära jne, mina valisin hoopis teisi inmesi kui praegused pukisolevad - ühesõnaga on mul mingigi õigus tunda end petetuna.]

Ilmselt olen ma liiga madala ja pika ninaga auto endale ostnud, need max 70-sentimeetrisedlumevallid on esimene asi, millest ma üle ei näe :P

Igastahes tänan vastute eest, teen omad järeldused :)

Ketilukk

Lugemata postitus Postitas Ketilukk »

Küsimus järgmine: Oskab keegi öelda miks on krossika jahutusele selline asi vahele pandud? http://www.hot.ee/fackit/pilt/Picture%20001.jpg lisatud on ka boyeseni veepump. Miks see metall asi seal on ja miks ta hea on?

Kasutaja avatar

z1000

Lugemata postitus Postitas z1000 »

justcraizy kirjutas:

Liigutage autot natukene, siis puudub kontrolöril ka igasugune alus trahvi määramiseks, isegi siis, kui tal on eelmisest parkimisest foto alles. Auto liigutamisel ei ole võimalik masinat täpselt samamoodi tagasi parkida ja hilisemal vaidlusel saab foto alusel kenasti selgeks teha, et auto on vahepeal liikunud. Seda, kui palju ja kas auto on vahepeal ka parklast väljunud, fotode najal ei tõesta.

ainult et fotodelt saab vaadata kellaaega.. see ei tekita probleeme kui kahe foto vahe on mingi ebareaalselt väike?

.
Kasutaja avatar

vaix
Tsikkel: FZS 600 Fazer ja KLE 500
Tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas vaix »

Ketilukk kirjutas:

Küsimus järgmine: Oskab keegi öelda miks on krossika jahutusele selline asi vahele pandud? http://www.hot.ee/fackit/pilt/Picture%20001.jpg lisatud on ka boyeseni veepump. Miks see metall asi seal on ja miks ta hea on?

Pakun, et tegemist on termostaadiga. Termostaat ei lase suurele ringile jahutusvedelikku enne kui see on ca 90 kraadi, ehk mootor on korralikult töösoe.
Parandage mind kui ma eksin

Vaiko

XS 400 -> XV 535 -> XL 600 V Transalp -> FZS 600 S Fazer ja KLE 500

vilosius
Tsikkel: R1200C

Lugemata postitus Postitas vilosius »

Thesaarlane kirjutas:
vilosius kirjutas:

Ivoonu (w) Seesama jah! Autopumbaga pumpan toas hüdroforile rõhku sisse aeg-ajalt :oops: Käsipumbaga läheb minu füüsilise vormi(tuse) juures koos suitsupausidega paar tundi..

"Suicide Hotline...please hold."
+358458693818
Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

vilosius kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:
vilosius kirjutas:

Ivoonu (w) Seesama jah! Autopumbaga pumpan toas hüdroforile rõhku sisse aeg-ajalt :oops: Käsipumbaga läheb minu füüsilise vormi(tuse) juures koos suitsupausidega paar tundi..

:D :D
Kaval, midagi pole õelda.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

kas keegi kasutab edukalt kombinatsiooni: winXP + Google Chrome + ID-kaart + pin2 (maksed pankades) ??
Mina jäin Swedpangaga hätta igatahes :(.

rayarray

Lugemata postitus Postitas rayarray »

vilosius kirjutas:
Thesaarlane kirjutas:
vilosius kirjutas:

Oled sa kindel, et selle vidina 400-600mA jätkub su pumbale? töökaaslane hiljuti otsis ka sellist asju , kuid kuna kompressor oli u. 100W võimsusega, siis peaks see kannatama voolutugevust 10A.

Kasutaja avatar

bitter
Tsikkel: EXC400
Tänanud: 105 korda
Tänatud: 97 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bitter »

rumal jutt kustutatud :oops:.
Aga üks 220V kompressor majapidamises ja piisava pikkusega suruõhuvoolik ajaks kindlasti asja ära ja saaks nii nelja- kui kaherattalise rehvid ka kiiremini täis.

Huvitav, kas tolmuse koduarvuti harimiseks on nn. tavakompressori õhk piisavalt puhas? Õliosakesed, veeaur...

Viimati muutis bitter, 17 Veebr 2010, 15:27, muudetud 2 korda kokku.
Suletud

Mine “Ajaviiteks...”