Rumalad küsimused
Moderaator: Moded
-
baltroon
- Tsikkel: Sõber
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Re: Rumalad küsimused
Minu lapsepõlves oli kolme liiki värvulisi: Leevikesed, tihased ja varblased. Tänaseks on järgi jäänud veel tihased (kellest ühe suutis mu kass maha murda) ja varblased. Leevikesi nägin viimati kaks aastat tagasi. Vähemaks on neid kõiki jäänud. Vaatamata erinevate teadurite (Lippmaa jt.) erinevatele seisukohtadele kliima variatsioonides, usun siiski, et see on üks peamisi mõjutajaid. Samas aga huvitaks mind siiski asja täpne põhjus. Seega, kui keegi teab asjast midagi täpselt, ära hoia ennast tagasi!
![]()
-
aprill
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
reimps kirjutas:Mind huvitab hoopiski selline asi - kas politsei teeb trahvi liiga äärmuslike talverehvide eest? Mul on "Made in USSR" kirjadega veneaegsed 13" 165/90 kärnad all. Naelad on ca 2 mm, mustri sügavus ca 1,5 cm, mingeid E-tähistusi pole, on ainult väga inimvihkajalik välimus
. Autost käib jutt..
Sõltub politsei härrast. Üle 10 aasta vanuseid rehvipõhjasid ei tohi kasutada. Samuti ei tohi olla rehvi pind pragenenud.
-
sarapuu
- Tsikkel: ei ole
- Kontakt:
Pakun et tihaste, leevikest ja varblaset vähesuse põhjus on midagi taolist miks aastaid tagasi oli tuvisi rohkem ja nüüd vähem. 10 aastat tagasi olid kuivatite, prügikastide juures tuvisi parvedes, nüüd istub katuseräästal healjuhul mõni. Põhjus: kuivatid, aidad, prügikastid on kaasaegsemad ja süüa enam nii vabalt neist ei leki. Kliima muutus kah mõjutab, lendavad mujale paremat elu otsima
, kusjuures isegi varesed lendavad tegelikult meilt ära, meie omad lendavad veidi lõunapoole ja soome poolt tulevad uued meile.
reimps kirjutas:Mind huvitab hoopiski selline asi - kas politsei teeb trahvi liiga äärmuslike talverehvide eest? Mul on "Made in USSR" kirjadega veneaegsed 13" 165/90 kärnad all. Naelad on ca 2 mm, mustri sügavus ca 1,5 cm, mingeid E-tähistusi pole, on ainult väga inimvihkajalik välimus
. Autost käib jutt..
Kui MS tähist pole, siis libesti purgil kaant lahti ei hakata keerama....
-
Vint
- Koristaja
- Tänanud: 150 korda
- Tänatud: 188 korda
baltroon kirjutas:reimps kirjutas:Keegi varblastest teab midagi, miks neid nii vähe on, võrreldes 10 aasta taguse ajaga?
Ma polegi ainuke, ke nende tegelaste pärast muret tunneb
Anyone?
Any Ornitologist??
Pole just ornitoloog kuid tähelepanek järgmine, kui hullud ilmad tulid koos suure lumega siis ilmusid tegelased aknataha klõbistama ja sulaga kadusid jällegi..... Kas asi pole ehk ilmas ja nende tiivuliste toiduleidmis võimalustes
Eelmine talv oli samuti pehme ning kõikjal täheldati näiteks metskitsede arvukuse tõusu. Oma mälestuste järgi võis linnukesi tavaliselt esimeste käredamate külmakraadidega kohata. Samas näib neil olevat miskit moodi teadvus energia kulutamisest saadava toidu jaoks, ehk kui temperatuur läheb karmiks tuleb toidusaamiseks kulutada rohkem energiat kui toidust tagasi saab.
-
piloot
- Tsikkel: Varadero XL1000 Husaberg FE570
reimps kirjutas:Keegi varblastest teab midagi, miks neid nii vähe on, võrreldes 10 aasta taguse ajaga?
Mõned kümned aastad tagasi olid hiinlased varblase kuulutanud rahvavaenlaseks nr.1 ja toimus nende massiline hävitamime. Tulemuseks oli see, et igasugu putukad, mis varblasele söögiks kõlbasid, hakkasid massiliselt paljunema ja tahtsid pisikesed hiinlased nahka pista.
Eks nüüd nad sinna lähevad, kus rohkem süüa on.
![]()
-
kana
Leevikesi on ikka, olen neid Tallinnas näinud ja mujal ka. Aga värvulisi (üldiselt) tundub linnades küll olevat vähemaks jäänud. Ehk on linnas kasse kole palju? Vahest on värvuliste asupaiga eelistused ja liikumised muutuvad mingil põhjusel? Liikide vahel toimib mingi liikumises olev tasakaal, ühed tõrjuvad teised välja vms. Kiskjad, teised liigid, kes nende söögilaua tühjaks teevad...mine tea. Inimasulad muutuvad ka tohutu kiiresti, ehk neile see ei istu? Rasketes kliimaoludes hoiavad nad ikka oma loomusele vastupidi inimasustuse ligi, nt süürte külmadega seisavad asfaldil, siis sõidetakse tihti neist päris palju lapikuks.
Linnuvaatluste kohta Tallinna piires on ntx selline info: http://www.tallinna-linnuklubi.ee/
EDIT: veel infot linnuhuvilistele, Foorum, kus küsimustele vastab asjatundjam http://www.maaleht.ee/foorum/viewforum.php?id=45
Seal on ka leevikese kohta, lisaks on leevikesest kirjutatud siin: http://looduspilt.ee/loodusope/?page=li ... iik&id=248
Viimases on info ka arvukuse kõikumise kohta.
-
franz125
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 229 korda
Arvan,et põhiline põhjus on selles et värvulistel pole süüa tänaval enam midagi.Vanasti oli seemneküllaseid põõsaid ja puid kesklinnaski.Täapäeval ei pane keegi oma eraka ümber sireleidki.On ainult mingid rohelised koonused.
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
Kas keegi teab kust võiks leida selliseid lukusteid/kinnitusi millega näiteks Respo jms haagiste lahtikäivaid portesid lukustatakse? No sellised, millel paned aasa konksu taha ja siis tõmbad porte kinni. Ons selliseid asju üldse kuskil eraldi müüa? Hädasti oleks vaja ja hea kui nad veel natuke pisemad oleksid.
-
davidsoniharald
- Tsikkel: GasGas EC300
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 7 korda
- Kontakt:
ardik kirjutas:Kas keegi teab kust võiks leida selliseid lukusteid/kinnitusi millega näiteks Respo jms haagiste lahtikäivaid portesid lukustatakse? No sellised, millel paned aasa konksu taha ja siis tõmbad porte kinni. Ons selliseid asju üldse kuskil eraldi müüa? Hädasti oleks vaja ja hea kui nad veel natuke pisemad oleksid.
Kiika Knokesse - http://www.knoke.ee
Nemad tegelevad haagiste varuosadega. Lisaks uuri haagisevalmistajatelt endilt.
Suurimad tänud davidsoniharald, just see mida vaja ![]()
yanksel kirjutas:konstruktor kirjutas:yanksel kirjutas:pyramiid....
![]()
Kui koerad kaklevad, kas siis aitab neid paremini lahutada neile kylma või sooja vee pealekallamine?
Kust vett võtta (või kel on ämber kaasas kui läheb Kadrioru parki koera jalutama?)Minu isiklik kogemus kaklevate koerte lahutamisel on, et kõlbab ka pakitäis piima... Koheselt lasti vastase kõri lahti - kaua sa ikka kellegi kõris ripud kui piim kopsu tahab kippuda
Kle sa oled siis väga hää piimaga sihtija
Rumalad küsimused:
Kas kilpkonnad ja jänesed häälitsevad?
Kas öökull (vabandust kakulised) magavad talveund vöi lendavad ka veidike soojemale poole (pole näinud öökulliparvesid sügisel)
Kas kala magabki silm lahti? Äkki ta üldse ei maga kui tal kogu aeg silm lahti on (või ei ole, ma pole neid nii pidevalt kunagi jälginud)?
Kakulised(kassikakk) on paigalinnud ja talvituvad oma elukohas.
Akvaariumikaladest tean et magavad tõesti silmad lahti aga see ei tähenda et nad sind möödumas näeksid.
Kala magamist ja ärkvel olemist on selgelt tema liikumisest näha, kui magab siis ta üldiselt ei uju vaid seisab paigal avatud silmadega. Magamiselt ärgates muutub ta kohe aktiivsemaks ja märkab ka sind uudistamas, mõni kala(kuldkala näiteks) tuleb klaasile lähemale ja uudistab sind vastu. Akvaariumikalad on ärkvel 10-12tundi ööpäevas, paljud neist väsivad aga päevapeale ära ja magavad ka päeval kui toas vaikne on.
Üks küsimus:Mida kuldkala tahab kui peopeale ujub ja ära minna ei taha?
jan22 kirjutas:Üks küsimus:Mida kuldkala tahab kui peopeale ujub ja ära minna ei taha?
Tahab kolm soovi täita.
+358458693818
-
reimps
jan22 kirjutas:Üks küsimus:Mida kuldkala tahab kui peopeale ujub ja ära minna ei taha?
Kui see pihk on tema "toas", siis ta ilmselt tuli sulle pihku soristama. Kättemaks või midagi ehk?
vilosius kirjutas:jan22 kirjutas:Üks küsimus:Mida kuldkala tahab kui peopeale ujub ja ära minna ei taha?
Tahab kolm soovi täita.
Ok,mul on kolm soovi, proovin!
-
Vint
- Koristaja
- Tänanud: 150 korda
- Tänatud: 188 korda
Ammusest ajas piinanud küsimus: Milleks on "planetalistel" ( oli vist isegi 49-l ) silindri külgedel kruvidega eemaldatavad kaaned...? Kas lihtsalt tootmise hõlbustamiseks vöi on mõni mu point asjal.... (ärge nüüd klistiiritama siis hakake)
-
aprill
- Tsikkel: Aprilia Pegaso 650
vintisvint kirjutas:Ammusest ajas piinanud küsimus: Milleks on "planetalistel" ( oli vist isegi 49-l ) silindri külgedel kruvidega eemaldatavad kaaned...? Kas lihtsalt tootmise hõlbustamiseks vöi on mõni mu point asjal.... (ärge nüüd klistiiritama siis hakake)
Võibolla sellepärast, et ei suudetud muudmoodi ülevoolukanalit vormida või selleks, et saaks muuta ülevoolukanali läbilaske võimet. Jupiteridel on pütid juba valatud erinevate ülevoolukanalite ristlõikepindadega. Teoreetiliselt saaks sinna turbo külge aretada.
-
denver2
-
kana
Kuldkala ujub pihku (ei tea miks, sülle ta ju ei roni
), aga miks kass teki alla koopasse ronib? Et ta oma hiiri minuga jagada tahab, sellest ma saan aru ... ma ju ka jagan temaga sööki (tema meelest)
-
Villem
- Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
- Tänatud: 9 korda
yanksel kirjutas:Kuldkala ujub pihku (ei tea miks, sülle ta ju ei roni
), aga miks kass teki alla koopasse ronib? Et ta oma hiiri minuga jagada tahab, sellest ma saan aru ... ma ju ka jagan temaga sööki (tema meelest)
Ei, kass jagab sinuga sööki (tema meelest) ... küll aga jagad sina koeraga. ![]()
Villem aka Villu aka Madis
yanksel kirjutas:Kuldkala ujub pihku (ei tea miks, sülle ta ju ei roni
Kass on tegelt sinu peremees ja sina tema teenija, pakud talle süüa, koristada tema järel ja kui temal aega/tahtmist on laseb ta sul ennast vahel sügada ka.
Kassi ei mõista miks sa õhtul tema teki alla(siis koopasse) ronid,ta tahtis seal üksi olla.
Kass ei jaga sinuga oma hiirt, ta toob sulle näha milline on tema toit, mitte see pakitud möga.
Hinnakiri:
Reageerimine 25.-
Vastus küsimusele 100.-
Aus vastus küsimusele 150.-
Aus vastus lollile küsimusele 200.-
Aus vastus lollile küsimusele koos selgitusega 500.-
Tööl juba praktiseerime... ![]()
-
kana
priitCCE kirjutas:Hinnakiri:
Reageerimine 25.-
Vastus küsimusele 100.-
Aus vastus küsimusele 150.-
Aus vastus lollile küsimusele 200.-
Aus vastus lollile küsimusele koos selgitusega 500.-Tööl juba praktiseerime...
PriitCCE
kuhu jääb kiirreageerimine
?
Kumb pool siis maksab....ma tean, et see on HÄSTI rumal küsimus, aga mul on praegu juhe juba veidi õhtuseks sassiseks läinud
Aus vastus lollile küsimusele koos selgitusega= mis siis kui tegelt testib hästi lolli küsimuse küsija hoopis vastajaid, sellele variandile oled ka mõtelnud? ![]()
To jan22: muidugi on kass minu pealik. Ronib otsa ja vaatab kindlal omaniku pilgul, kus kõige parem nurrudes "küünetada". Suhetes valitseb ikka tasakaal ![]()
yanksel kirjutas:PriitCCE
kuhu jääb kiirreageerimine
?
Kumb pool siis maksab....ma tean, et see on HÄSTI rumal küsimus, aga mul on praegu juhe juba veidi õhtuseks sassiseks läinud![]()
Aus vastus lollile küsimusele koos selgitusega= mis siis kui tegelt testib hästi lolli küsimuse küsija hoopis vastajaid, sellele variandile oled ka mõtelnud?
kiirelt ja ausalt lollile küsimusele vastamine koos selgitusega..hmm see läheb kalliks
ja selle teise variandi puhul ilmselt maksab enne üks pool ja siis pärast saab raha tagasi... ![]()
Mul kui krossimaailma mitteasjatundjal oleks üks selline küsimus (kerkis see just praegu neid Piksepini pilte vaadates) - kui sealt rajalt siukste sitaste ja mudastena tulete, kuidas te oma riided puhtaks saate? Ei pane ju neid mullaseid rõivaid otse pesumasinasse? ![]()
-
reimps
Ei ole ma midagi kuulnud, kuda see asi käib!
Andke nüüd soovitusi, mul poiss hakkab ka varsti rallima, siis tean, kuidas ja mis...
-
margus014
- Tsikkel: Suzu DR-Z400
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 1 kord
Võtsin enda nimele tsikkli (vanust veel 17)
Riskikoefitsent on 1,2
Kas oleks mõtet kohe praeglult kindlustus 1 aastaks ära teha, või teeksin kevadel ja 6 kuuks?
Kas esimese varjandiga tuleks lõppkokkuvõttes odavam? -riskikoefitsent ju langeb.
Aa see kaa veel, et motikam mille arvele võtsin on tehtud esimene registreerimine 08.02.99
Seega kui motikale enne 8 veb. ülevaatuse teeksin siis peaksin ju alles 2 aasta pärast uuesti minema!?
Mida soovitate?
margus014 kirjutas:Võtsin enda nimele tsikkli (vanust veel 17)
Riskikoefitsent on 1,2
Kas oleks mõtet kohe praeglult kindlustus 1 aastaks ära teha, või teeksin kevadel ja 6 kuuks?
Kas esimese varjandiga tuleks lõppkokkuvõttes odavam? -riskikoefitsent ju langeb.Aa see kaa veel, et motikam mille arvele võtsin on tehtud esimene registreerimine 08.02.99
Seega kui motikale enne 8 veb. ülevaatuse teeksin siis peaksin ju alles 2 aasta pärast uuesti minema!?Mida soovitate?
ise endal oli mul au käia kordusõppustel oktoobris ja siis jäi ratas seisma tädi juurde karksi-nuia. kui siis läks tsikli tagasitoomiseks, siis mõtlesin teha selle mingiks päevaks või midagi, et tsikkel tagasi ja ära talveunne suikuma panna. öeldi, et miinimum on kuu ja see siis minu puhul oli mingi tiba üle 200eegu. jällegi KOLMEKS kuuks tegemine oli tiba üle 300eegu. et ma kolm kuud seda ei vajanud, siis lihtsalt peatasin poliisi ja kanti ülejäänd summa tagasi. aga kindlasti uuri seda asja lähemalt, näiteks käi mingis esinduses kindlustaja juures täpsemalt uurimas seda asja - nii on kõige lihtsam.
....ja vaata et pahandusi ei tee ![]()