Rumalad küsimused

Siia saad panna (naljakaid/huvitavaid) linke, pilte, jutte jne. mida teistel oleks kah huvitav vaadata ning mis ei lähe otseselt teiste teemade alla...

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Re: Rumalad küsimused

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Põhimõtteliselt hakkab asi nüüd nii olema, et eranditult kõik mootorratta tehnilised küsimused(k.a kõikide muude valdkondadega seotud küsimused, mis sobivad mujale kategooriasse ) lendavad siit teemast otse prügikasti.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

tali
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas tali »

Kas "Rumalate küsimuste" teemas on nüüd rumalate küsimuste küsimine keelatud? Kas sõnavabadus selles teemas ei kehti? Kuhu kadus Nigga rumal küsimus? Heeh, tervelt kolm rumalat küsimust tuli kokku?

18-aastane pereliige: "Äratuse helin on see n..ss, mis sul magada ei lase". :)
"Takahashi on küll aeglane, aga see-eest kukub tihti." H. Kender, Viasat Sport Baltic, Malaisia Moto2
PS! Klausen/Kender Viasati tagasi!
Kasutaja avatar

Kipsi
Tsikkel: cbr600RR
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kipsi »

Rumalate küsimuste küsimine rumalate küsimuste teemas ongi rumalate küsimuste teema eesmärk.
Nigga postituse kustutasin, kuna täisti sisutu ja laimav, grammatikat eirav postitus.
Sõnavabadus kehtib seni, kuni on foorumi heade tavade ja reeglitega kooskõlas.

Parima hinnaga motorehvid http://www.motorehv.ee
Soodne rehvivahetus Tartus http://www.tarturehv.ee
Parima hinnaga määrdeained http://www.õlikeskus.ee

Kasutaja avatar

ranel
Tsikkel: 2x XL600V, DT125R, DRZ-E
Tänanud: 70 korda
Tänatud: 374 korda

Lugemata postitus Postitas ranel »

daub kirjutas:

Kas keegi teaks kust saab tellida, või on ehk Eestis müügil Läti teedeatlast. Mõõtkava võiks olla enamvähem samma auku nagu Regio "Eesti teede atlas" 1:150 000?

mina olen leidnud raamatupoodidest läti kaarti. kui väga häda, siis ma võin järgmine kord lätist kaasa osta.

http://tsiklireisid.blogspot.com/
Mootoritõstuki rent Tartus 15 EUR päev. 55684121. www.rsrehvid.ee Mobiilne rehvivahetus Lõuna- Eestis. 53 843 843 Mitas ja Bridgestone mootorratta rehvide müük
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 338 korda
Tänatud: 435 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kipsi kirjutas:

Rumalate küsimuste küsimine rumalate küsimuste teemas ongi rumalate küsimuste teema eesmärk.
Nigga postituse kustutasin, kuna täisti sisutu ja laimav, grammatikat eirav postitus.
Sõnavabadus kehtib seni, kuni on foorumi heade tavade ja reeglitega kooskõlas.

Deem, ära jama. Niggal läks selle küsimuse välja mõtlemiseks vähemalt pool aastat aega ja sa nüüd paha inimene kustutad ära.

Kasutaja avatar

daub
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

ranel kirjutas:
daub kirjutas:

...

mina olen leidnud raamatupoodidest läti kaarti. kui väga häda, siis ma võin järgmine kord lätist kaasa osta.

Rahvaraamatu kodulehte sirvisin ka selle ideega, aga ei leidnud. Tavaline voldikkaart (1:400 000 ja vähema detailsusega) jääb väheks, huvitaks just et vaatamisväärsused ja campingud ja pisemad teed oleks peale märgitud. Võin ka kuskilt tellida, kui oleks vihjeid kindlalt hea kaardi peale :)

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt
Kasutaja avatar

tormavtellis
Tsikkel: KTM 890 AdvR
Tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas tormavtellis »

rumal huvi tekkis, et miks just paberit taga ajad?
mingi laenatud gps või kaart mobiilis kuidagi kompaktsem ei oleks?

Kasutaja avatar

Ivoonu
Toetajaliige
Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
Tänanud: 109 korda
Tänatud: 65 korda

Lugemata postitus Postitas Ivoonu »

tormavtellis kirjutas:

Paberkaart on palju ülevaatlikum, kui navi kaart, eriti, kui on soov kohalike vaatamisväärsustega tutvuda.

Kasutaja avatar

daub

Ivoonu kirjutas:
tormavtellis kirjutas:

Paberkaart on palju ülevaatlikum, kui navi kaart, eriti, kui on soov kohalike vaatamisväärsustega tutvuda.

Just, kui mingis piirkonnas aega jääb, siis kaardi pealt mõnusam vaadata mis ümbruskonnas huvi võiks pakkuda, eriti veel kui mitmekesi kaardi ümber asja arutada :)

Pilt
Kasutaja avatar

MX1
Tsikkel: jawa

Lugemata postitus Postitas MX1 »

Kus kohas saab lasta krossi särgile numbreid teha? nendes riide trüki poodides? tln

Pädev mees paneb sepa alasi ka käima
Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

MX1 kirjutas:

Kus kohas saab lasta krossi särgile numbreid teha? nendes riide trüki poodides? tln

Ma usun, et see on kõige lihtsam küll. Aga ilmselt mitte kõige püsivam. Vaata t-särgi poodidesse kaubanduskeskustes.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Kust saab plexiklaasi?

Kasutaja avatar

Macintosh
Maagia ja nõidumine
Tänanud: 1095 korda
Tänatud: 1117 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Macintosh »

extremist kirjutas:

Kust saab plexiklaasi?

K-Rautas on mingid väiksemad tahvlid saadaval.

🧢 👕 🏍 T-särgid, pusad, mütsid ja kingitused mootorratturile . 🚀🚀 🍀 VAATA LÄHEMALT

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

hmm kui väike on väike? 20cm, 50cm, meeter (ruudus)?

kaiman
Tänanud: 48 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas kaiman »

macintosh kirjutas:
MX1 kirjutas:

Ma usun, et see on kõige lihtsam küll. Aga ilmselt mitte kõige püsivam. Vaata t-särgi poodidesse kaubanduskeskustes.

Ma usun ,et sul kõige lihtsam jümala poole pöörduda küll.Aga ilmselt mitte kõige püsivam variant.Vaata ikka põrgu-hullarid variante veel üle.

reimann
Tsikkel: Benelli TRK 502X

Lugemata postitus Postitas reimann »

Ei tea kui rumala küsimusega tegemist, kuid mure järgmine, et puldiga avatav garaaziuks on hakanud jamama ja avaneb ise mingitel põhjustel. Paned õhtul auto garaazi ja kui mingi aja pärast vaja sõitu minna, siis garaazi juurde jõudes on selle uks pärani lahti. Pole ennem probleemi olnud ja alati vaatan, et uks sulguks korralikult ja takistusi ees ei ole. Nüüd juba mitmes kord ja tekitab muret, kuna hoiustan seal tööriistu ja muud hinnalisemat kraami ka peale auto ja ei ole väga huvitatud, et keegi vargapoiss sinna uudistama läheks. On kellegil kogemust sama probleemiga? Hetkel google mulle abiks ei olnud ja kuna tegemist üüritava pinnaga ja omanik ise välismaal, siis pole ka temast abi loota.

Kasutaja avatar

daub

Kiire otsing googles andis mingisuguseid vastuseid küll.
1) Kui see probleem hakkas peale pärast tugevamat äikesetormi on viga ilmselt ukse poolne. Seal on vaja miskit kalibreerida või välja vahetada.
2) Võib olla nii ukse, kui ka puldi poolne lühis. Uksel on sees kindlasti nupp, millega seda opereerida saab. proovi see ukse mootori juurest lahti ühendada. kui uks ise enam ei avane, on viga seal. Või Võta puldilt patareid välja, ära seda mõnda aega kasuta. Kui viga kaob, on probleem puldi poolne. Kui puldis lühis on, võib ta anda välja pidevat signaali, mis sulgunud ukse mingi aja pärast uuesti lahti teeb.

Pilt

reimann

Kahjuks eelmainitud asjadest abi ei ole, kui siis ainult on veidigi reaalne see puldi lühise variant, et annab pidevat signaali, aga kuna elan garaazist niipalju eemal, siis see signaal ukseni kindlasti ei jõuaks. Aga tänan vastuste eest.

Kasutaja avatar

daub

siiski. kui signaal jõuab ukseni enne, kui leviulatusest välja jõuad.
siin veel suurem hunnik igasuguseid: http://www.aaaremotes.com/gdoopensbyitself.html

Pilt

reimann

Ma inglisekeelseid variante ei vaadanud :wack: Loen ja uurin, ehk saab miskit teada.

Seal neid variante ikka on, aga lahenduseks pakutakse seda, et kui teine samasugune süsteem olemas, siis sealt asju maha kiskuda ja proovida. Nüüd hakkab kõige loogilisemana paistma variant, et kellegil on sama garaaziukse avaja, kuna seal 12 boksi järjest ja uksed samasugused ja enamjaolt omanikud vanemad inimesed, kes seal tihti ei käi ja ju siis koos oma uksega ka minuoma tõstavad. Peab vist hakkama vaatama lumerookimise ja ukse lahtioleku järgi, et kes millal käinud on ja miskise kirja jätma vms.

Turgatas pähe mõte, et kui kellegi pult peaks avama minu garaazi, siis kas on variant, et ka minu pult tema oma avab? Kitsendaks "kahtlusaluste" ringi :bsmile:

Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

tere
kas keegi teab otepää suusatamise kava?
olen uurinud kuid pole leidnud :(

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)

zx12r

Lugemata postitus Postitas zx12r »

cool200 kirjutas:

tere
kas keegi teab otepää suusatamise kava?
olen uurinud kuid pole leidnud :(

http://www.owc.ee/koik/

Kasutaja avatar

poroloon

Lugemata postitus Postitas poroloon »

Gornholio kirjutas:
jegesmesh kirjutas:

Saab pingutada, samas on olemas Motipil sellise spray mis on rihma libisemise vastu.

Selle sprei kasutamine on sama hea kui kantosi lappimine villase lõngaga :wack:

Sellised rihmad tuleb pingutada ja varem või hiljem lihtsalt ära vahetada !

Oli mul kunagi selline auto, millel rihm vilistas. Igati vinge rihm oli, mis ajas ringi roolivõimu ja genekat ja kondipumpa- siiruviiru sõlmed sees. Erinevad autoluksepad (ka sellele margile pühendunud) hakkasid otsast vahetama rullikuid, laagreid, sidureid ja rihmagi. Iga tükk maksis. Aga järgmine hommik külmast peast jälle kiuksus. Asi lahenes sellega, et ostsin seda sparyd ja rihm lõpetas vilistamise. Tõenäoliselt oleks pidanud sellest kui odavamaist lahendusest alustama.

Kasutaja avatar

daub

reimann kirjutas:

Turgatas pähe mõte, et kui kellegi pult peaks avama minu garaazi, siis kas on variant, et ka minu pult tema oma avab? Kitsendaks "kahtlusaluste" ringi :bsmile:

Kui on selline süsteem, kus pead ise mingi sageduse paika panema, või mingid lülitused nii uksel kui puldil, mis peavad samas asendis olema. Muud, kus ise seda seadistada ei saa, on võimalus sama sagedusega pultide nii lähestikku sattumisel kaduvväike....

Pilt

reimps

Lugemata postitus Postitas reimps »

Keegi Norra poole ei säti ennast lähiajal?

Paar tsiklijuppi kaasa anda (Mille sabaraam ja tagaiste). Oslost sadakond kilti põhjapoole, aga ma usun, et Oslo on ka ok.

(Pean ikkagi ära torkama, et Eesti on ikka valusaid tulganäppijaid täis küll - norrakaga sai kahe päevaga kaubale, aga siinkandis, mnjah, tuntakse vaid huvi. Oma Mille juppidest räägin siis. Suht ükskõik on ka, et ma nüüd selle avalduse pärast kaotan veel "kliente", aga vähemalt sain ära öelda. Rumalavõitu küsimus ka postituses, niiet kõik on JOKK.)

PS. Vaba teema all olevast "Norra lauda sõitma" teemaga olen ka kursis, aga nood lähevad juba täna, seega ajaliselt ei jõua enam..

mart211

Lugemata postitus Postitas mart211 »

Keegi mootori koodi järgi suudab selgeks teha, mis aasta ja mis mudeli mootor on? zx600ae041024
Valiku variandid on kawasaki 03-04 ZX6R(636 mootor)või ZX6RR kas 03 või 04 mudel.

Kasutaja avatar

oldmaniac
Tsikkel: ZX-10R
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmaniac »

mart211 kirjutas:

Keegi mootori koodi järgi suudab selgeks teha, mis aasta ja mis mudeli mootor on? zx600ae041024
Valiku variandid on kawasaki 03-04 ZX6R(636 mootor)või ZX6RR kas 03 või 04 mudel.

Selle järgi julgeks ma väita, et ei kumbki. Kust sa ta leidsid või miks sa arvad, et ta just nende mudelite küljest pärit võiks olla?

Või oled sa miski uunikumi taastamisega tegelemas? Sellise koodiga mootor on peal vot sihukesel rattal: http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_Ninja_600R

Parandatagu mind, kui ma nüüd ära eksisin.

mart211

oldmaniac kirjutas:
mart211 kirjutas:

Selle järgi julgeks ma väita, et ei kumbki. Kust sa ta leidsid või miks sa arvad, et ta just nende mudelite küljest pärit võiks olla?

Või oled sa miski uunikumi taastamisega tegelemas? Sellise koodiga mootor on peal vot sihukesel rattal: http://en.wikipedia.org/wiki/Kawasaki_Ninja_600R

Parandatagu mind, kui ma nüüd ära eksisin.

Ma sain googledades täpselt sama vastuse, kuid mootor on ikka teistsugune. Ikka 03-04 ninja mootor. Kuid kas 636 või 600 on küsimus. Neil peaks olema secondary injectors. Kus kohast ma need leian? Olen üpris kindel, et tegu on RR mootoriga, kuid kindluse mõttes tahaks mootori numbri järgi kontrollida.

mart211

Tuleb välja, et 636 mootori number algab ZX636... Niiet asi selge.

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 371 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Kust ma automudelile vastavaid velgede sobivusi võrrelda saaksin?
Või teab äkki keegi peast.
Et kas Seat Leon 2004 veljed(plekk) sobivad Opel Omega 1998 alla? Auguvahed jms.

Ise küsin ise vastan:
http://spidoweeb.planet.ee/veljed
Selle järgi ei sobi:
Seat - 5x100 offset 30 - 45 / 57
Opel - 5x110 35 - 38 / 65

Suletud

Mine “Ajaviiteks...”