Kuidas saate üksinda tsiklil rattad maast lahti remondiks?
Moderaator: Moded
Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
saqu
Teema algataja - Postitusi: 1051
- Tsikkel: Yamaha WR400F
Kuidas saate üksinda tsiklil rattad maast lahti remondiks?
Küsimus siis, millist abivahendit (pukki vms) kasutate rattal, millel pole harki vaid ainult jalgtugi? Ei tahaks jalgratast leiutama hakata, äkki on mingi hea soovitus kellelgi. Originaal puki tellimist pole mõtet soovitada.
SAQU
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
WR400F
Re: Kuidas saate üksinda tsiklil rattad maast lahti remondiks?
Oleneb, mida sa teha soovid tsikkliga. Kui on ainult jalatugi, siis lase kellegil tsikkel kallutada jalatoe peale, sina võta ratas alt ära ja pane mõni telliskivid ja laud kiigele alla näiteks. Nii saad igatahes tagaosas majandada. Esiosaga läheb keerulisemaks. Selleks peaksid ikka jah pukki kasutama.saqu kirjutas:Küsimus siis, millist abivahendit (pukki vms) kasutate rattal, millel pole harki vaid ainult jalgtugi? Ei tahaks jalgratast leiutama hakata, äkki on mingi hea soovitus kellelgi. Originaal puki tellimist pole mõtet soovitada.
Samas, kui sul on enduro ratas, võid alati lasta kellegil kiigest tsikkli ülesse tõsta ja ise paned bensiini kanku raamile alla. Superbike tüüpi rattaga seda loomulikult teha ei saa.
Viimati muutis |Maku|, 18 Okt 2005, 11:43, muudetud 1 kord kokku.
Life is full of surprises..
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Pakun variante:
1. Üksinda olles. Ostad siiski keskpuki. Minul poes näiteks 800.- krooni. Selle siis lükkad karteri alla ja vajutad hooba - tsiklil mõlemad rattad lahti. Oht sinu ratta puhul - karteripõhi madalal ja pukk ei mahugi alla. Üksinda olles muud lihtsat meetodit soovitada ei oskagi. Kõik muud on minu meelest kuidagi ebastabiilsed.
2. Poolpiduselt üksinda. Laod tagahargi laiuselt telliskive ja tekitad sellega tagapuki imitatsooni. Ratta pealetõstmisega võib tulla raskusi ja kivihunnik ei ole eriti stabiilne oma püstipüsimiselt.
3. Kahekesi olles. Üks tõstab esirattast tsikli üles ja teine lükkab kõhu alla suvalise kasti, mis koormusele vastu peab.
1. Üksinda olles. Ostad siiski keskpuki. Minul poes näiteks 800.- krooni. Selle siis lükkad karteri alla ja vajutad hooba - tsiklil mõlemad rattad lahti. Oht sinu ratta puhul - karteripõhi madalal ja pukk ei mahugi alla. Üksinda olles muud lihtsat meetodit soovitada ei oskagi. Kõik muud on minu meelest kuidagi ebastabiilsed.
2. Poolpiduselt üksinda. Laod tagahargi laiuselt telliskive ja tekitad sellega tagapuki imitatsooni. Ratta pealetõstmisega võib tulla raskusi ja kivihunnik ei ole eriti stabiilne oma püstipüsimiselt.
3. Kahekesi olles. Üks tõstab esirattast tsikli üles ja teine lükkab kõhu alla suvalise kasti, mis koormusele vastu peab.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
-
ants12
mina oma endurol panen külje peale pakud valmis,siis kallutan jalatoe peale nii palju et tagaratas õhku tõuseb,siis hoian keha tsiklit paigal ja käega lükkan paku mootori alla(jääb raami peale püsima)siis lasen tagasi ja tagaratas ongi õhus.pakk peab olema täpselt paigal muidu võib se krempel lihtsalt selga kukkuda(on olnud juhuseid)
mina olen saanud oma asjad nii tehtud
mina olen saanud oma asjad nii tehtud
-
saqu
Siiamaani soovitused on enam vähem samad, mis endalgi peast läbi käinud. Igal juhul tänud vastuste eest. Ise olen suht laisk inimene, mõtlesin veel väiksema vaevaga hakkama saada ja otsustasin tavalisele hüdraulilisele tungile väikese rakise külge ehitada, mis koosneks torujupist, mis täpselt tungraua töökolvi otsa istub ja millele on risti keevitatud u. 30 mm piki poolekslõigatud toru. Poolekslõigatud turu peaks istuma tapselt tsilki jala juures raami läbiva toru alla, et saaks siis vastavalt vajadusele tungiga tõsta nii kõrgele kui parasjagu vaja, üsinda. Mis arvate kas tasuks proovida? Vana vene tung täitsa olemas. Tungile kruvin alla vähe suurema tüki paksu vineeri, stabiilsuse huvides.
SAQU
WR400F
WR400F
-
udu
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Endukatel ja krossiratastel on reeglina raam mootori alt läbi jooksmas. Seega alla pandav pukk tõstab ratast siiski raamist.Kas karteri alla miskit panna, et kogu ratta raskus karteri peal seisab on just kõige parem mõte?
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse
Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
Neeme
527 4000
streetmoto@streetmoto.ee
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 381 korda
- Kontakt:
Mul jookseb garaazhi laes I-tala, koormarihmad sealt üle ja hoiab ratast piisavalt palju püsti küll, et mingi ratas alt ära võtta...
Pukiga on see naljakas lugu, et mul on esikahvli vasak (või oli see parem) pool lühem, standartne pukk ei sobi, peaks olema mingi regullitav, kus saab ühe poole lühemaks lasta, tea, kas selliseid ka on?
Pukiga on see naljakas lugu, et mul on esikahvli vasak (või oli see parem) pool lühem, standartne pukk ei sobi, peaks olema mingi regullitav, kus saab ühe poole lühemaks lasta, tea, kas selliseid ka on?
-
eux
Kõik kirjeldatud moodused suht ebakindlad. Kui tsikli eest on välja käidud summa, mida pidi pikka aega koguma, siis oleks hirm kahju kui oma rumalusest tsiklile viga teed. Keilas silla juures on kauplus X+1 Auto ja Tehnika, seal müügis tsiklitõstukid hinnaga 2273EEK'u. Endal selline olemas ja igati asjaga rahul. Peale selle, et hea remontida, võib ka talveks tsikli tõstukile jätta, amordid puhkavad ja ka õlivahetus sujub probleemideta. Hind küll veidi kopsakas kuid õigustab end igati.
Sõltub mida teha on vaja. Ühe variandina kasutan pukki tagumist ja siis puuklots keskele alla (saab vabalt üksi tehtud) ja teine on eelnevalt kirjeldatud lakke riputamine (nähtav siit).
-
tramm66
- Tsikkel: gixxer
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 9 korda
- Kontakt:
nojah, tõesti koormarihmade (min 500kg/tõbejõud) või selleks ettenähtud ülikalliste (1800.- eek/paar) pukkadega asi ebakindel... ilmselt võib nendega riskida odavamate rataste puhul nagu näiteks minul - 400tuheux kirjutas:Kõik kirjeldatud moodused suht ebakindlad. Kui tsikli eest on välja käidud summa, mida pidi pikka aega koguma, siis oleks hirm kahju kui oma rumalusest tsiklile viga teed. Keilas silla juures on kauplus X+1 Auto ja Tehnika, seal müügis tsiklitõstukid hinnaga 2273EEK'u. Endal selline olemas ja igati asjaga rahul. Peale selle, et hea remontida, võib ka talveks tsikli tõstukile jätta, amordid puhkavad ja ka õlivahetus sujub probleemideta. Hind küll veidi kopsakas kuid õigustab end igati.
-
petz
- Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
- Tänatud: 2 korda
ratta tõstmiseks vajalikud abivahendid olen siiani ise valmistanud kui välja-arvata trapets auto tungraud, mille abil olen ka tsiklit tõstnud. hetkel on selline pukk, mis käib raami alla, et peale 200 kg ratta tagaosa maast lahti saada.ka ise valmistet. heale sõbrale võin ka valmistada. originaale tehase pukke ei kopeeri.
-
isakene
- Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
- Tänanud: 8 korda
- Tänatud: 45 korda
...appipael, kui keeruliseks saab ühe lihtsa asja ajada...
kes tahab, muretsegu omale suvaline (vertikaalne!) hüdro- või kruvitungraud ja tulgu tsikliga minu juurde, keevitan kolmesaja eegu eest tunni-paariga tungile laia alusraami, et korralikult püsti püsiks ja üles vastavalt tsikli raami kujule pesa kokku ja ongi kogu moos...
...a ise olen ma laisk ja jõudu on palju...
siiani olen ise vana plekk-kanistri otsas kõigi töödega hakkama saanud... 
kes tahab, muretsegu omale suvaline (vertikaalne!) hüdro- või kruvitungraud ja tulgu tsikliga minu juurde, keevitan kolmesaja eegu eest tunni-paariga tungile laia alusraami, et korralikult püsti püsiks ja üles vastavalt tsikli raami kujule pesa kokku ja ongi kogu moos...
...a ise olen ma laisk ja jõudu on palju...
-
eux
nojah, tõesti koormarihmade (min 500kg/tõbejõud) või selleks ettenähtud ülikalliste (1800.- eek/paar) pukkadega asi ebakindel... ilmselt võib nendega riskida odavamate rataste puhul nagu näiteks minul - 400tuh
[/quote]
Igaüks on oma tegevustes vaba inimene. Igasuguse masohismiga võib ju tegeleda ka onaneerimisega kui soovid. Mina isiklikult eelistan ehtsat kraami ja mugavust ning kindlust töö tegemisel. Aga sinu kommi eesmärk nähtavasti oli oma ratta hinna teatavaks tegemine. Sellise väljamineku juures on muidugi igasugused abivahendid a'la 2000EEK'u "üle mõistuse kallid". Nöögi ise edasi niipalju kui soovid, teistela aga jaga häid nõuandeid.
Igaüks on oma tegevustes vaba inimene. Igasuguse masohismiga võib ju tegeleda ka onaneerimisega kui soovid. Mina isiklikult eelistan ehtsat kraami ja mugavust ning kindlust töö tegemisel. Aga sinu kommi eesmärk nähtavasti oli oma ratta hinna teatavaks tegemine. Sellise väljamineku juures on muidugi igasugused abivahendid a'la 2000EEK'u "üle mõistuse kallid". Nöögi ise edasi niipalju kui soovid, teistela aga jaga häid nõuandeid.
-
zed
Kas keegi oskab soovitada miskit firmat või metallitöökoda kes teeks valmis sarnase puki.
http://www.klsupply.com/lift/mc450/ MC455 FAT JACK
http://www.klsupply.com/lift/mc450/ MC455 FAT JACK
-
mrio88
Midagi nii naljakat pole tükkaega lugenud!!!!!!!!!! "Kuidas avada pudelit korgi mahavõtmist ärge soovitage"saqu kirjutas:Siiamaani soovitused on enam vähem samad, mis endalgi peast läbi käinud. Igal juhul tänud vastuste eest. Ise olen suht laisk inimene, mõtlesin veel väiksema vaevaga hakkama saada ja otsustasin tavalisele hüdraulilisele tungile väikese rakise külge ehitada, mis koosneks torujupist, mis täpselt tungraua töökolvi otsa istub ja millele on risti keevitatud u. 30 mm piki poolekslõigatud toru. Poolekslõigatud turu peaks istuma tapselt tsilki jala juures raami läbiva toru alla, et saaks siis vastavalt vajadusele tungiga tõsta nii kõrgele kui parasjagu vaja, üsinda. Mis arvate kas tasuks proovida? Vana vene tung täitsa olemas. Tungile kruvin alla vähe suurema tüki paksu vineeri, stabiilsuse huvides.
rihmadega laes oleval tsiklil ma tahaks näiteks vahetada jalrauda ja vahetada esimest hammakat
Viimati muutis napalm, 24 Nov 2005, 13:30, muudetud 1 kord kokku.
-
erks1708
Ei tahtnud kuidagi solvata kedagi lihtsalt see tundus naljakas aga osta normaalne mx pukk endale ja elu on ilus ei väsi pillil amordid ka ära kui
talv läbi seisab sul ainult amordi peal või midagi. See kulutus on tunduvalt väiksem kui ära väsinud amort või segi kukutud ribid ja paak
:D:D:D
Isegi kui ta tiba kõrge on saad alati selle kerge pilli tagarattast peale
tõsta nii nagu mx rattaid tõstetakse kuubiku pukkidele mida valdavalt
kasutatakse pro võidusõidus lift up'ide asemel.

talv läbi seisab sul ainult amordi peal või midagi. See kulutus on tunduvalt väiksem kui ära väsinud amort või segi kukutud ribid ja paak
Isegi kui ta tiba kõrge on saad alati selle kerge pilli tagarattast peale
tõsta nii nagu mx rattaid tõstetakse kuubiku pukkidele mida valdavalt
kasutatakse pro võidusõidus lift up'ide asemel.
Õlut jood? Siin on lahendus.
http://www.ta-deti.de/ta/repair97/rpmot2.jpg
Ei joo? Siin on teine lahendus.
http://webpages.charter.net/jkd2/Oaxaca ... gery_1.jpg
Mõlemad töötavad ja ei mingit rattapoomist ega originaalpukki
http://www.ta-deti.de/ta/repair97/rpmot2.jpg
Ei joo? Siin on teine lahendus.
http://webpages.charter.net/jkd2/Oaxaca ... gery_1.jpg
Mõlemad töötavad ja ei mingit rattapoomist ega originaalpukki
_____
Africa Twin
Africa Twin
-
saqu
Pukk on tore, kuid ka puki pealt oleks minu ratas külili käinud tagaratta tagasipaneku käigus ühes väga lugupeetud kolmetähelise mootorratta margi esindustöökojas. Kiire reaktsioon päästis. Mootori alt läbijooksev raam on ristküliku kujulise profiiliga ja u. 50-60 mm lai ja ei taga isegi selle pukiga erilist stabiilsust. Sellega tahan öelda, et ei garanteeri see pukk üksi midagi. Usun et foorumi üks eesmärke on kogemusi vahetada ja uusi ideid saada. Sooviks kõigile natuke rohkem tolerantsust ja mitte kohe materdama hakata. 
SAQU
WR400F
WR400F
-
kalle
- Tsikkel: Joone all on miskit
- Tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Veel hiljuti oli meie peres SLR...kolme hooaja jooksul sain üksi päris edukalt hakkama. Abiks tavaline Hiina väike tung (ilma lisadeta),klotsid
(väike tala risti ja kahte otsa klotsid) ette raami alla ja taha kiige otste alla ka.
Neid tõsteid veits ikka oli...iga sügis amordiõlid (amordid alt ja tagurpidi tühjaks), tagaamordi liigendid määrimiseks laiali, kiige alt jne.. see siis lisaks rehvivahetustele, mis naisel selle rattaga ligi 50000 km jookul ette tulid. Seisis rahuldavalt ka mõlemad rattad alt või kiige ja kahvel alt jne. Väga tihti seda ei teinud, aga kui korraga olid alt tagakiige ja kahvel, tegin raami alla kaks risrti tala ja klotsid, polnud nagu probleeme eriti, see lai nelikant raam toetab päris ilusti sea all
Kk
(väike tala risti ja kahte otsa klotsid) ette raami alla ja taha kiige otste alla ka.
Neid tõsteid veits ikka oli...iga sügis amordiõlid (amordid alt ja tagurpidi tühjaks), tagaamordi liigendid määrimiseks laiali, kiige alt jne.. see siis lisaks rehvivahetustele, mis naisel selle rattaga ligi 50000 km jookul ette tulid. Seisis rahuldavalt ka mõlemad rattad alt või kiige ja kahvel alt jne. Väga tihti seda ei teinud, aga kui korraga olid alt tagakiige ja kahvel, tegin raami alla kaks risrti tala ja klotsid, polnud nagu probleeme eriti, see lai nelikant raam toetab päris ilusti sea all
Kk
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.