Kuidas saate üksinda tsiklil rattad maast lahti remondiks?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
saqu
Tsikkel: Yamaha WR400F

Kuidas saate üksinda tsiklil rattad maast lahti remondiks?

Lugemata postitus Postitas saqu »

Küsimus siis, millist abivahendit (pukki vms) kasutate rattal, millel pole harki vaid ainult jalgtugi? Ei tahaks jalgratast leiutama hakata, äkki on mingi hea soovitus kellelgi. Originaal puki tellimist pole mõtet soovitada.
SAQU

WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Kasutaja avatar

|Maku|

Re: Kuidas saate üksinda tsiklil rattad maast lahti remondiks?

Lugemata postitus Postitas |Maku| »

saqu kirjutas:
Küsimus siis, millist abivahendit (pukki vms) kasutate rattal, millel pole harki vaid ainult jalgtugi? Ei tahaks jalgratast leiutama hakata, äkki on mingi hea soovitus kellelgi. Originaal puki tellimist pole mõtet soovitada.
Oleneb, mida sa teha soovid tsikkliga. Kui on ainult jalatugi, siis lase kellegil tsikkel kallutada jalatoe peale, sina võta ratas alt ära ja pane mõni telliskivid ja laud kiigele alla näiteks. Nii saad igatahes tagaosas majandada. Esiosaga läheb keerulisemaks. Selleks peaksid ikka jah pukki kasutama.

Samas, kui sul on enduro ratas, võid alati lasta kellegil kiigest tsikkli ülesse tõsta ja ise paned bensiini kanku raamile alla. Superbike tüüpi rattaga seda loomulikult teha ei saa.
Viimati muutis |Maku|, 18 Okt 2005, 11:43, muudetud 1 kord kokku.
Life is full of surprises..
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

koormarihmaga lakke on hea alternatiiv, teine mugav variant ikkagi pukad. Kusagil nov-dets pakun reguleeritavaid pukkasi ca. 900.-kr/ tk nii esi kui taga.

K2bi

Lugemata postitus Postitas K2bi »

tömban ta keskhargile
Kasutaja avatar

Teema algataja
saqu

Küsimus oli esitatud kuidas ÜKSINDA ja ilma hargita ratast
SAQU

WR400F
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 205 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Pakun variante:

1. Üksinda olles. Ostad siiski keskpuki. Minul poes näiteks 800.- krooni. Selle siis lükkad karteri alla ja vajutad hooba - tsiklil mõlemad rattad lahti. Oht sinu ratta puhul - karteripõhi madalal ja pukk ei mahugi alla. Üksinda olles muud lihtsat meetodit soovitada ei oskagi. Kõik muud on minu meelest kuidagi ebastabiilsed.

2. Poolpiduselt üksinda. Laod tagahargi laiuselt telliskive ja tekitad sellega tagapuki imitatsooni. Ratta pealetõstmisega võib tulla raskusi ja kivihunnik ei ole eriti stabiilne oma püstipüsimiselt.

3. Kahekesi olles. Üks tõstab esirattast tsikli üles ja teine lükkab kõhu alla suvalise kasti, mis koormusele vastu peab.
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee

ants12

Lugemata postitus Postitas ants12 »

mina oma endurol panen külje peale pakud valmis,siis kallutan jalatoe peale nii palju et tagaratas õhku tõuseb,siis hoian keha tsiklit paigal ja käega lükkan paku mootori alla(jääb raami peale püsima)siis lasen tagasi ja tagaratas ongi õhus.pakk peab olema täpselt paigal muidu võib se krempel lihtsalt selga kukkuda(on olnud juhuseid)
mina olen saanud oma asjad nii tehtud
Kasutaja avatar

Teema algataja
saqu

Siiamaani soovitused on enam vähem samad, mis endalgi peast läbi käinud. Igal juhul tänud vastuste eest. Ise olen suht laisk inimene, mõtlesin veel väiksema vaevaga hakkama saada ja otsustasin tavalisele hüdraulilisele tungile väikese rakise külge ehitada, mis koosneks torujupist, mis täpselt tungraua töökolvi otsa istub ja millele on risti keevitatud u. 30 mm piki poolekslõigatud toru. Poolekslõigatud turu peaks istuma tapselt tsilki jala juures raami läbiva toru alla, et saaks siis vastavalt vajadusele tungiga tõsta nii kõrgele kui parasjagu vaja, üsinda. Mis arvate kas tasuks proovida? Vana vene tung täitsa olemas. Tungile kruvin alla vähe suurema tüki paksu vineeri, stabiilsuse huvides.
SAQU

WR400F

udu

Lugemata postitus Postitas udu »

mina panin ratta jala peale, siis auto tunk (selline nagu kummivahetustes on) alla ja pumpasin üles,
kui liiga kaldu sai, siis kallutsin ratta otseks ja ladusin jala alla klotse - seda nii kaua, kui ratas piisavalt kõrgel.
tegemist oli tagumise rattaga.
Kasutaja avatar

remy

Lugemata postitus Postitas remy »

Kas karteri alla miskit panna, et kogu ratta raskus karteri peal seisab on just kõige parem mõte?

Pigem ikka koormarihmaga raamist lakke
Kasutaja avatar

StreetMoto
Kaupmees
Tänatud: 205 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas StreetMoto »

Kas karteri alla miskit panna, et kogu ratta raskus karteri peal seisab on just kõige parem mõte?
Endukatel ja krossiratastel on reeglina raam mootori alt läbi jooksmas. Seega alla pandav pukk tõstab ratast siiski raamist. :D
StreetMotos jätkuvalt soodsad tehingud: Castrol - Elf - Michelin - Bridgestone - Maxxis - Dunlop - D.I.D - JT + iga päev online tellimused erinevatesse Euroopa ladudesse

Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Mul jookseb garaazhi laes I-tala, koormarihmad sealt üle ja hoiab ratast piisavalt palju püsti küll, et mingi ratas alt ära võtta...
Pukiga on see naljakas lugu, et mul on esikahvli vasak (või oli see parem) pool lühem, standartne pukk ei sobi, peaks olema mingi regullitav, kus saab ühe poole lühemaks lasta, tea, kas selliseid ka on?
Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas poison »

lakke riputamisel hakkab ju kõlkuma :S
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

nojah mul on hark ka ning laetala kasutan ainult selleks, et esihark vastu maad ei vajuks, kui näiteks esiratas maas on. niimoodi ei kõigu ta midagi. Tervet tsiklit rippuma pole pannud :)

eux

Lugemata postitus Postitas eux »

Kõik kirjeldatud moodused suht ebakindlad. Kui tsikli eest on välja käidud summa, mida pidi pikka aega koguma, siis oleks hirm kahju kui oma rumalusest tsiklile viga teed. Keilas silla juures on kauplus X+1 Auto ja Tehnika, seal müügis tsiklitõstukid hinnaga 2273EEK'u. Endal selline olemas ja igati asjaga rahul. Peale selle, et hea remontida, võib ka talveks tsikli tõstukile jätta, amordid puhkavad ja ka õlivahetus sujub probleemideta. Hind küll veidi kopsakas kuid õigustab end igati.

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Sõltub mida teha on vaja. Ühe variandina kasutan pukki tagumist ja siis puuklots keskele alla (saab vabalt üksi tehtud) ja teine on eelnevalt kirjeldatud lakke riputamine (nähtav siit).
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

eux kirjutas:
Kõik kirjeldatud moodused suht ebakindlad. Kui tsikli eest on välja käidud summa, mida pidi pikka aega koguma, siis oleks hirm kahju kui oma rumalusest tsiklile viga teed. Keilas silla juures on kauplus X+1 Auto ja Tehnika, seal müügis tsiklitõstukid hinnaga 2273EEK'u. Endal selline olemas ja igati asjaga rahul. Peale selle, et hea remontida, võib ka talveks tsikli tõstukile jätta, amordid puhkavad ja ka õlivahetus sujub probleemideta. Hind küll veidi kopsakas kuid õigustab end igati.
nojah, tõesti koormarihmade (min 500kg/tõbejõud) või selleks ettenähtud ülikalliste (1800.- eek/paar) pukkadega asi ebakindel... ilmselt võib nendega riskida odavamate rataste puhul nagu näiteks minul - 400tuh :mrgreen:

petz
Tsikkel: KMZ sidecar, Super Tenere
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas petz »

ratta tõstmiseks vajalikud abivahendid olen siiani ise valmistanud kui välja-arvata trapets auto tungraud, mille abil olen ka tsiklit tõstnud. hetkel on selline pukk, mis käib raami alla, et peale 200 kg ratta tagaosa maast lahti saada.ka ise valmistet. heale sõbrale võin ka valmistada. originaale tehase pukke ei kopeeri.
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

...appipael, kui keeruliseks saab ühe lihtsa asja ajada... :shock:

kes tahab, muretsegu omale suvaline (vertikaalne!) hüdro- või kruvitungraud ja tulgu tsikliga minu juurde, keevitan kolmesaja eegu eest tunni-paariga tungile laia alusraami, et korralikult püsti püsiks ja üles vastavalt tsikli raami kujule pesa kokku ja ongi kogu moos...

...a ise olen ma laisk ja jõudu on palju... :D siiani olen ise vana plekk-kanistri otsas kõigi töödega hakkama saanud... 8)
Kasutaja avatar

Marauder
Tsikkel: Hornet 600 '03

Lugemata postitus Postitas Marauder »

ma olen autotungrauaga hakkama saanud :wink:

eux

Lugemata postitus Postitas eux »

nojah, tõesti koormarihmade (min 500kg/tõbejõud) või selleks ettenähtud ülikalliste (1800.- eek/paar) pukkadega asi ebakindel... ilmselt võib nendega riskida odavamate rataste puhul nagu näiteks minul - 400tuh :mrgreen:[/quote]

Igaüks on oma tegevustes vaba inimene. Igasuguse masohismiga võib ju tegeleda ka onaneerimisega kui soovid. Mina isiklikult eelistan ehtsat kraami ja mugavust ning kindlust töö tegemisel. Aga sinu kommi eesmärk nähtavasti oli oma ratta hinna teatavaks tegemine. Sellise väljamineku juures on muidugi igasugused abivahendid a'la 2000EEK'u "üle mõistuse kallid". Nöögi ise edasi niipalju kui soovid, teistela aga jaga häid nõuandeid.

zed

Lugemata postitus Postitas zed »

Kas keegi oskab soovitada miskit firmat või metallitöökoda kes teeks valmis sarnase puki.

http://www.klsupply.com/lift/mc450/ MC455 FAT JACK

mrio88

Lugemata postitus Postitas mrio88 »

Ma kujutan ette ,et sarnast pukki nagu Fat Jack peaks IT motost ikka saama.Nad ju peaks kasutama selliseid asju :roll: Hind ei tohiks ka väga ulmeline olla.

napalm

Lugemata postitus Postitas napalm »

saqu kirjutas:
Siiamaani soovitused on enam vähem samad, mis endalgi peast läbi käinud. Igal juhul tänud vastuste eest. Ise olen suht laisk inimene, mõtlesin veel väiksema vaevaga hakkama saada ja otsustasin tavalisele hüdraulilisele tungile väikese rakise külge ehitada, mis koosneks torujupist, mis täpselt tungraua töökolvi otsa istub ja millele on risti keevitatud u. 30 mm piki poolekslõigatud toru. Poolekslõigatud turu peaks istuma tapselt tsilki jala juures raami läbiva toru alla, et saaks siis vastavalt vajadusele tungiga tõsta nii kõrgele kui parasjagu vaja, üsinda. Mis arvate kas tasuks proovida? Vana vene tung täitsa olemas. Tungile kruvin alla vähe suurema tüki paksu vineeri, stabiilsuse huvides.
Midagi nii naljakat pole tükkaega lugenud!!!!!!!!!! "Kuidas avada pudelit korgi mahavõtmist ärge soovitage" :idea: osta pukk 600 kroonist on kahju või on vaja ikka võtta see risk, et tsikel kukub külili tellise hunnikuotsast mis juba kraabib sul pooled asjad pilli küljes ära ning siis saab veel osta uued suunakad, paagi, käiguvaheti ja uue karteri poole sest näpistad läksid läbi karteri mis põrandal vedelesid kuna ei viitsinud õigesse kohta tagasi panna :D:D:D:D jopa kolla nii ei saa rallyt sõita ju !!!!! :lol: Rihmadega lakke oli muidugi mega kõva laks :D:D:D my ass see on nali onju see ei ole ju tõiselt kirjutatud .... palun öelge, et see on nali :D
rihmadega laes oleval tsiklil ma tahaks näiteks vahetada jalrauda ja vahetada esimest hammakat :D või mootori maha võtta. Jalaraud oleks raudselt neerus ja kruvikas läbi pea ning ise oleks tsikliga vastu seina löödud kui hasardi käigus roostes polt lahti ei tahtnud tulla nii, et kõik ribid on sees siis oleks sinna oimetult maha kukunud ja tala ei peaks seda pilli enam kinni ning kukuks mulle peale, saaks reieluumurru, põlved, sääreluu lahtised kolmest kohast ja vaagnaluu 4 kohast pooleks - ribid olid juba enne :D:D Kruvikas on silmas ja siduri eebel teises kui leitakse :D:D:D Üks ninasõõre on käimalöömis vända otsa ära rebenenud kah :D Samas klafid jäid kõik suhu ju - täitsa norm varjant isegi arvestades olukorda :D
Viimati muutis napalm, 24 Nov 2005, 13:30, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Teema algataja
saqu

Opinions are like assholes – everybody has one. :D

erks1708

Lugemata postitus Postitas erks1708 »

Klassivend kasutab mõlema ratta altvõtmiseks tavalist puupakku.Kui vaja esimest alt võtta, siis tõstab esimese ratta lihtsalt üle paku, lükkab tsiglet kuni jääb raami peale tasakaalus seisma.
Kui tagumist ratast, siis toiming sama kuid vaja teise mehe abi.

napalm

Lugemata postitus Postitas napalm »

Ei tahtnud kuidagi solvata kedagi lihtsalt see tundus naljakas aga osta normaalne mx pukk endale ja elu on ilus ei väsi pillil amordid ka ära kui
talv läbi seisab sul ainult amordi peal või midagi. See kulutus on tunduvalt väiksem kui ära väsinud amort või segi kukutud ribid ja paak :D:D:D:D
Isegi kui ta tiba kõrge on saad alati selle kerge pilli tagarattast peale
tõsta nii nagu mx rattaid tõstetakse kuubiku pukkidele mida valdavalt
kasutatakse pro võidusõidus lift up'ide asemel.
:wink:
Kasutaja avatar

ilmar

Lugemata postitus Postitas ilmar »

Õlut jood? Siin on lahendus.
http://www.ta-deti.de/ta/repair97/rpmot2.jpg

Ei joo? Siin on teine lahendus.
http://webpages.charter.net/jkd2/Oaxaca ... gery_1.jpg

Mõlemad töötavad ja ei mingit rattapoomist ega originaalpukki :)
_____
Africa Twin
Kasutaja avatar

Teema algataja
saqu

Pukk on tore, kuid ka puki pealt oleks minu ratas külili käinud tagaratta tagasipaneku käigus ühes väga lugupeetud kolmetähelise mootorratta margi esindustöökojas. Kiire reaktsioon päästis. Mootori alt läbijooksev raam on ristküliku kujulise profiiliga ja u. 50-60 mm lai ja ei taga isegi selle pukiga erilist stabiilsust. Sellega tahan öelda, et ei garanteeri see pukk üksi midagi. Usun et foorumi üks eesmärke on kogemusi vahetada ja uusi ideid saada. Sooviks kõigile natuke rohkem tolerantsust ja mitte kohe materdama hakata. 8)
SAQU

WR400F
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Veel hiljuti oli meie peres SLR...kolme hooaja jooksul sain üksi päris edukalt hakkama. Abiks tavaline Hiina väike tung (ilma lisadeta),klotsid
(väike tala risti ja kahte otsa klotsid) ette raami alla ja taha kiige otste alla ka.

Neid tõsteid veits ikka oli...iga sügis amordiõlid (amordid alt ja tagurpidi tühjaks), tagaamordi liigendid määrimiseks laiali, kiige alt jne.. see siis lisaks rehvivahetustele, mis naisel selle rattaga ligi 50000 km jookul ette tulid. Seisis rahuldavalt ka mõlemad rattad alt või kiige ja kahvel alt jne. Väga tihti seda ei teinud, aga kui korraga olid alt tagakiige ja kahvel, tegin raami alla kaks risrti tala ja klotsid, polnud nagu probleeme eriti, see lai nelikant raam toetab päris ilusti sea all

Kk
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”