Palju on Teil halbu kogemusi sõpradega kes sõita tahavad.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Palju on Teil halbu kogemusi sõpradega kes sõita tahavad.
Ja muidugi selle käigus tsikli või enda ära lõhuvad. Motopaksu ülemusest lugesin. On veel keegi või oldakse nii kategoorilised et: naist, püssi, piipu ja tsiklit ei anta teistele kasutada?
Priit
Priit
-
Teema algataja
Isiklik aastatetagune kogemus Jawa aegadest, - tagasi saades kolisev mootor, põhjuseks katkine kolvirõngas. Muidugi, see võis minna ka lihtsalt vanadusest/deformeerumisest, aga mõru maik jäi ikkagi külge.
Kõigi nende viperuste põhjus ongi tegelikult juba küsimusse sisse kodeeritud: anna ma proovin. Kui võõra autoga üldjuhul lihtsalt sõidetakse, siis siklit proovitakse, kuidas tõmbab, palju tuleb jne. Kuna võõras ratas ei ole tihtipeale "käpas" ongi ebameeldivused kerged juhtuma.
Lihtne soovitus, kui sa ei ole küsija sõiduoskuses ja rattaga heaperemehelikus käsitlemises 110% kindel, siis ära anna sõita ja kogu moos. See on sinu ratas ja on sinu otsustada kas annad sõita või mitte, kui küsija eitava vastuse peale solvub, on see puhtalt tema probleem. Kui nad on nii kõvad sõidumehed, siis ostku omale ratas ja sõitku kasvõi 24h ööpäevas
Kõigi nende viperuste põhjus ongi tegelikult juba küsimusse sisse kodeeritud: anna ma proovin. Kui võõra autoga üldjuhul lihtsalt sõidetakse, siis siklit proovitakse, kuidas tõmbab, palju tuleb jne. Kuna võõras ratas ei ole tihtipeale "käpas" ongi ebameeldivused kerged juhtuma.
Lihtne soovitus, kui sa ei ole küsija sõiduoskuses ja rattaga heaperemehelikus käsitlemises 110% kindel, siis ära anna sõita ja kogu moos. See on sinu ratas ja on sinu otsustada kas annad sõita või mitte, kui küsija eitava vastuse peale solvub, on see puhtalt tema probleem. Kui nad on nii kõvad sõidumehed, siis ostku omale ratas ja sõitku kasvõi 24h ööpäevas

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Huvitav, mina oma minevikust eriti neid anna-ma-proovin tüüpe ei mäletagi. Praeguse aparaadiga pole veel kah keegi nuiama tulnud. Kui annakski kellegile proovida, siis ilmselt loeks sõnad peale, et tsiklist aru saamiseks ei ole vaja karpa lõõre ammuli tõmmata ja mootorit tühjaks sõita. Tegelikult piisab ju aimduse saamiseks sellestki kui tunned, kuidas aparaat reageerib kergele gaasi andmisele mingil 3 käigul näiteks 

Suzuki GSX 750 Inazuma
-
Teema algataja
terekest
see juhtus siis see aasta suvel kui üks tuttav küsis mul rattaga sõita tsikkel oli mul siis iz p 5 ja põhimõtteliselt oleks ta ära rihtinud koerakuudi 6 kuud vana auto ja sõitis sisse virtsatiiki
minul oli nutt kurgus aga naer tükkis kahh peale kui vend oli poolest kerest saati sitavees ja hoidis tsiklit nüüd kutsun teda mootorratturiks 

-
- Tsikkel: DR650 "Sinine Kits"
- Kontakt:
Olen siiamaani sõitnud mitemete erinevate vene raudadega, ja üsna tihti on tekkinud olukordi kus keegi küsib sõta, enamasti pole midagi juhtunud. Aga millegi pärast juhtub alati siis midagi kui üks kindel tüüp minu tsikliga sõidab, küll lähevad trossid katki, küll jookseb kett kuskile vahele, küll jääb tagumine ratas plokki... jne jne.
Nüüd olen targem, kui sõita küsib siis las näitab lubasi, tean et tal neid ei ole, aga minul on, seega ei saa ta ka enam sõita
Nüüd olen targem, kui sõita küsib siis las näitab lubasi, tean et tal neid ei ole, aga minul on, seega ei saa ta ka enam sõita

-
Teema algataja
mul üks sõber rääkisd just kuidas ta oli andnud teisele NS-125:se prooviks sõita. No vend kadus nagu tinavile liivateele et tippkiirust proovida. Muuseas sellel kutil polnud lube, ega ka oskust muu riistaga kui Suzuki PV50 mis oli tegelikult 80cc.
Noh egas ta palju tippkiiruse proovimist jõudnud katsetada kui pill ümber läks ja kraavi libises. Esiots sodi ja puha. Kutt ütles et pole siiamaani saanud seda kindlustuse "omavastuu" mis see siis eestikeeles peaks olema?
Vot tak.
Noh egas ta palju tippkiiruse proovimist jõudnud katsetada kui pill ümber läks ja kraavi libises. Esiots sodi ja puha. Kutt ütles et pole siiamaani saanud seda kindlustuse "omavastuu" mis see siis eestikeeles peaks olema?
Vot tak.
-
Teema algataja
nojah. kui ma siiamaani olen tõlkinud otse üle on eestlastel olnud nalja kui palju - kui mõtlen soomekeeles ja räägin sama juttu eestikeeles. nüüd oleks seda pidanud julgema tehaeintz kirjutas:Kutt ütles et pole siiamaani saanud seda kindlustuse "omavastuu" mis see siis eestikeeles peaks olema?
omavastutus
-
Teema algataja
Ega jah, see anna-ma-proovin on suht levinud, kuid ei annaks siiski, olenematta kas ratas või auto. On ammu teada fakt, et oma autot/ratast hoitakse, kuid võõra masinaga pohh ja proovitakse ja piinatakse.
Ex see ole usalduse ja sisetunde küsimus ka ikke, kas annad proovida voi mitte. Eriti kui küsijal kogemusi vähe. Kes ikke hiljem pilbastex aparaati tahab näha.
Ex see ole usalduse ja sisetunde küsimus ka ikke, kas annad proovida voi mitte. Eriti kui küsijal kogemusi vähe. Kes ikke hiljem pilbastex aparaati tahab näha.
-
Teema algataja
Kunagi andsin oma Minskit sõbrale "proovida". Sell pani täie auruga minema ja enne kui aru sai, et tee pöörama hakkab, oli juba ninapidi ühe mehe võrkaias kinni. Ratta ja mehega ei juhtunud suurt midagi, aga aiast oli kahju. Nii ilus uus maja ja tutikas võrkaed oli. Ja järsku üks postivahe kole nagu öööö, võrk veninud ja post viltu.
Ikka juhtub

Ikka juhtub

"Halvad" kogemused puuduvad, sest minu vanuses on ka sõbrad juba "varsaeast" väljas ja naljalt ei kipu võõrast vara "proovima" ja näppima. Tütrele õpetasin küll oma ratta abil sõitmise selgeks ja ei tulnud pähegi muretseda võimalikul kukkumisel purunevate plastikute või suunakate- või siis oskamatust kasutamisest ehk lõhutud saava käigukasti pärast.
Kõige lihtsam viis tüütutest sõita soovijatest vabanemiseks on lasta vanal miski turuhinna või siis enda meelest sobiliku summa kohene tasumine n.ö. garantiiks. Isu sõita kaob väga kiiresti ja kui keegi peaks asjaga nõus olema (mida väga uskuda ei tahaks), siis ülejäänu suhtes on tagatis olemas ja põhjus muretsemiseks minimaalne. Peaasi et tal endal kondid terveks jääksid.
Eelpool kirjutatu ei kehti sõprade kohta, sest enamus omavad ise ratast
Eelpool kirjutatu ei kehti sõprade kohta, sest enamus omavad ise ratast

Viimati muutis Pikk, 13 Apr 2004, 15:40, muudetud 1 kord kokku.
Kes mett teeb, see mett sööb!
-
- Tsikkel: DR650 "Sinine Kits"
- Kontakt:
idee on muidugi hea, aga efekt on umbes sama kui sa laenaks oma naist kellegile tagatisraha eest ja siis hiljem saad raha või naise tagasi...Kõige lihtsam viis tüütutest sõita soovijatest vabanemiseks on lasta vanal miski turuhinna või siis enda meelest sobiliku summa kohene tasumine n.ö. garantiiks. Isu sõita kaob väga kiiresti ja kui keegi peaks asjaga nõus olema (mida väga uskuda ei tahaks), siis ülejäänu suhtes on tagatis olemas ja põhjus muretsemiseks minimaalne. Peaasi et tal endal kondid terveks jääksid.

Vähe usutav et su ratas on hindamatu väärtusega ja ega see sõidu soov mingi kuritegu ole, aga kui asi naise rentimiseks läheb, siis võib seda pahatahtlikuseks ehk siis ülimaks jultumuseks pidada, mille eest võib juba karistatud saadaeintz kirjutas:idee on muidugi hea, aga efekt on umbes sama kui sa laenaks oma naist kellegile tagatisraha eest ja siis hiljem saad raha või naise tagasi...Kõige lihtsam viis tüütutest sõita soovijatest vabanemiseks on lasta vanal miski turuhinna või siis enda meelest sobiliku summa kohene tasumine n.ö. garantiiks. Isu sõita kaob väga kiiresti ja kui keegi peaks asjaga nõus olema (mida väga uskuda ei tahaks), siis ülejäänu suhtes on tagatis olemas ja põhjus muretsemiseks minimaalne. Peaasi et tal endal kondid terveks jääksid.
Minul negatiivsed kogemused puuduvad, sõita on kõik saanud kes on tahtnud, (ja kel jalad on maha ulatanud) ja katki pole keegi midagi teinud... Eelmise rattaga ei andnud kellelegi sõita. Ei tegelikult ühele inimesele vist andsin... ja siis Piretile ... Aga teda ma usaldasin 100%. Seega... ah ma ei teagi... moraali pole
Lihtsalt, tegutsega sisetunde järgi. Enamus algajaid siiski alahindab ratta võimu ja ülehindab oma võimeid. M.O.T.T

Rennes aka Pröksuga Mülka
Siinkohal pean tunnistama, et ega muidu Sukit soetanud olekski, kui su ratast proovida poleks saanud.piret kirjutas:No sulle vast kaCF1 kirjutas:Hmmm....piret kirjutas:Njah, Mudavurri puhul mul ju tegelikult jalad maha ei ulata...aga sõita sain
aga sellest ma ei tahtnud mitte rääkida...
vaid sellest, et mul Suzuga sama fenomen, mitte kellegi ei taha proovida anda...va Rennes

No üks on küll kindel ...mina küll EI anna enam sõitta võõrastele ehk siis nagu tuttvatele keda tean nägupidi ,et kes sõidab mingi pilliga ning jutu järgi päris head sõidu mehed nagu tavaliselt sõidavad nad Jawga või ehitavd mingit vene pilli 2 aastat või lihtsalt jutu mehed ,kes kunagi on sõitnud mingi Voszoodiga ja siis tulevad küsima anna ma teen väike sõidu.... ja tagajärjed on alati tulemas sest arvatkse et päris tegija olen
Nimelt oli mul kunagi üks korralik jawa ja üks Teija küsis sõitu, et vahetame ,sõida sa siin mu pemmiga siin ma teen ühe ringi ning siis põrutas sellega otse õppesõidu platsil kraavi , aju vabalt enne platsi lõppu andis kaasi juurde ,enda arust oli tahnud esipidurit panna ,pärast väitis nii..nägin kõikke pealt ja päris valus oli (mul)
tahtsin kohe kallale minna aga jah...Ning Tükk jama oli ,et saada mingi kompensatsiooni avarii pärast mis too sell tegi jne. aga ikkagi peale korda tegemist oli ikka esi ots jama...igas mõttes ...
Vbl kui annaks siis väga headele sõppradele kes ise sõidavd sellie kallima ja võimsama masinaga ning kes ka juhtida ka oskavd
Ühesõnaga mina ei soovitaks küll teistele sõitta anda kui sa oma masinast ikka hoolid ja ükskõikk pole
Nimelt oli mul kunagi üks korralik jawa ja üks Teija küsis sõitu, et vahetame ,sõida sa siin mu pemmiga siin ma teen ühe ringi ning siis põrutas sellega otse õppesõidu platsil kraavi , aju vabalt enne platsi lõppu andis kaasi juurde ,enda arust oli tahnud esipidurit panna ,pärast väitis nii..nägin kõikke pealt ja päris valus oli (mul)

Vbl kui annaks siis väga headele sõppradele kes ise sõidavd sellie kallima ja võimsama masinaga ning kes ka juhtida ka oskavd

Ühesõnaga mina ei soovitaks küll teistele sõitta anda kui sa oma masinast ikka hoolid ja ükskõikk pole

-
Teema algataja
-
- Tsikkel: Yamaha Super Tenere/Tenere 700
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 73 korda
- Kontakt:
-
Teema algataja
Selline juhus oli onulgi, et sõber soovis sõita ja onu lahkelt ka lubas, kuid kui keegi värskas on käind, siis seal on selline T ristmik, kus üks tee ristub teisega 90` nurga all. Igatahes tüüp andis ilmseltliiga palju gaasi ja sõitis nii õnnetult üle risti, et esirattaga äärekivisse ja ise lendas üle lenksu, nii, et õlaluu ja sääreluud olid puru. sikel õnneks tipp- topp. aind suunakas sai veidi kriibitud. Tüübil vedas, et peateel ei liigelnud ühtki autot.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.