Lapsed ja rollerid ning nende süüdimatud vanemad.
Moderaator: Moded
-
troll
Teema algataja
Lapsed ja rollerid ning nende süüdimatud vanemad.
Täna juhtus siis järgmine lugu:
Tallinnas Vabaduse puiesteel keeras kõrvaltänavast mulle (ja minu taga sõitnud autodele) ette roller. Mingi ime läbi õnnestus pidama saada, rolleri puutusin küll õrnalt ära. Halleluuja, ka minu taga sõitnud neljarattalised said pidama... Rolleri sangas lõdises 12 aastane tattnokk ja tema taga tema õnnetu 10 aastane vend. Isa oli lubanud poodi minna... Tegin kodanikele siis lühiekskursi LE huvitavasse maailma ja käskisin neil koju minna.
15 minutit hiljem kohtusin sama ekipaazhiga Laagri Maksimarketi juures, kus nad parklast välja sõites jõhkralt vasakpöörde linna poole tegid (sõites vahepeal vastassunas)...
Järgmise analoogse juhtumi puhul kasutan oma kodanikuõigusi ja hoolitsen selle eest, et nende vanematele liikluspolitsei poolt korralikult selgeks tehtaks, milline vastutus lastele sõiduvahendi ostmisega kaasneb.Loodan, et see neile läbi saadava trahvi ka kauaks meelde jääb. Kutsun siinkohal kõiki terve mõistusega inimesi samamoodi käituma, ehk õnnestub meil mõni elu või vähemalt rangluu hävimisest säästa.
Tallinnas Vabaduse puiesteel keeras kõrvaltänavast mulle (ja minu taga sõitnud autodele) ette roller. Mingi ime läbi õnnestus pidama saada, rolleri puutusin küll õrnalt ära. Halleluuja, ka minu taga sõitnud neljarattalised said pidama... Rolleri sangas lõdises 12 aastane tattnokk ja tema taga tema õnnetu 10 aastane vend. Isa oli lubanud poodi minna... Tegin kodanikele siis lühiekskursi LE huvitavasse maailma ja käskisin neil koju minna.
15 minutit hiljem kohtusin sama ekipaazhiga Laagri Maksimarketi juures, kus nad parklast välja sõites jõhkralt vasakpöörde linna poole tegid (sõites vahepeal vastassunas)...
Järgmise analoogse juhtumi puhul kasutan oma kodanikuõigusi ja hoolitsen selle eest, et nende vanematele liikluspolitsei poolt korralikult selgeks tehtaks, milline vastutus lastele sõiduvahendi ostmisega kaasneb.Loodan, et see neile läbi saadava trahvi ka kauaks meelde jääb. Kutsun siinkohal kõiki terve mõistusega inimesi samamoodi käituma, ehk õnnestub meil mõni elu või vähemalt rangluu hävimisest säästa.
Süüdimatus! Kas vanemad tõesti on nii debiilikud ja lasevad tatikad nö poodi piima tooma, kui neil vuntski ei kasva? Eesti Vabariigi seaduste järgi alla 14 aastased ei tohiks üldse väljaspool aeda sellise asjaga sõita, veel vähem sellisest asjast unistada. Keegi võiks politsei silmad avada, see, mis toimub ei ole sugugi hea. Sest, kui sõidad rahulikult mööda teed ja soovid vahetada rida ja taga kaugemal on auto, siis autojuht läheb närvi ja kaldub juba kõrvale. Selle pärast, et eelnevalt on söödud tema närvid mingisuguse tatika poolt ära, kes ei tea liiklusest ja selle kultuurist midagi, vaid litsub oma rolleriga sinna, kuhu juhtub. Oleks, et nad sõidavad ise ennast vastu puud surnuks, aga raisakd seovad kaas liiklejate elud ohtu, närvi ajab rsk....!
Viimati muutis Knolps, 17 Apr 2004, 21:34, muudetud 1 kord kokku.
sellisel juhul juba tugevam- ole kui tark tahes rekkaga kokku põrkel oled ikkagi sina kutu.
aga p*rsse ega need autojuhid ka targemad pole- teevad sama lolle manöövreid.
sõidsin täiesti normaalselt linnas kui tagasõitev auto TRYGIS ette(minust möödumisel tuli ka vatas suunast auto ja see ikka ajas mu päris kiviääre vastu).
nii kui kinu ette sai pidur põhja ja esimesest tänavas alla? MILLEX?
ja selliseid asju juhtub tihti.
näitex täna sõidsin linnas (pärnus) ca 55km/h. kitsas tee oli ja vastu tuli palju autosid minu taga sõitev juht lihtsalt lambist sõitis mulle nii lähedale et nuh rusikas vast olex vahele mahtunud ja kukkus piibitama- millex? ma saan aru, kui ma olex 30km/h sõitnud et siis venin ees tal aga jah.
seal filmis torque on 1 hea ytlus/kysimus: "Miks on nii, et autodega sõitmine teeb persevestiks?"
aga p*rsse ega need autojuhid ka targemad pole- teevad sama lolle manöövreid.
sõidsin täiesti normaalselt linnas kui tagasõitev auto TRYGIS ette(minust möödumisel tuli ka vatas suunast auto ja see ikka ajas mu päris kiviääre vastu).
nii kui kinu ette sai pidur põhja ja esimesest tänavas alla? MILLEX?
ja selliseid asju juhtub tihti.
näitex täna sõidsin linnas (pärnus) ca 55km/h. kitsas tee oli ja vastu tuli palju autosid minu taga sõitev juht lihtsalt lambist sõitis mulle nii lähedale et nuh rusikas vast olex vahele mahtunud ja kukkus piibitama- millex? ma saan aru, kui ma olex 30km/h sõitnud et siis venin ees tal aga jah.
seal filmis torque on 1 hea ytlus/kysimus: "Miks on nii, et autodega sõitmine teeb persevestiks?"
-
Tziklivend
Teema algataja
tüüpiline uusrikaste võsukeste juhtum.Tean ühte lugu,vanamees ostis poisile 10k eest kasut.Honda Dio,jurrasid kahekesi mõõda küla ringi,ükskord ka autode vahel,aga võta näpust-tagaistuja sai autopeegliga mööda vahtimist,nii et silm sinine nagu pajalapp
Peale seda pole tükk aega enam talle sõita antud-paras!! 
Re: Lapsed ja rollerid ning nende süüdimatud vanemad.
troll kirjutas:Järgmise analoogse juhtumi puhul kasutan oma kodanikuõigusi ja hoolitsen selle eest, et nende vanematele liikluspolitsei poolt korralikult selgeks tehtaks, milline vastutus lastele sõiduvahendi ostmisega kaasneb.Loodan, et see neile läbi saadava trahvi ka kauaks meelde jääb. Kutsun siinkohal kõiki terve mõistusega inimesi samamoodi käituma, ehk õnnestub meil mõni elu või vähemalt rangluu hävimisest säästa.
Ja õigesti teed kah.
Suzuki GSX 750 Inazuma
-
Torpedo
- Tsikkel: Ural Solo '06
- Kontakt:
Siin asjal on kaks tahku, ma sooviks mainida veel seda teist: nimelt lisaks vastutustundetusele kas tõesti on vanematel oma laste saatusest nii ükskõik, et lasevad nad ilma igasuguse väljaõppeta liiklusvahendiga kesklinna möllu sisse vabalt lahti?
Okei, võib-olla lapsed võtsid rolleri vanemate loata või siis issi-emme ütles, et "ära sa kodutänavast kaugemale sõida", aga vanemate asi on laste tegevust jälgida ja vajadusel korrigeerida.
Okei, võib-olla lapsed võtsid rolleri vanemate loata või siis issi-emme ütles, et "ära sa kodutänavast kaugemale sõida", aga vanemate asi on laste tegevust jälgida ja vajadusel korrigeerida.
I'm not a gynecologist, but I'll take a look.
Torpedo kirjutas:Siin asjal on kaks tahku, ma sooviks mainida veel seda teist: nimelt lisaks vastutustundetusele kas tõesti on vanematel oma laste saatusest nii ükskõik, et lasevad nad ilma igasuguse väljaõppeta liiklusvahendiga kesklinna möllu sisse vabalt lahti?![]()
No olen ka selliseid vanemaid näinud, kes nagu ei saa ise kah arugi mis asja nad korraldavad ning saadavad oma lapsed rõõmsa näoga ohtude sekka...
Suzuki GSX 750 Inazuma
-
Hmmm...
Teema algataja
Palju kisa - vähe mõtet!
Suhteliselt palju ebakonstruktiivseid sõnavõtte selle teema all - kahjuks.
Tundub, et paljud (eriti rollerimehed!?) on igaks juhuks- ja eriti paatoslikult sõna võtnud lihtsalt selleks, et tõestada (kellele küll!!??) et NEMAD ei kuulu selliste süüdimatute tainapeade hulka.. Mõttetu ponnistus! 
mul on juhtunud kah selliseid situatsioone kus autojuht on natuke arust ära...Seisan rolleriga ristmikul ootan kuna ära saab sõita aga peatänaval liiklus tihe ja ei mahu pöörama.Hulljulgeks kah ei tohi ju minna ja sõeluma ei tohi hakata. Ja kurat minu seljataha sattus üks ülbe bemari vend kes kuidagi ei jõudnud ära oodata ja pasundas pasundas ja keeras minu tagant välja sõitis teele ja tegi avarii..Vot sulle rulnnokka..Paras talle eluksajaks talle pauk olemas!!!
-
motokoll
- Tsikkel: Victory
- Kontakt:
isegi võtad südame rindu,enne kui lähed autodega tln.-a tänavatele võitlema.mai tea,kust võtavad need rolleri"mehed" selle julguse,kas on matsud veel saamata?(küll aga ei soovi,et nii juhtux)
täna hommiq järgmine ristmik kristiinest mustamäe poole(hoskla peatus),seisab foori taga üits rolleri"mees" ei jõua ära oodata lubavat tuld(seda vist juba tundis),et kooli sõita(5.kl.),oma sõidurea paremas küljes,1.korda võpatas paigalt meetri võrra siis,kui anti luba ära keeravale suunale,jäi küll õnnex seisma,siis kui tuli temale roheline jäi magama ja ärgates otsustas julmalt teise sama rea külge sõita,kui auto oli temast juba mõõda sõitmas,hea,et vanem ja rahulikum mees roolis oli ja ise järgmise rea valis hullemat ära hoides...
Jaxate rolleri osta jaxate ka koolis käia ja kasvõi jalgratta load teha,seal ka põhiõpetus sees !
täna hommiq järgmine ristmik kristiinest mustamäe poole(hoskla peatus),seisab foori taga üits rolleri"mees" ei jõua ära oodata lubavat tuld(seda vist juba tundis),et kooli sõita(5.kl.),oma sõidurea paremas küljes,1.korda võpatas paigalt meetri võrra siis,kui anti luba ära keeravale suunale,jäi küll õnnex seisma,siis kui tuli temale roheline jäi magama ja ärgates otsustas julmalt teise sama rea külge sõita,kui auto oli temast juba mõõda sõitmas,hea,et vanem ja rahulikum mees roolis oli ja ise järgmise rea valis hullemat ära hoides...
Jaxate rolleri osta jaxate ka koolis käia ja kasvõi jalgratta load teha,seal ka põhiõpetus sees !
Happiness is: Finding you have another gear left
(Turist T200M)>(voshod)>JAWA250>(jawa638)>(gsx400e)>K-750>(vx800)-
Moto Guzzi California III>V92C
(Turist T200M)>(voshod)>JAWA250>(jawa638)>(gsx400e)>K-750>(vx800)-
Moto Guzzi California III>V92C
Täna (esmaspäeval) sõitis minust haabersti ringtee juures mööda nuoooh... umbes 9-11 aastane poisinolk, sõelus ridadevahel (mina olin korralik
ja ootasin oma järjekorda) a too lasi kohe pohuilt ringteele ilma mingit tähelepanu pööramata kas sealt tuleb midagi või siiski ei tule... roller paistis ka päris PÄRIS hea minekuga lausa olevat ja no peab ikka ütlema, et t'itsa sego.
Kasutage oma kujutlusvõimet ning asetage linnavahele üks universaalnahaal bike mees autodevahele sõeluma.. lahe vaatepilt eks? aga nüüd mõelge veel sinna selle universaalnahaali asemele väike pätakas suht kõva rolleriga ja kes õigesti veel lugedagi ei oska.
Kasutage oma kujutlusvõimet ning asetage linnavahele üks universaalnahaal bike mees autodevahele sõeluma.. lahe vaatepilt eks? aga nüüd mõelge veel sinna selle universaalnahaali asemele väike pätakas suht kõva rolleriga ja kes õigesti veel lugedagi ei oska.
selline pilt on juba meie tänavatel tavaline, keegi võiks teha midagi selle nimel, et pädad rolleri selga ei saaks istuda, kas vanematel on siis tõesti sõna otseses mõttes oma maimukestest täiesti suva? Kui nad arvavad, et nende poeg sõidab viisakalt or whatever, siis ma usun, et nad eksivad ja väiksed tatt-nokad sõidavad nii, kuidas torust tuleb ja esimeses kurvis on nad enam jaolt selle sõitmise juures kraavis...
good luck - kurve võttes 
Re: Palju kisa - vähe mõtet!
oleks siis võinud oma posti ää jätta oleks ebakonstruktiivseid sõnavõtte 1 võrra vähemHmmm... kirjutas:Suhteliselt palju ebakonstruktiivseid sõnavõtte selle teema all - kahjuks.Tundub, et paljud (eriti rollerimehed!?) on igaks juhuks- ja eriti paatoslikult sõna võtnud lihtsalt selleks, et tõestada (kellele küll!!??) et NEMAD ei kuulu selliste süüdimatute tainapeade hulka.. Mõttetu ponnistus!
see et ma olen rollerimees ei tähenda, et ma hindan tegelasi, kes teevad rollerimeeste mainet maha- nii palju kui seda veel järgi on. sinu jaoks on muidugi kõik rollerimehed yks ja see sama.
-
Külaline
Teema algataja
Nuuh, ei ole ainult roller patuasi. Mõni aasta tagasi sattusin Pärnu linnas Riia mnt alguses, sääl pikal sirgel enne kurvi kui kesklinna poole sõita, nägema kui paar pägalikku jalgratastega kesk liiklust telgjoone kohal slaalomit sõitsivad. Juhtus nii u kl 9-10 paiku hommikul, mil liiklus sääl mitte kõige vaiksem pole. Kui poleks ise mitte liinibussis reisinud, oleks kinni pidand ja keretäie andnud...
-
raynu
Teema algataja
juhtum selline: 11 aastane poisinolk sõitis miskit 50 enduroga ringi (ilma kiivrita muidugi)...võtsin julguse kokku ja sõitsin poisile risti ette ning ootasin kui pidama jäi....siis ruttu ratta pealt maha ja poisil kratist kinni...kõllasin politseionud kohale ja nyyd pole seda ratast rohkem näinud....ahjaa börsis vist ikka nägin,,,,myygikuulutust nimelt 
-
rollumees12
vihale ajab see, et kõiki endast nooremate kohta öeldakse nolk/tatikas vms.
mina, teie silmis nolk olen kõike teinud selleks, et oskaks liigelda sõiduteel. liikluseeskirju vaadanud/lugenud. ja vähemalt oskan väikelinnas liigelda.aga ma ei saa aru, miks ikkagi öeldakse endast noorema kohta nolk või tatikas? inimese enda teha pole ju vanus
. ja kui ma isegi olen nolk, siis ma võin uhkusega öelda, et ma oskan liigelda paremini, kui eelpool nimetatud isikud! 
Viimati muutis rollumees12, 18 Juun 2004, 23:00, muudetud 1 kord kokku.
Aprilia Is The Best 
@@@@@@(kasutajanimi tahaks vahetust, alates 12-aastaselt siin foorumis) @@@@@@
@@@@@@(kasutajanimi tahaks vahetust, alates 12-aastaselt siin foorumis) @@@@@@
-
Jack
- Tsikkel: CBR 1100 XX
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
See, et endast nooremate kohta tatikas öeldakse, hakkab minu arust pihta juba lasteaias ja lõppeb hauaäärel, selle vastu ei saa vist midagi ette võtta. Samauti kui et endast vanemate kohta känd, vanamees või vanamutt öeldakse. See, et sa oled endale liikluseeskirja selgeks teinud ei tähenda nüüd automaatselt seda, et mitte keegi enam sind halvustavalt ei kutsu. (Sorry, aga selline on elu!).rollumees12 kirjutas:vihale ajab see, et kõiki endast nooremate kohta öeldakse nolk/tatikas vms.mina, teie silmis nolk olen kõike teinud selleks, et oskaks liigelda sõiduteel. liikluseeskirju vaadanud/lugenud. ja vähemalt oskan väikelinnas liigelda.aga ma ei saa aru, miks ikkagi öeldakse endast noorema kohta nolk või tatikas? inimese enda teha pole ju vanus
. ja kui ma isegi olen nolk, siis ma võin uhkusega öelda, et ma oskan liigelda paremini, kui eelpool nimetatud isikud!
Vabandust, et eelnev tekst veidi teemast välja läks!
Siin ju ka palju rolleriklubi liikmeid, kui tõesti näete, et mingi alamõõduline kodanik liikluses lollusi teeb, pidage teine kinni ja kutsuge seadusesilm kohale. Rolleristid, katske ise ka oma mainet!
Harva kodus
-
m2rtu
Teema algataja
mina olen kyll korralik liikleja;) aga minuarust on mõned autojuhid juc suured liiklus huligaanid, tulime sõbraga peateelt 60km/h, ees ristmik, annateed märgi taga seisis mingi ford, minuees sõitis veel yx auto kes sai peateel ilusti yle ristmiku tulin auto järgi ilus tyhi ristmik kus seisis annateed märgitaga auto, vaatasin et laseb ilusti läbi aga auto paneb täisvungiga minema, jõutsin kiiresti vastasuuna võõndisse avarii vältimiseks keerata, aga autojuht ei teinud muud ja arvas et nagu mina oleks syydi ja vahtis kurja pilguga!
-
tsimm
Teema algataja
ise eriti linnavahel ei voori(pole julgust ikka piisavalt, rattal kah võimsust ega suurust pole liiklusohtlikult olukorral), kuid olen näinud miski minust nooremaid rolleriga lambist sõitmas. õnneks mitte eriti ning paljud ikka järgivad liikluseeskirju ning kannavad kiivrit.
tegelt politsei midagi isegi teeb, ükspäev nägin Riia mntl.(tartus), kuidas tsikliga politseinik võttis kiivrita rolleritajal sappa ning tegi keset teed(! kohtumaja kõrval, tegelt ehitati ning üks sõidurada oli kinni) trahvis. ei tea, mis edasi juhtus, sest bussiga ei saa ju seisma jääda lambist, liiklus läheb edasi.
ise olen teinud ära ratturi juhiload ning ei proovigi linnavahel ässata, piisavalt õpetussõnu vanematelt kuulnud.
tegelt politsei midagi isegi teeb, ükspäev nägin Riia mntl.(tartus), kuidas tsikliga politseinik võttis kiivrita rolleritajal sappa ning tegi keset teed(! kohtumaja kõrval, tegelt ehitati ning üks sõidurada oli kinni) trahvis. ei tea, mis edasi juhtus, sest bussiga ei saa ju seisma jääda lambist, liiklus läheb edasi.
ise olen teinud ära ratturi juhiload ning ei proovigi linnavahel ässata, piisavalt õpetussõnu vanematelt kuulnud.
Aga raplas on see jama ,et siin on mingi rolleri rent (kus on 3 honda diod
)ja neid rollereid laenutatakse kõigile kellel vähegi raha on ja need kes laenavad on sellised allameetri mehed kes käivad pargis ja kooli ees muru kündmas, ja muidugi sõidavad mööda kõnniteed
.
aga samas annan honda diole au ,sest see tõesti vastupidav roller ,sest see tamp mida need rollerid saavad on tõesti jube.
See teeb rapla rolleri meeste maine nii mahe ,et lausa häbi akkab
See teeb rapla rolleri meeste maine nii mahe ,et lausa häbi akkab
-
MotorHead
Teema algataja
mis see siis on. numbriks saan ma kuskil 20. 20 siis seda mitut rollerdajat olen näinud ilma kiivrita sõitmas. Pärnu maanteel hallivanamehe peatuse juures, kui ikka olen käinud seal, vaatan mina kuidas ikka piaggiod ja teised rollerdajad panevad kiivriteta mööda siuhh ja siuhh. krt pinda hakkab käima juba. siis sõeluvad seal autode vahel ja tuleb mingi kõks neile tagaratta pihta, siis kohe haiglasse minek kah.
samas kui käisin zidiga linnas, siis seal tallinn väikse foori taga (mäest alla nõmme poole) jään mina foori taga seisma. kõrvale imbub läbi autode mingi 50 yamaha roller. no jah tema muidugi ilma kiivrita. siis roheline tuli ja tema arvab et kõva mees ja gaas põhja muidugi. kuid just natuke aega tagasi oli sadanud ja temal kumm all ringi käima ja kohe seal samas külili ka. mina selleks ajaks juba rahulikult minema sõitnud peeglist toimuvat jälgides. aga paras kah talle.
PS! igaks juhuks kirjutan et mul mopeedi juhiload käes.
samas kui käisin zidiga linnas, siis seal tallinn väikse foori taga (mäest alla nõmme poole) jään mina foori taga seisma. kõrvale imbub läbi autode mingi 50 yamaha roller. no jah tema muidugi ilma kiivrita. siis roheline tuli ja tema arvab et kõva mees ja gaas põhja muidugi. kuid just natuke aega tagasi oli sadanud ja temal kumm all ringi käima ja kohe seal samas külili ka. mina selleks ajaks juba rahulikult minema sõitnud peeglist toimuvat jälgides. aga paras kah talle.
PS! igaks juhuks kirjutan et mul mopeedi juhiload käes.
-
eon
Teema algataja
Muuseas kas kõik teema eestvedejad saavad siinkohal kätt südamele pannes öelda, et nad nooruses lollustega tegelenud pole?
Noored ei taju lihtsalt ohtu ja kui ka tajuvad on neil sellest savi.
Aga ise olen igati selle poolt, et kõik kiivrite ja oskusteta rollerijunsud rajalt maha võtta ja kui mitte menti siis vähemalt vanematele sealsamas üks kurjem kõne teha.
Noored ei taju lihtsalt ohtu ja kui ka tajuvad on neil sellest savi.
Aga ise olen igati selle poolt, et kõik kiivrite ja oskusteta rollerijunsud rajalt maha võtta ja kui mitte menti siis vähemalt vanematele sealsamas üks kurjem kõne teha.
-
fender
Teema algataja
nunii....vanust 14, olen sõitnud väikse honda mopiga ... vaid ühes väikses alevikus... ja ka le-st olen veidi kuulnud
... kuid siiski ei julge igas olukorras neid teadmisi rakendada, kartuses, et autojuhid ei käitu vastavalt liikluseeskirjadele...n.kui reastun vasakpöördeks sõidurea vasakusse äärde, käega suunda näidates (puuduvad suunatuled
), möödub tagasõitev autojuht minust vasakult
... seega tavaliselt kui ma näen, et n. eesolevas ristmikus on tihedam liiklus, ei lähe ma sinna oma õigust nõudma, vaid peatun teeääres ja ootan kuni liiklus vaibub (maakohas ei pea kaua ootama)... kas ka minusugusele kutsuksite mendid?... sest jalgrattalubadega ju sõita ei tohi mopiga....
Peaks tegema rolleriklubiga vastavad nõuded et kõikidel liikmetel peavad olema mopeedi juhiload ja tegema sellist igapäevast patrulli et näeb ilma kiivrita venda ja teeb asja selgeks kuigi ma ise olen 14 aastane aga lühemat kasvu nii et mu vanuseks küll nii palju ei ütleks aga oma liiklemis oskustega olen pidevalt politsei eest läbi sõitnud ja mind pole veel keegi kinni pidanud. Ei tia kas on vedanud või olen viisakas olnud.