Goretex vs. nahk

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Teema algataja
twister

Goretex vs. nahk

Lugemata postitus Postitas twister »

Kumb on mõistlikum, kas goretex sõiduriietus või nahast?
Äkki keegi oskab välja tuua ühe või teise plussid ja miinused.

Twister

Teema algataja
Burn

Lugemata postitus Postitas Burn »

Mina soovitan Goretexi. Ise ka algul kaalusin, et kumba osta. Otsustasin Rukka firmamärgi kasuks. Nahaga on see lugu, et kui vihma saad oled märg nagu kassipoeg. Ise olen korraliku padukaga sõitnud ja jumalat tänanud, et Goretex seljas. Samas saad sa seda jopet ja pükse kasutada ka talvel näiteks lauaga sõites, saaniga ringi lastes.....mida iganes, kasutusala on suur. Äravõetav vooder on sees (vähemalt minuomal). Mina soovitan küll Goretexi, aga nohh igalühel oma arvamus. Püks plekkis 4200.- ja jope oli 6250.- saapad võtsin ka Daytona Goretexi 4700.-
Niisama eputamiseks võid ju ka kireva nahktagi juurde osta. IXS tagi oli miski 6000.- ringis....
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Ei ole märg midagi :D naljamees...
Vaata see nahk, mis mul avataril seljas.. see igast ilmasi näind ja ple veel märjaks läind!

nos
Tsikkel: mamas pride

Lugemata postitus Postitas nos »

nahaga on niii külm sõita :? ma olen ennast ikka nii kangeks külmetand, kui mõnikord kogemata jääd öö peale ja suts jahedaks nigu läheb... nahk ei hoia appsoluutselt sooja... heh no mudugi mul pole miski eriti spets sõidu tagi ja no pükstest rääkimatta... aga topi selga nii mitu kampsunit tahad, ikka on külm! :evil:
et siuke väike miinus naha juures...

kui ma ükskord rikkaks saan sis ostan korraliku varustuse :mrgreen:
ja tundub et mitte naha..

nos 8)

Tonis
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tonis »

:wink: Olgu milline tekstiil tahes nahaga seda võrrelda ei saa.
Õige motonahk* on igasugusest tekstiilist kordi tugevam juhul kui jutt käib kaitsest kukkumise korral.
Isegi Kevlar on asfaldil libisedes kordi nõrgem kui nahk.
Kui nahka valida siis tuleks ikka eemaldatava voodriga ning lukkudega/avadega reguleeritava ventilatsiooniga tagi võtta.
Ning ega siis tänapäevased nahktagid nüüd päris sõelad kah ei ole.

IXS Comet on/oli päris hea hinnaga ca 4500.- @ depoo

Samas on tekstiilist jakid kergemad ja enesetunne sõites on algajale jakikandjale loomupärasem. Ja loomulikult see veekindlus ning ventilatsioon/hingamine...

Pükstega on selline lugu, et linnas võiks (teksa)pükste all või peal kanda spets kaitsmeid juhul kui kiirused on väiksed... sest siklipükstega terve päev tööl/koolis veeta võib viljakusele halvasti mõjuda :roll:

Jutud käivad ka et nahk on tegelikult kõige soojem - aga seda ma kommenteerida ei oska.

*motonahk - see millest sõiduriideid tehakse on 3x tugevam kui tavaline nahk
Kasutaja avatar

madone
Mode

Nuh mai tea.. olen sõitnud nahaga alates +5 c ja külm pole veel hakand kui miski dressikas all on. Kuumaga kuni +30 c tõmban naha palja keha peale.. aint aluspesu.. ja väga bro on!

Vihmakohta ytleks aint niipalju, et vihma tuli sisse küünarnukkide juurest... noh mitte otseselt sealt aga need liigesekohad, kus nahka ple vaid on miski riidemoodi moodustis (selline kummis) umbes nagu jalgevahel, et asi järgi annaks! Väga s**t ilm on siis võib sinna teibi peale tõmmata ja vsio... aga läbi ei tule küll piiskagi eriti kui veel hooldusvahendiga korralikult nahka korras hoida jne.

Tuult ei tunne ültse! Väga mugav on sõita..

Üldiselt linnas käia jne noh kui mitte istuda kuskil koolipingis või tööl siis kannatab nahaga vabalt olla.. ass`i osa on parajalt loffis, nii, et sealt tuulutab ikka mõnusalt jalgevahet :wink:

Aga see selleks... vabalajal on muidugi parem ilma..

nos
Tsikkel: mamas pride

Lugemata postitus Postitas nos »

njah a +2 on juba vägga külm. ma tian küll, olen proovind :shock:

nos 8)
Kasutaja avatar

Tim
Tsikkel: KX250F

Lugemata postitus Postitas Tim »

GORETEX laseb hingata palju paremini kui nahk, aga ise ei oskagi eriti kumbagi neist soovitada veel kuna selline ost alles kohe kohe ees tulemas ja varem pole kumbagi sõitmisel kasutanud

Teema algataja
Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Eks igaüks ise otsustab millega sõidab.. Ise otsustasin goretexi kasuks, külm olnud ei ole, küll aga palav viimasel ajal.. (seda siis mitte sõidu ajal) ega pole muud kui et nii kui püksid jalas tuleb kohe sõitma hakata.. :) naha kasuks räägib muidugi see et tal tuuletakistus väiksem, viimasel ajal olen lühemate otste puhul jopelukuga natuke "laisk" olnud ja siis kogub teine ennast vahel õhku täis nagu puri..

Ma ka olen "külapealt" korduvalt kuulnud et nahk on ikka külmem.

Kindad ostsin Yoko´d bikeworldist, väga head on, olen ülimalt rahul. Istuvad hästi, väga mugavad ja kannatab sõita iga ilmaga, jahedaga ei külmeta ja palavaga lasevad hingata.

Teema algataja
Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Lisaks eelpoolnimetatutele (ilmastikukindlus) on näiteks Rukka GTX üheks kindlaks eeliseks veel kergestihooldatavus. Riideid võib masinas pesta, vaja vaid kaitsmad eelnevalt eemaldada. Ja siis muidugi Outlast vooder, mis minimeerib temperatuurikõikumisest tekkiva ebamugavustunde. Koos sobiva termopesuga vaga hea valik.
Kasutaja avatar

madone
Mode

Seee samune, et neid qramuse bikerite ylikondi on ka ju mitmesuguseid.. Suve omad koos eriti suurte õhuavadega ja siis sellised jahedama ilma omad!

Teema algataja
Soultrain

Lugemata postitus Postitas Soultrain »

njah nahk on ja jääb nahaks. kuramuse haige on vaadata nn eurobikereid kes s6idavad muidu meeletult higi ja vaeva v6tnud chpperitega, omal goretex seljas. chopper ei ole just liiklemiseks k6ige mugavam riistapuu ja stiil v6ix ikka stiiliga kokku käia. kui ostid taga mugavust ja tahad et märjax ei saa ja kylm ei olex siis osta auto. loomulikult on matkajale 6igustatud valik goretex aga muidu ikka jäägu nii nagu on olnud juba aastakymneid ja p6hjendatult, mootorrattur kannab nahka.
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

see viimane on üks kõige haigemaid postitusi üldse... mis krdi moepolitsei sina oled? mis vahet seal on mis sul seljas on? peaasi, et oleks mugav, ohutu, ilmastikukindel..kusjuures isegi see pole tähtis...tähtis on see, et riietusel oleksid sellised omadused ja väljanägemine nagu konkreetne sõitja ise tähtsaks peab :!:

piret@texiga chopperi seljas, so sue me!
Vahest sõidan ja teen asju.

Teema algataja
Soultrain

haige v6in ju olla ja olengi ilmselt kui oma arvamust avaldan aga sa käi yxkord nii korralikult kylili kui ma olen käinud siis ehk hindad asju teisiti.
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

asi polnud hetkel selles, kui vastupidav on üks või teine, vaid sina esitasid asja vaatenurgast, nagu oleks nahk 'õige' tsiklimehe riie...
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

ma ka chopperi mees ja CoreTex-ist pükste peale mineja. Lihtsalt ei taha nahk pükse ja kuna tänapäeval on olemas ka korralikke ja kaitsmetega tekstiilist pükse siis selliseks see otsus kujunes. Saan aru, et lipsuga on imelik sõita aga korralik motoriietus küll silma ei riiva.

Motopaks :D
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Mari Öö
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Mari Öö »

mina olen siis vist üks neist vähestest, kes nahas sõidab, tundub. Halvarssonsi jope ja suht suvalised paksud reguleeritavad püksid. ei saa kurta.

tuule vastu on motonahk väga hea asi. küsimus on veel selles, kui kinni "augud" käivad. oma jopet vaadates tundub, et see pole esimene sõidutagi, mille Halvarssonsimehed valmis õmblesid - kõigele on mõeldud, ei puhu varrukast ega kaelusest ja naba on ka soojas. targad mehed tegid veel abaluudele õhutusavad - lukk lahti, tuuleõhk seljas, lukk kinni, hea soe. kaitsmed siin ja seal. kukkusin korra, õhkõrnad kriimud ühel varrukal ja isegi valu polnud kusagil.

nahkpüksid on teine asi - seal pole kaitsmeid sees ja põlvedel hakkas sügisepoole külm. pidin ikka tellima tekstiilpüksid (ikka Halvarssonsilt:)).

ja kes vihma kardab - vihmakombe! ilus kollane 8)
ehkki Madone jutt kõlab ka päris hästi, asun kohe kreemitama. seni ma eriti ei uskunud et kreemist piisab, sest poodnikud Depoos kinnitasid aiva, et nahk vett ei pea.
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

nos kirjutas:
nahaga on niii külm sõita
Palja nahaga on küll külm sõita... võiks ikka sõites natikenegi riidesse panna...
Soultrain kirjutas:
muidu ikka jäägu nii nagu on olnud juba aastakymneid ja p6hjendatult, mootorrattur kannab nahka.

Kurat.. see on ikka päris haige jahh... Mina ei paneks musti nahkpükse ka siis kui ARST KIRJUTAKS...

Anonymous kirjutas:
kirjutas:
Lisaks eelpoolnimetatutele (ilmastikukindlus) on näiteks Rukka GTX üheks kindlaks eeliseks veel kergestihooldatavus. Riideid võib masinas pesta

mõhh... minumeelet neid pesta tohigi (vähemalt Gore-Tex) asju.. pesemine pidavat veekindlust oluliselt vähendama...
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

Rennes
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rennes »

mõhh... minumeelet neid pesta tohigi (vähemalt Gore-Tex) asju.. pesemine pidavat veekindlust oluliselt vähendama...
Gore-Tex asju lausa peab pesema et nende veekindlus säiliks. Kui keegi võtaks vaevaks ühe Gore tehnoloogiat tutvustava voldiku läbi lugeda siis oleks asjad selged. Küsimus on kuidas pesta ja millega hiljem töödelda.
Suvalises matkapoes on neid voldikuid võimalik lugeda...
Samuti on see jutt kirjas igal Gore tootel kaasas oleval lipakal.
Rennes aka Pröksuga Mülka
Kasutaja avatar

Mari Öö
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Mari Öö »

Kommionu kirjutas:
Kurat.. see on ikka päris haige jahh... Mina ei paneks musti nahkpükse ka siis kui ARST KIRJUTAKS...
see see meeste häda on jah :D
mind pole veel p*** peetud, aga tean mitut heteromeest, kes pükste osas on vankumatud nahavastased, ehkki ülakeha mässivad meeleldi musta nahka. mõistetav vist, kes neid p*** ikka sallib :p
Kasutaja avatar

Soultrain
Kontakt:

mina ka ei kanna nahk pükse aga kui ka kannaks ega see mind veel p*** ei teeks, ja ma ravan et nii mõnigi mees kes nahkpükse kannab ja talle minnakse ütlema et kle ***e oled we, siis vastuseks saad midagi veel ebameeldivamat...
Loud pipes save lives!!!

Teema algataja
raiz

Lugemata postitus Postitas raiz »

Minu arust on nahk ikka ülimõnus!seda ju nii kerge puhastada kui mõni õnnetus peaks juhtuma!(nagu näiteks:kallad endale õlle sülle, või määrib keegi su mõne muu jamaga kokku , siis lase ainult lapiga üle ja poleks justkui midagi olnudki!!)ja keegi ei käsi ju nahka oma naha peal kanda ,pane ikka soe pesu ka vahele.vot siis on soe ka! :)
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

mina olen ka naha-inimene. Ei ole küll nahkpükse aga selle eest on säärised ja tagid ja vestid ka. Oma tagist pole eelmise hooaja jooksul veel tilkagi vett läbi tulnud. Ja puhastada ka lihtne...lükkad lapiga üle.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

Kommionu

Mari Öö kirjutas:
[mind pole veel p*** peetud, aga tean mitut heteromeest, kes pükste osas on vankumatud nahavastased
ei.. nahkpüksid võivad olla, aga KINDLASTI MITTE LIIBUKAD JA MUSTAD... isegi jutustada/läheduses viibida ei julgeks sellise tegelasega, kellel sellised püxid jalas on...

Ja muidex... DAINESE suisa teeb ka spetsiaal kombekaid/pükse sellistele mootorattur/p***...

Teema algataja
raiz

kas goretex kuuma ka kannatab??kui ei, siis on ju nahk jälle parem!!
Kasutaja avatar

Kommionu

raiz kirjutas:
kas goretex kuuma ka kannatab??kui ei, siis on ju nahk jälle parem!!
Kuuma..??? Milleks..? Kõrbesse minek või?
Kasutaja avatar

Steelrider
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Steelrider »

Oma kogemustest hindaks ikkagi sõiduriietusena nahka, see püsib peale korralikku hooldust tuule ja veekindlana ka aastate pärast, kukkumiskindlusest rääkimata. Goretex on kõige parem niiske ilmaga, kui on omajagu liigutamist (off-road?), laseb nahal hingata ja samas hoiab looduse põuest eemal. Samas tuleb ülikonda suht tihti uuendada, peale paari pesukorda tuleb suurem vihm väljaulatuvate kohtade (õlad, põlved) pealt lahinal sisse. :cry:
Kes esteetilise külje kolmandajärguliseks hindab, sellele soovitan hoopis paksust rohelisest presendist Rootsi sõjaväe mootorratturi ülikonda. Sellega annab rahulikult sõita ka miinuskraadidega, vooder püsib kuivana ka peale päevade pikkust lausvihmas viibimist ning kõik avad on tõsiselt hästi suletavad. Muidugi kõrtsilaua taha nende pükstega ei istu ning ühe kummi käsitsi täis pumpamine tekitab jope alla subtroopilise kliima :evil: .
Hinnavahe on aga konkurentidega võrreldes pea kümme kordne, seega saab mõni kõhnema rahakotiga sõidufanaatik endale odava rahaga....
K-750 1962, K-750M 1968, M-62 1963, Suzuki GSX-R 600 K3

http://www.expressmoto.ee
Mehe majakaks eluteel ei pea olema v**t, vaid ruuduline lipp.

Teema algataja
raiz

kuuma ikka selles mõttes ,et nahaga saab rahulikult nii ka sõita,toetad aga jalad silindri peale sooja ja ei miskit juhtu peale selle et mõnusalt soe on(dnepriga sõitmise eelis :) )muud püksid oleks juba ammu jalga ära sulanud!! ühed dressid tegelt läksid kah niimoodi p.....!
Kasutaja avatar

Hotrod
Tsikkel: vs750 chopper

Lugemata postitus Postitas Hotrod »

hmm, mul poel kummagiga veel pistmist siiani olnud, olen paljateksamees veel, aga nüüd pärast talvist kukkumist põlvele ja mitte väga häid kogemusi paduvihmaga kylmalajal sõites mil püxtest aind teksad olid.. ei olnud üldse hea, tagi on nahk värk, rahul olen, vihm läbi pole tule, korra suurema vihamaga vasaku küünra alt kus mingi tasku on sealt lukuvahelt immitses, tuult hoiab ideaalselt, mõtlen ka nahkpükstele, et hea puhastada ja kõik, a siin postitusi lugedes ja mõteldes vist võiks goretexist kaitsmetega püksid soetada, vahet pele mul kas nyyd see tagi ja püksid sobivad, tahaks ju korgki kuivalt kohale jõuda kunagi..
ning ehk enduro peale ikka gore. tundub hea, et kauge siht sinnasuunda on jäänud
Real Hot Rods don't leak oil.
They mark their territory.

Teema algataja
Agu

Lugemata postitus Postitas Agu »

Steelrider kirjutas:
soovitan hoopis paksust rohelisest presendist Rootsi sõjaväe mootorratturi ülikonda. Sellega annab rahulikult sõita ka miinuskraadidega, vooder püsib kuivana ka peale päevade pikkust lausvihmas viibimist ning kõik avad on tõsiselt hästi suletavad.
Kas selle viguri kohta kuskilt ka rohkem infot võiks saada, pilti näiteks? Või kust seda siinmail saada võiks?
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”