Veel kaugtuledega sõidust (kokkupuude politseiga)

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
-erx-

Veel kaugtuledega sõidust (kokkupuude politseiga)

Lugemata postitus Postitas -erx- »

nii, kirjeldan tänast hommikut: sõidan tööle, kaugtuled peal nagu ikka, minu ees sõidab sinivalge auto, mingil hetkel lükkab vilkurid peale.
jään taha seisma, mees tuleb välja, hakkan dokumente otsima, öeldakse: "ei, ära otsi".
tuleb lähemale heidab pilgu kelladele ja kysib: "ega sul kaugtuled peal pole?", vastan et on küll, järgneb küsimus et kas lähituled ei tööta siis, vastan et kaugtuled selleks, et mulle otsa ei sõidetaks. selle peale teeb mees üllatunud näo, ja arvab et see on ju kuradima hea mõte, ning lubab "poistele" rääkida, et rattureid võiks küll lasta sõita kaugtulega.
siis patsutati õlale, ja arvati et "ole tubli siis"

kuhugi sinna jutu sisse mahtus ka minupoolne ütlus "näe, olin ju ilusti näha" :)

igatahes selline arusaav suhtumine tegi mu päeva alguse küll kõvasti rõõmsamaks.
Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas poison »

Kasutan ise ka päeval mõnikord kaugtuld...aga ma olen sõprade abiga aru saanud, et see on nii ja naa...tegelt ma ei teagi, mis hea on...äkki siin selgub tõde :)
Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas poison »

Hm...sellisel moel olen ju õigel teel...harakal kaks lisakaugtuld :P
Kasutaja avatar

nitse

Lugemata postitus Postitas nitse »

Ka mina sõidan linnavahel ja normaalkiirusega maanteel liikudes kaugtuledega. Ainult siis kui maanteel räigelt keerama hakkan, siis panen lähituled, et segadust vältida. Muidu ei saa ju aru, kas sulle vilgutatakse kaugtulede pärast või mõni hea inimene annab märku ees olevatest mentidest.
eksid sõber, sellist paska siin sadat lehte küll ei teki. :mrgreen:
Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Re: Veel kaugtuledega sõidust (kokkupuude politseiga)

Lugemata postitus Postitas korke »

Hea ,et politseil oli hea tuju hommikul.
Kuid kus sa täna hommikul nägid päikest ,et sa sõitsid kaugtuledega ? SInu kaugtuled pigem häirivad sellise ilmaga ;)

-erx- kirjutas:
nii, kirjeldan tänast hommikut: sõidan tööle, kaugtuled peal nagu ikka, minu ees sõidab sinivalge auto, mingil hetkel lükkab vilkurid peale.
jään taha seisma, mees tuleb välja, hakkan dokumente otsima, öeldakse: "ei, ära otsi".
tuleb lähemale heidab pilgu kelladele ja kysib: "ega sul kaugtuled peal pole?", vastan et on küll, järgneb küsimus et kas lähituled ei tööta siis, vastan et kaugtuled selleks, et mulle otsa ei sõidetaks. selle peale teeb mees üllatunud näo, ja arvab et see on ju kuradima hea mõte, ning lubab "poistele" rääkida, et rattureid võiks küll lasta sõita kaugtulega.
siis patsutati õlale, ja arvati et "ole tubli siis"

kuhugi sinna jutu sisse mahtus ka minupoolne ütlus "näe, olin ju ilusti näha" :)

igatahes selline arusaav suhtumine tegi mu päeva alguse küll kõvasti rõõmsamaks.

Kvaliteetne mootorratta töökoda Tallinnas http://www.mrttech.ee.
E-pood
http://www.mrttech.ee Facebook - MRT Tech
ÖHLINS, Marchesini, Akrapovic, GB Racing, MRA, Brembo,Gilles, Ilmberger Carbon.

Kasutaja avatar

Teema algataja
-erx-

ilm oli küll piisavalt hele, mingi kottpimedaga loomulikult ei hakka vastutulijaid piinama.

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Igal asjal on kaks poolt. Ma isiklikult olen seda meelt, et võiks alustada tulede reguleerimisest, vaadata üle tule reflektori(d) ja klaasi, vajadusel vahetada ka pirnid (enne läbipõlemist väheneb nende valgustugevus oluliselt) ning sõita lähitulega. Kaugtulega sõitjad ärritavad mind isiklikult (ja ma olen kindel, et ka mõningaid teisi liiklejaid) liikluses sama palju kui need, kellel tuled nii reguleeritud (reguleerimata), et see silma paistab. Kõigi nägemine ei ole ideaalne ja kui mõni algaja juht pimestatud saab, siis on ta minu arvates oht kuubis, kuna ta ei näe kuhu ta sõidab. Ainus lohutus on see, et päeval on pimestamise effekt olematu ja kaugtuli omab pigem ärritavat effekti. Lolle leidub alati ja nende eest kaugtuli ei kaitse - kui isegi rongi ei nähta koos tema prožektoriga, siis on naiivne loota, et tsiklit nähakse tema pisikese kaugtulega. Kui on siiski mure oma elu ja tervise pärast, siis helkurvest oleks ilmselt tõhusam.
Ma arvan, et kui autod hakkaks kaugtuledega sõitma (et algajad tsiklistid neile ette ei sõidaks), siis oleks kisa kui palju, et autojuhid on jobud ja ahistavad tsikliste.
Kasutaja avatar

Kri$o$
Tsikkel: rod ja pooleli xs
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Kri$o$ »

kaugtuledel on omad miinused ja plussid. päikesepaistelise ilmaga ei ole mingit probleemi, kui vastutuleval tsiklil kaugtuli põleb, tsikkel on tõesti tunduvalt paremini nähtav. samas olen kaugtulega tsikleid näinud linnavahel (et siis tallinn) kella poole 9 ajal õhtul kui on hämar ja pilvise ilmaga. ja see sakib täiega. autojuht istub samal kõrgusel tsikli esitulega ning ei ole mõnus kui täiega kaugtulega pimestatakse.
siit aga point - kui mina, kes saab tsiklimeeste muredest hästi aru, olen autoroolis pimestava kaugtule pärast verine konkreetse tsiklisti peale, siis mida teeb tavaautojuht, kes tsiklistide muresid üldse ei mõista.
Viimati muutis Kri$o$, 03 Mai 2006, 10:39, muudetud 1 kord kokku.
Sex is like a card game, if you don't have a good partner, then you better have a good hand ...
I don't give a shit, I don't take any shit, I'm not in the shit busines!

velts

Lugemata postitus Postitas velts »

Kui ikka päris päikseloojang pole ja loojangust vastu ei sõida või +30 ilmaga suvine päev nii et päike lagipähe särab, siis täistuledega päeval sõita küll ei taha .Endal siin tuli millaski eelmine nädal üks african twin vastu ja väga meeldiv küll ei olnud vaadata kuidagi häiriv oli ja ei ütleks et muidu poleks tähele pannud.(Kuida koer külale nõnda küla koerale)
Kasutaja avatar

AzA
Mode
Tsikkel: Kawaspa
Tänanud: 435 korda
Tänatud: 127 korda

Lugemata postitus Postitas AzA »

minule vuras vastu 7-8 baiki pundis kõigil kaugtuled peal, maja varjus oli ikka väääga ebamugav nendega silmitsi seista - kriipiv tunne silmadeskadus momentaalselt, kui nad kenasti terve seltskonnaga vaatasid, kuidas ma enda autokese hästi nähtavaks tegin, mis siis, et ma kah seadust rikkusin.
Et paari oina pärast ahistame kõiki autojuhte?
äkki oleks targem helkurveste kasutada?
Aga mulle meeldib.
Kasutaja avatar

Teema algataja
-erx-

ma olen ka pool sõiduajast autoroolis, ja mina kyll ei ytleks, et see kaugtuli nyyd nagu segab sajaga päeval...
Kasutaja avatar

tommy
Tsikkel: Yamaha FZR100,Kawasaki Tengai

Lugemata postitus Postitas tommy »

Eelkõnelejaga nõus, päeva ajal tsikli kaugtuli nüüd küll nii palju ei sega, et kohe oleks kisa vaja tõsta, hämara tulekuga teine lugu, siis oleks viisakas lähitule peale lülitada.
Yamaha TDM 850
Kawasaki Tengai
Izh Planeta Sport

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

See aasta olen kohanud paari enduurokat kaugtulega sõitmas, ja kui oled sõiduautoga, siis segab ikka küll. Ja kohe väga. EI ole kohanud madalamat bike ega kroomi, nii et ei oska nende pimestamistugevust öelda. :evil:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?hig ... le&t=15892 Sellest tingitult ka selline teema tuli teha. Aga noh, mis ikka, kui mõnele Oja Pets kaela lendab, siis läheb ju jälle nutulaul lahti, stiilis, et mida ma valesti tegin.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”