Sõitke ohutult....

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
rinx

Sõitke ohutult....

Lugemata postitus Postitas rinx »

Nonii... Minuga juhtus siis selline asi ,et hakkasime sõpradega jaanipäeva tähistama noh ja ma läksin rollerit ära viima. Noh tee ääres oli liivariba... Sellest kui tõrv maanteel kuumaks läks siis pandi liiva peale... No ja mina suutsin siis keeramise ajal esipidurit vajutada, ratas kadus alt ära roller kukkus külili mina selle all noh 1 jalg oli ja lohisemine äärekivini ja jalg jäi äärekivi ja rolleri vahele... Ja murtud ta oligi. Noh helistasin emale ja isale tulid sinna viisid haiglasse ja luumurd vaat kus vops :S Rolleril on aint kriimud. Pean 10 päeva voodis olema ilma liikumata ainult WC tohin käia. siis 6 nädalat karkudega ja peale 6 nädalat võin jalga maha toetama hakata koos karkudega. Anti valida kas ülejala kips või op ning plaat+kruvid... Võtsin opi kuna kips soojadel suveilmadel nojah... Poleks eriti mugav ning ma elan 5 korrusel... Teema põhjus siis selles ,et liigelge ohutult... Suvi on mul nüüd suht peppus kuna eriti ma nende karkudega ei liigu+ ma ei saa rolluga sõita.

Ohutut liiklemist kõigile

pildid ka siis

http://img49.imageshack.us/my.php?image=p62600045jq.jpg
http://img181.imageshack.us/my.php?imag ... 0092kh.jpg
Viimati muutis rinx, 26 Juun 2006, 22:24, muudetud 2 korda kokku.

ummy90

Lugemata postitus Postitas ummy90 »

ei taha seda küll üle elada, proovin siis ilma hakkama saada. rolleriga on ikka veel isu sõita?
Viimati muutis ummy90, 26 Juun 2006, 22:23, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

shadows

Lugemata postitus Postitas shadows »

Jajah, see on teada värk, et see lahtise teekatte peal blokeerub esiratas ja keerab ära eriti kergelt.
Endal juhtub päevas korra sedamoodi aga suudan olukorra ikkagist kontrolli alla saada.
Aga kahju, loodan, et mingil määral saad ikka suve nautida. :)

Arvo,
Mülkas kinni koguaeg !

Pilt

Teema algataja
rinx

ummy90 kirjutas:
ei taha seda küll üle elada, proovin siis ilma hakkama saada. rolleriga on ikka veel isu sõita?

On :P Ja kindlustust saan 9.8k selle eest hakkan tuunima. Aga ma sõidan ettevaatlikumalt lihtsalt :P Ja panen taha ketaspiduri... Sest see trummel ei võtnud korralikult hakkas aint vilisema ja kogu moos...
Kasutaja avatar

GReddy
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas GReddy »

shadows kirjutas:
Jajah, see on teada värk, et see lahtise teekatte peal blokeerub esiratas ja keerab ära eriti kergelt.
Endal juhtub päevas korra sedamoodi aga suudan olukorra ikkagist kontrolli alla saada.
Aga kahju, loodan, et mingil määral saad ikka suve nautida. :)

Arvo,
Sülita nüüd kolm korda üle õla ka :lol:
edu paranemisel :wink:
Kasutaja avatar

bandiit14

Lugemata postitus Postitas bandiit14 »

Endalgi poolteist kuud tagasi sama asi ära proovitud. Kuna tagupiduri klotsid olid suht läbi ning siis pidurdasin esimestega. Ja samamoodi oli kurvis lahtine kruus väljas ning tõmbas esiratta alt. Mul läks veidi kergemalt kui sinul, nimelt murdsin vasaku käe. Aga imelik oli see, et kukkusin paremale poole, aga vasak käsi läks. Rollil muidu terve parem külg kriimustatud.
Pilt
Kasutaja avatar

klemm

Lugemata postitus Postitas klemm »

Ringo Ringo Ringo :) "Shit happens" eks! :P
Aga on ju nii, et kellegil peab ette juhtuma, muidu ei saada lihtsalt aru, nagu väiksed lapsed, ja kes ei saa veel aru, see peab kohe omal käel ära proovima :P
Ise olen ka kukkunud, kuid mitte nii raskelt ja mul läks tagumine ratas alt ära, millega kaasnes vali libisemine külg ees ja siis külg maha.. 5+ :D Poh endast, peaasi, et roller korras on :P (Y)
Edukat ja kiriet paranemist!

RinQ omab! ;)
Kasutaja avatar

saqants

Lugemata postitus Postitas saqants »

endal juhtus kah,ring tee oli märg ja nii kui gaasi andsin,oli tagumine ratas alt läinud,tuli pikalt kpülg ees ja lõpuks spin:P siis külili,aga õnneks ainult paar kriimu ja põrutust,ptui ptui ptui üle vasaku õla.
aga sulle head paranemist!
Kasutaja avatar

Al-Kharid

Lugemata postitus Postitas Al-Kharid »

väga kahju sust... aga 9,8 kilo tuunimisele :? siis paned juba 100-ga esiratta plokki ja saad surma, siis on parem...?
see selleks aga jah endal oli ka nii et tuttav lõhkus tagapiduri heebli ära rolleril ja siis pidurdasin esikaga koguaeg, läksin alfaldi peal suht suure hooga ja tahtsin pidama jääda aga lõpuks tulid korralikud kivikesed teepeale ja panin külje maha... rolleril kriimud endal kõik korras
DiTech :ner:
Pilt

Teema algataja
rinx

Al-Kharid kirjutas:
väga kahju sust... aga 9,8 kilo tuunimisele :? siis paned juba 100-ga esiratta plokki ja saad surma, siis on parem...?
see selleks aga jah endal oli ka nii et tuttav lõhkus tagapiduri heebli ära rolleril ja siis pidurdasin esikaga koguaeg, läksin alfaldi peal suht suure hooga ja tahtsin pidama jääda aga lõpuks tulid korralikud kivikesed teepeale ja panin külje maha... rolleril kriimud endal kõik korras
Mis sa arvad ,et ma üldse ei õppinud sellest :P? Ma ütlesin taha tuleb ketaspidur ja tajooba selle esikaga... Seda kasutan aint siis kui tõesti vaja... Ja ennem oli mu sõidustiil selline noh ,et kallutasin palju jne ;) See jääb ära nüüd...
Kasutaja avatar

klemm

rinx kirjutas:
Al-Kharid kirjutas:
Mis sa arvad ,et ma üldse ei õppinud sellest :P? Ma ütlesin taha tuleb ketaspidur ja tajooba selle esikaga... Seda kasutan aint siis kui tõesti vaja... Ja ennem oli mu sõidustiil selline noh ,et kallutasin palju jne ;) See jääb ära nüüd...
Miks sul seda ketast veel sinna vaja on? Arvad et kohe võtad ja paned endale taha ketta? - Ma küll ei usu..
Tee oma trummel korda ja pidurdab küll!

Teema algataja
rinx

klemm kirjutas:
rinx kirjutas:
Al-Kharid kirjutas:
Miks sul seda ketast veel sinna vaja on? Arvad et kohe võtad ja paned endale taha ketta? - Ma küll ei usu..
Tee oma trummel korda ja pidurdab küll!

Ketas ilusam ja trummel viliseb mul ju imelikult... Pealegi Atsil on ka ju 2 ketast ja 5+ :D

Teema algataja
siim118

Lugemata postitus Postitas siim118 »

Ja panen taha ketaspiduri... Sest see trummel ei võtnud korralikult hakkas aint vilisema ja kogu moos...

Minu rolleril on nii ees kui ka taga trummelpidur. Mul pole pidama saamisega mingeid propleeme( isegi kruusateel 80 km/h sõites). Ma arvan,et vahet pole, kas on trummel või ketas pidur, vaid asi on sõitjas, sest mõlemad on ju ettenähtud pidurdamiseks. 50.. 60 km/h sõites pole küll erilist vahet, kas trummel või ketas pidur.

Harjutamine teeb meistriks, niiet head paranemist sulle
Kasutaja avatar

klemm

Ketaspidur on siiski äkilisem ja minu arust ka parem, kuid trummelpiduri asemele ketaspiduri panemine on tükk tööd!
Endal on ka 2x trummel, no problemo, klotsid veits on kulunud, kuid need vahetab ära ja pidurid missugused :P
RinQ'lt küsiks veel, et kas teed ikka fulltuningu? :P :twisted:
Parane käppelt!
Kasutaja avatar

shadows

Mis see, mul on ees ketaspidur ja taga trummelpidur.
Ei olene sellest midagi, ikka pidurdus oleneb sellest, kes roolis on, saan aru kui räägiksid bikevennad kes räägivad 200-300kmh pidurdamiselt, aga sellistel kiirustel ei mängi rolli.
Ise pidurdan põhimõtteliselt ainult esipiduriga, tagapidurit kasutan lisapidurdamiseks ehk kui kiiremini veel vaja seisma jääda... :)
Kruusal üritan vältida piduri kasutamist, ühtlane tempo ja väldin auke. :)
Mülkas kinni koguaeg !

Pilt
Kasutaja avatar

klemm

shadows kirjutas:
Mis see, mul on ees ketaspidur ja taga trummelpidur.
Ei olene sellest midagi, ikka pidurdus oleneb sellest, kes roolis on, saan aru kui räägiksid bikevennad kes räägivad 200-300kmh pidurdamiselt, aga sellistel kiirustel ei mängi rolli.
Ise pidurdan põhimõtteliselt ainult esipiduriga, tagapidurit kasutan lisapidurdamiseks ehk kui kiiremini veel vaja seisma jääda... :)
Kruusal üritan vältida piduri kasutamist, ühtlane tempo ja väldin auke. :)
Mul ntx vastupidi, kasutan tagumist, ja kui veel vaja, sis esimesed tulevad appi, nii minu arust kõige õigem..
Kasutaja avatar

InterFace
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas InterFace »

klemm kirjutas:
Mul ntx vastupidi, kasutan tagumist, ja kui veel vaja, sis esimesed tulevad appi, nii minu arust kõige õigem..
Kõige õigem on ikkagi esipidurit kasutada kaherattalise puhul. Kui on vaja väga kiiresti seisma jääda siis mõlemat jep.

Muidugi kui on suhteliselt libe või kruus vms siis mõistlikum tagumist kasutada.
<a href="http://www.rolleriklubi.org/foorum/view ... 0">Piaggio Free 50 '1998 - "Juust"</a>
Kasutaja avatar

Enemy Territory [ COD ]

Lugemata postitus Postitas Enemy Territory [ COD ] »

Yle ei lenda w? Ma olen klemmiga nõus ikkagi taga oma ja siis alles votab esikad appi :lol:
S¤Ã¤Ã¤S¤E
Kasutaja avatar

InterFace
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas InterFace »

Sa ei pea ju põhja vajutama neid. vali normaalne sõidukiirus ja hoia pikivahet.

kaherattalisega ikkagi pidurdatakse esipiduriga. tagumine võib blokkeeruda ja seega on ka juhitavus kadunud kui vaja lisaks pidurdamisele kiirelt manööverdada. + tagakummi kulumine
<a href="http://www.rolleriklubi.org/foorum/view ... 0">Piaggio Free 50 '1998 - "Juust"</a>
Kasutaja avatar

shadows

Dummdumm oled ?
Ma loodan, et te poisid loete biker.ee-s ka üldist foorumit...
Peale seda, kus räägitakse koguaeg tagarattaste blokeerumisest ja külglibisemistest kasutan koguaeg esipidurit.
Tagarattas blokeerub ja nalja ohh kui palju, kuid esipiduriga saad tunnetada ja pidamine parem. Märgadel ja halbadel teedel ainult tagapidur... :wink:
Tavalistel asvalditel peab kasutama esipidurit või siis käikudega, aga kuna rolleritel seda pole siis. :)
Mülkas kinni koguaeg !

Pilt
Kasutaja avatar

mca15
Tsikkel: Suzuki RM-250

Lugemata postitus Postitas mca15 »

Ise kasutan mõlemaid korraga, vahepeal on kruusapeal plokki läinud, lased natuke heelblit järgi ja asi korras.
Jalgadega pidurdus kõige efektiivsem, pole kartust, et maha kukud :lol: :lol: :lol: .
Mudakoll
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Miks küll peab kõike läbi topelt nämmutama?
http://www.biker.ee/phpbb/viewtopic.php ... idurdamine

Teema algataja
max76

Lugemata postitus Postitas max76 »

tunnen kaasa
Suletud

Mine “Rollerid”