Suur-endurode matkad.
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 83
- Tsikkel: Suzuki DL1000
- Tänanud: 1 kord
Suur-endurode matkad.
Jälgin huviga enduro meeste mudas müttamise teemat ..aga ise väga ei kipu nii extreemsesse kohta
(ei taha jälle ratast ära rontida
) Kõvad mehed ,kes slikkidega seal lasevad. Kas oleks keegi huvitatud trippidest ,mis ei läbi põlvini soppa ja nii extreemseid tõuse ,kus raske masinaga on kogenematul suur tõnäosus külg maha panna.
Praegu paistab igatahes,et asja veavad mülka ratastega mehed.
Ok kas on huvilisi, siis võiks täpsemalt plaanida .

Praegu paistab igatahes,et asja veavad mülka ratastega mehed.
Ok kas on huvilisi, siis võiks täpsemalt plaanida .

teadmiseks, et 6 sept. toimunud paldiskitripil ei pidanud keegi sealt töusust üles tulema . körvalt läks autorada ka üles ja osa kasutasid ka seda. pigem oli nende endi proovile panekus. jutu järgi ei olnud see rada keerulisem/raskem kui körtsiteel.
sellega on arvestatud et mammutid kaasas ja rada läbi lauka ei viida.
sellega on arvestatud et mammutid kaasas ja rada läbi lauka ei viida.
-
Ma ei räägi üritustest vaid,et võiks mingi päev kokku saada ja üks suurele enduurole sobivam tripp välja mõelda!!!!
Ja kohtuda tihedamalt!
Mõtetu üleolev suhtumine,et ainus õige asi on üle pea sita sees ragistada.
Kui mul oleks 100kg masin,mis selleks mõeldud loomulikult teeksin seda.
Lihtsalt tundus,et kõik higistasid ja rassisid ikka looma moodi seal ja rada oli vaid kergele masinale nauditav.
Nüüd on see mõte juba maha laidetud .Ok vaatame,kas keegi pooldab mu ideed või olen mina lihtsalt nõrk
Jah Keila rada tundus jutu järgi lihtsam. Oleksin tulnud,kuid jäin keti-hammakate vahetusega hiljapeale..

Ja kohtuda tihedamalt!
Mõtetu üleolev suhtumine,et ainus õige asi on üle pea sita sees ragistada.
Kui mul oleks 100kg masin,mis selleks mõeldud loomulikult teeksin seda.
Lihtsalt tundus,et kõik higistasid ja rassisid ikka looma moodi seal ja rada oli vaid kergele masinale nauditav.
Nüüd on see mõte juba maha laidetud .Ok vaatame,kas keegi pooldab mu ideed või olen mina lihtsalt nõrk

Jah Keila rada tundus jutu järgi lihtsam. Oleksin tulnud,kuid jäin keti-hammakate vahetusega hiljapeale..
Mina olen küll sellisest veidi vähem mudasest sõidust kusagil metsaall huvitatud. Mitte, et mul midagi muda või raske maastiku vastu oleks, lihtsalt ei ole huvitav ega taskukohane minna oma plastmassikärakaga kuhugile mägedest alla uperpallitama ja küllili käima.
Kütus ja õlu ei ole kokkuhoidmiseks.
-
To Käbi:
Loe Mella teksti.
Ehee 1 huvitatu olemas
kui veel mõni, olekski seltskond koos.
Paralax väljendas just minu mõtteid
Kindlasti leiaksin ka mõne raja kuhu minna ,aga kuna olen Saaremalt pärit on kindlasti keegi ,kes siinse 40 km raadiuses huvitavamaid kohti teab!?
Loe Mella teksti.
Ehee 1 huvitatu olemas

Paralax väljendas just minu mõtteid

Kindlasti leiaksin ka mõne raja kuhu minna ,aga kuna olen Saaremalt pärit on kindlasti keegi ,kes siinse 40 km raadiuses huvitavamaid kohti teab!?
Viimati muutis Lihunik, 07 Sept 2006, 14:16, muudetud 2 korda kokku.
Lihunik: kui sa pole kordagi sellisel üritusel käinud, ära aja mingit haledat inni välja.Lihunik kirjutas:To Käbi:
Loe Mella teksti.
Kui selline rada (mida sa loomulikult ei tea, sest sind ei olnud seal) , nagu 6. sept paldiski, ei sobi, siis on sinu ainus koht kroomiballil.
Aga eks igal ühel ole oma maitse. Kui kruusateel teise tolmu ahmida pakub rohkem pinget, siis mine parem baikidega piki asfalti. Erilist vahet ei ole.
Lõppudelõpuks on kõik ju kiivri all kinni. Või tahad väita, et sa kruusateel kohe kuidagi külge maha ei saa?
-
Teema algatasin ,et mitta leida end juhuslikult selliselt rajalt kus tuleb meeletult pingutada oma raske rauaga,et edasi saada.
http://www.asfalt.pri.ee/metslased/slid ... 20006.html
http://www.asfalt.pri.ee/metslased/slid ... 20005.html
http://www.asfalt.pri.ee/metslased/slid ... 20006.html
http://www.asfalt.pri.ee/metslased/slid ... 20005.html
Muide, sellel eilsel rajal sõitis eelmine aasta minuga ja Juhoga koos üks sell Diversioniga ja sai ka hakkama, kuigi sõidukogemuist oli "divekutil" maru vähe ja pidi teist koguaeg aitama, aga ära ei ronditud midagi.
Jutu mõte selles, et kui isegi lihtsat maastikku proovida ei julge, siis äkki tuleks tõesti Dominator vahetada kroomi vastu.
Pakun lambist, et suurte endurode omanikud, kes on käinud mõnel endurotripil, ei viitsi enam rõhku panna kvantiteedile st. pikale läbitud maale, vaid rõhuvad parema meelega kvaliteedile.
Ise ei viitsi üldse enam asfaltit või kruusa sõita.
Jutu mõte selles, et kui isegi lihtsat maastikku proovida ei julge, siis äkki tuleks tõesti Dominator vahetada kroomi vastu.
Pakun lambist, et suurte endurode omanikud, kes on käinud mõnel endurotripil, ei viitsi enam rõhku panna kvantiteedile st. pikale läbitud maale, vaid rõhuvad parema meelega kvaliteedile.
Ise ei viitsi üldse enam asfaltit või kruusa sõita.
Pakun, et liivas paned enne külje maha, kui rohtu kasvanud mudasel metsateel.Ja varsti talv käes ju ... Mõtlen ikka huvitavates kohtades sõitmist kruus-kõvem mets,liiv jne
Mida te lahmite!?! Vähem möla paluks!mella kirjutas:Ole kohe täiesti rahulik - tol korral sadas korralikult ning sellise ilmaga ilmselt ei oleks sa ka kruusateele läinud.Lihunik kirjutas:Teema algatasin ,et mitta leida end juhuslikult selliselt rajalt kus tuleb meeletult pingutada oma raske rauaga,et edasi saada.
Ei ole äkki tulevikus raske mainida, kas kogenematul on soovitav sõidetavale rajale tulla või ei. Mõni äkki tahab enda puhtaks ja ratta konditsiooni endisena säilitada, olenematta sellest, et on enduro. Ei tohiks ju nii raske olla sellest aru saada..

Viimati muutis CB500, 07 Sept 2006, 15:28, muudetud 1 kord kokku.
it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
Hr Lihunik,
Mul sulle ettepanek, et tule järgmisele metsatripile kaasa! Näed oma silmaga olukorda ja vajadusel julguse lõppemisel keerad otsa ringi!
Olen 99% kindel, et kulged tegelikkuses eduka võiduka lõpuni ja tunned pärast seda, et oled millegi suurega hakkama saanud, sest:
kedagi ei jäeta hätta ega üksi
tunned ennast osana motopesakonnast
tunned, et siin foorumis kõige üleolevamad tegelased on metsas maailma abivalmivamad sõbrad
tegelikkus erineb piltidel jäädvustatust kardinaalselt(kõige eluohtlikemas kohtades polnud lihtsalt aega fotakat väljagi võtta...
)
Nii et koligem parem mugavatest arvutitoolidest sadulatesse ja oleme sõbrad edasi!!!
Mulle lihtsalt tundub et see tubane umbne õhk tuleks vahetada värskete sügisaroomide, meretuule ja liivatolmu vastu....ning probleemid kaovad!!!
Mul sulle ettepanek, et tule järgmisele metsatripile kaasa! Näed oma silmaga olukorda ja vajadusel julguse lõppemisel keerad otsa ringi!
Olen 99% kindel, et kulged tegelikkuses eduka võiduka lõpuni ja tunned pärast seda, et oled millegi suurega hakkama saanud, sest:
kedagi ei jäeta hätta ega üksi
tunned ennast osana motopesakonnast
tunned, et siin foorumis kõige üleolevamad tegelased on metsas maailma abivalmivamad sõbrad
tegelikkus erineb piltidel jäädvustatust kardinaalselt(kõige eluohtlikemas kohtades polnud lihtsalt aega fotakat väljagi võtta...

Nii et koligem parem mugavatest arvutitoolidest sadulatesse ja oleme sõbrad edasi!!!
Mulle lihtsalt tundub et see tubane umbne õhk tuleks vahetada värskete sügisaroomide, meretuule ja liivatolmu vastu....ning probleemid kaovad!!!
Süsimust Bläcku- Kas vana HONDA roostetab.... ei ta roosteta:)
Tark ei torma!!!
Tark ei torma!!!
To Lihunik. Arvestades seda mis rehv ka sul masinal taga on ei tohiks sul küll mingeid tõsiseid probleeme tekkida. Need mis sa piltidel nägid võis tõesti tunduda vähe raju. Aga kõik need Twinnidega mehed ja teised suurte masinatega meestel küll midagi ei juhtunud. Peaasi et kuhugi kivi otsa ei satu. See mööda teed minek tundub tõesti igav minu jaoks. Oleks ka eile sinna paldiski kanti kaasa läinud aga näe ei tulnud välja.
Kuid hoiatan, kui ühe korra sinna kaasa satud, siis jääd sellest asjast kohe sõltuvusse!
Parimat,
Siller
Kuid hoiatan, kui ühe korra sinna kaasa satud, siis jääd sellest asjast kohe sõltuvusse!

Parimat,
Siller
Kommentaariks lihtsalt veel, et 6 sept. üritusel oli ka üks Dominaator, ehk ta ise kommenteerib, kas selline maastik sobis sellele rattale. Mull endalgi Dominaatori üks kloone - SRL, mis küll mõnevõrra kergem, kuigi sama mootoriga ja veel väiksema 19 tollise esirattaga. Mina küll ei ütleks, et see eriti raske rada oleks olnud. Aga las olla nii, nagu minu kasutaja allkiri ütleb, see ju väga demokraatlik... 

SAQU
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
WR400F
Opinions are like assholes – everybody has one.
Õige üleskutse Pärnakalt. Hirm on see mis mehed nõrgaks teeb. On vaja vaid hirmust üle saada.
Nendest 6 tk olid Su allkirjas mainitud Dominatorist kergemad kusjuures 2 olid 125ccm endurod(oli vist varadero ja XT), 2 tk sinu omaga samas kaalus ja 8 tk sinu omast raskemad 25 - 70 kg. Aga kellegi suust oigamist polnud küll kuulda.
Toonitad, et Sul on raske raud, siis teadmiseks, et sellel möödund neljapäevasel vihmasõidul oli meid kokku 16 + 1ATVTeema algatasin ,et mitta leida end juhuslikult selliselt rajalt kus tuleb meeletult pingutada oma raske rauaga,et edasi saada.
Nendest 6 tk olid Su allkirjas mainitud Dominatorist kergemad kusjuures 2 olid 125ccm endurod(oli vist varadero ja XT), 2 tk sinu omaga samas kaalus ja 8 tk sinu omast raskemad 25 - 70 kg. Aga kellegi suust oigamist polnud küll kuulda.
To NB! Tegemist oli Honda XR125L, mille tühimass on passis 129Kg.NB kirjutas:Õige üleskutse Pärnakalt. Hirm on see mis mehed nõrgaks teeb. On vaja vaid hirmust üle saada.Toonitad, et Sul on raske raud, siis teadmiseks, et sellel möödund neljapäevasel vihmasõidul oli meid kokku 16 + 1ATVTeema algatasin ,et mitta leida end juhuslikult selliselt rajalt kus tuleb meeletult pingutada oma raske rauaga,et edasi saada.
Aga nõustun sellega et hirmust tuleb üle saada. Isegi kartsin et kuidas ma sealt alla saan. Tuleb lihtsalt kuulata teiste teadjamate nõuandeid. Tänks eriti Mellale, tänu kellele paljud meist seal üldse püsti jäid!
-
Raske on ,kui inimesed räägivad teineteisest mööda ! Ja nüüd on juba selgunud ,et olen veel mega arg ka. Ma ei hakka teile midagi tõestama..mõtetu.
Lihtsalt ei soovi ronida kohta kus iga teine pikali käib.Soovin hoida ratta konditsiooni...kui see tähendab,et olen arg jäägu siis nii.
Arvan ,et Keila rada oleks mulle kindlasti sobinud.Kuid muda kus mõnda autoga välja peab tõmbama jääb ära.
Ma täielikult mõistan,et extreem on kaif! Aga pole RAHA, et seda endale maksimaalselt lubada!
Ja eriti pinda käib see kroomiballi jutt
krt sõidan millega tahan ja kus tahan!
Lihtsalt ei soovi ronida kohta kus iga teine pikali käib.Soovin hoida ratta konditsiooni...kui see tähendab,et olen arg jäägu siis nii.
Arvan ,et Keila rada oleks mulle kindlasti sobinud.Kuid muda kus mõnda autoga välja peab tõmbama jääb ära.
Ma täielikult mõistan,et extreem on kaif! Aga pole RAHA, et seda endale maksimaalselt lubada!
Ja eriti pinda käib see kroomiballi jutt

Lihunik, ae, asi ei ole päris nii hull kui piltidelt tundub
Ma käisin oma veerandtonnise bemariga sõitmas neid radu. Jah, käisin tsikliga käpuli umbes kolm kuni kaheksa korda. Aga see käis asja ehk õppimisprotsessi juurde, pealegi olid kukkumised praktiliselt null-kiirusel ja tsikkel ei saanud muud viga kui et sai poriseks.
Küsimus on loomulikult selles, mis sulle meeldib ja millist rada pidi tahad sõita. Lihtsalt teadmiseks, et tookord sõitsime ~30km ringi, mille peal selliseid kohti, kus ma oma vähese kogemuse ja raske rauaga tõsiselt hätta jäin, oli kokku umbes sada-kakssada meetrit. Ja ka seda hättajäämist poleks olnud, kui ei oleks sadanud vihma, mis oli pinnase poriks muutnud ja kui mul oleks olnud rohkem oskusi juhtida tsiklit sellises keskkonnas.
Mul isiklikult pole midagi selle vastu, kui saaks ka mingit vahvat kruusa- või pinnasteed künda, aga ei maksa karta ka selliseid üritusi, kus minnakse kitseradadele. Need on samamoodi vahvad, tule ja proovi kah.

Ma käisin oma veerandtonnise bemariga sõitmas neid radu. Jah, käisin tsikliga käpuli umbes kolm kuni kaheksa korda. Aga see käis asja ehk õppimisprotsessi juurde, pealegi olid kukkumised praktiliselt null-kiirusel ja tsikkel ei saanud muud viga kui et sai poriseks.
Küsimus on loomulikult selles, mis sulle meeldib ja millist rada pidi tahad sõita. Lihtsalt teadmiseks, et tookord sõitsime ~30km ringi, mille peal selliseid kohti, kus ma oma vähese kogemuse ja raske rauaga tõsiselt hätta jäin, oli kokku umbes sada-kakssada meetrit. Ja ka seda hättajäämist poleks olnud, kui ei oleks sadanud vihma, mis oli pinnase poriks muutnud ja kui mul oleks olnud rohkem oskusi juhtida tsiklit sellises keskkonnas.
Mul isiklikult pole midagi selle vastu, kui saaks ka mingit vahvat kruusa- või pinnasteed künda, aga ei maksa karta ka selliseid üritusi, kus minnakse kitseradadele. Need on samamoodi vahvad, tule ja proovi kah.
-
- Tsikkel: Honda XRV 750 Africa Twin
- Kontakt:
saan sinust aru lihunik. oln ise suure enduuroga käinud nii mudas müdistamas kui ka lihtsalt metsa all kulgemas ja igat muid vigureid teinud. üldiselt ei kipu kah enam mudamülkasse. ei tea kas ma kah arg või sõidukogemuseta, aga võtaks sinuga miski tripi ette küll, seega siis lihtsalt kulgeda ja matkata mööda eestimaad näiteks. see et mudas lusti palju on, selles keegi ei kahtlegi, aga ka mina sinna oma 200kg twiniga ei vitisi ronida. ennem põrutaks mööda kesknorra kruusa ja kivitasandikke jälle. aga kui sul, lihunik, miskeid konkreetseid plaane on siis anna aga teada. ma ise reedel siis kaelase kooli üritusele, et kui kohale ilmud siis otsi ratast mille norra lipp peal 

Twinnipoeg Puhh 

-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
-
- Tsikkel: bmw r1150 gs adventure
MEHED, ÄRGE PALUN RIIELGE!
lihunik, kahe raskekaallasega saad arvestada.
---
isiklikult mulle kruusatee siiani ära pole tüüdanud. kuu tagasi kesk lätis oli 30 km järjest mägede vahel ülikurvilist kruusateed kus kahepäevase sadamise järel oli kõik mudaks muutunud. vahest sirgetel kaheksakümnega vurada oli üpris pingeline. adrekalaksu oli küllaga.
kruusal saab raske rattaga närvid vabisema lihtsasti. tuleb vaid kiirusega mängida. samas on pinget pakkuv ka sügiseti vihmaga hilisõhtul kulgeda, kurvid muutuvad üpris pimedaks.
teisalt on ülilahe ka metsas kolada. kindlasti plaanin ühineda. edu!
lihunik, kahe raskekaallasega saad arvestada.
---
isiklikult mulle kruusatee siiani ära pole tüüdanud. kuu tagasi kesk lätis oli 30 km järjest mägede vahel ülikurvilist kruusateed kus kahepäevase sadamise järel oli kõik mudaks muutunud. vahest sirgetel kaheksakümnega vurada oli üpris pingeline. adrekalaksu oli küllaga.
kruusal saab raske rattaga närvid vabisema lihtsasti. tuleb vaid kiirusega mängida. samas on pinget pakkuv ka sügiseti vihmaga hilisõhtul kulgeda, kurvid muutuvad üpris pimedaks.
teisalt on ülilahe ka metsas kolada. kindlasti plaanin ühineda. edu!
Viimati muutis dubweiser, 08 Sept 2006, 11:52, muudetud 2 korda kokku.
-
- Tsikkel: Neegrikaksik
- Tänanud: 126 korda
- Tänatud: 79 korda
-
Tulijaid oleks siis juba 4 + mina
ja äkki veel mõni kes ei soovi foorumis sõna võtta.
On kellelgi mõni huvitav koht või rada pakkuda!?!
Olen selles suhtes plindris nüüd ... pakkusin asja välja aga ei tea huvitavaid kohti Tlna lähedal (peab kaarte uurima hakkama
) . Saaremaal leiaksin kohe hulgi radu,kus käia
.
Aga lepiks midagi kokku! Kas laupäev sobiks? Ja selleks ajaks leiab sõidukoha ka . !

On kellelgi mõni huvitav koht või rada pakkuda!?!
Olen selles suhtes plindris nüüd ... pakkusin asja välja aga ei tea huvitavaid kohti Tlna lähedal (peab kaarte uurima hakkama

Aga lepiks midagi kokku! Kas laupäev sobiks? Ja selleks ajaks leiab sõidukoha ka . !