Kust saab motoriietust

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Kust saab motoriietust

Lugemata postitus Postitas Stern »

Kuna Eesti ilmad pole kuigi pikalt ilusad :( , siis tuleb ka endale midagi selga muretseda - siit ka kysims, kust keegi on midagi ostnud ning kust saab odavamalt :?: (eelköige tekstiilriided)
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

tere,

soovitan motopood-i ( link esilehel) ja motodepood kust omale mõned mõnusad ja asjalikud riided ostetud. Hinnad head ja suur valik.

Motopaks :D

www.motopood.ee
www.motodepoo.ee
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

CB500

Lugemata postitus Postitas CB500 »

ma ostsin nii jope kui püksid motodepoost, mõlemad EVO toode(jope 2,5k ja püksid 2,4k) motopood.ee on samad asjad vist mõnisada eeki odavamad, aga depoos jälle hea proovida ja saab ju kohe kätte. Siiani olen rahul, -võrdlusmoment muude firmade tootega kahjuks puudub.
Viimase nädala olen sõitnud voodritega, täna hommikul 6 kraadiga külm ei hakanud (10 km linnasõitu). Hea on see et jope ja püksid saab selja tagant lukuga ühendada, -hoiab selja soojas.
Kindlasti katsu osta endale võimalikult paras riietus, ära osta suure "kampsunivaruga".

p.s. kui depoosse lähed siis tee seda varem kui a`la 20 minutit enne sulgemist, -siis on müüjal juba kodused mõtted peas... ;)
Kasutaja avatar

andriano

Lugemata postitus Postitas andriano »

Muide püksid võiksid olla pigem pisut pikemad,sest tsikli otsas istudes kipuvad püksisääred üles tulema ja tuult sisse laskma.Kui sul on aga motosaabas koguaeg jalas,siis pole see vast probleemiks.Jope varrukad tsekka ka järgi.et kätekõverdades lühikeseks ei jää,noh sinna käib muidugi kinnas peale aga eks ise proovid...
Ma ise kasutan mingit Speari toodet,kuskilt Pakistanist kirjade järgi.Suvel oli ventileerimisega probleeme.Olen sõitnud paduvihmas ja pole veel märjaks saanud(kui,siis pee pisut niiske).
Igapäev uhan tööle (50 km)varavalges ja hilisöösel,ning külma ei karda.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Nujah, olen ka ise möelnud et tuleb Motodepoo tee jalge alla vötta. Vahepeal plaanisin Soomest Allrightist ( www.allright.fi ) osta, sest siin oli ilge soodukas headel riietel aga kui mina kohale jöudsin olid ainuld suured numbrid jäänud :(
Aga veel yks kysimus saabaste kohta kas on suur vahe pika ja lyhikese säärega saabaste vahel:
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Ostsin nyyd endale riided ära :twisted: Firma IXS tooted kokku läks 5500eek :roll: ja rahakotis tömbab tuul. Igatahes asi tundub seda väärt olevat 5kraadise temperatuuriga söites kylm ei hakanud kuigi T-särk oli seljas.
Kasutaja avatar

madone
Mode

Lugemata postitus Postitas madone »

Saabaste kohapealt, et oleneb pükstest... a mis vahet sa ülz mõtled? Hinna? Mugavuse?
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Noh nii hinna kui mugavuse poolest.Myydakse ju selliseid kinga laadseid linnasöiduks, siis veel poolsaapad ja körge säärega saapad. Ma nagu tahaks teada kas sel poolsaapal ja körge säärega saapal on suur vahe.
Ise kaldun selle viimase poole sest meeldib söita pikemaid otsi. Kui kellegil on mingeid kommentaare erinevate firmade kohta siis andke tulla.

Andyvana

Lugemata postitus Postitas Andyvana »

To Stern: Kui saladus pole, siis mitu tükki ja mis asju Sa 5,5K eest said? Ja mis materjaliga tegu? Endal ka varsti sama tee vaja ette võtta?
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Ostu sooritasin Motodepoost ja 5,5k eest sain firma IXS pyksid ja jope.
Mölemad äravöetava voodriga (jopel on ka soojust tagasipeegeldav kiht), vihmakindlad, tuult läbi ei lase kuid hingavad. Kangas oli mingi cordura ja veel igasugust samuti on ka loomulikult kaitsmed kyynarnukkidel, ölal, seljal, pölvedel, puusadel. Jopet ja pykse on vöimalik omavahel lukuga yhendada kombinesooniks mis on kasulik pikematel otsadel.
Igatahes mina soovitan, kuigi pole köigis ilmastikuoludes veel katsetanud.
Ja kui riietust ostad siis siin loeb ikka kvaliteet. Kui tagi ikka tuult ja vett läbi laseb siis vöib vanaduses igasugused pöletikud ja radikuliidid välja lyya rääkimata veel kaitseastmest.
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

Nii...ei viitsinud tükk aega, aga nüüd vist laon ikka oma kogemused kah letti:

IXS (ja kahtlustan, et ka muud odavad tex-tooted) on suht jamad :!: minu kilometraaz nendega on u 16t (1 hooaeg pmst) ja mis selgub? põuetaskulukk (ehk siis see väike ja peenike lukk) on katki ja mitte sellepärast, et ma miskit ülisuurt jõudu ta peal kasutasin..lihtsalt ta andis alla... püksitasku plastmassluku fly (mai tea mis see eesti keeles on) on pooleks ja seega enam seda lukku kasutada ei saa, õnneks ma suutsin ta küll kinni-asendisse vedada. üks jope küljepealsetest plastmasstrukkidest lahkus mu jope küljest vist puhtalt tuule tõttu :( mis veel..püksid võtab niiskeks, kui märjale sadulale istuda, põues tekib sõidu ajal väikene tuulekeeris, pükste värvel hoiab seljast eemale...ühesõnaga virin ja ving :P aga parem kui nahk anyway...
kui kannatab ostke parem Rukka, see on kallim, aga minu arvates tasub ära. ma jubedalt kahetsen, et rukkat ei ostnud, aga põhjus selles, et eelmine sügis läks jube ootamatult külmaks ja ma enam ei jaksanud oodata, millal rukka oleks kätte saanud, IXS oli aga seevastu depoos kohe võtta ja olemas...
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

piret

asoo, selle saapa kohta mul veel üht-teist öelda. talvel lõpuks sain suure surma ja tellimise peale kätte ka IXS-i saapad. kõrge säärega ja vasikanahksed. näevad jube head välja, nii et kannatab isegi niisama talvel käia. ütles, et veekindlaMAD kui tavaline nahk. siinkohal küll on mul ainult kiidusõnu öelda, läbi ple sellest veel miskit tulnud ja olen sõitnud ikka igasuguse ilmaga...aga eks ma ole ise kah usin ja püüan neid tihti vaseliiniga määrida/puhastada. ilmselt on olemas ka mingeid spets määrdeid-asju, aga vaseliin teeb selle töö sama hästi ära ja maksab a la 12 eeq. kõrge sääre poolt olen aegade algusest juba olnud (loe 98 a) ja ilmselt ka ära tasunud, sest siis on seda pinda vähem, kuhu sa kivijurakatega siniseid plekke saad..a see vist rohkem naiste asi :P

Rain

Lugemata postitus Postitas Rain »

Kui on (gore)texiga saabas, siis et vähegi jalas hingaks, peaks seda siiski spets määretega määrima, mis naha poore ei ummistaks - et säilitada naha loomulikud hingamisomadused - see sõltub ka muidugi naha kvaliteedist. Paljud nö nahksaapad on küll nahast, kuid tihtipeale on need pikuti pooleks lõigatud ja seda teist poolt kasutatakse näiteks mööblitööstuses - seda paljud ei tea, seda ei pane tähele ja sellest ei räägita eriti (selline nahk ei ole ka enam nii heade hõõrdumis- ja hingamisomadustega nö "elav" kui seda saab juba pargitud naha kohta kasutada). Sealt tuleb ka teatud hinnavahe, mida kohe võrrelda ei oska
Muidugi, kui on tavaline nahksaabas, siis kõlbab midaiganes
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

Rääkides saabastest:
noh ise otsustasin matkasaapa kasuks (tõsi küll suht kalli ja korraliku, aga ikkagi matkamiseks mõeldud)
Ütleme nii et pole siiani kahetsenud, kuid kui täna peaks otsustama, siis võibolla üritaks ikka õiget osta.
Et siis sellise saapaga mugav käia, väga mugavad jalas, isegi +30 ga kannatas olla. mis peamine, suve kasutatud ja ei lehka absoluutselt :)
Ehk siis mitte rattaseljas olevatel hetketel hinne 5
Sõidumugavus hindele 4. noh pole just ideaalsed, kuid samas nagu väga virisema kah ei pea.
Jalga toetab igati korralikult. Eriti sain seda tunda hiljuti ühes kurvis, kus kallutamine lõppes külglibisemise ja mõtlematu jalamahapanekuga (õnneks kukkumist suutsin siiski vältida). Ei põrutanud jalga ära, ei väänanud välja. Tossudega oleks ilmselt lonkamist jätkunud kauemaks. seega tundsin saabastest tõelist headmeelt.
Vihmakindlus - noh nõrgim lüli :(
St et saabas on veekindel kah vees pladistades, kuid nööride alune keel pole paraku eriti veekindel, seega sõiduajal pressib vesi ennast sealt sisse ja pärast pikemat (50+) matka keskmisest tugevamas vihmas on jalad ikkagi suhteliselt märjad.

Ei kiida, ei laida.
Vähemalt järgmise suve kavatsen veel neid rõõmsalt kasutada.
Seega on matkasaapa näol on tegemist mingisuguse alternatiiviga õigele saapale. Kuigi jah täna otsustaks võibolla teisiti ;)
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

NO krt. Piret kus sa ennem oma jutuga olid :x Aga thanks enivei nyyd teab karta.
Kasutaja avatar

piret

veel üks märkus, kui juba lobisema sai hakatud: IXS-i kaitsmed on ka sellised kahtlased...kaitseomadusi ma ple veel õnneks testinud, aga selle koha peal kus kaitsmed, see materjal ei hinga, ehk siis jube palav ja higi on ntx puusadel, kus need suured latakad asuvad...põlved ja küünarnukid ilmselgelt ei higista, aga ka selg läheb pidevalt märjaks...rukka kaitsmed seevastu on võrgutaolised ja lasevad õhku läbi. oeh, nüüd vist sai kõik öeldud...ma ple veel selle peale mõelnud, et mul nüüd juba mõningased kogemused käes, et teistele näpunäiteid jagada... kel veel küsimusi, see kirjutab mulle... :idea:
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

mis saabastesse puutub siis annan mina oma olemasolevad 5 punkti vanale, heale, kõrgele ja kvaliteetsele "lõigatud ninaga" Cowboy Boots-ile. Ei ole külm, ei palav, näevad šheffid välja ja vett ka sisse ei lase kui just kuskil loigus ei seisa( ega nad nüüd mingid kummikud ka ei ole). Kerge puhastada ja hooldada ning hoiavad hästi vormi( ei vaju lössi).

Motopaks 8)
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

soultrain

Lugemata postitus Postitas soultrain »

jah 6igem olex sul olnud kyll asi soomest osta, käisn just paar päeva tagasi eurobikeris sääl goretex tagid 130 euri ja pyksid 99 euri, siin on praktiliselt igas tsiklipoes kogu aeg ale nii et yxk6ik kuhu sattud. valik on paljudes kohtades palju kordi suurem kui Eesti poodides ja mu meelest on kyll enamjaolt varustus palju odavam kui eestis.

w.puhh

Lugemata postitus Postitas w.puhh »

k.börsi tsikli varuosade lehel peaks olema mingi vihe sellise firma nagu Alfacap (või midagi selle sarnast). Mainitud firma peaks tegema tsiklimeeste varustust Soome. Materjaliks peaks olema Cordyra. Mingid kaitsmed on küünarnukkide juures, õlgadel ja seljal. Pükstel on põlvekaitsmed. Hind peaks olema suhteliselt mõistlik - selle firma parima toodangu - traksidega püksid ja kõikide kaitsmetega joppe (äravõetava voodriga ja pükstega ühendamise võimalus) peaks saama u 3,5k eest.
Hetkel küll selle firma kontaktandmeid sealt ei leidnud, kuid loodan need mingil hetkel teatada, kui kellegil soov.
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

soov olemas

terv.

motopaks
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

homme panen välja, kuna märkmik kõigi vajalikuga kodus.sorry

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Motopaks kirjutas:
mis saabastesse puutub siis annan mina oma olemasolevad 5 punkti vanale, heale, kõrgele ja kvaliteetsele "lõigatud ninaga" Cowboy Boots-ile. Ei ole külm, ei palav, näevad šheffid välja ja vett ka sisse ei lase kui just kuskil loigus ei seisa( ega nad nüüd mingid kummikud ka ei ole). Kerge puhastada ja hooldada ning hoiavad hästi vormi( ei vaju lössi).

Motopaks 8)
Jah, õige. Sõitsin oma nöörsaabastega, ja tundsin, kuidas vaatamata kõrgele klapile ja veel klapi ja saabaste vahelisele kaitsele puhus tuul sisse nii mis kole, merelõvi määrdega sai korduvalt töödeldud, ja varbad olid ka sõidu lõpuks märjad. Ei olnud ka otsene padu, vaid selline mõnus vahelduv vihm. Suvalised lühikese säärega kauboikad olid igaljuhul etemad.
Kasutaja avatar

puhh
Tsikkel: 90º V2
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas puhh »

Selle Eesti firma, kes toodab tsiklivarustust kontaktandmed: OÜ Alfacap, tel. 05039347, Assaku.

Rein
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Kontakt:

Rein kirjutas:
Motopaks kirjutas:

Motopaks 8)
Jah, õige. Sõitsin oma nöörsaabastega, ja tundsin, kuidas vaatamata kõrgele klapile ja veel klapi ja saabaste vahelisele kaitsele puhus tuul sisse nii mis kole, merelõvi määrdega sai korduvalt töödeldud, ja varbad olid ka sõidu lõpuks märjad. Ei olnud ka otsene padu, vaid selline mõnus vahelduv vihm. Suvalised lühikese säärega kauboikad olid igaljuhul etemad.
AA motokas, kust sa saad korralike kauboi saapaid? Ma suvel Riias olin, ja kui Jurmala poole välja sõita, siis seal vasakut kätt tee ääres oli üks motopood, seal olid mingid speissal tsikli kauboikad, miski 1000.- eegu kanti hinnaga, kuram kus kahetsen, et ära ei ostnud. Neil oli talla all eraldi kummist riba, et saaks korralikult käiku vahetada, ja ka pidurdada, et jalg ei libiseks.
Kasutaja avatar

Laisaar
Kontakt:

meil siin tallinnas on Saku suurhalli juures mingi kilomeetrine kaubanduskeskus. Müüvad kurat kõike. Nööpnõelast autodeni. Seal on hulk saapapoode ja valik ka 900-st kroonist kuni 4000-ni välja. Enda omad olid vist veits üle tonni.
Järgmine kord kui siia satud siis helista, võin näidata.
motopaks
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

Rein
Kontakt:

Raske selle linna sattumisega, mul tulekul ju majanduslikult tasuvuse teema turjal :? , niisama kondama ei lubata, ja ise ei raatsi ka hästi :lol:
Kasutaja avatar

Zeek

Lugemata postitus Postitas Zeek »

Ja siis on alati olemas võimalus lasta endale saapad valmistada. Oma jala ja oma maitse järgi. vajadusel kõigi lisadega. Hind tuleb ka igati mõistlik. Kontaktid :
RV Ortopeedia, Elektri 1a, Janek Viljur 056604249.
Tean, et nad on teinud nii kauboikaid kui ka ekstra tugevdatud tsiklisaapaid. Hea on muidugi, kui tead, mida tahad ja omad näiteks pilti või vähemasti ettekujutust, millised need saapad võiksid olla.

Zeek, kes vahel samuti nende valmistatud jalatseid kannab
Viimati muutis Zeek, 17 Aug 2007, 11:17, muudetud 1 kord kokku.

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Nii kirutud on siin nüüd piisavalt. Rääkige parem, mis firmat soovitate (tekstiil riietuse poolelt). Irooniline pool on muidugi see, et Pireti kirutud IXS'il oli ainus tagi, mis mulle siiani normaalselt selga on istunud...

Aga kui nüüd ikkagi soovitusi küsida, siis kindlasti tuuakse ära Rukka, aga 10K tagi eest on nati liiast, seega ootaks ka alternatiive. Ühtlasi on väga teretulnud igasugune info põhjanaabrite motopoodide kohta, kuna võib juhtuda, et tuleb sammud hoopis sinna seada...

Raigo
Tsikkel: Iž Planetad, Iž Jupiterid

Lugemata postitus Postitas Raigo »

ega jah rukka on ju odav firma... rakveres on Sinisalo pood ehk sealt saab odavalt ühtteist
Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

Odavat motoriietust pole olemas... Vähemalt pole mina kohanud :(((
Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”