Millist bensiini valida Banditile

Soovid osta mootorratast, nägid tänaval vinget tsiklit ja tahaks arutleda, nõu pidada ... koht, kus erinevate mootorrataste kohta arvamust avaldada ja infot otsida...kogu üldine jutt mootorratastest

Moderaator: Moded

Teema algataja
KUMM

Millist bensiini valida Banditile

Lugemata postitus Postitas KUMM »

Tere.
Selline huvitav küsimus, et millist bensiini soovitate 2004a. suzuki banditile (600), kas 95 või 98. Endal hakkab otsa saama ostja poolt kaasa saadud paagitäis bensiini ja kuna ei leia kuskilt mingit märguannet millist sisse kallata siis ootaks targemate soovitusi ja arvamusi. (Ega siin palju variante vist pole) :D

giggs

Lugemata postitus Postitas giggs »

95 pidavat väga hästi käima. Ise küll Banditiga ei sõida, aga tutvusringkonnas Banditi mehi küll, kes 95. sõidavad :) .
Kasutaja avatar

Oil-Cooled
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Oil-Cooled »

95 kõlbab suurepäraselt.

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

Bandit nagu iga teinegi ratas, 95 sisse ja minekut.

OT - Sepa peene huumori pidin kahjuks ära kustutama, sest teemaalgataja pole sellega veel harjunud. Ja oh seda OT't mis kogu selle kompoti peale tuli :P
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

motoratsutaja
Tsikkel: Yamu FJR 1300, Yamu WR 450

Lugemata postitus Postitas motoratsutaja »

Mul küll ei ole Bandit aga minu ratta passis on kirjas et kui hakkab klõbisema, siis pane kõrgema oktaanarvuga kütus paaki aga jah proovi 95-ga kuigi olen ka kuulnud et tasuks ratast säästa kasutades 98-t paagis.
Yaaa-maaa-haaa......
Kasutaja avatar

kaska
Tsikkel: 900 Hornet / 650 Scrambler

Lugemata postitus Postitas kaska »

banditil ju surveaste nii madal , et peaks 95 käima küll.
Kasutaja avatar

Oil-Cooled

gsxr-id , Fireblade, ZX10, Busa, kõikidele võib panna 95.

Kui Eestis saad oleval euro95-el on ikka päriselt RON 95

BMW R100RS
Varem: CB750K6, K75S, Katana/GSXR hübriid, GSX1100S Katana, XJ600, GPZ900R, GSX600F, GSXR750

Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Eestis mina topin kõikidesse ratastesse ainult 98't, a noh, mind ärge kuulake, ma olen imelik ka :)
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Samas jälle võtsin enne hooaja algust oma ratta mootori lahti, terve hooaeg sõidetud statoili 98-ga, põlemiskamber jube nõgine, kolb pealt nõgine. Klubikaaslane kes sõitis terve hooaja 50%lennuka/50% 98 seguga - mootor täiesti puhas. Meie bens on ikka jube solk, olenemata mis number kolonkal on.

Teema algataja
SigSauer

Lugemata postitus Postitas SigSauer »

mul endal ka bandit, muide 95-ga võib juhtuda, et ei lähe kohe laksust käima alati, 98 seda muret pole olnud. Eriti sügisel kui ilmad juba jahedamad (see ei pruugi muidugi bensu süü olla) hakkas 95 tõrkuma. Jutt siis küll jah suurest banditist
Kasutaja avatar

westel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas westel »

98 on kõrgem põlemis temeratuur ja seega põletab ka mootori puhtamaks, kuigi uuematel tsiklitel seda viga ei tohiks olla et midagi peaks ära tahmama. Vanade tsiklitega mille aastaarv jääb alla 1985a
soovitaks 95-ga sõita. Kuna 98-ga võivad klapid sisse põleda.
DL 1000 on jälle selline viga küljes, et kui 98 bensiiniga sõita siis hakkab "potsuma" just ühtlase sõidu juures.
N:kolmanda käiguga sõita ca 3000 rpm -iga.
95-ga sõites seda probleemi pole.
Muidu gixxer käib 98-paremini. Tundub et jahedamate ilmadega käivitub paremini jne. A eks need eestis müüdavad bensiinid ole ka sellised, et pärast tankimist tuleks paaki nuusutada. Kas mitte sealt tanklast sulle diislit ei lastud :D

Teema algataja
ciklimeez

Lugemata postitus Postitas ciklimeez »

Julgen ka 95 soovitada, samalaadse mootoriga seda aastaid kasutanud ja alt vedanud pole.
Kasutaja avatar

Oil-Cooled

ma arvan et need käivitusprobleemid teil seal ei tule mitte sellest et bensiin on 95 vaid et lisandid mis Eestis bensiini sisse pannakse pole päris need nagu peab. USAs bensiinil pidi ka olema lisandid mis suht kiiresti moodustavad mingi lima karbussides, kui tsikkel mingi aeg seisab.
Kui su tsiklil on nii kõrge kompressioon et 95-e ei kannata siis sa kuuled seda, mootor hakkab "plõksuma", detonatsioonid silindrites toimuvad valel ajal.
Enamuse lääne tsiklite manualis on minuteada RON 91 miinimumiks pandud.

BMW R100RS

Triip
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Triip »

Oil-Cooled kirjutas:
Kui Eestis saad oleval euro95-el on ikka päriselt RON 95
Viimasel ajal enamasti ikka on. Millise oktaaniarvuga bensiini kasutada, sõltub aga mootori surveastmest. Ja enne, kui hakata bensiini oktaaniarvu kahtlustama, võiks ikka küttesegu koostise ka üle kontrollida (s.t. uurige karbussi või mis vidin kellelgi seal parajasti on).
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratastest üldiselt”