Õnnetus
Moderaator: Moded
Õnnetus
Oskab, ehk keegi pakkuda palju selle tskli väärtus nüüd on??? Ja kellele ääb õigus??? Mõned pildid ka http://www.pilt.ee/isakru
-
Jack
- Tsikkel: CBR 1100 XX
- Tänanud: 1 kord
- Kontakt:
LE järgi peaks õigus jääma vennale, kuna:
§ 91. Enne sõidu, manöövri või peatumise alustamist peab juht veenduma, et see on ohutu ega takista teisi liiklejaid ja teel töötajaid.
§ 100. Pöörates ristmikevahelisel teel vasakule või tagasi, peab juht andma teed vastusõitvale ja temast möödasõidul olevale juhile.
Ise otsin 19´ esiporikat tänu eile ettejooksnud koerale
Esiratas lenksu suhtes viltu, loodan, et ainult amordi prillide nihke tõttu, sest esiamordid maxavad pool mu rattast.
Kollitapja
Üldiselt on tõde jah enne välja öeldud ilusti paragrahvidele viidates - kui veokas pani enne möödasõidu alustamist suuna sisse, on süüdi tsiklijuht, kui mitte, siis rekkamees. Eks ta ühe sõna teise vastu ole, aga kuna nagu aru saab, siis tsikli peal oldi kahekesi (vend ja selle elukaaslane), siis kui mõlemate ütluse järgi rekka suunda ei näidanud, siis võiks arvamus 2:1 nende kasuks jääda.
Loodame, et läheb kõik hästi ja veokajuht tunnistab end süüdi. Sellisel juhul pakun pilte vaadates, et kindlustus seda ratast tõenäoliselt taastama ei hakka ja maksab turuhinna (mis määratakse Kuldse Börsi, Soovi ja tsiklite puhul ilmselt ka Motodepoo/Motokeskuse kodukaid uurides) alusel välja.
See on siis ideaalvariant. Rennes võib Sulle samas rääkida, kaua nad juba politsei lõplikku otsust oma õnnetuse kohta ootavad...
-
Eimar
-
Paltry
-
Equ
- Tsikkel: KTM 790 Adventure
- Kontakt:
Minu soovitus on et lükka asi juppideks maha müüa. GSX-i mehi meil siin vurab ringi rohkem kui Golfi mehi jubaPaltry kirjutas:meiega on enam vähem, naisel on kolm näppu lõhki ja sinised ikka veel kahjuks, minu kõri paraneb ka jõudsalt, eks väike arm ikka jääb, jalad on sinikaid täis, tsikklil on mootor korras ja kellad ka terved
Ülesehitada võib ka aga kas enam mõtet on..
Equ
Live long and prosper!
MINI 50 '8x->Jawa 250 '61->Honda MBX125F '84->Honda CM400T '83->Yamaha XJ600 '90->Kawasaki ZX10 '88->Honda CBR1000F '91->BMW R1200GS '05->KTM 790 Adventure '20
-
Paltry
Seega, kui oled õige mees ja sinuga on valesti käitutud, siis ilma kõhklusteta hakka oma õiguste eest võitlema. Aga kui tegid ise rumala peaga vea, siis tõmbad endale veelgi suurema (rahalise)häda kaela.
Sirk peaks jah väga hea variant olema.
Isegi, kui veokal suund i põlenud... mida sa EI suuda 80% tõenäosusega tõestada, juhul kui veokajuht seda ise ei ütle, pole suunatuli ainsaks tunnuseks, millest sa saad veenduda, et ta oli alustanud vaskpööret.
Piisab sellest, kui ta oli sõidukiirust aeglustanud (ma ei use, et rekka tegi vasakpööret 90km/h) paiknes telgjoone lähedal jne, et sina süüdi jääksid.
Umbes analooga on ka sellega, et kui sõidad kellegile tagant sisse, siis jutt, et tal pidurituled ei põlenud, ei vabanda sinu süüd, kuna pidurituled pole ainsad, millest võib aru saada, et eesliikuv sõiduk aeglustas oma liikumiskiirust.
Selle jutu mõte on see, et mõtle hästi läbi ja küsi targematelt nõu, enne kui kohtuga lahmima lähed.
Pole vaja endale lisaks hädasid korjata, samas kui lootus on, tuleb tegutseda.
Ühe vilkuva või mittevilkuva pirnisüüks EI saa kogu juhtunud ajada, ega sellega kohtus suurt midagi tõestada. Kogu taustsüsteem on oluline.
-
Vagabond
S.t. kui on kallis advokaat, siis kõiki temale kulutatud raha sa teiselt poolelt sisse nõuda ei saa, isegi kui võidad.
VB
-
Petz
ja õigus jäi minu poolele kuna mina olin samal ajal juba "manöövrit sooritamas" teise auto juht aga ei veendunud "enne manöövri alustamist selle OHUTUSES".
Ole tugev ja nõua õiglust.
Minuarust on ikka s***ks raske tõestada, kas veoka suunatuli põles või ei põlenud, kui kaua täpselt põles ja kas sinu suunatuli põles enne möödasõitu või mitte ja kui kaua täpselt, kus täpselt paiknes veokas teel jne. Seda muidugi juhul, kui seal kõrval ei jalutanud just kohalik jalgpallimeeskond, kelle jalutuskäiku filmis kohaliku telekanali operaator ja juhuslikult jäi kaadrisse ka õnnetuspaik.
Lihtsalt niisama "õigust taga ajama" minna pole mingit mõtet, kui sul oma aja ja rahaga midagi mõistlikumat peale on hakata. Võita pole suurt mõmmigi, peale teadmise, et "yesh, ma olen puhas". Ole õnnelik, et elus olete ja kondid enamvähem terved.
Aga tõepoolest peab ikka kindel olema, et sa ise kogemata või lollist uljusest käkki kokku ei keeranud. Mina näiteks ei lähe kunagi mööda ühestki sõidukist, mis sõidab tee keskel/vasakul aeglaselt ukerdades. Sõltumata suunatule olekust on selge, et ta hakkab keerama või kõhkleb ja hetke pärast lükkab suuna sisse ja keerab ning alles pööru peal hakkab peeglisse vaatama. Õigus-õiguseks, oma kondid ja vara on õigusest kallim.
Mina isiklikult olen ka nii vanaks elanud ja nii mitu avariid üle elanud, et ei trügi mõttetus kohas igale poole, kuhu mahub. Vasakpöördevõimalus ja aeglustav veokas minu ees paneb lambi põlema küll
Oma avariides pole enamasti ise süüdi jäänud, aga tagantjärele mõeldes oleks mitmeid neist olnud võimalik ka omalt poolt vältida.
Viimase laksu sain ise umbes samamoodi oma kontori lähedal, kitsal 1-realisel eraldusribaga teel tagasipööret tehes (asulas, tähistamata tagasipöördekoht, eraldi reata). Panin ka suuna aegsasti sisse ja pidurdasin varakult hoo maha, aga mu selja taga kulgeja ei pidanud seda oluliseks või ei pannud tähele ja lajatas pöörde ajal vasakusse taganurka. Jäi süüdi, ei hoidnud pikivahet, oli selge et ta oli paugu ajal minu taga, mitte küljel. Mina sellest kohast enam tagasi ei pööra, kui kedagigigigi peeglist näha on, sõidan 150m edasi, kus parem tagasipöördekoht. Elu õpetab
-
Asjapulk
Jõudu
Vastasel korral aga pole mõtet sebida, sest politsei otsust kohtus eriti tihti ümber lükata ei õnnestu. Kui kohtus otsus siiski tühistatakse, siis peab meeskond uue otsuse vastu võtma ( politsei siis ). Heal juhul jagatakse selle sebimise peale süü teie mõlema vahel ära ja kõik lakuvad oma haavad ise.
Re: Jõudu
Tohohh... Mis jutt see on? kui süü on 50/50, siis hüvitatakse ka mõlemale tekkinud kahjud 50% väärtuses... mitte aga ei saadeta koju haavu lakkuma....Asjapulk kirjutas:Heal juhul jagatakse selle sebimise peale süü teie mõlema vahel ära ja kõik lakuvad oma haavad ise.
Terv,
Kommionu
-
Paltry
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.