Millist motospordiala endale valida?

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
asixmer

Millist motospordiala endale valida?

Lugemata postitus Postitas asixmer »

Tere, olen20.a 180ccm pikk ja kaalun 82kg. Sooviks tegeleda mingit laadi motospordiga. Rinka ennast nagu ei eriti ei huvita ja tundub liiga kallis. Kiirendused ehk drag on ka kindlasti kallis. Seega alguses mõtlesin krossi proovida. Plaanisin ühe hooaja sõita enduuro tüüpi rattaga (yamaha xt600) ja järgmine osta, siis päris krossi tsikkel. Millistest võimsustest siis alustada? Sõitnud olen kaherattalistega 7 aastasest peale ja tõsisemate 125ccm+ 15 aastasest peale.
Huvi on veel mäkketõusu vastu kuna seal saan ise ehitamiskogemust juurde, aga ei tea sellest rohkem midagi , kui olen vaatamas käinud mõned korrad. Otsisin foorumist kuid leidsin informatsiooni ainult võistluste kohta.
Ootan soovitusi.
Dnepri baasil Trike(ehitamisjärgus), iz jupiter 3(korviga), KTM LC4, CBR600F4i
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Kui sa pidasid plaani xt600-ga krossivõistlustel käia siis unusta ära. Esiteks ei vasta antud ratas ühelegi klassile ja sind ei lasta starti ja isegi kui saad starti siis ei ole selle rattaga krossirajal MITT MIDAGI teha, pigem jääd teistele lootusetult jalgu ja sust sõidetakse üle.

Teema algataja
asixmer

Ei seda muidugi, seda ma silmas ei pidanudki. Mõtlesin et sõidan ühe hooaja metsas jne. et saada krossi tunnetust, teha raskema tsikliga trenni. Et valmistuda päris krossika selga istumiseks. Millega juba peale harjutamist kuskile konkureerima minna ja ma vastu pean.
Kasutaja avatar

Villem
Tsikkel: XT660R, GasGas EC250
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Villem »

Eks eelarveliselt kukuvad kõik samasse auku kui asi ikka korralikult ette võtta.
Aga niimoodi foorumisse tulla, et valigu teised minu eest... no terekest. Tegele ikka sellega mis endale meeldib ning kui ükski ei meeldi, siis ära tegele ühegagi.
Terv,
Villem aka Villu aka Madis :)

triplekix
Tsikkel: Suzuki GSX-R 1000 K8 2008a.
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas triplekix »

Mina näiteks magan enamasti blondidega.
Loodan, et sellest oli sulle palju abi ning sa oma tumetapäise naise koheselt välja vahetad :wack: :wack: :wack:
Kui sa ikka kõike oskad, siis ei ole karta miskit.

Õigusabi.

Perekonnaõiguslike probleemide (elatise määramine, suhtluskorra määramine, elukoha määramine jms) puhul, saate abi siit:
http://www.puurits.ee
Hagide koostamine, konsultatsioonid, kohtus esindamine jms.
Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

kui kogemusi pole ja alguses erilist raha kah välja käia ei taha, siis on paras alustamiseks võrrivõidusõit. Ega tõenäoliselt esiviisikusse tükkaega asja ei ole, kuna mootorite elujõuliseks ehitamise kogemused vajavad päris tükkaega lihvimist ja sõiduoskustega on kah raske kunagiste tegevsportlaste vastu saada, aga sõidumaitse ja rajaloleku tunde saab kätte, kuigi tegu hoopis teistsuguste masinate ja kiirustega, kui teistes levinud motospordialadel.
Eelarve kah suhteliselt mõistlik ja aasta peaks kusagil 10-15K juures hakkama saama, kui priiskama ei hakka.
Säästuspordialade teine alternatiiv motospordis on pitbike, mis järjest suuremaid tuure kogub.
Kasutaja avatar

Karupoiss
Tsikkel: Z750

Lugemata postitus Postitas Karupoiss »

Supermoto ei tohiks küll harrastaja tasemel väga kulukaks minna... Samuti mitte kross.
Kawasaki Z-fighter

Ära sõida kiiremini, kui mõtelda suudad!
Kasutaja avatar

fotek

Re: Millist motospordiala endale valida?

Lugemata postitus Postitas fotek »

Mina lugesin välja, et küsimus oli:
asixmer kirjutas:
Millistest võimsustest siis alustada?
A kõik hakkavad muidugi teemast mööda lahmima.
Palju sul ikka variante on, 250 või 450, otsusta ise.

EDIT: Ise pole küll krossi mees, aga ALUSTATAKSE vist ikka 250ga (arvestades vanust)
Siim

Teema algataja
asixmer

Tänud kes siiamaani midagi tarka vastasid.
Nüüd tean vähemalt millise klassi poole krossis vaadata.
Otsuse kui sellise teen ma selle loomulikult ISE.
Ja blondiinide kohapealt tunnen sulle kaasa, et sul midagi kindlat ei ole.
:lol:
Aga mäkketõusu kohta pole siiani veel midagi leidnud ka mujalt foorumist.
Oleks see siis tark tegu, et sõidan enduuroga ja siis selle pealt krossi ratta peale?
Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 342 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

asixmer kirjutas:
Aga mäkketõusu kohta pole siiani veel midagi leidnud ka mujalt foorumist.
Oleks see siis tark tegu, et sõidan enduuroga ja siis selle pealt krossi ratta peale?
Eriti tark ei ole, enduurot sõites sa krossiks eriti ei õpi - peale elemantaarse siduri-piduri. Krossis on elemndid palju keerulisemad ja kiirused radadel teised.

racerx

Lugemata postitus Postitas racerx »

Selline järjekord, XT600 krossiga alustamise pilliks on umbes sama mõtekas nagu soovi korral alustada ringrajasõitmist teha seda algatuseks honda shadowiga.

See et XT600 nimetatakse enduroks on muidugi tore, nimi ei riku meest, veel vähem masinat. Tegelikult on aga tegu lihtsalt liiklusvahendiga halbadele või puuduvatele teedele.

Algatuseks soovitaks osta mõni 250 4T või 125 2T. Igatahes peaks olema tegu motokrossitsikliga sest just selle alaga sa soovid sa tegemist teha.
Kasutaja avatar

susi

Lugemata postitus Postitas susi »

See alustuseks XT600 hankimine ja lootmine mingi krossitunne sisse saada on natuke vale :wack: Tegemist on mõlemal juhul jah kaherattalistega, kuid kross erineb ikka niisama metsas jauramisest nagu öö ja päev.
Kui sulle kross istub, siis tasuks kohe ikka mingi krossiratas hankida ja hakata kohe rada sõitma (alguses ikka trenni).

Kui rahakott puuga seljas ei ole, siis valiksin ma isiklikult alustuseks 125 cm3
2-takti, see on suhteliset odav üleval pidada ja kui regulaarselt ja korrektselt hooldad, siis kestab kah suhteliselt kaua.
KTM 300 EXC / KTM 450 EXC / Kawasaki Z750 S
Kasutaja avatar

saqants

Lugemata postitus Postitas saqants »

alguses võiksid ju üldse pit bike proovida,saaksid võistluskogemusi,natuke tunnetust,alale pihta kas meeldib ja jne. ;)

Teema algataja
asixmer

Selge, tehti puust ja punaseks ette, et minu mõttekäik oli vale. Tänud teile. Krossi kohta meie foorumis päris palju lugeda küll. Olen lugenud kuidas reinuvader alustas ja loodaks veel lisa saada.

Ehk tuleb mõni krossimees treffilegi kellel oleks viitsimist mulle asjadest lähemalt rääkida. Suu kuivaks rääkimise vastu saan õllega aidata :P

Kas siin foorumis keegi ka Tartu kandis pocketbikedega tegeleb? See tähendab, siis seda, et ei sõida enda aias ringi, vaid kuskil platsi peal mingi seltskond käib sõitmas. Vahest ka võistlused vms?
Kasutaja avatar

Madox
Tsikkel: S1000RR
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Madox »

Mäkketõusu kohta saad kindlasti kõik oma vastused antud foorumist: http://www.hillclimbestonia.com/newforum/index.php

Netis vedeleb veel kuulutus rattast millega saab juba proovida mäkke ronimist: http://www.soov.ee/search.do?minPrice=& ... dIndex=184&

Ei tohiks eriti rahakoti pihta hakata algajastaatuses. Kuna viimane kord Sõrestes üritas üks mees IZ Jupiter 3-ga ka üles ronida, kui on sportlik huvi suur :)
XT 600 saad ka osa võtta standard klassis, pead ainult suretuslüliti panema.

Ainult paremat soovides,

Madis
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

pigem, kui tahad asjast mõnu tunda just sõidu poolest, unista igasugu alamõõdulised - pitid ja säärud ja mida veel.
Võta töötav 125ccm 2T. Hind tuleb töötava pitiga sama.

Kui rohkem huvitab seltskond ja kinotegemine, käivad säärud ja pitid ka.

igasugu XT jne unusta selles kontekstis ära, need on pigem asfaldi-kruusatee pillid.

Kaal on määrav ja üle 100kg on juba iga kilo liigne.

Teema algataja
asixmer

Lugesin ja uurisin nüüd ka mäkketõusu kohta, asi küll põnev, aga jään krossi juurde ja arvatavasti alustan siis 125ccm 2T tsikliga.

Pocketi teemat Tartu kohta küsisin just selleks, et mõne sõbraga ka vahest just nimelt kino teha. Mida rohkem seda uhkem.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”