Rinkarehv vs tänavarehv ringrajal

Kõik kiirusega seotud teemad. Kiirendus, ringrada, jne.

Moderaator: Moded

Teema algataja
harimal
Tänatud: 2 korda

Rinkarehv vs tänavarehv ringrajal

Lugemata postitus Postitas harimal »

Kas kellelgi on vahetuid kogemusi ringrajal või kardirajal rinkarehvide vs tänavarehvidega?

Ehk kas tänavarehvid on võrratult libedamad kui rinka omad?

Olen ise viimased 2 aastat vaid rinkarehvidega igal pool ringi lasnud, aga hetkel on käes ratas, mis pole veel 100% minu oma, all on tänavarehvid ning ei julge Raplasse ega Saugale kallutama minna :S

Tagarehviks on 180 Dunlop Sportmax ja ees 120 Pirelli Diablo.
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

endal sportmax all ja pole kyll olnud saugal probleeme... aga muidugi ma pole seal eriti kiire ka ja ei kalluta nii väga. 8)
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

sepp kirjutas:
endal sportmax all ja pole kyll olnud saugal probleeme... aga muidugi ma pole seal eriti kiire ka ja ei kalluta nii väga. 8)
Mis sa norid komplimenti nüüd vä? :mrgreen:
Challenge the Adventure.Ride The World
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

kui vähegi kannatab, ma soovitaks rinkarehve ja rehvisoojendusi. Lugematul hulgal rauda on lõhutud ära selle pärast, et rehv on külm :)
Kasutaja avatar

westel
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas westel »

Kalluta julgelt :)
Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

Absoluutselt iga rehviga saad sõidetud küll.
arusaadavalt ei saavuta sa tänavarehviga eales sellist kallet nagu rinka omaga, kuid normaalse rehviga (milleks sportmax ja diablo kahtlemata on) on täiesti ok rinkal sõitmist harjutada... selleks, et alguses asja rahulikult võtta, ei pea sa küll segudega pead vaevama.
THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Rehvide vanus on määravam kui võrdlus rinka vs. tänavarehv...
Kasutaja avatar

sepp
Tsikkel: r6, cbr,Buell, Night rod,Gessu
Tänanud: 162 korda
Tänatud: 89 korda

Lugemata postitus Postitas sepp »

Primo kirjutas:
sepp kirjutas:
Mis sa norid komplimenti nüüd vä? :mrgreen:
7 sekiga saada ringi peale sisse tegijatelt... tõesti ma magan seal rajal :)

kesva

Lugemata postitus Postitas kesva »

Olen siiamaani ainult tänavarehvidega Raplas ja Aravetel sõitnud, viimane nädalavahetus sai ka Pärnus ära käidud. Siiamaani pole veel pidamisega probleeme olnud. Rajale minnes muidugi võtan esimesed ringid rahulikumalt, et rehv soeneks veidike.
Rinkarehvi pole veel proovinud.

Teema algataja
harimal

Tänud kõikide siinsete kommentaaride eest.
Tundub, et pühapäevasõitja jääb ellu ja raud terveks, kui hullu ei pane.

Küll tilk muret kallutamisega - rinkarehvidega olen kallutanud jalarauad rõõmsalt maha, mis tähendab, et tagarehvi servast jääb veel mingi 3-4 mm kasutamata. Rinkarehvidega julgeksin sealt veel edasi lasta, aga kas eelmainitud tänavarehvidega kannatab pea servani kallutada, ilma end põõsast leidmata?

PS! Rehvid on eelmise hooaja omad :S Enne asjalikumat vajutamist sõidan mingi 5 soojendusringi.
Kasutaja avatar

speedvana
Tsikkel: FZR
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas speedvana »

tramm66 kirjutas:
Rehvide vanus on määravam kui võrdlus rinka vs. tänavarehv...
vist ikka, et missugustes tingimustes on rehv, seisnud ja ka sõitnud.
kui mäletad lapsed ikka laulsid, päike õhk ja vesi-sõbrad kolmekesi, aga kahjuks ei kehti see lauluke, plasti ja kummitoodete kohta

jk

Lugemata postitus Postitas jk »

Dunlop Sportmaxi d252'ga (sport touring) sain nädalavahetusel korra jalaraua maha (tagumine servani, esimene paar milli puudu), aga põõsasse ei lennanud. Tagumine värske, esimene eelmisest hooajast.
Kasutaja avatar

aivo_
Tsikkel: Suzuki GSX-R

Lugemata postitus Postitas aivo_ »

Mis ma okan öelda. Käidud tänaseks kaks korda Aravete rajal ja samuti tänava rehviga. Kogemus siis selline, et kolm ringi esiteks veidi rahulikumalt ja siis juba jalarauad maha kallutatud. Rehvid kulunud servani. Kui ise lollusi ei tee siis üldiselt põõsasse ei lenda. Tunne ubes selline, et kui jalaraud maha käib siis saaks veidi veel kallutada kuigi kindel pole. Tunne võib olla petlik. Rehvideks bridgestone battlax BT 020 ja ratas kawa zx9r 96 a.
Viimati muutis aivo_, 21 Aug 2007, 18:49, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar

tok-tok

Lugemata postitus Postitas tok-tok »

Rehviks bridgestone battlax bt-014 (selle aasta rehv) ning Saugal jalarauda maha ei saanud, kuid tagarehv oli mõlemalt poolt servast maha kallutatud :roll: Mis pidamist puudutab, siis uues kurvis korraks hakkas tagarehv libisema, kuid alt ei läinud.
Mul on väiksem kui Sul!
Benelli TNT 1130
Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

harimal kirjutas:
Küll tilk muret kallutamisega - rinkarehvidega olen kallutanud jalarauad rõõmsalt maha, mis tähendab, et tagarehvi servast jääb veel mingi 3-4 mm kasutamata.
WTF :shock: Mis rattaga üldse tegu on? Tagarehvil kuluvad rajal ääred igal kümnel juhul ära ja seda kõvasti enne jalaraudade maaühendust, kui vähegi sportlikum ratas on. Või sain selle 3-4 mm varu mõõtmisest valesti aru? Mis puutub revhi nimetusse nagu Sportmax, Battlax jne, siis olulisem on see number mis sellele järgneb.

Teema algataja
harimal

Nii, jällegi törts targem :) Tänud
Rehv oli D220 ST, mis on Dunlopi "High Performance/Sport" kategoorias, seega kannatab kallutamist küll.

See 4mm värk oli rattal 2001 Fazer 1000cc. Tollel oli tõesti nii, et enne kratsis jalaraud asfalti, kui rehvi serv kätte jõudis. Teistel ratastel pole ma rehvi kulumise piiri jälginud. Siinse jutu järgi tundub, et tavapärane nähtus on FZ1 omast vastupidine - enne rehvi serv, siis alles raud maha.
Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

harimal kirjutas:
Nii, jällegi törts targem :) Tänud
Rehv oli D220 ST, mis on Dunlopi "High Performance/Sport" kategoorias, seega kannatab kallutamist küll.

See 4mm värk oli rattal 2001 Fazer 1000cc. Tollel oli tõesti nii, et enne kratsis jalaraud asfalti, kui rehvi serv kätte jõudis. Teistel ratastel pole ma rehvi kulumise piiri jälginud. Siinse jutu järgi tundub, et tavapärane nähtus on FZ1 omast vastupidine - enne rehvi serv, siis alles raud maha.
heh... Fazeriga on jah nii.... ma saagisin algatuseks jalaraudadelt otsad maha... siis hakkasid kukkumispunnid vastu maad käima (olid üsna madalal)... siis saagisin need pooleks.... ja siis läks sumpa maha.... seejärel vaatasin, et Fazer ikka rinkale ei sobi... 8)
THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”