Jawa 360 sidur

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

Jawa 360 sidur

Lugemata postitus Postitas tont »

nagu igaüks teema pealkirjast võib lugeda, ei tööta mu Jawal sidur. see on kuidagi nii, et kui vajutada, siis alguses ei toimu midagi ja ~3 senti enne lõppu hakkab trossi tõmbama. lahti lastes ei lähe tagasi. trossi pingutamisest abi ei ole, st. kui tross ära pingutada, siis ei jaksa sidurit alla vajutada. ja isegi kui jaksab (kahe käega) siis see ei lahuta. sellist asja nagu siduri libisemist pole olnud.
Kasutaja avatar

stretch
Tsikkel: 1965 Jawa 250/559
Tänatud: 7 korda

Lugemata postitus Postitas stretch »

Proovi paremal pool olevat reguleerimiskruvi keerata. Sissepoole keerates hakkab rohkem lahutama, väljapoole keerates rohkem vedama.
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

see annab ju sama efekti mis trossi pingutamine
Kasutaja avatar

stretch

No ei anna!!! See kruvi reguleerib seda, kui palju varras kettaid lahutab. Kui sa näiteks keerad selle kruvi lõpuni nö. kinni, siis on kettad kogu aeg lahutatud ja sidur ei hakka üldse vedama, pinguta või lase trossi lõdvaks nii palju kui tahad.
Tegelikult käib siduri reguleerimine nii, et lased trossi täiesti lõdvaks ja siis vaatad, et selle automaatse lahutamise junni ja selle asja vahel, mida tross tõmbab oleks u. 0,3mm suurune lõtk (reguleerid sellest samast kruvist). Alles siis pingutad trossi nii, et käsihoova otsa vabakäik oleks ~1cm.
Muidugi võib viga olla ka selles, et lülitusmehhanismist on kuul puudu.
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

Kõnealune kruvi on ainult automaatsiduri reguleerimiseks. Sobivad parameetrid olid mäletamist mööda ka Palu piiblis.

EDIT:
Jäin oma kommentaariga pisut hiljaks :(
Võiks asjatuna ära kustutada.
Viimati muutis Aatomik, 20 Aug 2004, 20:00, muudetud 1 kord kokku.
Pilt
Kasutaja avatar

stretch

Jah, ja kõigepealt see tulebki reguleerida, alles siis tross.
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

sorry aga ma ei saa aru, et kuidas ma selle kruvi reguleerima pean. ja kus see lülitusmehhanismi kuul olema peaks?

Paltry

Lugemata postitus Postitas Paltry »

lülitusmehhanismi kuul on kahe sidurivarda vahel, et hooba oleks kergem liigtada, kruvi sisse ja välja poole keeramine reguleerib siduri lahutamise punkti , et kas hakkab varem või hiljem lahutama
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

võtsin selle kolmnurkse asja kuhu tross läheb, küljest ära ja sealt tulid välja sellised asjad: padrunikesta menutav soontega jublakas, ~1cm paksune seib ja nende sees kuulike, ~5cm pulk ning ~3cm pulk. siit siis küsimused: kas seal peabki nii palju juppe olema? mis pidi see "padrunikest" käib?
Kasutaja avatar

stretch

Ma oskan sulle seda arvatavasti homme öelda, sest ma pean enda jawal ka selle niikuinii lahti võtma. Viimane kord võtsin ma selle kolmnurkse asja maha rohkem kui aasta tagasi, ja siis ei lammutand ma teda päris laiali.

Paltry

see kolmnurkne asjake on automaat sidur, see peaks funksima siis kui sul siduritross katki läheb siis oskaja mees läheb selle abil isegi kohalt minema normaalselt, juppe seal see on nii palju kui vaja kuigi kahe pulga vahel võib olla ka veel üks kuulike, kusjuures mul vedeleb garaazis ilma silidripeadeta jawa 360-ne mootor :shock:
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

Paltry kirjutas:
kahe pulga vahel võib olla ka veel üks kuulike
võib või peab?
ja muide, mul vedeleb garaažis 2 silindripead :shock:

Paltry

üldiselt peaks, ja seda et sinu mootor on mul mustas prügikotis, ära võta pahaks
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

aga mis pidi see "padrunikest" ikkagi käib?

Paltry

kahjuks ei mäleta enam
Kasutaja avatar

stretch

tont kirjutas:
võtsin selle kolmnurkse asja kuhu tross läheb, küljest ära ja sealt tulid välja sellised asjad: padrunikesta menutav soontega jublakas, ~1cm paksune seib ja nende sees kuulike, ~5cm pulk ning ~3cm pulk. siit siis küsimused: kas seal peabki nii palju juppe olema? mis pidi see "padrunikest" käib?
Nii, võtsin endal ka selle siis maha ja ei ütleks, et seal nii palju detaile on. Kas see värk on muidu ikka selline http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... otohosting Kui su jawa on 65. aasta oma siis peaks olema... Sa muidu pilti ei saa teha?
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

see värk on selline jah, ainus erinevus on see, et mul ei ole seda plekitükki mis kruvi vastas käib (murdus ära). pilti teha vist ei saa, sest mul pole digikat. mis detailid sul sealt välja tulid ja mis pidi "padrunikest" käib?
Kasutaja avatar

stretch

Kas sa selle "padrunikesta" all mõtled seda jublakat, mille sees see reguleerimise kruvi käib? Kas ühes otsas on keere ja on ta silindrikujuline, millel on keskel kaks siledat külge tehtud? Kui jah, siis käib ta nii, et see keermega osa ikka väljapoole.
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

kas sinu oma näeb umbes selline: http://www.mz-b.de/360/P32.gif välja vä?
Kasutaja avatar

stretch

Jahh, täpselt selline ongi, puudub ainult detail nr. 20. Misasi seal sulle siis padrunikesta meenutab? Nr. 2?
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

ma kardan, et see millest ma räägin ei ole õige Jawa jupp. aga see peaks olema enam-vähem sama mis nr 2. minu omal on selle asemel üks külgvaates padrunikesta meenutav asi millel on diagonaalselt jooksev soon sees ja üks ~1 cm paksune seib. ja nr 1 asemel on siis 2 pulka ja üks kuul. ja see nr 20... sellest ei saa ma üldse aru. igatahes homme üritan ma neid padrunikesti, seibe, pulkasid ja kuule igatpidi kokku panna ja siis ma annan teada mis juhtus.
Kasutaja avatar

stretch

Arvata võib jah, et sinna on siis midagi ise aretatud. Minul ei ole igatahes seal küll mingit seibi ja kuul käib selle nr. 2 sees.
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

juhtus siis see, et sealt ilmus üks pulk veel välja, nüüd on neid kolm: 1cm, 3cm ja 5cm pulk + kuul. peale kokkupanekut täpselt sama asi mis enne. kas on võimalik, et viga on siduris endas... kettad või midagi?
Kasutaja avatar

stretch

Kas need pulgad tulid selle võlli seest, mille külge hammakas käib? Nende asemel peaks seal käima üks 10cm pikkune pulk. Asi võibki olla selles, et nende kogupikkus on liiga väike.
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

aga enne töötas juu... :( . ega need iseenesest lühemaks ei saa ju minna.
mis selle õige pulga täpne pikkus on?
Kasutaja avatar

stretch

Täpselt 10cm ongi. Kas automaatsidur töötab muidu? Kas jalaga käiguvahetushooba vajutades kaob käsihooval pinge tagant ära?
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

ei kao see pinge kuskile. nende kolme pulga asemele ühe tekitamine pole tegelt üldse keeruline, 150-ne nael on umbes täpselt sama läbimõõduga :wink: . kas see on muidu võimalik, et ketastega mingi jama on?
Kasutaja avatar

stretch

Ma ei usu eriti, et ketastega midagi on, kuigi ega see välistatud ka ei ole. A võta vasakpoolne karterikaas maha ja vaata järgi. Enne pead muidugi õli välja laskma. Kui siduri surveketta maha võtad, siis tuleb sealt veel üks varras välja, mille otsas on laiem junn, mis surveketast lükkab. Varda pikkus peaks olema 13,2cm.
Kasutaja avatar

Teema algataja
tont

kas see käikari lammutamine algaja motomehe jaoks liigne raketiteadus ei ole vä?
Kasutaja avatar

stretch

Ega siduri lahtivõtmiseks ei pea käikarit lammutama aga ma eriti ei usu, et üldse ketaste viga on. Ilmselt on asi ikka lülitusmehhanismis (liiga lühike varras jne.). Huvi pärast võiks proovida minu kolmnurkset jubinat ja varrast, saaks täpsemalt teada.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”