ARK

See on kommuuni see osa, kus saab motovaba juttu ajada.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
taimo_80
Tsikkel: Honda TL1000R
Kontakt:

ARK

Lugemata postitus Postitas taimo_80 »

tervist kõigile foorumlastel. Sihuke probleem, et ostsin itaaliast toodud ratta, millele anti hunnik pabereid kaasa ja kui nüüd arvele tahtsin võtta ilmnes, et üks mõtetu paber on puudu ( maaletooja paber, mis näitab et see on just itaaliast toodud) ning nüüd jääb arvelevõtt ära ja põhimõtteliselt jääb masin põlluralliks. Kas kellelgi on olnud sama, või samalaadne probleem ja kuidas ta selle lahendanud on, või oskab keegi midagi tarka soovitada?! Kui kellelgi ARK-is tutvusi on ja võtaks vaevaks aidata, palun saatku ES.
Ette tänades
taimo

Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas bash »

Mis maaletooja paber ?? :?

Just enjoy ... nothing less, nothing more
Kasutaja avatar

Teema algataja
taimo_80
Kontakt:

probleem

maaletooja paber- ehk see, mis tunnistab, et see masin on toodud itaaliast ja vist ka seda, kelle poolt see on toodud. Paberi nimi on CERTIFICATO DI PROPRIETA.

Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Kas meil tänapäeval aint ostu-müügilepingust ei piisagi või ? Seal ju sisuliselt olemas riik, kust toodud.

Kasutaja avatar

Teema algataja
taimo_80
Kontakt:

Juu siis, igastahes see, kes ostab Itaalia paberitega ratta, jälgigu ja uurigu kõvasti neid, kuna seal on seadused karmid ja rattakohta väljastatakse kõvasti pabereid. Ennemgi Itaaliasse paberitele järgi sõidetud.

Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

mine nende paberitega kuskile teise arki.

motokas

Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com
Kasutaja avatar

T1m
Tsikkel: Zx-9r

Lugemata postitus Postitas T1m »

ehk sama teema all küsides, oskab keegi soovitada kuskohas ARK'is vaadatakse siukseid asju kergemini? endal ka registreeeimise probleeme

planeta 5; gsxf600; zx-9r
Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

T1m kirjutas:

ehk sama teema all küsides, oskab keegi soovitada kuskohas ARK'is vaadatakse siukseid asju kergemini? endal ka registreeeimise probleeme

maardu

Kasutaja avatar

Cado
Tsikkel: R1_450EXC_VTX1800_Scrambler4X4
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas Cado »

Irw Bash kõigil pole 19 tolliseid kuvareid. :lol: :lol:

Kasutaja avatar

Teema algataja
taimo_80
Kontakt:

bash kas sul on omapoolsed kogemused Maardu suhtes, või liiguvad jutud?? tahaks kindlapeale väljaminna, kui Maardusse peaks minema :roll:

Kasutaja avatar

bash
Kontakt:

Jah sain seal ratta arvele, mida Sauel ei saanud. Ei viitsi täpsustada.

Kasutaja avatar

sakala84

Re: ARK

Lugemata postitus Postitas sakala84 »

pole küll õige teema, aga loodan, et foorumirahvas ei pahanda teema risustamise pärast!
Nimelt oleks vaja teada kui suured kulud on soomes ratta esmasel registreerimisel, endal soome keelega väga sandid lood, mistõttu pole ise vastust leidnud :(
Ehk on keegi kursis siinmail :?:

Thunderace; VFR 800

proton

Lugemata postitus Postitas proton »

Niipalju, kui mina olen asjast aru saanud, siis ei olegi kindlat numbrit. Ametnikud vaatavad õunte pealt...

SJCAM seikluskaamerad - www.sjcam.ee

Nuxxs

Lugemata postitus Postitas Nuxxs »

A kust on teada et just see paber CERTIFICATO DI PROPRIETA on puudu? Tegelikult oleks ju nagu ostu-müügi leping jah oluline. See certificato on varasemaid omandiõigusi näitav dokument ja registreerimist näitav dokument Itaalia ARKis. Üsna oluline dokustaat tundub. Tundub et Sellest peaks ka enam vähem Itaalia ARKist koopiaid saama teha hiljem kui see on hävinud küll.

Kui täpsemalt on vaja teada ehk keegi oskab rohkem Italiaanot...
Il certificato di proprietà è il documento che attesta l’iscrizione al PRA del veicolo. Riporta i dati del veicolo, del suo proprietario e di eventuali vincoli (ipoteche, usufrutti, ecc.). Ecco come fare nel caso di smarrimento, deterioramento o sottrazione.

In caso di smarrimento, deterioramento o sottrazione del Certificato di Proprietà occorre richiederne al PRA un duplicato. La richiesta di duplicato va compilata su appositi modelli in distribuzione al PRA. La pratica può essere presentata da chiunque purché sia sempre firmata dall’intestatario del veicolo e sia allegata la fotocopia di un suo documento di identità. In caso di veicoli intestati a società la richiesta deve essere firmata da un legale rappresentante e devono essere in qualche modo documentati i suoi poteri di firma (anche con autocertificazione).

Kasutaja avatar

Mutionu
Tsikkel: Honda CBF1000A

Lugemata postitus Postitas Mutionu »

Tõlge inglise keelde.Aga ikka parem, kui itaalia :mrgreen:
The property certificate is the document that attests the registration to the PRA of the vehicle. Filler the data of the vehicle, its owner and eventual ties (mortgages, usufrutti, etc). Here like making in the event of loss, deterioration or removal. In loss case, deterioration or removal of the Certificate of Property is necessary to demand of to the PRA a duplicate. The demand for duplicate goes compiled on appropriate models in distribution to the PRA. The practical one can be introduced from anyone provided that or always signed from the registered person of a vehicle and or attached the photocopy of a its document of identity. In case of vehicles intestates to society the demand must be signed from a legal representative and must be in some way documented its powers of company (also with autocertificazione).

taux
Tsikkel: VTX 1800
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas taux »

To sakala 84
Sinu Vfr pealt oli kohalik vero mingi 2300 eur-i juhul kui tahad sinna müüa.ma kevadel uurisin asja.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000

Lugemata postitus Postitas janis »

ARK-iga seonduv küsimus. Olen seda varemgi uurinud ja olen saanud mitmeid erinevaid vastuseid. Omandanud A1 kategooria juhiloa 2005 aastal, nüüdseks olen teinud 2007 aasta mais B-kategooria ja 25KW piiranguga A-kat. Järgmise aasta mais saab B-kat 2 aastat täis tuleb teha lõppastmekoolitus ja load vahetada. Ma lähen libedasõidule juba järgmise kuu alguses, küsimus on selles, et kas ma saan kohe load ära vahetada või ma pean ootama järgmise aasta mai kuuni? A1 kategooria peaks ka ju arvesse minema ,nii et mu juhistaaz peaks olema juba peaaegu 4 aastat. Seadus näeb ette, et esmaste lubade vahetuseks peab olema 2 aastat juhistaazi ja läbitud lõppastmekoolitus. On kellegil kogemusi?

Kasutaja avatar

kki
Tsikkel: Honda CBR 600FY, 2000.a.

Lugemata postitus Postitas kki »

Piiratud juhtimisõiduse lõppemise korral (a ´la kogemust 2 aastat) kui lõppaste tehtud peaks ka ju esmase juhiloa saama, mis kehtib 2 aastat. Ma ei tea küll kedagi, kes pärast piiratud juhtimisõigust kohe ilma vahtraleheta sõidavad. Endal selline kogemus puudub, aga loogika ütleb nii.

janis

kki kirjutas:

Piiratud juhtimisõiduse lõppemise korral (a ´la kogemust 2 aastat) kui lõppaste tehtud peaks ka ju esmase juhiloa saama, mis kehtib 2 aastat. Ma ei tea küll kedagi, kes pärast piiratud juhtimisõigust kohe ilma vahtraleheta sõidavad. Endal selline kogemus puudub, aga loogika ütleb nii.

Oot mismõttes, kui sa oled lõppastme koolituse läbinud ja paberid esitanud, 2 aastase staaziga siis vahetatakse load ära ja uued load kestavad 10 aastat, ja enam vahtralehte ei nõuta. Minu küsimus on selle kohta palju mul siis lõppkokkuvõttes staazi on. Tahaks võimalikult ruttu "rohelise" staatusest välja tulla, politseinikud suhtuvad ehk veidi sõbralikumalt ja kui nad siin igasugu seadusi vastu hakkavad võtma. Muidu olen politsei koha pealt puhta minevikuga.

Kasutaja avatar

kki

Tahtsin seda öelda, et isegi kui piiratud õigusega on 2 aastat staaži seljataga, siis ei tea kedagi kes kohe juhiload oleks saanud, ikka pidi 2 aastat esmaseid kandma ja sealjuures lõppastme tegema et vahtraleht kaotada. Ehk siis piiratud juhiloaga staaž ei loe.. nii saan mina aru.

Kasutaja avatar

pyramiid
Tsikkel: Kawasaki Versys 650
Tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas pyramiid »

Piiratud juhtimisõigusega load (juhi vanus 16-18a) ja algaja juhiload (alates 18a..) on ikka kaks eri asja ja selge, et peale piiratud juhtimisõigusega sõitmist ei anta sulle kohe nö täislube, vaid ikka algaja juhiload ja pead 2 aastat vahtralehega sõitma.

Keretööd
Kasutaja avatar

kki

Neljasõnaga vastus küsimusele: pead veel ootama maikuuni.

Kui keegi arvab et eksin, parandagu

Kasutaja avatar

uljasvaluvelg
Tsikkel: Honda Transalp

Lugemata postitus Postitas uljasvaluvelg »

Pead ootama järgmise aasta mai kuuni!

Honda Transalp

janis

Aga vanust pole seaduses välja toodud nagu siin oli, et 16-18 piiratud jne, või ma eksin. B1 on piiratud, ma räägin A1-st see on juba iseseisev sõitmine, ma tean seda, et arvesse ei lähe 2 aastat B1-ga sõitmist. ARK-ist olen saanud kaks vastust, et saab küll ja et ei saa, saa nüüd lõpuks aru nendest. Üritan veel natuke riigi teatajat lappida ja äkki annab midagi välja lugeda.

Kasutaja avatar

kki

vaata siin seda teemat ka arutatud http://everyday.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=29436 ja tuleb välja, et A1 staaž on läinud arvesse.. mine võta kinni, vahepeal vb midagi muutunud, võibolla sõltub ka ametniku suvast

Viimati muutis kki, 21 Nov 2008, 15:19, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

Teema algataja
taimo_80
Kontakt:

seletame lihtsamalt ära. Vahtralehest saad lahti siis, kui on tehtud lõppastme koolitus ja päris B katekooria load on käes olnud vähemalt 2 aastat. Ned Bb, ehk purjus isa load/poolikud load ei lähe arvesse ja a katekooria ei lähe ka arvesse!

Honda nsr125R -> Kawasaki zx6R -> Honda TL1000R

janis

Asi on selles, et A1 ei ole piiratud vaid on esmane juhiluba, B1 on piiratud, vähemalt riigiteatajast ma ei leidnud, et A1 piiratud oleks küll aga on B1.

Kasutaja avatar

Teema algataja
taimo_80
Kontakt:

aga mis puutub A katekooria B-le. Nõutud on B katekooria 2-he aastast sõidustaaži, mitte a kati oma.

janis

Oled sa selles ikka kindel, mina küll kuskilt välja ei loe, et nõutud on B kategooria 2 aastast staazi, nõutud on 2 aasta mõõdumist esmase juhiloa väljastamisest. Kas sa mõtlesid selle ise välja või toetud faktidele?

Kasutaja avatar

Teema algataja
taimo_80
Kontakt:

toetun sellele, mis mulle räägiti. Ise tegin ka Bb-d omalajal ja oman ka a1-te, seega uurisin samat asja ja siis öeldi mulle nii ark-ist kui ka autokoolist ühesuuliselt, et selleks peab olema puhas B kat 2 aastat. Aga ühtegi seaduse punkti ma sellekohta lugenud ei ole, seega võib seda erinevalt tõlgendada.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Vaba teema”