Vihma keebid, kiled, joped?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Vihma keebid, kiled, joped?

Lugemata postitus Postitas Stern »

Kuna sõidan iga päev, iga ilmaga ja seetõttu korduvalt vihma kätte jään, tahakski teada mida keegi kasutab/kannab, et kuivalt kohale jõuda. Teretulnud kõik soovitused.
Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Lugemata postitus Postitas andre460 »

Kõige lihtsam on ikka kaasas kanda vihmariideid, need ei võta reeglina palju ruumi. Ise sõidan muidu tekstiilriietega, mis on iseenesest veekindlad kuid siiski teatud piirini. Muidugi peaks kindlasti olema head veekindlad jalanõud, sest märjad jalad on vastikud.

188mad

Lugemata postitus Postitas 188mad »

Saksa firma Louis kollane kilekombe Oneway ehk hellitavalt "kondoom", omandatud Motodepoost. 150 EEK ehk parim hinna ja kvaliteedi suhe! Ja katsetused kinnitavad, et pärast tunde lausvihmas on kindad ainukesed läbivettinud asjad (jalgu kaitseb Daytona saabas iga ilmaga).
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

No endal ka tekstiil kombe aga see tõesti kuiv ainult teatud piirini. Aga kas see nn. kondoom koosneb pükstest ja kilejopest mille siis ülejäänud riietusele peale paned? Ise mõtlesin mingit telkmantli laatset asja aga see vist ei hoia sääri jällegi kuivana
Kasutaja avatar

biohazard
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas biohazard »

viskan peale kilejope, sest suure vihma puhul hakkab kombe läbi laskma ja aitab tavalisest kilekast.
ansambel X - 11
Kasutaja avatar

esaarik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas esaarik »

See nn. "kondoom" on parim kaitse vihma vastu. Tegu siis kilest kombega, mille tirid teistele riietele peale. Alguses on veits tülikas, aga harjub ära. Ainsaks puuduseks on selle kombe juures see, et kuumapindlus on 0. Seega hoiduge nii mootorist kui ka sumpadest. Omal leidsin sumpadelt ilusaid kollaseid laigukesi. Hiljem selgus, et oh nuga kombel auk sees. Aga hinna ja kvaliteedi suhe on super.

Otsida võib seda asja ka streetmotost - õitse tänavast.

Erki
Kasutaja avatar

Laisaar
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Laisaar »

ise ostsin kunagi AXO vihmapüksid. Pidasid hästi tuult ja vihma kuni drag'i sumpsi külge põlesid :D Suur auk tuli sisse aga teip aitas hädast välja. Nüüd peale gorede ostmist pole enam kasutanud.

motopaks
Aeglaselt saab kauem sõita.
Villis.ee
Wroomer.ee
laisaar.com

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

Mul on mingi Louisi punane vihmakombe, 500 eegut maksis Streetmotos. Nägi tiba vastupidavam välja, kui see kõige odavam kondoom. Mõned korrad on ka vaja läinud, siiani väga rahul. Gorega lühikesi otsi sõites ei viitsi teda kaasas vedada, aga pikemal ja vihmasemal reisil vast ikka abiks.
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Lugemata postitus Postitas Pikk »

Vaadake tööriietega kauplevatest ettevõtetest, seal väga sobilikud vihmariided. Endale soetasin ja olen sõitnud terve selle vihmase hooaja, õmblused korralikult teibitud, käiste otsas kummid ja suurused kuni XXXL. Hind alates 89 EEK, kõige kallim 115.- :shock: Üks paljudest asetseb Laki tänaval Tammsaare tee poolses otsas. Suured sildid tee ääres väljas.
Kes mett teeb, see mett sööb!

Tony
Tsikkel: 2001 Yamaha Fazer 1000

Lugemata postitus Postitas Tony »

kus võiks müügil olla kaitsevärvides vihmariideid?
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Tony kirjutas:

Seal on ja hind 115.-
Kasutaja avatar

ural
Tsikkel: Bläku

Lugemata postitus Postitas ural »

CF1 kirjutas:
Vaadake tööriietega kauplevatest ettevõtetest, seal väga sobilikud vihmariided. Endale soetasin ja olen sõitnud terve selle vihmase hooaja, õmblused korralikult teibitud, käiste otsas kummid .....
Kas pükstel tuule käes seespool kumm ära ei murene ?
Kasutaja avatar

Pikk
Mode

Ise oled kumm :D , neli kuud on kestnud ja kui nüüd peaks midagi murenema hakkama, siis ehk leiame selle 100 EEK, et uued muretseda :twisted:
Viimati muutis Pikk, 01 Sept 2004, 13:56, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar

spinna

Lugemata postitus Postitas spinna »

Päis hea, CF1, päris hea. Vaatasin ka ja tellisin neoonikad omale hoopis. Hind ja kvaliteet igati hea. Muide 400 krooniga saab tsiklisaapa aseaineid ka tööriidepoest. Ilusti metallturvised sees.Kui paremaid ei jaksa, siis need on ikka paremad kui tossud.
Suzuki GSX 750 Inazuma

Tony
Tsikkel: 2001 Yamaha Fazer 1000

Lugemata postitus Postitas Tony »

jep, ma sõidan tihti töösaapaga, aga neile peab vihma puhul kindlasti kiled peale panema. paelte juurest tuleb vesi nagu kosk sisse...

mikk46

Lugemata postitus Postitas mikk46 »

kõige paremad jalgadele on kummikud need ei lase kunagi vett läbi. ja maksavad ka vähe.
Kasutaja avatar

mumm
Tsikkel: horney Helga
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mumm »

just ostsin omale Becky'st (tööriietega kauplev ettevõte kadaka selveri vastas mustaka poole). oranz, helkurribadega, käiste otsas kummid, jalgadel trukid. garfield ühesõnaga :lol: kahes osas. vihma pidas väga kenasti. hind oli 130 eeku.

mumm
väike kuri mootorrattur
Kasutaja avatar

Aatomik
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Aatomik »

mikk46 kirjutas:
kõige paremad jalgadele on kummikud need ei lase kunagi vett läbi. ja maksavad ka vähe.
Pakuks siiski, et kummikud ei ole mitte niiväga head su jalgadele (eriti kui jutt käib veel mootorratta varustusest) kuivõrd su rahakotile. Siin ei ole mingi seenel käijate foorum et varustuseks kummikuid pakud :)

Arvan, et oled samal arvamusel pärast seda kui oma kummikutega korra asfaldi peale oled külili käinud.
Pilt
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Tegelikult tuli mul seoses töösaabaste jutuga uus küsimus. Kust saab Eestis tellida või osta SIEVI jalanõusid. Huvi pakub selline toode
http://www.sievinjalkine.fi/english/tur-nau-gt7s3.html
Kasutaja avatar

ENZO
Tsikkel: K-750M,BMW R100RS. Husaberg TE

Lugemata postitus Postitas ENZO »

Kalleid spetsiaaltooteid annab edukalt asendada juba eelmainit ehitus ja tööriistapoodides leitavate asjandustega...kobedad vihmaülikonnad 120 eeku ja töösaapadki sobivas hinnas.Praktikas asjad üpriski vastupidavad ja vihmakuub+püksid õigustavad end igati.....saapad valisin Würth`i omad....maksid küll 1500eeku,kuid jalavarjud on ka seda väärt. :D
Delta,K-175,K-750,SUZUKI GSXR 1100F,KTM600LC4,2 X KTM620LC4.KTM 525EXC,BMW R100RS.
Kasutaja avatar

andre460
Tsikkel: BMW R1200GS

Lugemata postitus Postitas andre460 »

Aatomik kirjutas:
mikk46 kirjutas:
Pakuks siiski, et kummikud ei ole mitte niiväga head su jalgadele (eriti kui jutt käib veel mootorratta varustusest) kuivõrd su rahakotile. Siin ei ole mingi seenel käijate foorum et varustuseks kummikuid pakud :)

Arvan, et oled samal arvamusel pärast seda kui oma kummikutega korra asfaldi peale oled külili käinud.
Olen nõus, et kummikutega sõitmine nagu ka kilekottidega ei ole just kõige mugavam. Selleks on ikka motosaapad, nad on siiski turvalised.
Aga noh igaüks teab ise mida kasutab.

veix

Lugemata postitus Postitas veix »

Kui ma ei eks, siis müüd Sievi't Kadaka tee A&G. Pood asub linna poolt sõites tiba enne Selverit paremal pool teed kohe tee ääres. Spets töösaabastega võib olla see probleem, et tald on küllaltki paks (võib-olla ka turvatallaga) ja vähemalt mul on tagapiduri tunnetamisega analoogiliste saabastega natuke probleeme. Reeglina on need saapad ka tellimisega min. 2 nädalat, aga alati ei pruugi.
Kasutaja avatar

N

Lugemata postitus Postitas N »

andre460 kirjutas:
kummikutega sõitmine nagu ka kilekottidega ei ole just kõige mugavam.
Noh, kilekotid on teinekord ikka väga abiks. Vihmaga Bikerfestile sõites olid mul kilekotid peal ja mingit ebamugavust nad ei tekitanud. Kohapeale jõudes oli ikka väga mõnus käia kuivade saabastega, samal ajal kui enamusel teistel olid jalad märjad või niisked.

Aga ega ma ei vaidle vastu, et parim variant on ikka korralikud tsiklisaapad. Mina lihtsalt praegu ei näe mõtet endale osta eraldi tsiklisaapaid, kuna mul on 2 paari sõjaväesaapaid olemas. Oluliselt odavam on aegajalt vajadusel kilekotte kasutada.
Kasutaja avatar

Mari Öö
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Mari Öö »

Tony kirjutas:
see kollane ongi su kaitsevärvus. kaitseb sind sita ilma korral nähtamatuks muutumise eest.
If it wasn't for last minute, nothing would ever get done.
Kasutaja avatar

piret

Lugemata postitus Postitas piret »

mina ostsin motodepoost nii vihmakombe, kui ka 'kummikud', ehk siis spets saabastele peale tõmbamiseks ettenähtud kilesussid/saapad. kumm üleval ääres, kummeeritud materjalist, talla all ka mingusugune kõvendus, kuigi põrgulikult libe. soovitan soojalt, ei maksa nad ka liig palju raha - jäävad minu mäletamist mööda saja eegu ringi. samasugused vidinad ostsin ka kinnaste peale tõmbamiseks, elu aga näitab, et neid ma ei viitsi eriti kasutada. ja nüüd, kus mul nii hea saabas, et miskit läbi ei tule, siis sai need kummikud ära antud. järgmine mees tänas taevast, et sellised asjad olemas on - tema on põline kauboisaapaga sõitja :)
Vahest sõidan ja teen asju.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 25 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

Kunagi vist panin müügi alla ka aga samuti seoses korralike saabaste hankimisega muutusid kaassõitjal kasutuks (ei saanud kordagi kasutada) ühed pealetõmmatavad asjandused.
Vt. http://louis9.louis.de/katalog2004/pages/186.pdf ja Rainboots (9.95 EUR)
või http://www.louis.de/ ja tootekood 205095.
Jalalaba pikkus 33cm ehk siis naistekad.
Hinnaks küsiks 125.- EEK.

terv
Kris.
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Tänud infi eest :D
Kasutaja avatar

Primo
Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Primo »

Mina ostsin omale Suzuki Hayabusa Jacket'i.Peab ka igasugust padukat kinni.
Pükste poolel kasutan ikka vanu ustavaid TEKSASEID :shock: :twisted:

primo
Challenge the Adventure.Ride The World

donn

Lugemata postitus Postitas donn »

mis pablate.ostate endale kuskilt kile mantli või mis iganes se ka poleks.maksab mingi 5-10 kr.ja jalgade otsa tõmbate kilkotid ja siis saapad peale.väga hea vihma kaitse ilma suurema raha kulutamiseta.
Kasutaja avatar

Teema algataja
Stern

Vaata donn, ma sõidan IGA päev minimaalselt 64km, iga ilmaga (arvatavasti kuni esimese libedani) ja usu mind, lõpuks viskab ikka pinda küll. Need 5-10 kroonised kiled on vaid ühe kordseks kasutamiseks ja ma ei viitsiks pidevalt mingeid kilesusse endale jalga tõmmata.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”