Zid pilot
Moderaator: Moded
-
blackpanters
Teema algataja - Postitusi: 38
- Tsikkel: Suzuky GSX600F
Zid pilot
Siuke probleem: zidil on karpa ja mootori vahel mingi kummilulla(selle nimi peaks olema kollektor), ja mul läheb see kummilulla koguaeg katki. Kas keegi ei tea kas mõnel teisel masinal on olemas siuke metallist kollektor mis sobiks Zidile
Või äkki on keegi ise leiutanud selle?
Kas keegi on proovinud panna zidile 125/140 ccm iina krossika 4 taktilist mootorit?
Kas sellel oleks mõtet?
-
n2utsu
Vaata ega sul karpa kuidagi ei suru seda kummijullat.
125cc mootori poole pealt, olen saanud sõita ühe zid-iga millele oli paigaldatud 125cc atm-i mootor, starterist läks tööle ja edasi käis väga hästi, omaniku sõnul ei pidanud ka raamile midagi hullu tegema. Muidugi kinnitused peab ka ümber tegema. Mis raha eest selle mootori kätte saab on iseasi. Sellise asja mõtekus on küll suure küsimärgi all. Lihtsam ja ka arvatavasti kokkuvõttes odavam on osta lihtsalt suurem masin.
-
oldmoped
- Tsikkel: Misasi see veel on?
- Kontakt:
Viimaste aastakäikude ZIDid olidki ju nagunii hiinas valmistatud Honda Monkey mootorikloonidega. See, kas seal küljes on 50, 70, 90, 110 või 125cc silinder, ei muuda otseselt mittemidagi (peale selle, et muutub tänavaliikluseks illegaalseks ja küsitav, kuidas veermik ja pidurid suurenenud läbielamistele vastu peavad) - mootori vahetus on puhas "kruvid lahti, üks maha - teine peale, kruvid kinni".
2T mootorile mõeldud raam vajab muidugi ümbertegemist, et teist tüüpi mootor sinna paigaldada.
-
n2utsu
-
blackpanters
Jah, mul on just see vanem 1990kuskil
Sellel on Zidi 50 2t mootor, püstise silindriga.
125ccm 4t mootori saaab 4000-.
Ma just kardan tagakiige pärast, mul see juba algusest peale vildakas:D äkki tõmbab see tugevam mootor ta päris viltu.
Ega vist pole jah mõttet, aga mulle meeldib sitaks zidi kere, ta on täpselt paras.
Pealegi uued enduron on kallid sitax
*Odavalt saab Hiina krossereid, ei tea kas neid on mõtet osta???
Paar näidet ka:
http://trendimport.ee/index.php?product ... 2752cafe41
http://stenolink.ee/index.php?page=187& ... roup_id=19
On need midagi väärt?:D
-
Kirs
- Tsikkel: BMW
- Tänanud: 6 korda
- Tänatud: 23 korda
Nende nn hiina krossikate kohta siin pikad teemadki olemas. Loe neid.
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?t=14300
-
n2utsu
-
Kirs
n2utsu kirjutas:Mis katki lähevad on ketipingutid tagakiigel, need on tarvis ära vahetada.
Oled ikka kindel? Mina seda küll ei usu. Zid-i tagahammakas fikseeritud
eraldi(ei ole tagratta küljes) tugevalt kiige külge pluss veel päris tugeva ehitusega pinguti.
Kiige seevastu küll suht õbluke paistab. Suurteks hüpeteks pole see kohe kindlasti mõeldud. Raam, vedrustus samuti. Teedel sõitmiseks sobib igati seeeest.
-
n2utsu
Minu 2T Zid-il oli küll tagahammasratas tagumise velje küljes ja purunesid ketipingutid tagaratta küljes, kuni ma nad korralikust metallist ümber tegin. Tagakiige seejuures pidas küll minu hüpetele ja wheelidele vastu. Vedrustus on tal küll muidugi pehme.
4T Zid-iga mul lähedasi kokkupuuteid ei ole olnud, ning ei oska ka neid seetõttu kommenteerida. Holma äkki räägid 4T Zid-ist?
-
Kirs
n2utsu kirjutas:Holma äkki räägid 4T Zid-ist?
Ei.
Endal peres kaherattalisena ka 2T Zid(Aktiv) 2002 olemas ja täiesti kindlasti kohe on tagahammakas nii nagu eespool kirjeldasingi. Oman ka Zid-i põhjalikku remondijuhendit, kus samuti samasugune lahendus.
Kas ostsid poest sellise Zid-i? Ma kahtlen, kas üldse muu tagahammaka lahendusega neid tehaseväravast välja on tulnudki. Arvan, et suure tõenäosusega on sinna mingi vanema vene mopeedi tagaratas alla aetud. Ja nende ketipingutid on tõesti viletsama konstruktsiooniga.
4T on täpselt sama lahendus. Kiige on ainult pikem.
-
blackpanters
-
blackpanters
Re: Zid pilot
Kirjutan siis vanasse teemasse.
Mul Zidil Yamaha kolb mõõduga 40,5mm.Selle ühes küljes on 2 akent-Kas need aknad peavad olema väljalaske poole?
Kumba pidi peavad zidi klapid olema(kollektori ja mootori vahel asuv klapp{red valve vist:D}) Kas klapi piirajad suunaga üles, või alla?
-
blackpanters
Tõstatan selle teema üles.
Vahetasin zidil rõngad ära. Kõik sai korrektselt kinni, uued silindrimutrid ja tihendid ja hermeetikaga kinni kõik pandud. Ka karburaator sai uue kummilohviga kinnitatud(hermeetikaga). Aga kompressiooni pole. Natuke vahepeal lubas ja isegi sõitis topkaga.
Kõigepealt mõtlesime et karburaator umbes-sai puhastatud. ikka ei midagi.
Siis leidsime et väntvõllitihendid vms on ära(mis te arvate kas selles on viga?). -Kakkusime asja lahti ja jäime siduritaha kinni(suutsime ühe poldi mis siduril seal on ära murda siduri tagumise korpuse küljest lahti).
Ehk on kellegi tutvusi idanaabrite poolel, et sidurit tellida?
Või on seda müügil ka eestis?
Kuna pole eriti huvi ehitada seda enam, siis oleks parim lahendus kui saaks üldse terve mootori kusagilt-on kellelgi siukseid sidemeid, kasvõi võimalust uurida kas neid liigub venemaal.
-
Kirs
blackpanters kirjutas:Siis leidsime et väntvõllitihendid vms on ära(mis te arvate kas selles on viga?).
Ära? Küljest ära? Tõesti, kui neid küljes ei ole, siis mingit lootust mootorit tööle saada ei ole.
blackpanters kirjutas:-Kakkusime asja lahti ja jäime siduritaha kinni(suutsime ühe poldi mis siduril seal on ära murda siduri tagumise korpuse küljest lahti).
Mida sa sealt siduri tagant otsisid? Minuarust saab ka siduripoolset väntvõllisimmerit pagaldada ka ilma, et siduri peaks eemaldama.
blackpanters kirjutas:Ehk on kellegi tutvusi idanaabrite poolel, et sidurit tellida?
Või on seda müügil ka eestis?
Kuna pole eriti huvi ehitada seda enam, siis oleks parim lahendus kui saaks üldse terve mootori kusagilt-on kellelgi siukseid sidemeid, kasvõi võimalust uurida kas neid liigub venemaal.
R.H. Autoosad OÜ
Piirkond: Põlvamaa
Aadress: Pärna 1, Põlva
E-mail: rhauto.osad@mail.ee
Telefon: 7996351
Too firma toob venemaalt ka mopeedidele mootorratastele varuosi. Helista, maili ja küsi infot. Saadab ka postiga üle eesti koju vajadusel.
-
blackpanters
Nagu et need lasevad läbi.
Sidur tundus olevat täpselt keset teed..
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.