Kevadine rolleri käivitamine.

Kõik mis on seotud rolleritega

Moderaator: Moded

Teema algataja
Jaago

Kevadine rolleri käivitamine.

Lugemata postitus Postitas Jaago »

Kindlasti on selline teema, aga mina ei leidnud :/. Seega, oleks plaan roller välja ajada täna. Arvatavasti aku on tühi, aga teen proovi. Roller seisund 4-5 kuud soojas keldris. Enne seismapanekut sai aku laetud. Tekkis küsimus, et mis pidi need juhtmed tuleb enne ühendada, kuskil mingi asjapulk seletas, et neil on kindel järjekord, et pluss pool enne kui miinuspool vms. Ja alguses kindlasti siis vnädast käima, et pole mõtet starteriga jamada. Esimene talvepuhkus oli see siis rolleril ja kogemused puuduvad. Ja mis selle õliga peale hakata, enne seismapanekut sai just hooludses käidud temaga ja uued õlid sees. Kuskilt kuulsin, et kui siin kevadel nüüd mingi 500 km sõidan sisi soovitavad juba õli vahetada ( variaatori õlist siis vist jutt). Tänud.

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

Pole vaja karta mis järjekorras Sa ühendad akuklemmid.
Targad väidavad, et iga hooaja algul on hea kohe uus õli sisse panna.
Vaheta ära kütus - see eelmise aasta ära lahtunud küte ei ole just kõige parem.

Viimati muutis Ice, 03 Mär 2008, 00:48, muudetud 1 kord kokku.
Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
Kasutaja avatar

Kirs
Tsikkel: BMW
Tänanud: 6 korda
Tänatud: 23 korda

Lugemata postitus Postitas Kirs »

Kasutaja avatar

nummert

Lugemata postitus Postitas nummert »

kui tööle ei lähe käiates ega vändast ,siis soovitan õhufiltri maha võtta ja karpale käsi ette panna käiamise ajal ,kuni tunned et käsi märg ja siis ära võtta.siis starterit nata ja peaks minema.

LaulasmaaMotoClub
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)

Teema algataja
rass999

Lugemata postitus Postitas rass999 »

Akuklemmid lähevad nii ,et + on punane juhe ja - on must juhe. Õlid soovitan ennem ära vahetada kuna õli läheb paksuks ja metalli tükkid langevad alla.

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

Lugesin uuesti üle oma kirjutatu - mõtlesin mis järjekorras Sa ühendad, sel pole tõesti vahet. Pluss ikka plussi ja miinus miinusesse. :)

Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
Kasutaja avatar

mmz
Tsikkel: Yamaha R1
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mmz »

Kõigepealt tuleb ühendada ikka + ja seejärel - klemm. Või ei kehti rolleriakude puhul füüsikaseadused? :roll:

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Osadel masinatel käib aku + klemmi külge mitu juhet. Miinusklemmi külge läheb tavaliselt üks juhe.
Ühendatakse suurem punt ennem. Vooluringil ei ole tähtsust milline punkt viimasena ühendatakse.

rallitaja

Lugemata postitus Postitas rallitaja »

Mingi haige teema... Kas kellelgi on olenevalt sellest, mispidi akuklemmid peale paneb, mingi osa el. süsteemist riknenud ja kas selles on 100% saadud süüdistada akuklemmide vales järjekorras ühendamist? (togi)

Muidu jah, see klemm ennem, kus rohkem pudinaid peale käib. Vastupidisel juhul võib ühele juhtmele teise lisamisel tõesti midagi pahaks minna - kogemus.

Teema algataja
noel

Lugemata postitus Postitas noel »

Mu masina näol ei ole küll tegemist rolleriga, ning ise ei ole suuremasi elektrik :), aga manualis on rõhutatud, et aku eemaldamisel esmalt lahti ühendada (-) ja siis (+), ja uuesti peale pannes vastupidi.

Kasutaja avatar

nummert

sr50

Lugemata postitus Postitas nummert »

mul oli aprilia sr50 sihuke probleem ,et yhendasime aku klemme kinni ja lahti ja ükshetk oli odomeetri näit 80000(edasi ei lähe,spido töötab trip dist. tuleb juurde.).Oskab keegi öelda miks ja on võimalus seda korda saada?

LaulasmaaMotoClub
atm50(2),Keeway ARN,aprilia amico 1993,aprilia sr50,
pocetbike(2),125 cc Qingqi Sport -06(2)

raitonrait2

Re: sr50

Lugemata postitus Postitas raitonrait2 »

nummert kirjutas:

mul oli aprilia sr50 sihuke probleem ,et yhendasime aku klemme kinni ja lahti ja ükshetk oli odomeetri näit 80000(edasi ei lähe,spido töötab trip dist. tuleb juurde.).Oskab keegi öelda miks ja on võimalus seda korda saada?

kuna uued apriliad on eriti "peene" elektroonikaga siis arvatavasti tuleb masin viia AP -sse ( www.aprilia.ee ) :D

KOndimootor

rallitaja

Mnjaa... Elektroonika peale mina ei täind tullagi. Ilmselt siis arvutitega varustatud masinatel ei tohi asjadega niimoodi ümber käia, nagu mina ennist rääkisin. Pean vist sõnu sööma hakkama, või kuidas?

Aga: elektroonilisel odomeetril peaks näidu säilitamiseks ju miskine energiasalvesti sees olema, ehk aitab selle eemaldamine ja taaspaigaldamine?

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

noel kirjutas:

Mu masina näol ei ole küll tegemist rolleriga, ning ise ei ole suuremasi elektrik :), aga manualis on rõhutatud, et aku eemaldamisel esmalt lahti ühendada (-) ja siis (+), ja uuesti peale pannes vastupidi.

Sellel nõudel on väga lihtne põhjus: kui hakkad esimesena lahti keerama pluss klemmi ja siis tööriistaga vastu keret puutud saab palju sädemeid ja võid ennast ära põletada ja midagi ära rikkuda. Miinusklemmi lahti keerates pole kere kontaktist sooja ega külma ja kui miinus juba lahti siis puudub vooluring, et kõike ülalkirjeldatut võiks juhtuda.

jan22
Tsikkel: R1100RT

Lugemata postitus Postitas jan22 »

Eelnevas nõuandes või seletuses on omajagu tõde isegi olemas.Tean veel ühte lihtsat võimalust klemme lahtiühendada,enne kui tööriistaga ligi lähed võtad kaitsme aku juures välja,ei enam mingit sädet!
Kevadel oleks kindlasti soovitav eelmise suve õhk kõik välja lasta et siis taas värske kevad õhk sisse lasta ja suvel pole ka paha vahel kumme õhutada!

BMW R1100RT
Kasutaja avatar

-MeltDown-

Lugemata postitus Postitas -MeltDown- »

jan22 kirjutas:

...Kevadel oleks kindlasti soovitav eelmise suve õhk kõik välja lasta et siis taas värske kevad õhk sisse lasta ja suvel pole ka paha vahel kumme õhutada!

et õhk siis läheb ka nagu talvega nö pahaks? :D

Äigrumäe MC :)

rallitaja

Tegelikult oleks talveks hea rattad maast lahti saada ja õhku 0,3 atti sisse jätta. Kevadel pumpad uuesti normaalrõhu peale ja lähed sõitma.

Teema algataja
Jaago

Lugemata postitus Postitas Jaago »

Juhtus siis selline asi, et täna kõik näitajad klappisid ja ajasin oma masina välja. Ta seisis 5 kuud ja 3 päeva puutumatuna. Panin aku peale, oli imekombel isegi piisavalt täis. Natuke pumpamist vändast ja läkski tööle, alguses küll suri ühel ristmikul välja aga siis pidas ilusasti vastu paar tundi. kilometraaziks jäi 40km ja ei tõrkunud :) minu hooaeg on siis alanud.

Kasutaja avatar

hannes56
Tsikkel: Yamaha Xc125tYamhxc125.Ižjup5
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas hannes56 »

Ma plaanin,et enne aprilli yamu-le hääli sisse ei aja. siis peaks juba kevade lõhn olema ja hea soe, ning selleks ajaks peaks rollereid juba rohkem ka liikuma,et ei vahita silmad suu punnis:P

50 kuupi täidab mu kiirust-not anymore:P
Kasutaja avatar

hannes56
Tsikkel: Yamaha Xc125tYamhxc125.Ižjup5
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas hannes56 »

Sinna siis minu lubadus,et enne aprilli käima ei pane. Tänane päike lausa karjus,et no täna on see päev. Sai välja lükatud garaasi pimedamast otsast keskele. siis rõhud paika. õlid ringi. filtrid puhtaks. ja uus bensiin sisse.. alguses läks aega , kuni häält hakkas tegema aga esimesed 20km on seljataga ja tunne on väga hea:P Nüüd kui talvel sai enamus asju mootoris ringi visatud liigub märksa paremini ja kõik kuubikud jõuavad ilusti rattasse:P Ilusat kevade algust teile kõigile :D

50 kuupi täidab mu kiirust-not anymore:P
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Rollerid”