kaunase superstocki crash 27.04.08 video...

Kõik kiirusega seotud teemad. Kiirendus, ringrada, jne.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777
Tsikkel: BMW S1000 RR
Tänatud: 2 korda

kaunase superstocki crash 27.04.08 video...

Lugemata postitus Postitas allan777 »

väga mõtlemapanev...

BMW S1000RR by alphaRacing; 192 hp from rear wheel.
Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Lugemata postitus Postitas Karupoeg puhh »

Mina sinna rajale igatahes enne tagasi ei lähe kui piirded on läinud, 2 invaliidi 2 päeva jooksul- see ei ole normaalne.
Ka Kalevi Suursõidu pooldajad võiksid nats mõelda seda videot vaadates.

Üks ägedamaid radasid on küll...aga ka üks ohtlikumaid.

Kasutaja avatar

Maarja

Lugemata postitus Postitas Maarja »

noor Leedu poiss, 18-aastane.
Selgroog puruks ja jutud on, et jalad halvatud :(

Kasutaja avatar

seroi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas seroi »

Piirete kaotamine ei tee seda rada ohutumaks, sest siis lendad mujale otsa. Mina isiklikult tsikliga seal rajal küll paugutada ei julge... Autoga olen ühe avarii muide seal üle elanud.

Kasutaja avatar

cool200
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas cool200 »

krt kyll--see leedu kutt oli just meie boksi vastas ja selline lugu siis,
krt kyll mu poiss sai seal teise koha--nyyd alles saan riskidest aru,
sellepärast siis meie esisõitjad protesteerisidki--hmm...

jawad,dnepr soolo,suzukiT500 2 takti,suzuGSXR750F,honda CBR900RR,yamuR1,suzuGSXR1000 K4 :)
Kasutaja avatar

HeitiKender

Lugemata postitus Postitas HeitiKender »

cool200 kirjutas:

There's a funny story about Mladin and Larry Lawrence.
Clueless local newspaper reporter walks up to reigning AMA champ Mladin after a Friday practice session at Loudon in 2001. Little does he realize that Mat has SERIOUS problems with the safety of the track and the "attitude" of the owners. He tosses out a softball question, along the lines of "are you glad to be back at beautiful New Hampshire International Speedway?"
Mat says something like (I couldn't find the actual quote):
"Well... the track is shit and bikes shouldn't be racing here."
Clueless local newspaper reporter basically walks away and writes a nasty article about this rude, ungrateful, Aussie champ who doesn't understand how to treat the nice people of New Hampshire.

Larry Lawrence sees the article on the front page of the sports section the next morning. Not happy. He calls Mat to the Press room where they have words. Larry wants Mat to acknowledge the million dollars worth of "safety improvements" the track had made in the last two years. Mat says the place still has too many walls, and offers to take Larry for a ride around the track and boot him off at 140 mph so he can see what it feels like to hit a wall at speed.

http://www.superbikeplanet.com/mladin_has_his_say.htm

harimal

Lugemata postitus Postitas harimal »

Tiba OT, aga shiiiit, ma siiamaani imestan, et keegi on üldse julenud nt Pirital VÕISTELDA. Sõita ok, aga võistelda puudest mõne meetri kaugusel, see on karm.

Need Kacergine liivakotid ei tundu just ka parimad kohad olevat, kuhu suurel kiirusel pidama jääda.

Kahju poisist. Endal võttis mõneks ajaks rulli keeramise isu väga radikaalselt maha.

CarbTune karburaatorite sünkronisaator: http://nagi.ee/photos/harimal/7766255/in-set/125775/
ColorTune küttesegu kontrollija: http://nagi.ee/photos/harimal/7776475/in-set/125775/
Kaupo Toom kaupo.toom@gmail.com 50 90 643, 52 20 897
Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777

mina seal enam ei sõida...peale seda laksu ei saanudki enam hoogu üles...

mega1
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mega1 »

Tundub et esiratas läks alt ära, palju seal kiirus olla võis..... :(

Kasutaja avatar

harrastaja

Lugemata postitus Postitas harrastaja »

"Nemuno Ziedas", kaunase "kamikaze-track". a'la suurest august tuleb vasakult mööda minna, sealt lohu ja metallpiirde vahelt, siis ei satu liivase asfaldi peale.. ja seal kurvis, kus oja üle raja voolab, tuleb ratast natuke tõsta, et mändi ei sõidaks jne. safety car teeb sellise tolmupilve, et oh-shit.. asfalt selline, et kohe-kohe viskab su minema ratta pealt (põhja kulus auk sisse), robustsed metallpiirded-postid-värgid, kiire negatiivne vasak mäest alla on selline, et kui sealt välja paneb siis ratast ja sõitjat peab tükk aega otsima..

huvitav rada aga siga-ohtlik. sinna küll rohkem oma nina ei topi kui normaalsemaks ei tehta.

kui keegi leedu keelt mõistab, siis delfi.lt kirjutab ka midagi:
http://www.delfi.lt/news/sport/motorspo ... d=16841530
http://www.delfi.lt/news/sport/motorspo ... d=16838704

Viimati muutis harrastaja, 29 Apr 2008, 16:43, muudetud 1 kord kokku.
ZX10R '12
KX250F '14
Kasutaja avatar

tramm66
Tsikkel: gixxer
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas tramm66 »

Poisist kahju jah, oli meie kõrval boksis koos oma kena pruudi (või õega) ning lakkus oma kriipsulist ratast päev otsa.
See rada ei olegi noortele tulipeadele. Kui oled otsustanud seal sõita siis pole ka vaja eriti üllatuda millegi sellise peale.
Isiklikult rada väga meeldib ja sõidan seal edaspidigi. Muidugi mõnest kohast võiks piirded ära koristada. Ja kui ei koristatagi siis mis siis ikka, Man TT kõrval pole see ju suurt midagi.

Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777

jah see pole Isle of Man ligilähedaseltki...see on RINGRADA...seega peaks olema turvalisem sõita, kuna erinevalt tänavarajast, on RINGRAJAL tehtud spetsiaalsed turvaalad kukkumise puhuks...

Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Mina isiklikult ei tahaks ka isle of man-i taolistel sõitudel sõita asi ei ole seda riski väärt. Mingi karika pärast vigaseks jääda...mõttetu minuarust.

Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777

Mina isiklikult ei tahaks ka isle of man-i taolistel sõitudel sõita asi ei ole seda riski väärt. Mingi karika pärast vigaseks jääda...mõttetu minuarust.

täiesti nõus

Taffu

Lugemata postitus Postitas Taffu »

:?

Kasutaja avatar

haldjas
Tsikkel: honda/suzuki
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas haldjas »

cool200 kirjutas:

Sama siin :( poiss nägi motikat, mille võis luuaga kokku pühkida ja enam ei julgenud gaasigi vajutada.Loodan,et Pärnu treeninglaagris meie poistel kõrvade vahel jälle kõik korda saab.Shokk oli ikka küll....esisõitjad mehe sõnul loobusid üldse võistlusstardist.

Vääramatu usk viib sihile....tsikkel viib sihtpunkti.
Kasutaja avatar

Teema algataja
allan777

viimane info on, et on ikka lootust saada jalad liikuma, närv vist läbi lõigatud ei ole. aga väga palju luumurde ja sisemisi verejookse. mõistus on kutil selge.

Kasutaja avatar

haldjas
Kontakt:

allan777 kirjutas:

viimane info on, et on ikka lootust saada jalad liikuma, närv vist läbi lõigatud ei ole. aga väga palju luumurde ja sisemisi verejookse. mõistus on kutil selge.

Vähemalt hea uudis seegi...kuigi ega lohutavat midagi pole.Täna mehega arutasime ...oma last küll nii näha ei tahaks :?
Aga samas polnud sel rattal väidetavalt rinka amorte ja muid rinka vidinaid ehk tegu oli tänavarattaga, mis oli rinkaks "poolputitatud".Võta sa kinni.....

Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

See oli suurema tõenäosusega ikka sõiduviga. Esimesel videol hästi näha, kuidas ratas liiga maha kallutatud - tõus võimendab ja käes...

Kasutaja avatar

korke
s1000rr Guru
Tsikkel: roller
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 14 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas korke »

mis asjad on rinka amordid ja muud rinka vidinad ?
kust neid osta saab ?

haldjas kirjutas:

Aga samas polnud sel rattal väidetavalt rinka amorte ja muid rinka vidinaid ehk tegu oli tänavarattaga, mis oli rinkaks "poolputitatud".Võta sa kinni.....

Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

korke kirjutas:

kust neid osta saab ?

haldjas kirjutas:

korke irooniline küsimus on õiges suunas, aga teemat arvestades võibolla vähe sobimatu tooniga... mis teha Korke on Korke...

aga mis nendesse amortidesse puutub, siis vaevalt küll siit põhjust tasub otsida, et stock seadistusega ei tasu rinkale minna. Superstock klassis on ju amortide muutmine küll mõningal määral lubatud, kuid minu arust sõidab selles klassis väga suur hulk sõitjaid stock vedrustusega. Tegu oli ikka puhta sõiduveaga või siis oli probleem rehvis, mis ei vastanud teiste võistlejate omadele ja sellisel puhul on crash kerge tulema, kui sead enda tempo teistega võrdseks aga all on juust...

ja see "poolputitamine" ongi ju enamike meie riigi sõitjate teema. palju neid rattaid siin ikka liigub, millel on 100% ära kasutatud kõik reeglitega lubatud võimalused? asi ikka sõitjas kinni, kui on vähem "putitatud" ratas, siis reeglina saab ka selle rattaga pisut aeglasemalt ringi läbida, kui on enam "putitatud", siis jällegi peaks teoreetiliselt kiiremini läbida saama. kui see asi ühel hetkel käest ära läheb, siis ei ole enam vahet, kui palju sellele rattale juppe ja vidinaid peale on krutitud. vahe on lihtsalt selles, et mõnes seadistuses läheb käest ära ühel kiirusel ja teises seadistuses jälle teisel kiirusel või kohas. see on sõitjas kinni, kuidas piir leida või parem leidmata jätta. Ehk siis mitte kunagi ei tasu rajal sõites lähtuda loogikast - minu ees sõitvad vennad läbisid selle kurvi x kiirusega, järelikult saan mina ka...

P.S. ka korraliku öhlinsi annab nii paigast ära keerata, et sellega sõita ei kõlba... ja enamjaolt algab ja lõppeb kõik rehvidega. kogu ülejäänud järeleaitamine võib ära jääda aga rehvid peavad korralikud olema.

lihtsalt üks arvamus, kuna mind ennast tegelikult ju seal ei olnud.

THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME
Kasutaja avatar

haldjas
Kontakt:

korke kirjutas:

kust neid osta saab ?

haldjas kirjutas:

Imelik, et ma isegi ei üllatunud- keegi ikka iroonia viskab.Sorry-mina olen õpilane ja kui vaja õpin ära ka raketiteaduse ! hetkel õpin tsikliteadust.....õigete amortide tähtsusest ja seoses sellega slikkide haakumise proportsioonist seletas mulle üks SB mees( vabandan jällegi kui terminoloogia lonkab),kelle sõnades pole mul põhjust kahelda.Nii kild-killu haaval ma seda ala ka õpin.Samas oli peale seda õnnetust rada tosooli täis, mida puhastati....kas tosooli pannakse rinka rattale ?( tõesti tahan teada) Kui sul on mulle midagi õpetada siis palun,mu telefon on olemas, olen avatud.terminoloogias olen veel nõrk, aga küll ma selle ka endale selgeks teen ja siis defineerin sulle kõik "vidinad" mida sa soovid. Ja tead, ma ei häbene küsida, ma ei varja oma teadmatust ja ei tee nägu, et ma tean kõike -samas teadamata midagi..... :) päikest

Kasutaja avatar

Kommionu

Lugemata postitus Postitas Kommionu »

haldjas kirjutas:

Samas oli peale seda õnnetust rada tosooli täis, mida puhastati....kas tosooli pannakse rinka rattale ?( tõesti tahan teada)

Rinka rattas on keelatud kasutada jahutusvedelikuna TOSOOLI!!!! Ilmselt oli seal ikka destvesi või mingi sarnane jahutusvedelik, mis erinevalt TOSOOLIST ei ole rajale sattudes libe...

Sõida... ja ära MÖLISE!!!
Kasutaja avatar

tramm66
Kontakt:

Tosool oli sellel rattal sees ja tehnilisest ta läbi sai. Reeglite järgi peab radikas olema vesi!

Kasutaja avatar

manager2

Lugemata postitus Postitas manager2 »

tramm66 kirjutas:

Tosool oli sellel rattal sees ja tehnilisest ta läbi sai. Reeglite järgi peab radikas olema vesi!

tegelikult on selline tavaline tehilise komisjoni suhtumine paljudes kohtades. Kui palju kordi on meil Saugal radikas sisalduvat kontrollitud? Kui paljudel on tehnitska nõudnud bensiinipaagi korgi avamist, et näha kas svamm on sees? - minul isiklikult kogu eelmise hooaja kestel mitte kordagi - kusjuures mitte ka Soomes.

... ilmselt veidi mõtlemisainet kohtunikele ja korraldajatele.

THESE FEW MINUTES ON THE TRACK… YOU LIVE MORE THAN SOME PEOPLE DURING THEIR LIFETIME
Kasutaja avatar

haldjas
Kontakt:

Tänan ,sain jälle targemaks, minu küsimus just sellest tuleneski, et SELLEL rattal oli sees tosool. Tahtsin aru saada, kas tohtis või mitte.Kena,et on ka toredaid ja abivalmis poisse siin :)
Me ka rumala peaga tahtsime poisi vana tsiklile lambid,numbrid külge panna ja tänavarattaks maha müüa,aga Meelis tegi selgeks kui vastutustundetu oleks rinka ratast lasta tänavale -siit ka minu naiselik loogika ütles, et ju nad ikka erinevad on.Enne las seisab paarkümmend tuhat kuuri all kui ma kellegi lapse elu ohtu sean.
PS! muidugi ma vabandan oma naiivsuse eest,aga mul pole taga tsiklidünastiat isalt-pojale-pojapojale jne...meie peame ise see esimene dünastia olema, sest kaks väiksemat poissi ka juba kipuvad tehnika selga.

Ice

Lugemata postitus Postitas Ice »

manager2 kirjutas:

Kui paljudel on tehnitska nõudnud bensiinipaagi korgi avamist, et näha kas svamm on sees? - minul isiklikult kogu eelmise hooaja kestel mitte kordagi - kusjuures mitte ka Soomes.

Pole võistlusrataste hingeeluga eriti kursis... miks peab paagis svamm olema?

Patsu kah! :)
Mõni roller -> 125cc 4 taktiline Hiina roller -> Honda NSR 125cc -> Aprilia RS125 -> GSXR 600 -> GSF600S
Kasutaja avatar

Hendri
Tsikkel: Z1000
Tänanud: 21 korda

Lugemata postitus Postitas Hendri »

On spets paagisvamm, mis võtab bensiini enda sisse mingil määral, et kui kukud ja paak lõhki läheb siis ei lenda bensiini igalepoole laiali.
Parandage kui eksin, ise ka otseselt kursis pole.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 700 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

Hendri kirjutas:

On spets paagisvamm, mis võtab bensiini enda sisse mingil määral, et kui kukud ja paak lõhki läheb siis ei lenda bensiini igalepoole laiali.
Parandage kui eksin, ise ka otseselt kursis pole.

Kütuse loksumine...

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Karupoeg puhh

Hendri kirjutas:

täpselt nii ongi.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kiirendus ja rinka”