Simson Enduro S51

Moderaator: Moded

Teema algataja
Marxy

Simson Enduro S51

Lugemata postitus Postitas Marxy »

Tervist, tahaks siis küsida paar asja sellise mopeedi kohta.
Kuidas on lood selle masina vastupidavusega?
Varuosade kättesaadavus?
Põhilised vead?
Plussid, miinused?
Kiirus, kiirendus, hobujõud?
Kas võib tekkida probleeme mopeedina liigitamisel? st. et pole samasugust probleemi, nagu on ZID'il?
See vist oleks kõik kah,
tänan ette arukate vastuste eest,
Margus.

Alkohol ei pruugi olla vastuseks, aga see vähemalt aitab unustada küsimuse.

speedman
Kontakt:

Re: Simson Enduro S51

Lugemata postitus Postitas speedman »

Tsau.
Olen ka ise s51 mootriga mopeedi lapsepõlves omandud,see oli umbes 4-5 aastat tagasi.
Simson on meie riigis väga vähe levinud.
Firma ise läks 2002 aastal pankrotti ja lõpetas tegevuse.
simsonid on väga,väga head masinad,ei anna võrrelda vene toodanguga üldse mitte ja arvan,et ei valeta,kui ütlen,et nende mootorid on tolle aja yamaha ja muude taoliste kvaliteet firmadega samal või kõrgemal tasemel.kindlasti on tehnika arenend aga noh..
Ise usun,et firma läks seepärast pankrotti,et mopeedi välimus ei muutund kaasaegsemaks teiste firmade omadega ja ostuhuvi kadus.
Varuoasasid on laialdaselt saada,väga paljud tuunivad saksamaal simsoneid.
http://www.langtuning.de on näiteks üks koht ja varosade hinnad on suhteliselt kallid.Kuid võid oma simsoni panna liikuma kuskil 130-140 km tunnis,kui omad paksu rahakotti.
Enamus varuosi saab tellides saksamaalt.
Eestis on ainukeseks võimalikuks kohaks kloostrimetsa motopood.
Nad käivad tsehhist jawadele juppe toomas ja omavad võimalust ka simsonile juppe tuua,kuna tsehhimaal on simsonid palju rohkem levinud,kui eestis.
simsonid on vastupidavad ja kvaliteetsed.simsoni miinuseid ma ei tea,vb ainult vanaaegse mopeedi välimus,aga see on kah rohkem maitse asi.
Minu simson läks 80 km/h kuskil välja,mul oli 50 cm3 silinder 60 cm3-seks puuritud,aga ei usu,et see suurt rolli mängis.
Kiirendusele kuni 50 km tunnis oli vene mootorrattast minsk parema minekuga.
Kui sa viisakalt sõidad siis on ta mopeed ja kui ei mootorratas.
Minuga politsei väga nokkima ei hakanud sellepärast,et ta mopeed või mootorratas oli,minuga nokkis rohkem sellepärast,et ma olin tol ajal 13 või 14 aastat vana.
Ma ise ainult kiidan simsoneid,sest enda omaga olid nii positiivsed kogemused,et tule taevas appi,aga ehk keegi teine toob ka vastupidiseid argumente.

Aleks Mart.

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Re: Simson Enduro S51

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

S51E puhul on tegu klassikalise vana idasaksa mopeediga S51 kus nimetähis E näitab seda, et erinevalt tavaliselt S51'st on sellel masinal summuti üleval, teise kujuga veidikene kõrgem juhtraud, teised jalapulgad ja natukene sügavama profiiliga rehvimuster. Enduurorattaga praeguse mõistes ei ole sellel mittemidagi pistmist ja ingliskeelseid termineid kasutades liigitub kergeid möönduseid tehes healjuhul "trail" või "scrambler" kategooriasse.

Mudeli tootmise algus 1982. Mootorit toodetud kolme või neljakäigulise käigukastiga. Odavamal E-variandil puudusid küljest ka suunatuled.
49,8cc, 2,7kw/5500rpm.
Kiiruse poolest tehtud kahes versioonis - 60kmh mis läheb kergemootorratta alla ja 40kmh, mis on mopeed.

Varuosade kättesaadavus kohapeal on nullilähedane, samas saksast on osi S50 (1974) ja S51(1980) mootoritele, mida on peal kasutatud mitmetel selle tootja mopeediversioonidel, enamust ikka võimalik saada.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mopeedid”