Aprilia Shiver 750 '08 - egonr
Moderaator: Moded
Aprilia Shiver 750 '08 - egonr
Terivst,
mõtlesin et pajatan ka vähe oma rattast ja selle saamise loost. Olin mõelnud aga mitte kuigi tõsiselt ja siis see juhtus, naaber võttis tonnise fazeri ja enam polnud pääsu. Siis läks mingi nädal-kaks elukaaslase veenmiseks, et EI sellega ei saa KOHE surma kui selga istud - õnnestunult. Tellimus sees läksin kohe varustust ostma aga ei teinud researchi selle teemal ja võtsin ducati esindusest cloveri varustuse. Sõites sain aru, et tegelt on püksid liiga lühikesed tulevad mu daytona saabaste pealt maha, kindad olid natuke väiksed vist sest õmbluse kohad näpu otstest hakkasid valu tekitama pikema otsa peale ning pükste pikkuse probleem paljastas selga ka vähesel määral. Kiiver oli mingi 2-3k vahel enam ei mäleta, mis bränd aga jubedalt võttis tuult sisse ja klaas oli kohe udune kui alla 30 sõitsin. Koheselt alustasin a-kat. hankimist, mis sai peaaegu lõpuni viidud. Peaaegu sellepärast, et päev ennem ARK sõidueksamit panin külje maha
Mis seal ikka, 1 kuu paranes, 1 kuu õppisin kõndima ja sain veel 1 tiiru teha ennem päris talve. Kukkumisest tulenevalt täna siis varutsuses uus kiiver Schuberth S1 Pro, Rev-it kindad korralikud ja Held jakk tekstiil aga nahast tugevdused õlgadel. Kõik on valmis uueks hooajaks! Plaanis sõita see hooaeg maksimaalselt rattaga ning minimaalselt autoga.
Kukkumise vigastused olid olematud või siis olid Aprilia jupid täiesti mõistliku hinnaga, välja vahetati radika kaitse, rutska otsas metallist tasakaalustus raud, paagi pealt plastikat, tagupiduri heebli ots, siduri kaas.
Lisana paigaldati GPR'i slip-on väljalaske tagumine osa, mis tegi ratast 5,9kg (ennem oli 12kg aga ajasin sassi lbs mida oli 13) kergemaks, mõned lisa HP ja 0,3 õlle peaks ka napilt torust sisse mahtuma:P Antud slip-on on mõeldud tegelikult Dorsodurole aga "hea tahtmisega" läks mulle ka alla. Loodan järgmine nädal rattale järgi minna, siis pilte ka teha ja miks mitte ka videosid!

Re: Aprilia Shiver 750 '08 - egonr
12 kilo slip-on iga? ![]()
pahadeplaneet kirjutas:Aga kuidas käib 1000 bike kui on 25kw piirajad![]()
on sellega võimalik üldse sõita nii et kiivrit märjaks ei nuta
christian kirjutas:12 kilo slip-on iga?
Päris 12 vist mitte, mul ka tunne, sest originaal slip-on peaks kaaluma 12kg, aga näiteks akra või leo on minuteada 3 kilone lugu. Seega -9 siis peaks tulema.. ![]()
vb lihtsalt siis väike näpukas
aga mis selle rattaga suuremad plaanid siis on, või jäeb just nii nagu on?
selline junn võeti ära ja asemele samasugused aga GPR'i omad
VABANDAN mitte 12 kg vaid 13lbs on vahe, seega 5,9 kg (13 pounds = 5.89670081 kilograms)

see numbrialus seal taga nõuab tähelepanu ning alla õlifiltri juurde otsin ka sobivat lahendust, see on kuidagi kesiselt lahendatud.
Eelmise hooaja lõpus sain aru et vedrustus vajab tööd, ilmselt tuono kahvel ja ka pidurid ning kui puudu jääb kiirusest siis väiksem hammas ratas ka taha.. T46 ja mõned räägivad et ette T15 et siis on hea... ei oska hetkel ise midagi arvata sellest veel...
http://www.gpr.it/admin/documenti/moto/ ... roTerm.jpg
need siis sellised, mitte leo vince süsteem..? ![]()
-
Vidget
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
egonr kirjutas:see numbrialus seal taga nõuab tähelepanu ning alla õlifiltri juurde otsin ka sobivat lahendust, see on kuidagi kesiselt lahendatud.
Eelmise hooaja lõpus sain aru et vedrustus vajab tööd, ilmselt tuono kahvel ja ka pidurid ning kui puudu jääb kiirusest siis väiksem hammas ratas ka taha.. T46 ja mõned räägivad et ette T15 et siis on hea... ei oska hetkel ise midagi arvata sellest veel...
Kuskohal sul sellest tippkiirusest puudu jääb?
Let the good times roll.
Veel pole jäänud ega ilmselt jää ka, tuuletakistus muutub vastikuks anyway:)
Tuono kahvel sellepärast, et ma 100+kg mees ja eelmine hooaeg käis päris kergesti põhja minu all..
-
Credo
äkki oleks kohe olnud mõttekas tuono osta?
mina sain enda oma septembris ning kui arvad, et liiter ja liiga palju kw on liiga palju, siis võiks ka asi jääda 78 kw peale nagu mingis versioonis seda toodetakse.
gianelli slip-on'id sain samuti suht mõistliku hinnaga ning ei ole ainus, kes ütleb, et hääl on parem kui akrade slip-on'idel.
100+ kilo mees ma ei ole, pigem jääb mõni kilo sõnaõigusest puudu, kuid sellest hoolimata käivad kõik ratta osad minu kaalust/oskustest/midaiganes üle.
Credo kirjutas:äkki oleks kohe olnud mõttekas tuono osta?
mina sain enda oma septembris ning kui arvad, et liiter ja liiga palju kw on liiga palju, siis võiks ka asi jääda 78 kw peale nagu mingis versioonis seda toodetakse.
gianelli slip-on'id sain samuti suht mõistliku hinnaga ning ei ole ainus, kes ütleb, et hääl on parem kui akrade slip-on'idel.
100+ kilo mees ma ei ole, pigem jääb mõni kilo sõnaõigusest puudu, kuid sellest hoolimata käivad kõik ratta osad minu kaalust/oskustest/midaiganes üle.
Võimsuse üle ei kurdagi, ride-by-wire on äge asi. Aga võibolla pidigi amort põhja käima nendel kordadel ma ei tea aga väga vastik tunne oli...
Kuulsin enda omade soundi ka reedel... väga vinge ikka, julgen väita et parem kui RSV1000 akratega (töökaaslasel on)
Kena teema, jätka samas vaimus, ja kindad on sul ikka Revi´it i toodang mitte Heldi omad!
Kui see ratas veel kogu oma hiilguses mattmusta katte saaks, siis hakkaks asi juba tasapisi olema nagu päris ![]()
Kooskõlas teemaalgatajaga kirjutan siia ka oma loo!
2007 hooaja lõpus sai oma vanake 600ne XJ maha müüdud ja kevadel teadagi hakkas jälle katus sõitma. Olin otsustanud, et tahan naked ratast ja valikus olid Hornet, Fazer ja GSR. Shiverist ei teadnud tol hetkel midagi - eeltöö oli poolik ja sahinad polnud minu kõrvu jõudnud. Kui siis ühel päeval pidades nõu Napalmiga, soovitas ta mul hoopis Shiveri poole vaadata, kuna ka hinnaklass kattus. Nii kui seda ratast nägin, olin sooda valmis ja kogu minu tegevus oli suunatud ainult sellele, kuidas kiirelt raha leida ja viimane isend Velt´i ruumidest omale saada! Põhimõtteliselt ilma proovisõiduta sain 29.04.08 Shiveri omanikuks.

Nagu hiljem selgus oli see nö esimese põlvkonna Shiver - puudus Tri-Map süsteem ja istmealune raam oli vanema tüübi oma, puudusid käepidemed. Ei mina osanud tol hetkel sellistele asjadele tähelepanu pöörata, nagu ka sellele, et targem oleks olnud uurida ratast ikka ametilust esindusest (Ap Motost), aga sellest juba edaspidi..
Peale esimest 300km sai tagarehv tunda kruvi ja senini seal seen sees.
Polnud enne ega pärast ratta kättesaamist lugenud ka Aprilia foorumit ega osanud millelegi eriti tähelepanu pöörata, lootsin oma uue rattaga kulgeda muretult mõned head aastad kui siis 12.juunil liikudes Lõuna-Eesti suunal otsustas starter otsad anda või õigemini, põles läbi.

Põhjus - kinnikiilunud starteri päästik, mis nagu hiljem selgus oli suisa "lapsehaigus" sellel rattal ja näiteks AP Moto mehed kutsusid teatud perioodil tehasest välja lastud rattad lisakontrolli. Kuna aga mina oma ratast sealt ei ostnud, siis teadagi mis.. ei teadnud ega osanud midagi karta-kahtlustada. Samuti esines väike õlileke, mis kolmandal katsel Velti teeninduses õnnestus peatada. Leiti üles lekkekoht - vabakäigu anduri ümbrus.
Päevadest said nädalad ja nädalatest kuu ja rohkemgi, aga mida ei olnud - minu ratta uut starterit koos läbikärsanud kaabliga. Oi see oli raske aeg! Uus ratas ja sõita ei saa, tegi pehmelt öeldes pahaseks küll.
No lõpp hea, kõik hea. Sügise saabudes jõudsin külge aretada ka Puig tuuleklaasi, kuna trassil ilma on ikka nats nutune ja ei muud kui olin jälle teedel möllamas!
Talve jooksul olen rattale külge installinud kukkumispunnid ja käekaitsmed ning viimasena aretasin mingitest suzu kohvriraamidest oma rattale need külge. Kui ilmad vähe ilusamaks lähevad veeretan tsikli mõnda kenasse kohta ja teen siis juba värsked picid ka siia lisamiseks!
Arenguruumi on kõvasti! Tulevikus plaanis kindlasti stock väljalaskesüsteem ringi pista ja miks mitte ka performance chip panna. Lähitulevikus vaatan taha porikat (rear hugger) ja ette radika kaitsevõret. Soojemate ilmadega aga kohe plaan AP Motosse sõita, kus õnnestub ehk kaua-oodatud Tri-Map peale saada, tänud EFENDIle juba ette!
Siin näiteks üks kenasti täiendatud Shiver! Vastava ainega saaks leegika väga edevalt läikima lüüa.. ![]()
dämit... sul on õigus, käisin komkas ja vaatasin järgi. Kuidas ma küll nii valesti mäletasin
Uutele saaste nõuetele maksavad kõik rattad karmi kaalu lõivu. Shiveri sumps kaalub 14kg mis teeb temast sama klassi ratastega võrreldes tunduvalt raskema ratta. Õnneks tuli aga selleks aastaks välja Akra täis titaan lahendus nii, et see on reaalne toimiv maailma parim toode mis säästab ka taga osa disaini mis on selle ratta üks olulisi sõlmpunkte. Laste haigustega on aga uutel ratastel paratamatu olukord sest mitte mingi väega ei ole võimalik teha uue arendus standardi 3a jooksul teha ratast mis ei oleks vigane kui jube. Aprilial on isegi läinud paremini kui teistel . Uued Ducati Streefighteritel ei püsi aga esiots maaküljes - see on nagu natuke kehvem lugu kuigi tegemist on minu maitse järgi maailma ühe mõnusama nakediga ever vana Tuono masti mürsk. Nii, et Lätis on veel hullem
)))
Minu aprilial vahetati ära mingi andur mis ütles palju kiirus on... vahepeal näitas 300 jne:P Algul üritati parandada aga see ebaõnnestus, kaalusin juba ratta ära vahetamist millegi muu vastu aga siis viimasel hetkel saadi korda..
egonr kirjutas:Eelmise hooaja lõpus sain aru et vedrustus vajab tööd...
Pean ka tõdema, et esiamort suht lödi sellel rattal ja kahjuks ei võimalda reguleerimist.
Pean siinkohal mainima, et varustuse ostmisel oli ducati esindus väga abivalmis aga endal oli kodutöö tegemata ja sellepärast said asjad nii nagu nad said. Ja see on ammu teada, et esimene varustus peagi vahetusse läheb eriti peale kukkumist.
Kui radika grilli soovi on, siis leidsin netist koha, kus neid tellida saaks - http://www.mikesgrilles.com/
Tegin hinnapäringu ja näiteks kuldse tooniga võre hinnaks pakkus praegu 670.- (koos saatmisega) ja musta või hõbedast tooni tuleks 745.-

esimene sõit tehtud see aasta:P aprilia esindusest tallinnas piritale
mõnus temp näitas 6 kraadi. Krt äkki peaks DB-killerid tagasi panema:P
mkm, nii mõnus on kuulata kui ilma db killeriteta sõidetakse, see toob just naeratuse näole.. Võta seda kui ka ohutust, sind märgatakse ![]()
seda et märgatakse panin tähele küll... korra rutskat keerasin ei viitsind keegi selga vajuda enam.
APMOTOST sai g.p.r 12 000.- aga need on dorso omad. Nüüd on shiveri omad ka olemas...
Kuidas Shiveri omanikud omal tuuleklaasi puuduse probleemi on lahendanud, millise valinud? Ma ise kasutan Puig´i oma ja ausalt öeldes on kiivril siuke müra sees, et jube. Kõrvatropid aint abiks..
"Tuuleklaasiks" sobib ideaalselt Schuberthi S1 Pro
Egon kommenteerib ise ![]()
-
Piipz
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 145 korda
- Tänatud: 382 korda
- Kontakt:
hmm radika grilli asemel võib vaadata ka autotuuningupoodidest võrku, mida igale poole piludesse panna armastatakse. tuleb odavam ja ei näe ka halb välja.
teine asi , to pyramiid, on amordid, võid alati proovida jämedamat õli, teisi vedrusid, vaheseibe jms. vean kihla et selle saab vajadusel kasvõi kivikõvaks teha, iseasi kui ohutu see muidugi on.
-
Vidget
- Tsikkel: Kawasaki Z900
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 1 kord
pyramiid kirjutas:Kuidas Shiveri omanikud omal tuuleklaasi puuduse probleemi on lahendanud, millise valinud? Ma ise kasutan Puig´i oma ja ausalt öeldes on kiivril siuke müra sees, et jube. Kõrvatropid aint abiks..
Kas ilma tuuleklaasita müra ei olnud? Nimelt plaan omale ka sama klaas järgmiseks aastaks muretseda.
Let the good times roll.
Vidget kirjutas:pyramiid kirjutas:Kuidas Shiveri omanikud omal tuuleklaasi puuduse probleemi on lahendanud, millise valinud? Ma ise kasutan Puig´i oma ja ausalt öeldes on kiivril siuke müra sees, et jube. Kõrvatropid aint abiks..
Kas ilma tuuleklaasita müra ei olnud? Nimelt plaan omale ka sama klaas järgmiseks aastaks muretseda.
No vott, krt ei mäleta enam. Kiiver ka täitsa ok muidu, Shoei oma, nii et kehvas kiivris ei tohiks ka asi olla. Aga kui sul endal klaas veel panemata, võiks ju kokku saada, saad kohe ära proovida minu rattaga, siis oleks asi selgem! ![]()
Minu "tuuleklaasiks" on korralik kiiver S1 PRO. Motomarketist saab. Ausalt öeldes mulle kohe meeldib see originaal lisaklaas ntx. Mis naked ratas see on üldse kus pole mingit tuult, see ongi pool mõnu...
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.