125ccm3 Load .

Otsustasid endale mootorratta load teha ja mootorratturiks hakata? Räägi siin kõigest, mis on seotud mootorratta lubade, eksamite, koolituse, lihtsalt tsiklisõidu või liikluse ja seadustega. Kindlustusest räägi ka siin.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Fynix

125ccm3 Load .

Lugemata postitus Postitas Fynix »

Küsimus, et tahaksin teha 125ccm3 motika lube.
Kui palju need kokku maksavad? (täpselt paluks)
Kust kohast nende tegemiseks vajalikku õppematerjali saada ?
Ettetänades!

Prets
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 71 korda

Re: 125ccm3 Load .

Lugemata postitus Postitas Prets »

Õppematerjal on sama mis igasuguse A-kategooria lubade jaoks, ehk siis lihtsalt liikluseeskiri ette ja loe läbi.
Koolitus ja load maksavad ka üldiselt sama palju. Ehk siis suurusjärk 7000-8000 krooni. Oleneb koolist.

(togi)

Teema algataja
Fynix

Kas load peab uuesti tegema kui tahad võimsamat masinat ntx aasta pärast ?
Kuidas nii palju load maksavad ?
Tuttav tegi 1000 bike load ja maksid 5000-.

Kasutaja avatar

Vidget
Tsikkel: Kawasaki Z900
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Vidget »

Fynix kirjutas:

Kas load peab uuesti tegema kui tahad võimsamat masinat ntx aasta pärast ?
Kuidas nii palju load maksavad ?
Tuttav tegi 1000 bike load ja maksid 5000-.

www.ark.ee
Näe natuke ise ka vaeva ja otsi ja uuri.
Lihtsalt kalkuleerides vaata autokoolide hindu ja siis mine pane ark riigilõivud juurde ja saadki oma tulemuse kätte.

Let the good times roll.

Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

Mootorrataste load jagunevad kolmeks: A1(kuni125cc ja 11kw), A2(kuni 25kw) ja A(25+kw)
Hinnad ongi Eesti peale väga varieeruvad. 3000 kuni 10000 kroonini, kõik oleneb kus ja milline autokool, ja seda pead sa juba ise välja uurima mis sulle parimini sobib. Soovid teha ''125cc' lube'' ehk siis A1 kategooriat, siis lähed autokooli kust sa saad vajalikud materjalid õppimiseks. Läbid kursuse, sooritad edukalt teooria ja sõidu eksamid ning saad autokoolist vastava tunnistuse, millega suundud ARK'i, kus teed samuti teooria ja sõidu eksamid. Siis on sul load käes ja edasi läheb ainult lihtsamaks. Saad 18 ja tekib soov A2 kategooriat omandada, lähed otse ARK'i jälle kus pead tegema AINULT sõidu eksami ja ongi A2 käes. A kohta käib vist sama asi. ARK'is läheb teooria ja sõit kokku kuskil kilo kanti.

Teema algataja
e-thug

Lugemata postitus Postitas e-thug »

Pead läbima 10 tundi mootorratta teooriat ning siis 6 nädalat liiklusteooria grupis kirjas olema, õpi kasvõi iseseisvalt selgeks, aga kirjas peab olema, muidu kooli lõpetada ei saa. samuti ei saa enne teooriaeksamit teha kui teed ära selle 6 nädalat liiklusteooriat, või no saab teha, aga mitte ametlikult. läbima pead 20 sõidutundi(ehk kokku 10 tundi). õppematerjaali saab koolist, nagu arvata võib, enne eksamit aitab kaasa www.ark.ee oma demotestidega.

janis
Tsikkel: Kawasaki GTR1000
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas janis »

e-thug kirjutas:

Pead läbima 10 tundi mootorratta teooriat ning siis 6 nädalat liiklusteooria grupis kirjas olema, õpi kasvõi iseseisvalt selgeks, aga kirjas peab olema, muidu kooli lõpetada ei saa. samuti ei saa enne teooriaeksamit teha kui teed ära selle 6 nädalat liiklusteooriat, või no saab teha, aga mitte ametlikult. läbima pead 20 sõidutundi(ehk kokku 10 tundi). õppematerjaali saab koolist, nagu arvata võib, enne eksamit aitab kaasa http://www.ark.ee oma demotestidega.

Palun ärge lahendage ark demoteste, need on vigased.Kasutage vahtralehe pildiga liiklus testide raamatut, algusest lõpuni lahendamine on täiesti piisav eksamiks, lõpus asjad juba korduvad. Ma ei tea küll kas ark on nüüd vead parandanud aga kui ma kunagi küsisin miks nendes testides vigu leidub siis sain vastuseks, et need lihtsalt näiteks mitte õppematerjaliks.

matti

Lugemata postitus Postitas matti »

Küsimused jah sarnased arkis nagu seal liiklustestide raamatutes, mul olid suht peas juba kõik kui arki läksin, 1 min:14 sek läks teooriaeksami tegemiseks, küll b-piiratatud ja 20 küsimust aga siiski. :)

Prets
Tsikkel: Husqvarna 701 "Endu"
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas Prets »

Artemide kirjutas:

ARK'is läheb teooria ja sõit kokku kuskil kilo kanti.

Ise lähen kah tegema, ma uurisin autokooli kodulehelt, plastikload saad kah läheb 1400.- paljalt ARK-i.

Ja kes rääkis, et saab umbes 3000 krooniga kõik, siis see on lihtsalt võimatu. Ükski autokool ei paku koolitust 1600 krooni eest.

(togi)

Teema algataja
e-thug

janis kirjutas:
e-thug kirjutas:

Pead läbima 10 tundi mootorratta teooriat ning siis 6 nädalat liiklusteooria grupis kirjas olema, õpi kasvõi iseseisvalt selgeks, aga kirjas peab olema, muidu kooli lõpetada ei saa. samuti ei saa enne teooriaeksamit teha kui teed ära selle 6 nädalat liiklusteooriat, või no saab teha, aga mitte ametlikult. läbima pead 20 sõidutundi(ehk kokku 10 tundi). õppematerjaali saab koolist, nagu arvata võib, enne eksamit aitab kaasa http://www.ark.ee oma demotestidega.

Palun ärge lahendage ark demoteste, need on vigased.Kasutage vahtralehe pildiga liiklus testide raamatut, algusest lõpuni lahendamine on täiesti piisav eksamiks, lõpus asjad juba korduvad. Ma ei tea küll kas ark on nüüd vead parandanud aga kui ma kunagi küsisin miks nendes testides vigu leidub siis sain vastuseks, et need lihtsalt näiteks mitte õppematerjaliks.

Kuid ikkagi on küsimusi kohe päris mitu mis olid seal demotestides kui ka eksamil, päris mitu liiklusmärgi küsimust jms.. kuigi no see vahtralehega läbi lahendada 1/2x enne eksamit on perfektne, ise peksin vabal ajal lisaks sellele ka arki demoküsimusi ja sain ilusti 1e veaga läbi..

Teema algataja
Fynix

Tänud sain oma küsimustele vastused ! :bsmile:

Kasutaja avatar

Whitebalance
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Whitebalance »

Eks peab nats raamatut ka lahendama, et arusaada mis seal ARKI kodulehel valesti ja endal ka mõistus peas. Muidu soovitav lahendada ARKI omi nii kaua, kuni 0 viga. Ise tegin niimoodi ja 0 viga tuligi eksamil, nii auto kui tsikli. Kõige parem oli see, et tavaliselt piisas vastuste vaatamisest, et teada mis on õige vastus v siis pildi ja vastuse vaatamisest, sest need olid samad mis netis ja netiomad pähe kulunud.. Pärast sai ikka üle loetud küsimus igaks juhuks :D, et kindel olla, et asi ikka õige ;)

Teema algataja
Fynix

Kaua nendega aega läheb kui teha ainult 125ccm3 load ?

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Ma küsin ühe täpsustava küsimuse, ennetades seda, et sa lähed autokooli ja sind sealt tagasi saadetakse: kui vana sa oled? Teadupärast peab A1 kategooria taotleja olema vähemalt 15 ja pool aastat vana autokooli mineku ajaks.

Teema algataja
jannuhellu

Lugemata postitus Postitas jannuhellu »

ai heldeke!! :wack:

Kasutaja avatar

necromany
Tsikkel: Honda vfr 800 vtec

Lugemata postitus Postitas necromany »

Fynix kirjutas:

common Simmo... See kõik oleneb sinust. Võib minna 3 kuud kuni aastaid.

Teema algataja
e-thug

Fynix kirjutas:

6 nädalat peale liiklusteooria grupiga ühinemist on minimaalne aeg kuna see on aeg mis peab olema läbitud, et lõpetada autokool, siis arki järjekorrad jms ka parajad.

Kasutaja avatar

Artemide
Tsikkel: 09 KTM 530 EXC-R

Lugemata postitus Postitas Artemide »

necromany kirjutas:
Fynix kirjutas:

common Simmo... See kõik oleneb sinust. Võib minna 3 kuud kuni aastaid.

Fynix mängib vist esimest korda :(
Aga no ei ole hullu ei ole hullu, siin mängus on ju kõik võimalik :wink:

Teema algataja
Fynix

Ärge selle pärast muretsege kui vana ma olen , olen piisavalt vana et A1 lube teha, täpsemalt 16 . :roll: .
Mis mängust sa räägid ?
Lube teen ma tõepoolet esimest korda ja ma tahan lihsalt uurida mis mind ees võib oodata sryy !

Zidist

Lugemata postitus Postitas Zidist »

Sel puhul kasuta otsingut, siin foorumis on seda teemat mitu korda käsitletud. Või külasta ja loe läbi näiteks www.kaljuautokool.ee ning saad ka ehk mõnevõrra targemaks.

Kasutaja avatar

oldmoped
Tsikkel: Misasi see veel on?
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas oldmoped »

Fynix kirjutas:

Ärge selle pärast muretsege kui vana ma olen , olen piisavalt vana et A1 lube teha, täpsemalt 16 . :roll: .
Mis mängust sa räägid ?
Lube teen ma tõepoolet esimest korda ja ma tahan lihsalt uurida mis mind ees võib oodata sryy !

Fynix kirjutas:

Pole ise ka just mingi eriline kukupai liikluses ja varsti mopi lube tegema.

Äkki jõuad iseendas selgusele, mis lube Sa siis ikkagi tegema hakkad või paned lihtsalt kõvameest ja teed igalpool mõtetuid poste ja kogud endaarust feimi

hälvik

Teema algataja
PriitQ

Lugemata postitus Postitas PriitQ »

Tegelikult soovitaks teha mootorattaload koos autolubadega (piiratud siis), teooria on põhimõttelislt üks. mootorratta lubadele tulevad ainult mõned küsimused juurde. Minul läks see maksma kuskil 10 k (koos ARKiga), hiljem on siis täislubasid ka lihtsam kätte saada, tuleb ainult teooria ja sõit ära teha.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta load, liiklus, motokoolitus ja sõit”