Kamm Dnepri elektriga

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Tsikkel: BMW R1150R , K-650
Tänanud: 11 korda
Tänatud: 8 korda
Kontakt:

Kamm Dnepri elektriga

Lugemata postitus Postitas ishijupp »

Kurdan siis oma muret siin ja paaris muus foorumis- ehk targemad/ kogenenumad oskavad vea jälgedele juhatada.
Rattaks Dnepr K-650, 12V mootoriga. Külma mootoriga startides ja sõites umbes 10 km piires hädad puuduvad, kuid peale n. poole tunni pikkust peatust hakkab jama pihta- tühikäigupööretel tõmbab tuled tumedaks ja mootor sureb välja. Kui välkkiirelt jaole saada ja enne väljasuremist tuled välja lülitada, siis jääb mootor tööle ja sõidab normaalselt. Paar minutit peale tulede väljalülitamist võib need taas sisse lülida ja sõit jätkub normaalselt... kuniks uuesti hakkab sama tants pihta. Kuna eelnevalt oli esinenud probleeme süütelukuga, siis vahetasin selle välja- tulutult! Vea ilmnedes on süsteemi elektrinälg nii suur, et isegi armatuuri signaaltuled vaevalt hõõguvad. Kahtlustaks lühist kusagil tulede ahelas, aga sellise lühise korral oleks pidanud juhtmestik olema ammu maha põlenud... Kas mingi aku siseviga? Aga kuidas puutub asjasse külm või soe mootor? Kurja kui tüütud on need ilmuvad- kaduvad vead, mida ei saa testriga ahelaid läbi helistades mõõta :(

Kasutaja avatar

ping

Re: Kamm Dnepri elektriga

Lugemata postitus Postitas ping »

Sel peaks kontaktidega pingeregulaator olema.
Vaata ega kontaktide vahel "kasvajat" pole, vajadusel eemalda see ja viili kontaktid kujusse. Pärast vaja ka regulaator uuesti reguleerida.

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

ping kirjutas:

Sel peaks kontaktidega pingeregulaator olema.
Vaata ega kontaktide vahel "kasvajat" pole, vajadusel eemalda see ja viili kontaktid kujusse. Pärast vaja ka regulaator uuesti reguleerida.

Regulaator on asendatud elektroonilisega.

rattaletõmmatud
Tsikkel: vfr

Lugemata postitus Postitas rattaletõmmatud »

hakatuseks kahtlustaks genekat, midagi äkki toimub sellega kui soojaks saab

...nagu ratta peal...

Siipel
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Siipel »

Ei leidnud kohe kätte õiget skeemi.
Siin peaks olema K-750 oma:
http://www.hot.ee/dnepr/dnepr/elekter.htm

Aku ei tohiks siin eriti pilli puhuda st asi peab tööle jääma ka ilma akuta.
Ennekõike ma kahtlustaksin ikkagi pingeregulaatorit. Ega see ise kuumaks lähe?
Teine asi mida mõnede vene masinate puhul olen täheldanud on tulede ahelas üks junn :) mille praktilist väärtust ma ei oska aimata, aga see on kinnine karp kus on mingi takisti moodi asi sees. Kui see karp vana on hakkab ta sõidu ajal kuumaks minema st takistus suureneb ja lõpuks pannakse tuled kustu.
Mõnel masinal olen ma selle vidina lihtsalt vahelt välja visanud ja elu on kendasti edasi läinud st midagi maha ei ole põlenud.

Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas riksx »

Mul oli kunagi umbes analoogne kamm. Puurisin ja puurisin kuid aru ei saanud. Pärast selgus, et viga oli tuledelülitis, need vanaaegsed ümarad. Kui ilusti kinni keerata, siis miski klemm läks vastu korpust või pea aegu vastu korpust ja sealt hopsti kerre. Tookord aitas, kui mähkisin lüliti alla 3 kihti isoleeri.

R

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

Siipel kirjutas:

Aku ei tohiks siin eriti pilli puhuda st asi peab tööle jääma ka ilma akuta..

Päris ilma akuta võib ta töötada küll, aga kui pöörded langevad liiga madalaks ja geneka ergutusvool kukub allapoole mingit taset, siis genekas peksab tühja ja mootor sureb välja. Tundub hetkel nii, et kas lühis või mingi poolik katkestus (n. aku plaatide sillas) tingibki ergutusvoolu kukkumise ja mootori suremise.

Siipel kirjutas:

Ennekõike ma kahtlustaksin ikkagi pingeregulaatorit. Ega see ise kuumaks lähe?.

Ei, pole täheldanud. Aga mul on see tabletikujuline elektroonika, see ju põleks lihtsalt maha? Aku hoiab ta igatahes kenasti laetuna.

Siipel kirjutas:

Teine asi mida mõnede vene masinate puhul olen täheldanud on tulede ahelas üks junn :)

See on juba välja visatud ;)

rattaletõmmatud kirjutas:

hakatuseks kahtlustaks genekat, midagi äkki toimub sellega kui soojaks saab

Siin jälle see lugu, et kui genekas oleks nii tõsine lühis (või lühiskeerdude punt), et tuled tumedaks tõmbab, siis oleks ka suitsupilved taga...

riksx kirjutas:

Pärast selgus, et viga oli tuledelülitis, need vanaaegsed ümarad. Kui ilusti kinni keerata, siis miski klemm läks vastu korpust või pea aegu vastu korpust ja sealt hopsti kerre. Tookord aitas, kui mähkisin lüliti alla 3 kihti isoleeri.

Taas see värk, et sisenevad juhtmed üsna peened ja peaksid sellise lühise juures korralikult suitsema. Tuled tõmbab ikka nii tumedaks, et spido signaallampe pole praktiliselt näha :(

Turgatas pähe veel üks asi, mis võiks olla pahategija- süütepool, tuntud pätt Dnepri elektrisüsteemis. Näha on, et midagi on temaga toimunud- toda vahataolist kõva ollust on sealt mingil määral välja voolanud. Mitte palju, aga mõned rippuvad tilgad on ikka moodustunud, ehk ongi siin häda peidus? Vahetasin el-süüte süütepooli originaali vastu, aga sellega on praktiliselt võimatu mootorit tööle saada, isegi sooja mootoriga on ülim meelitamine. Kurja, peab vist korvi hooaja lõpetama ja ootama paremaid aegu (s.t. kevadet), vahepeal hoopis kaaluma mõne lääne ratta kahe väljundiga pooli kasutamist.

Kasutaja avatar

poison
Mode
Tsikkel: sporta 1200
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas poison »

Kuulge, G424 genekas ei tohiks ilma akuta üldse töötada, ergutusvoolu peaks ta saama akult või pingeregulaatorilt, pealegi ilma akuta töötades võib (i)dioodid läbi kärsatada.

Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas riksx »

Süütepool võib traumeerida küll. Mina kruvisin peale mingise lääne baigi 2 otsaga süütepooli mis toimis väga hästi. Hr. nõela käest ostsin, miski 200.- tahtsid selle eest. Ainuke asi on see et võimalikud pikad piibujuhtmed oleksid.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

Kasutaja avatar

Hanno
Tsikkel: R1200GS
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Hanno »

tere,

süütepooli puhul ei oska hästi põhjendada, kuidas siis mootor üldse käima jääb, kui tal mähise takistus nii suureks läheb, et kogu vooluahela pinge maha koormab. Siis ei peaks sealt mingit sädet enam tulema. Või pakute, et pool on mingil muul moel seotud selle probleemiga? MIda ma lihtsalt ei oska näha..?

Ma ei te küll, kuidas need vooluahela ühendused sellel rattal teostatud on, aga teoreetiline võimalus, et tulede toide jagab vigast ühenduspunkti mõne mootori tööks vajaliku organi toitepunktiga. Mingil momendil muutub ühenduspunkti takistus nii suureks, või ristlõige nii väikeseks, et igale kõigile tarbijatele ei jätku enam. Kui tuled maha võtad, siis probleem laheneb, jahtub ja käib edasi.
lihtsalt üks võimalik stsenaarium...

terv,

Kasutaja avatar

Teema algataja
ishijupp
Kontakt:

Riksx- kuidas süütepooli ära mahutasid? Või leidsid midagi mõõtmetelt sobivat?
Hanno- üks kokkupuutepunkt oli- süütelukk, aga selle vahetasin juba ära. Tegelikult on ka teine olemas, ahela alguses aku... Mulje jääb küll selline, et miski tõmbab TERVE elektrisüsteemi kuivale, mitte ainult süütesüsteemi, seepärast kahtlustaks süütepoolis mingit aegajalt ilmnevat lühist (sel puhul ka säde võimalik), mitte aga katkestust. Olen enamuse süsteemist visuaalselt üle vaadanud ja ainuke vigase ilmega elukas oli süütepool, siit ka minu kahtlustused. Siiski üks asi tundus veel olema kuuma saanud- H4 ühendussokkel oli nagu kuumaga kergelt paistetanud, aga sealt ei oska süüdlast arvata- kolm juhet lähevad pessa, pesa teises otsas H4 ja kogu moos.

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kahtlustad lühist. Lühisvool mis starteraku maha koormab peab olema päris suur.
Pane kahtlastele ahelatele kaitsmed vahele. Kaitsmeks võid kasutada 0,5mm2 ristlõikega 10cm pikkusega juhtmejuppe (USA autodel kasutatakse ka analooset lahendust peakaitsmetena).
Süütepoolis võivad olla nii lühiskeerud kui ka mähise lühis metallsüdamiku kaudu massi. Viimase tuvastamiseks lase süütepool ajutiselt lahti ja kasvõi riputa sobivasse kohta.
On olnud ka juhuseid kus H4 ja ka teiste pirnide soklis tekkib lühis.

Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”