Paluks abi ratta valikul. Teema lukku
Moderaator: Moded
-
Teema algataja
Paluks abi ratta valikul. Teema lukku
Tänud kõiki vastamaks kuid nüüd sõitnud mitme 1 pütase enduroga ja need pole minu jaoks Valikuks tuleas hoopis vx800 ja see rohkem asfalti pill.
-
- Tsikkel: roller
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 27 korda
Re: Paluks abi ratta valikul.
Kõik on vanad õhkjahutusega ühepütased, mootorid suht pommikindlad (tüüpvigadest oskab vast mõni targem rääkida). Mõtle järele oma prioriteedid, kus/mida sõidad - kuigi jah, nende ratastega saab igal pool sõita olenevalt rehvist, seega osta see mis endale kõige rohkem silmailu pakub ja mis perse all kõige mugavam tundub. Domikas vist kergeim nendest.
Parimat.
XTZ660 ei ole õhkjahutusega . Samuti on ta tsips rohkem suunatud adventure-suunda ehk maastikul keerulisem sõita, aga maanteel mugavam (raam pikem, mass suurem, plasti rohkem). Enda isiklik kogemus XTZiga maastikult: esimese kukkumisega pühkis ühe poole plastdetailidest poole hõredamaks, teine kukkumine puhtastas teise külje analoogsetest detailidest. Pärast oli plastilappimine paras jebanuur.
Küss nr 1: kus, milleks tahad kasutada? Mutta/liiva ei läheks nendega üldse, kehvadel teedel sõidaks juba hea meelega, maanteel pikemaks matkaks oleks suht OK (kui kaasreisijat pole).
Reality check nr 1: nii vanade tsiklite puhul osta paremas seisukorras pill margile-mudelile vaatamata. Osta seisukorda, mitte mudelit, läbisõitu vms, proovi hinnata eelmise omaniku hoolsust ja tsikli hooldatust. Nii vanadel tsiklitel tagab kvaliteedi ainult üks tegur: hea eelmine omanik.
Soovitus nr 1: istu iga tsikli peale enne lõplikku otsust, kui isegi sõita ei saa. Näiteks DR on tehtud väiksema kasvu juhi jaoks kui XTZ. Kui oled pikemat kasvu, siis on mugavuse vahe juba tuntav.
Finantsiline soovitus nr 1: ära kuluta tsikli peale oma viimast raha. Nii vanade tsiklite puhul on ülimalt tõenäoline, et suht kiiresti pärast ostu tulevad välja mingid vead, millest võibolla isegi eelmine omanik ei teadnud midagi. Või kui teadis, siis ei öelnud. Vähemalt 10% ostuhinnast võiks jääda tagataskusse.
Läheb kyll mutta ja liiva kui krossikärn all on. Ise asi kui mõnus see kellegi jaoks on. Mulle näiteks meeldib kaevata. Tavalised enduro rehvid tõmbavad kohe koltsivahed muda täis. Nendega pole tõesti mudas midagi teha. Liivas saab tavalise enduro rehviga kah sõita.
Kl ei ole ka õhkjahutusega. Oli esimeseks rattaks ja ok. Suht pommikindel traktor. Pane hindasid kaa. 90 a kl --10, mitte rohkem.
-
Teema algataja
Tänud nõuannete eest, Masin mida ise olen hiilinud on kawa kl650 kuid ei välista ka teisi, lihtsalt kl meeldib kõige rohkem. Kus ma kavatsen sõita siis üldiselt arvan, et väiksemaid maateid ja ka Soomaa avarused tsekkaks järgi. Päris mutta just ronima ei hakkas ehk siis mööda sellist sihti kus teed üldse pole. Sõidu poolset järgin ma liiklusmärke ja eriti just riskipiiril ei turni (elu veel elamata). Kuna endal kehakaalu tiba peale 100 kg siis küs kas sellised väiksemad suudavad ka mingit sõidunaungut pakkuda.
Küsin sellepärast, et präegu olen krusinud GS1200 ga aga see pole enda oma ja 300 kg tühikaalu tekitab suht palju irmu teel kus pole just õiget rada. Seega otsin seda oma ja sellist millega ei karda ka natuke sellisel teel krusida kus masind ammu olnud pole. Seega iga tähelepanek ja soovitus teretulnud.