Lisa kaug- või udutuled ?

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
Kasutaja avatar

Teema algataja
motokoll
Tsikkel: Victory
Kontakt:

Lisa kaug- või udutuled ?

Lugemata postitus Postitas motokoll »

Et milliseid siis kellegi arvates olex mõistlikum paigaldada ja miks ?
Mõtlen siinkohal lihtsamini kättesaadavaid auto lisatulesid,mida võix tsikli pealaternale lisax panna,et parandada nähtavust PIMEDA ajal (meil esineb päris tihti ka uduseid õhtuid).
Kes siis mida teab ja mida ise proovinud,kõik soovitused väga teretulnud!

/me leiab ennast tihti väga kraavi bõi telgjoone lähedalt eriti kui keegi vastu tuleb ja muidugi üllatun oma asukohas,sest esilatern ei suuda ikka piisavalt valgustada,erilised vaenlased on vihm ja udu.

Niiet, lisa kaug- või udutuled ???

ps. millised aitaksid ka lumesajus...?
Happiness is: Finding you have another gear left
(Turist T200M)>(voshod)>JAWA250>(jawa638)>(gsx400e)>K-750>(vx800)-
Moto Guzzi California III>V92C

roadriders
Tsikkel: Gold Wing 1500 SE
Tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas roadriders »

Enne lisatulede ja muude el.vigurite külgeriputamist kontrolli oma geneka võimsust. Lisatuli (tuled) lisab võimsust 55-110 W, seega kui geneka võimsusest ei jätku , võid regu maha põletada ja see ei ole odav lõbu. Kogemused olemas.
Kasutaja avatar

karujänes

Lugemata postitus Postitas karujänes »

Mina näletan veel sellist juttu, et tsiklile ei tohigi niisama suvaliselt ja suvalisi tulesid lisada. Oli midagi sellist, et võid lisada sama arvu nii kaug- kui lähitulesid, kui palju on tehasest originaalis olemas. St kui on originaalis 1 lähi ja 1 kaugtule latern, siis niipalju võid veel juurde panna. Mitte rohkem.

Tegelikult ma natuke luuletan siin praegu, :oops: sest päris täpselt ei suuda meenutada. Hea oleks kui näiteks kod SuVa või saarlane võtaks seda teemat kommenteerida - nendel meestel oma tööga seoses kindlasti oluliselt täpsemad teadmised asja kohta.

Nii, SuVa-ga vestluse tagajärjel koorus välja veel ka selline infoallikas:
http://estlex.ee/estlex/kehtivad/AktDis ... t_id=42145

Motokoll, aga see millises piirkonnas sul nähtavusest kõige suurem puudus on, kas nina ees või kaugtule tööpiirkonnas, seda tead sa kindlalt ise kõige paremini :wink:

/me hakkab ka varsti lisatulesid installima

cheers,
KJ 8)
Viimati muutis karujänes, 07 Jaan 2005, 18:38, muudetud 1 kord kokku.
The truth is somewhere out there!

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Mul oleks raudselt mõlemaid juurde vaja. Kuram Bikerfestilt laupäeva ööse koju sõites oli ikka totaalne käsikaudu. Udu oli selline, et mitte ssugi ei näinud. Kiivriklaas läks ka väljast täiega uduseks. Ja samas, kui udu pole , siis jääb kauge nati lühikeseks ikkagi.
Kasutaja avatar

kalle
Tsikkel: Joone all on miskit
Tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kalle »

Gene võimsusega arvestamine on igati õige point. Mina näiteks väga laiata ei saa el lisadega. Alguse aastate ST-d tulid 28A genega ja see on selline so-so suurus. Tegelt on ST-l tehasest väga head tuled. eriti minu usa turu mudel, millel põlevad korraga kaks H4pirni, nii kauges, kui lähis mõlemad korraga. Euro variant põletab tulesi poole kaupa. Usa reso on veits kehva, aga ma panin ise euro kupli ja see kompott kokku on päris korralik.

Siiski siiski..sellest ajast, kui sattusin sõitma koos tsikliga, millel peal ksenoon lisa kaugtuli olen seda endale ka tahtnud. Sest selline valgus, mis sealt tulest sündis..sellest jätkus ka teistele. Ksenooni puhul on omaduseks see, et strardi hetkel võtab hetkeks palju, aga töö asendis tarbib vähem kui tavaline H7 nt.

Teine omapärane omadus on muidugi $$$ hind. Mina olen nüüd niikaugel, et soetasin kasutatud komplekti..ksenoon kauge ühele poole, tavaline udukas teisele. Näinud sellist kooslust töös ja väga positiivselt üllatunud selle tõhususes, loodan selle endal ka tööle panna. Veidi küss saab olema ksenooni kõrgepinge karbi paigutus ja tulede lülituse kombineerimine nii, et mu 28A sellega toime tuleb. Ksenooni kogu aeg ei kasuta...olukorrad kus tihedas liikluses on vaja vastu tuleva liikluse pärast kaugeid pidevalt maha lülitada, saan vabalt hakkama ka orig kaugetega. Kui aga juhtun tühjale pimedale teele, siis on ksenoon omal kohal. Samuti panen uduka eraldi lülituma.

Kk

Rein
Tsikkel: Valkyrie
Asukoht: LÕUNA- eesti/ neprrrr, Honda F6 Valkyrie, Yamaha XVS 125 DragStar, ex-yam fj1200
Tänatud: 1 kord
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Rein »

Xenon udu, xenon kauge, see oleks ideaalne, ja ff seeria hellat peaks ju vist mõlemaid olema, vaatan hiljem järgi kataloogist.

saarlane
Tänatud: 30 korda

Lugemata postitus Postitas saarlane »

Tervitus!

Teen copy-paste seadusest:
...L (mootorratas) kategooria sõidukil peab olema üks või kaks lähitule laternat
...lähituled peavad lülituma põlema ja kustuma korraga ning võivad jääda põlema koos kaugtuledega;

...L kategooria sõidukil peab olema üks või kaks kaugtule laternat
... summaarne kaugtulede valgustugevus, mida saab üheaegselt sisse lülitada ei tohi ületada L kategooria sõidukil – 120 000 cd;

...L kategooria sõidukile on lubatud paigaldada üks või kaks eesmist udulaternat

...Lisakaugtule laternad

Nõuded: 1) lisakaugtule laterna valgusava välisserv ei tohi olla lähemal sõiduki välisgabariidile kui lähitule laterna valgusava välisserv ja laterna ülaserv kõrgemal kui 4 m teepinnast. Haagisele on lisakaugtule laternate paigutamine keelatud. Kui neljale peitlaternates asuvale kaugtulele on lisaks paigaldatud kaks lisakaugtule laternat, siis peab elektriskeem tagama, et neid saab sisse lülitada ainult lühiajaliselt hoiatava valgussignaali edastamiseks;

Lisaks lugemist: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=773480
Mootorsõiduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad nõuded.

Sealt lugeda lisaks tulede paigutuse, värvuste, jne kohta.

Mina enda rattale saaks juurde panna vaid udutuled, nimelt seal olemas 2+2+2 (gabariidi-,lähi-,kaugtuld), mis ka köik korraga põlema jäävad, kusjuures lähituli on nii hea , et kaugtule lülitades ootaks nagu midagi enamat ;)

Janis@saarlane

sys
Tsikkel: Yamaha R6 "Raven"
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas sys »

Off topic - selles seaduses tundusid huvitavatena punktid 117, 119, 120... lisaks on veel üsna huvitav 203.3 mille järgi tuleb välja, et rattur vajab kaks korda vähem valgust, kui autojuht... Üldiselt huvitav lugemine ja tekitab päris palju vastakaid mõtteid - näiteks paljud asjad tuvastatakse vaatluse teel... küsimus kas vaatlejate silmad on taadeldud (seda eriti selliste asjade puhul nagu ratta viskumise tuvastamine, et see jääb alla 1% piiri ratta läbimõõdust jne.)

Ratturitele võib huvi pakkuda veel 711, mis puudutab müra.

Lisaks kõigele muule sai ka uusi termineid, nagu näiteks "õhu pihkamine"... mida iganes see ei tähenda...

Loomulikult oli seal veel muudki põnevat :)

Terv Sys

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

Mitte päris teemasse kuid nähtavuse parandamisest siiski.

Oman '98 aasta Yamu FZS 600 ja kehvad tuled on selle ratta üks suurimaid puudusi. Probleem just nimelt selles, et kuigi on kaks tuld, siis põleb pooltulede puhul vaid üks tuli ja kaugtulede puhul põleb ühes pooltuli ja teises täistuli. Samas on enamik UK Fazeri forumis käivaid analoogse ratta omanikke teinud väikese vaevaga asja selliseks, et pooltulede puhul põlevad mõlemal pool pooltuled. Asi on väga väikese vaevaga võimalik seetõttu, et rattal on kohe tehasest ühes tules kahe niidiga H4 ja ümberehituse tulemusena pannakse see koos teises tules oleva H1-ga põlema. Kaugtulele vahetades lülitub lihtsalt see H4 kaugtule niidile. Siit küsimus - kuivõrd võib selline ümberehitus ohtlikult koormata genekat? Ja teine küsimus kas oleks mõteks ka teise tule H1 pirn vahetada H4 vastu ja panna pooltulede puhul põlema kaks pooltuld ja täistulede puhul kaks täistuld või on pooltuli + täistuli efektiivsem?

Fazer

sys
Kontakt:

Palju sõltub optikast. Mis puutub geneka koormusesse, siis see ju ei muutu, kuna H4 lambil põleb ju ikka edasi üks niit - kaugtule oma siis. H1 vahetamine H4 vastu on küsitavam, kuna neil on täiesti erinevad kinnitused/pesad. Samuti peaks olema erinevad fookus kaugused (peast ei mäleta, aga kuskil on mul olemas ka nende lampide tehnilised andmed, kui huvi võin uurida natuke).
Esimese asjana vaata üle, et esituled õieti reguleeritud on (st. et lähituli ei valgusta puude latvu ega näita ka paari meetri kaugusele nina alla).

Sys

Julge
Tsikkel: HD VRSCDX Night Rod Special
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Julge »

To sys: Thanx! Hakkasin ise ka mõtlema, et see H1 -> H4 vahetamine teises lambis läheb päris keemiaks kätte. Aga selle kirjeldatud modi tegemine on sisuliselt ühe juhtme vedamine. UK Fazeri rahvas tundub igal juhul rahul olevat. Ilmselt aitab nähtavusele kuigipalju kaasa ka originaalpirnide vahetamine mingite vähe teravamate uute mudelite vastu... UK Fazeri leht ise on: www.foc-u.co.uk kui huvi on.

Fazer

sys
Kontakt:

Vedades lihtsalt juhtme paned sa samal ajal põlema nii lähi kui kaugtule hõõgniidi ja suurendad koormust. Selleks, et üks kustuks kui teine süttib peab olema ka relee (seda muidugi juhul kui algselt põleb lähi ja kaugtuli korraga - seda siis kui kaugtuled on sisse lülitatud).

Sys

ollo

Lugemata postitus Postitas ollo »

saarlane kirjutas:
...Lisakaugtule laternad

Nõuded: 1) lisakaugtule laterna valgusava välisserv ei tohi olla lähemal sõiduki välisgabariidile kui lähitule laterna valgusava välisserv ja laterna ülaserv kõrgemal kui 4 m teepinnast.
Hmm... kas sellest võiks järeldada, et ühe keskel asuva lähitule korral ei tohi paigaldada lisakaugtulesid mujale, kui keskjoonele? Siis juhul, kui samaaegselt ei paigalda ka lisalähituld kaugtulest "välisgabariidile lähemale". Samas on sellest lausest lähtudes lubatud olukord, kus lähituli on ntx. paremast välisgabariidist 5cm kaugusel ja kaugtuli hoopis vasakul pool (kuid gabariidist kaugemal kui 5cm). Seadusandja vist eriti palju aega ei ole tsiklitele mõtlemisele kulutanud...
Kasutaja avatar

Raitz

Lugemata postitus Postitas Raitz »

kalle kirjutas:
Tegelt on ST-l tehasest väga head tuled. eriti minu usa turu mudel, millel põlevad korraga kaks H4pirni, nii kauges, kui lähis mõlemad korraga. Euro variant põletab tulesi poole kaupa. Usa reso on veits kehva, aga ma panin ise euro kupli ja see kompott kokku on päris korralik.
Kk
Ma suvel natuke piilusin su ratta esituld ;) mul tekkis kummaline kahtlus, et äkki on täpselt sama mis mu omalgi. Mu CBR-il siis sama, et korraga põleb 2 pirni. Talvel sätin jälle tutikad pirnid(parimad, mis leida õnestub) sisse, et vältida nende vanadusest tulenevalt valguskadu.

ksenooniga muidugi ei võistle, aga kurtmiseks põhjust ka pole. Igatahes on Honda 93 a tuli paremate valgustusomadustega, kui 04 valmistatud suzuki 4 rattalise silmad.
Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi

polomark

Lugemata postitus Postitas polomark »

Tõsi , Honda CBR-il on lähituli ja kaugtuli väga head, pole siiamaani küll pimeduses pidanud vaevlema, kusjuures sõitsin sügisel pimedal ajal väga palju pikki otsi. Mul samuti 93.a. CBR1000F nagu Raitzil.
Kasutaja avatar

kris.
Tsikkel: FLTRXS
Tänanud: 15 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas kris. »

saarlane kirjutas:
Tervitus!

Teen copy-paste seadusest:

Nõuded: 1) lisakaugtule laterna valgusava välisserv ei tohi olla lähemal sõiduki välisgabariidile kui lähitule laterna valgusava välisserv ja laterna ülaserv kõrgemal kui 4 m teepinnast. Haagisele on lisakaugtule laternate paigutamine keelatud. Kui neljale peitlaternates asuvale kaugtulele on lisaks paigaldatud kaks lisakaugtule laternat, siis peab elektriskeem tagama, et neid saab sisse lülitada ainult lühiajaliselt hoiatava valgussignaali edastamiseks;

Janis@saarlane
Kas teistele ka tundub et selle seaduse kirjutajatel ununes tõsiasi, et osad sõidukid on ka kaherattalised??? Või ongi see "european way" ... sest vaevalt et meil midagi ise välja mõeldi, enamus asjad on otse copy-paste suuremate euroopa riikide seadusteste algtekstidest ... kust normaalsed lisad ja erijuhud välja on jäänud :evil:
Autode puhul võib nendest nõuetest täitsa aru saada, mootorrataste puhul ... no andke andeks ...

terv
Kris@tuledehuligaan.ee
XVZ-13 TF - Big Blue Light
Riding with a King!
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

ma täna sellist asja katsetama:
http://dmat.smugmug.com/photos/61488627-M.jpg
tahaks samamoodi esitule alla kaks udukat panna, õhtul sõpsi juures katsetame.

edit:
sõps pani külge asja, kui kaamera saan, teen mõned pildid
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

See eelmine variant eriti ei toiminud, kuna neid oli kehv regullida.
Nüüd on katsetamisel selline asi:
http://www.cyclegadgets.com/Products/Li ... =CG-KTM950
See kronsa on juba olemas, PIAA tulesid ei raatsinud kaasa tellida ($$$).
Võimalik, et lähevad hoopis need:
http://www.hella.com/produktion/HellaPo ... eam_FF.jsp
Eks näis, mis juhtuma hakkab.

Ning xenon hid on plaanis lähitule pirni asemele panna, lisatuled on siiski ainult karmimate maastikute jaoks (mets/kruus/jms aeglane pime rada).
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Piipz kirjutas:
See eelmine variant eriti ei toiminud, kuna neid oli kehv regullida.
Nüüd on katsetamisel selline asi:
http://www.cyclegadgets.com/Products/Li ... =CG-KTM950
See kronsa on juba olemas, PIAA tulesid ei raatsinud kaasa tellida ($$$).
Võimalik, et lähevad hoopis need:
http://www.hella.com/produktion/HellaPo ... eam_FF.jsp
Eks näis, mis juhtuma hakkab.

Ning xenon hid on plaanis lähitule pirni asemele panna, lisatuled on siiski ainult karmimate maastikute jaoks (mets/kruus/jms aeglane pime rada).
Need viimased ju töötuled... :shock:

...liikluses kasutamiseks ei sobi, kuna valgus laialt ja lühikese maa peale hajutatud ning minuteada ka LE poolt tänavaliikluses keelatud. Kõlbavad rohkem nagu traktorile töötuledeks või metsa offroadiks...
Kasutaja avatar

motomatkaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas motomatkaja »

Lugesi sii neid kommentaare foormis, tekkis omalgid paar küssat asja kohta. Se-samune, et kas mo NTV 650-nese kenekas peab 100w-ist täistuld vasta vöi koolnub esimise 10-ne kildi pääl ää. Lülitis saab releega mööda menna (et läbi ei kärsaks). Paergast o 50x60 valge valgusega halogeen, seda o nats vähe. Tuleb jo pimes söitmisi pailu ette (vahetustega töö ju)
Aastaid tagasi kui Planeta Spordiga söitsin oll sell küll 55x100 H4 laternas ja siis pölnd miskit probleemi, köik toimis ja valgus oli kut helgiheitjal.

Ette tänades :idea:
HONDA NTV 650 Revere
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

justnimelt isakene, on need töötuled. sa vist ei lugenud mu eelmist postitust lõpuni, mul ongi rohkem offroadiks vaja. vajalik laiem valgusvihk lähedamalasuvate objektide valgustamiseks :) mis ma metsas kaugtulega peale hakkan..

kui nad mul linnas sõites ei põle, siis pole need ka keelatud? vähemalt mina arvan nii. ülevaatuseni on 2 aastat, kui läbi kukun, siis võtan need lihtsalt maha korraks. kedagi pimestama pole enda tuledega plaanis hakata, seega ma leian, et asi on katsetamist väärt :) ning mulle nende tulede korpus ja disain raskelt meeldis.
Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Cool :bsmile:

Tundub jaburalt kift idee olema, 8) nii et kui valmis saad, siis riputa kindlasti pilt üles ja kommenteeri, kuidas on...

...kuigi, tundub, et sellise lambiga saaks parima tulemuse, kui ta kiivri külge installeerida. :lol:
*maasturi katusetulesid meenutades*
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

motomatkaja kirjutas:
Lugesi sii neid kommentaare foormis, tekkis omalgid paar küssat asja kohta. Se-samune, et kas mo NTV 650-nese kenekas peab 100w-ist täistuld vasta vöi koolnub esimise 10-ne kildi pääl ää. Lülitis saab releega mööda menna (et läbi ei kärsaks). Paergast o 50x60 valge valgusega halogeen, seda o nats vähe. Tuleb jo pimes söitmisi pailu ette (vahetustega töö ju)
Aastaid tagasi kui Planeta Spordiga söitsin oll sell küll 55x100 H4 laternas ja siis pölnd miskit probleemi, köik toimis ja valgus oli kut helgiheitjal.

Ette tänades :idea:
genekas peab vist vastu aga ma kardan et su orig pirnipesa/reflektor ei pea vastu ja asi sulab üles. kui sul on plaanis "illegal" asja teha, siis pane juba "hid", nagu kasutaja alambe siin eelnevalt rääkis.
Kasutaja avatar

Hondarebel
Tsikkel: MotoGuzzi
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hondarebel »

Kusjuures pean vajalikuks ära märkida et ntx kahel väliselt sarnasel sama võimsusega pirnil võib olla täiesti erinev valgusviljakus.

Konkreetne olukord kui oma eelmisel tsiklil Savagel nn.tavalise noname A4 55w pirni Annimatsi põllul Motodepoo Erikult saadud "vähe parema" aga ikka 55w pirni vastu vahetasin.Vana sellise kollase tooniga,uus aga valge.
Pirnide marke ei mäleta aga pmst oli vahe piisavalt suur ,et ära märkida.

Peeter aka Hondarebel
Think positive
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

tavaliselt olen Philips VisionPlus pirne kasutanud.
Kasutaja avatar

retro
Tsikkel: Tiger885, külkaIŽ
Tänanud: 17 korda
Tänatud: 32 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas retro »

Pigem annab 100W pirnide asemel tulemuse:
1) niitpeened pirnijuhtmed asendada korraliku läbilõikega juhtmetega+releedega. On võimalikust pingelangusest tingitud valgusjõu kadumine väiksem.
2) peegeldi tuhmub aja jooksul (eriti just eelpoolnimetatud 100W pirne kasutades). Pesemine reeglina head tulemust ei anna, aitab ainult mõlema - nii peegeldi kui hajuti uute vastu välja vahetamine.
3) kasutada suurendatud (+30% jne) valgusjõuga pirne. Soovitavalt tuntumatelt tootjatelt, kuna erinevad Xihjangjung pirnid võivad soovimatuid tulemusi anda.

Eelmisel rattal said kõik 3 punkti läbitud (peegeldi+hajuti sai 7" ümmargune autoelement ning pirniks philips +30% H4) ning öösel oli hulka lõbusam sõita.
Kasutaja avatar

Olts

Lugemata postitus Postitas Olts »

OT: Palun kasutage pikkade linkide andmisel bbcode'i ja ärge pange liiga suuri pilte postitustesse :!: Jube ebamugav on teemat lugeda kui see on "laiaks" aetud. Vajadusel võiksid Moded korrigeeriga "laiaks" ajavaid postitusi.

Tänan
Kasutaja avatar

motomatkaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas motomatkaja »

Tänks. Ma vist siiski selle 100-sega ep-akka jändama, proovin seda Philips+30%-ise H4-ja ää ning vaadan need juhtmed kua üle. Sell sunnikul pöle nii-kut-nii oma laternat ees, on mingi kandeline disankondliga kogu ehitatud, nii-et olga ning ......

Head talvitumist :bsmile:
HONDA NTV 650 Revere
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Nüüd siis mõlemad tuled küljes:
http://album.piipz.com/displayimage.php?album=24&pos=1
Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Kontakt:

Teeb küll - paned SELLE 12v outputti lihtsalt ;)
Aga pole proovinud ;)
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”