Nädalavahetuse torm
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Postitusi: 395
- Kontakt:
Nädalavahetuse torm
Väike uuring selle kohta,kuidas nädalavahetuse torm meie rahvast kimbutas. Väga huvitavad oleksid mereäärsete asukate emotsioonid.
Kui kedagi huvitab,siis ise olin kogu pühapäeva rahvavalgustajaks,kuid tööd jagub nüüd pikemaks ajaks ja... vaatan korraks peeglisse ning tundub, et elektrik on "ikkagi inimene",st et väsib lõpuks ära ja tahab peatäie magada
Optimismi soovides
Juku
Kui kedagi huvitab,siis ise olin kogu pühapäeva rahvavalgustajaks,kuid tööd jagub nüüd pikemaks ajaks ja... vaatan korraks peeglisse ning tundub, et elektrik on "ikkagi inimene",st et väsib lõpuks ära ja tahab peatäie magada

Optimismi soovides
Juku
-
- Tsikkel: Hmmmm, peab sebima midagi!
- Tänanud: 127 korda
- Tänatud: 50 korda
No ma parandan su kommi, käisime mummuga kakumäe randa vaatamas. Randa ei jõudnud, parkla juurest algas vesi ja 10 meetrit eema ulatas see jeebule peaaegu et salongi, keerasime tagasimadone kirjutas:Tiskre kandis polnud nagu midagi... natuke kõvemini puhus kui tavalisel

rannale lähedal olevate majade õued olid ka siis nagu vee all või nii

Some rules can be bent. Others can be broken.
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
Танки грязи не боятся !!!
In god I trust, all others pay cash !
Ära usalda naist ... ja pidureid !
-
- Tsikkel: KTM 640 Adventure R '00
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 1 kord
Uudistes näidati kahte maasturikangelast, kes Tallinnas ühe muuli peal kükkasid endal lained kaarega üle auto katuse käimas.Ei tea, kas otsisid närvikõdi, või oli see plaanitud romantiline õhtupoolik, aga igatahes oli see minumeelest natuke liiga riskantne tegevus.Samas öeldi uudistes, et Päästeteenistus ei võtnud midagi ette, et neid sealt tagasi kutsuda
.MIKS
primo

primo
Challenge the Adventure.Ride The World
Primo kirjutas:Uudistes näidati kahte maasturikangelast, kes Tallinnas ühe muuli peal kükkasid endal lained kaarega üle auto katuse käimas.Ei tea, kas otsisid närvikõdi, või oli see plaanitud romantiline õhtupoolik, aga igatahes oli see minumeelest natuke liiga riskantne tegevus.Samas öeldi uudistes, et Päästeteenistus ei võtnud midagi ette, et neid sealt tagasi kutsuda![]()
.MIKS
![]()
primo
Lolli päästmine lolli enda asi... Krt, 100 korda öeldi igal pool et ärge üldse välja ronige, nad sõidavad muulile

it's a honda. ride it like you stole it, change the oil once in a while. enjoy.
olen mereäärne asukas Saaremaalt.
Päris korralik torm oli, meri tuli ikka koju kätte ja viis ümbruskonnas mõned katused kah ära. endal midagi ei juhtunud ja päris nii mere ääres ka ei ela, kuid sai käidud Muhus, Väikese väina tammist läksid ikka lained vabalt üle ja see oli igasugust risu täis. elekter ja telefon olid ka u 20 tundi ära ning mobiilile pole siiani levi kuskilt leidnud ...
Päris korralik torm oli, meri tuli ikka koju kätte ja viis ümbruskonnas mõned katused kah ära. endal midagi ei juhtunud ja päris nii mere ääres ka ei ela, kuid sai käidud Muhus, Väikese väina tammist läksid ikka lained vabalt üle ja see oli igasugust risu täis. elekter ja telefon olid ka u 20 tundi ära ning mobiilile pole siiani levi kuskilt leidnud ...

-
- Kontakt:
Eks minu tormiemotsioonid on ikka otseselt elektririketega seotud. Mul ei õnnestunud näha,kuidas asi nägi välja mere ääres,kuid tormiga metsas olla 10 m kõrgusel posti otsas (icicic
, ülemuste asi ikka posti otsa ronida),juhtmeid kinni siduda ja samas tunda kabuhirmu selle ees,et mõni puu sulle selga kukub kukub, ei ole just eriti tore tunne. Aga Kose Vabariigi (pärast arutelu Domingoga selle üle,kumb Kose- Tallinna või Harju oma- on rohkem Kose,otsustasin harju Kose niimoodi ristida) kodanikud võivad peale tänast jälle törts rahulikumalt hingata.
Kui teilgi veel elekter tagasi ei ole,siis 1343 on see number,kuhu tuleks helistada ja võimalikult tõetruult seletada,kus,miks ja kuidas.

Kui teilgi veel elekter tagasi ei ole,siis 1343 on see number,kuhu tuleks helistada ja võimalikult tõetruult seletada,kus,miks ja kuidas.
see bensiinijaam on jõeääres jah, täna sõitsime terve pärnulinna läbi, osa pärnu majadest ikka veel niiumbes 0.5-1.2m vee all (ranna rajoonis). Elamus on vägev aga kahju inimestestmotie kirjutas:selle punase auto, mis pildil on omanikku ma tean. pärnu purjetaja ja see bensujaam on kohe jõe ääres?

Parem hilja kui mitte kedagi!
Mini > Jawa638 > Mini > Cz125 > Cz125 > Pocket Bike > yamaha 125
Mini > Jawa638 > Mini > Cz125 > Cz125 > Pocket Bike > yamaha 125
Sai siis ka tormi ööl mööda lääne rannikut (Haapsalu, Virtsu, Pärnu) ringi sõidetud ja ise oma silmaga vaadatud seda kõike, tegin siis mõned klõpsud ka, eriti pildid välja ei tulnud kuna oli pime ja pildistama pidi autost märja klaasi tagant.
http://www.zone.ee/keks3/torm/
Sügav kaastunne kannatanutele
http://www.zone.ee/keks3/torm/
Sügav kaastunne kannatanutele
Väikeseks võrdluseks kaadrid Aasiast . Hea, et meil siiski nii hästi läks.
http://www.ihatemycubicle.com/extreme_stuff/index.html
http://www.ihatemycubicle.com/extreme_stuff/index.html
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
See number 1343 võiks ikka infi ka anda. "Teeme, mis suudame" ei ole info, seda kuuleb raadiost ka.jukutom kirjutas:Eks minu tormiemotsioonid on ikka otseselt elektririketega seotud. Mul ei õnnestunud näha,kuidas asi nägi välja mere ääres,kuid tormiga metsas olla 10 m kõrgusel posti otsas (icicic, ülemuste asi ikka posti otsa ronida),juhtmeid kinni siduda ja samas tunda kabuhirmu selle ees,et mõni puu sulle selga kukub kukub, ei ole just eriti tore tunne. Aga Kose Vabariigi (pärast arutelu Domingoga selle üle,kumb Kose- Tallinna või Harju oma- on rohkem Kose,otsustasin harju Kose niimoodi ristida) kodanikud võivad peale tänast jälle törts rahulikumalt hingata.
http://www.pilt.ee/view/290821/
-
- Kontakt:
Tere taas!
Olin neljaks päevaks küüditatud Saaremaale ja ikka sama asja pärast- tormirikked elektrivõrgus.
Esmalt ikka mõtlesin,et otsin Spinna üles, kuid kui tuled õhtul kella 10 paiku metsamülkast,siis ei viitsi enam õieti magadagi
. Täna ja just praegu sain koju tagasi ja meist jäid küll maha valgustatud asulad.
Vastuseks Kõrtsmikumolule: 1343 ilmselt ei anna infot selle pärast,et inimesed seda numbrit "Eluliiniga" segi ei ajaks ja asjatult toru otsas elumuresid pihtima ei hakkaks."Teeme,mis suudame" on kõige täpsem vastus,mida sellises olukorras üldse anda saab ja neil on vist seekord õigus,sest nägin ka Eesti Energia esindajaid seekord tõesti töötamas koos teistega (vöi on see Saaremaa eripära?).
Ja pärnakatele ning mulkidele mõeldakse ikka tõsiselt nüüd meidki appi saata- 48 tundi lubatakse kodus viibida ja siis on jälle sõit sees.
Olin neljaks päevaks küüditatud Saaremaale ja ikka sama asja pärast- tormirikked elektrivõrgus.
Esmalt ikka mõtlesin,et otsin Spinna üles, kuid kui tuled õhtul kella 10 paiku metsamülkast,siis ei viitsi enam õieti magadagi

Vastuseks Kõrtsmikumolule: 1343 ilmselt ei anna infot selle pärast,et inimesed seda numbrit "Eluliiniga" segi ei ajaks ja asjatult toru otsas elumuresid pihtima ei hakkaks."Teeme,mis suudame" on kõige täpsem vastus,mida sellises olukorras üldse anda saab ja neil on vist seekord õigus,sest nägin ka Eesti Energia esindajaid seekord tõesti töötamas koos teistega (vöi on see Saaremaa eripära?).
Ja pärnakatele ning mulkidele mõeldakse ikka tõsiselt nüüd meidki appi saata- 48 tundi lubatakse kodus viibida ja siis on jälle sõit sees.

Ei ole olemas tigedaid inimesi, on hoopis vähe huumorit!
-
Nagu nägin ühte pilti majast, mis oli nagu akendeni vee all ja ümber ainult vesi, siis mÖtlesin, et oleks lahe, kui paneks Kinnisvara Börsi ja pealkirjaks umbes, et "Müüa maja nelja vaatega merele!" Päris äge vaade oleks, aga see pole tegelikult naljaasi! =) Ise Önneks täiesti terve siin Paides. Siin ei läinud ei elekter ega vesi ära ja tuult ka ei olnud.
Sügav kaastunne ohvritele,
KJ

Sügav kaastunne ohvritele,
KJ
Paberitega hull.
Ma ise elan muidu tallinnas aga teine elukoht on vääna-jõesu ja türisaluva vahel meere ääres täiesti (seal seisab ka mu roller). Meri oli majas nii 40-50 meetri kaugusel ja tee mis enne mereääres oli no seda pole enam. Pole ka pikka rannaala ja suuri kive rannas.
http://ziimu.risk.ee/stuff/rolleri%20pildid/ --> minu roller (Pildid on kasutaja r1s7o tehtud//respect)
-
- Kontakt:
"Nädalavahetuse tormi" pealkirja võiks asendada juba "Liinimontööri päeviku" pealkirjaga,kuna põhiliselt oma nägemusi siin kirjeldab üks neist,kes on nüüdseks juba pidevas komandeeringus mööda Eesti erinevaid paiku eesmärgiga "teha,mis suudame".
Eelmine nädal kulus mul siis Mulgimaal ja täpsemalt Kõpu-Tipu suunalisel alal. Ma ei ole veel NII närus seisus metsa näinud kui seal.Kust aga torm hoo sisse sai,sinna on lajatatud pikad ja laiad alleed metsa sisse ja kahjuks on elektriliinid kah sealsamas.Mingit mõtet ei ole süüdistada Eesti Energiat selles,et liinide trassid on liiga kitsad- selle piirkonna metsade kõrgus on ca 30 m ja ükski metsaomanik ei luba oma metsas sisse raiuda 60 m laiust liinitrassi.Seega on olemas pidev oht,et puud kukuvad peale ja lõhuvad ära.
Ja MAAOMANIKUD
- oli juhus,et tuli MAAOMANIK ja kukkus räuskama,et me tema metsaaluse ära lõhume ja kes meid üldse lubas tema maa peale tulla jne. TEMAL ei olnud selleks hetkeks enam vool ära ja kogu vaev ja viletsus oli meelest.
Soomaa Viljandipoolne serv on nüüd igatahes taas elektrifitseeritud ja järgmise nädalaga on lootust,et saab kogu maakond korda.
Elektrimees Juku
Eelmine nädal kulus mul siis Mulgimaal ja täpsemalt Kõpu-Tipu suunalisel alal. Ma ei ole veel NII närus seisus metsa näinud kui seal.Kust aga torm hoo sisse sai,sinna on lajatatud pikad ja laiad alleed metsa sisse ja kahjuks on elektriliinid kah sealsamas.Mingit mõtet ei ole süüdistada Eesti Energiat selles,et liinide trassid on liiga kitsad- selle piirkonna metsade kõrgus on ca 30 m ja ükski metsaomanik ei luba oma metsas sisse raiuda 60 m laiust liinitrassi.Seega on olemas pidev oht,et puud kukuvad peale ja lõhuvad ära.
Ja MAAOMANIKUD

Soomaa Viljandipoolne serv on nüüd igatahes taas elektrifitseeritud ja järgmise nädalaga on lootust,et saab kogu maakond korda.
Elektrimees Juku
Lihtsalt kui keegi ei peaks teadma:
Elektripaigaldise kaitsevööndi ulatus
Vastu võetud Vabariigi Valitsuse 2. juuli 2002. a määrusega nr 211 (RT I 2002, 58, 366), jõustunud 13.07.2002
Muudetud järgmiste määrustega (kuupäev, number, avaldamine Riigi Teatajas, jõustumise aeg):
20.05.2003 nr 157 (RT I 2003, 44, 305) 2.06.2003
Määrus kehtestatakse «Elektriohutusseaduse» (RT I 2002, 49, 310) § 15 lõike 4 alusel.
§ 2. Õhuliini kaitsevöönd
Õhuliini kaitsevöönd on maa-ala ja õhuruum, mida piiravad mõlemal pool piki liini telge paiknevad mõttelised vertikaaltasandid, ning mille ulatus mõlemal pool liini telge:
1) alla 1 kV pingega liinide korral on 2 meetrit;
2) kuni 20 kV pingega liinide korral on 10 meetrit;
3) 35–110 kV pingega liinide korral on 25 meetrit;
4) 220–330 kV pingega liinide korral on 40 meetrit.
---------
Sellest tulenevalt lasevad need metsaomanikud teatud juhtudel ka 80m liinitrasse oma metsa raiuda.
Reaalselt seda tegevust siis raadamiseks kutsutakse ja tegemist on maa sihtotstarbe muutumisega.
jukutom sa järgmine kord trüki seadus välja ja näita seda neile, kes kurjustama tulevad, ning saada nad ilma pikema jututa Toompeale õigust nõudma, mitte ärgu kurjustagu nendega, kes seadust täidavad. See mõjub
Elektripaigaldise kaitsevööndi ulatus
Vastu võetud Vabariigi Valitsuse 2. juuli 2002. a määrusega nr 211 (RT I 2002, 58, 366), jõustunud 13.07.2002
Muudetud järgmiste määrustega (kuupäev, number, avaldamine Riigi Teatajas, jõustumise aeg):
20.05.2003 nr 157 (RT I 2003, 44, 305) 2.06.2003
Määrus kehtestatakse «Elektriohutusseaduse» (RT I 2002, 49, 310) § 15 lõike 4 alusel.
§ 2. Õhuliini kaitsevöönd
Õhuliini kaitsevöönd on maa-ala ja õhuruum, mida piiravad mõlemal pool piki liini telge paiknevad mõttelised vertikaaltasandid, ning mille ulatus mõlemal pool liini telge:
1) alla 1 kV pingega liinide korral on 2 meetrit;
2) kuni 20 kV pingega liinide korral on 10 meetrit;
3) 35–110 kV pingega liinide korral on 25 meetrit;
4) 220–330 kV pingega liinide korral on 40 meetrit.
---------
Sellest tulenevalt lasevad need metsaomanikud teatud juhtudel ka 80m liinitrasse oma metsa raiuda.
Reaalselt seda tegevust siis raadamiseks kutsutakse ja tegemist on maa sihtotstarbe muutumisega.
jukutom sa järgmine kord trüki seadus välja ja näita seda neile, kes kurjustama tulevad, ning saada nad ilma pikema jututa Toompeale õigust nõudma, mitte ärgu kurjustagu nendega, kes seadust täidavad. See mõjub

Kui und ei tule loen lambaid ja nende 125cm3 postitusi
-
- Tsikkel: HusaBerg
- Kontakt:
Jukutom kirjutas:
"Eelmine nädal kulus mul siis Mulgimaal ja täpsemalt Kõpu-Tipu suunalisel alal. Ma ei ole veel NII närus seisus metsa näinud kui seal.Kust aga torm hoo sisse sai,sinna on lajatatud pikad ja laiad alleed metsa sisse ja kahjuks on elektriliinid kah sealsamas."
Käisid siis peaaegu meil külas. On ikka ilus loodus Soomaal, mis? Sõitsin eile sealtkaudu koju ja nägin neid liine seal puude all. Ega ei kadesta küll elektrimehi. Elektriku amet kuulub samasse ritta poemüüja, katlakütja, õpetaja, arsti jne. ametitega. Lihtsalt kõik teised oskavad neid töid kordades paremini teha, kui nad ise.
"Eelmine nädal kulus mul siis Mulgimaal ja täpsemalt Kõpu-Tipu suunalisel alal. Ma ei ole veel NII närus seisus metsa näinud kui seal.Kust aga torm hoo sisse sai,sinna on lajatatud pikad ja laiad alleed metsa sisse ja kahjuks on elektriliinid kah sealsamas."
Käisid siis peaaegu meil külas. On ikka ilus loodus Soomaal, mis? Sõitsin eile sealtkaudu koju ja nägin neid liine seal puude all. Ega ei kadesta küll elektrimehi. Elektriku amet kuulub samasse ritta poemüüja, katlakütja, õpetaja, arsti jne. ametitega. Lihtsalt kõik teised oskavad neid töid kordades paremini teha, kui nad ise.

-
- Kontakt:
Jah,vaata,NEID liine,mida sa Kõpu-Tipu-Tori tee ääres nägid puude all,meil enam taastada ei lasta ja seepärast sa neid sedasi nägidki.Ülejäänud liinid sama tee ääres aga said korda.kõrtsmikumolu kirjutas:Sõitsin eile sealtkaudu koju ja nägin neid liine seal puude all.
Aga teil seal Soomaal on tõesti ilus.Hea,et vesi on ligi meeter juba taandunud,muidu jääks palju ilu nägemata. Ja isiklikult mina olen rahul,et meid sinna küüditati.Muidu jääks ju nägemata.
Panen ühe lingi ka Soomaal töötamise kohta.See ei ole küll mina seal,kuid ettekujutus tööde võimalikkusest annab siiski.
http://www.energia.ee/fotod/Soomaa_17_01_2005/
Vahe on vaid selles,et meile kanuud sellesama töö jaoks ei otsitud

-
- Kontakt:
Mis minul sellest, ma võin ju kurjustajale lihtsamaltki meelde tuletada,et esivanemad elasid 13 sajandit elektrita,mis see 13 päevagi siis teeb. Ja kui ei taipa... noh,puid liini ääres kasvab ju veelgiRaitz kirjutas:jukutom sa järgmine kord trüki seadus välja ja näita seda neile, kes kurjustama tulevad, ning saada nad ilma pikema jututa Toompeale õigust nõudma, mitte ärgu kurjustagu nendega, kes seadust täidavad. See mõjub

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.