Tsikkel paugub gaasi maha keerates?
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Teema algataja - Postitusi: 19
- Tsikkel: Kwasaki Vulcan 800 Classic
Tsikkel paugub gaasi maha keerates?
Kes oskab öelda milles on probleem. Tegemist Yamaha Virago´ga 920 ccm. Tühikäigul töötab ilusti. Mootoriga pidurdades hakkab turtsuma ja paukuma.Kas vale küttesegu, vale süüde või midagi muud?
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 371 korda
- Kontakt:
Re: Tsikkel paugub gaasi maha keerates?
Vale süüde vast mitte, pigem segu ühes/kahes silindris rikas/lahja. Vaja puhastada ja/või regullida karpad.
Turtsumine viitab lahjale küttesegule, paukumine rikkale. Mine tee maanteel üks 10km tiir ja keera küünlad maha, kui üks küünal on must ja teine hele, siis on asi selge.
Tegemist on suhteliselt vana tsikliga, minul endal paukus ka lahja küttesegu pärast ja selle küttesegu muutis lahjaks karpa ja silindri vaheliste luttide mõrad, mis võimaldasid saada lisaõhku.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
Kas summuti on ideaalses korras? Minu EXC on OEM (tänavalegaalse) summiga vaikne aga SX-i "otse läbi" sumpaga mõnevõrra paugub. Ma pean seda normaalseks.
Kõigepealt veendu, et klapivahed on õiged ja siis tee ülal soovitatud katseid.
bitter kirjutas:Kas summuti on ideaalses korras? Minu EXC on OEM (tänavalegaalse) summiga vaikne aga SX-i "otse läbi" sumpaga mõnevõrra paugub. Ma pean seda normaalseks.
Mul ka ilma db-killerita paugub gaasi kiirelt maha lastes korralikult, aga kui see "pisike torujupp" sisse panna, siis möirgab kergelt ainult.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
mina oma vastuses eeldasin, et tegemist on stock rattaga, mis ei peaks kindlasti mitte paukuma.
Ning sellel Viragol puudub ka minuteada lisaõhusüsteem, mis emissioonide vähendamise tõttu meelega sumpasse värsket õhku pritsib, mis panebki paljud rattad paukuma ning mis ei ole siis ka viga.
ning see vist on tavaline, et sellistes teemades, kui omanik ei ole ise jõudnud veel midagi kontrollidagi, on juba kõikide asjade vigu pakutud
Piipz kirjutas:Ning sellel Viragol puudub ka minuteada lisaõhusüsteem, mis emissioonide vähendamise tõttu meelega sumpasse värsket õhku pritsib, mis panebki paljud rattad paukuma ning mis ei ole siis ka viga.
Hmm, ma justkui olin arusaamal, et selle lisaõhusüsteemi eemaldamine just paneb rattad paukuma, sest kui gixxeril see maha katkuda siis pidada too ratas hakkama näiteks hoolga paukuma.
Endal ka ratas paugub kui peale kõrgematel pööretel sõitu gaas järsku maha lasta...st summuti on piisavalt kuumaks aetud ja nähtavasti siis gaasid süttivad. Oma osa selles on kindlasti ka sellel, et orginaal väljalase asendatud Akrapovichi omaga. Samas ei saaks öelda, et nüüd pidevalt ja häirivalt paugutaks.
-
- Tsikkel: EXC400
- Tänanud: 105 korda
- Tänatud: 97 korda
- Kontakt:
userman kirjutas:[... Oma osa selles on kindlasti ka sellel, et orginaal väljalase asendatud Akrapovichi omaga.
Raudselt on viga selles A-crap-ovich'is. See nimi lihtsalt toob kõikvõimalikku jama kaela .
No ma vaatasin, et uus kasutja ja järsku siis ka uus rattaomanik, kes ei teagi, et tal sumpa tühjaks pekstud Eks selle tuvastamine ole mõnevõrea lihtsam kui mootori laialilammutamine
-
bitter kirjutas:Kas summuti on ideaalses korras? Minu EXC on OEM (tänavalegaalse) summiga vaikne aga SX-i "otse läbi" sumpaga mõnevõrra paugub. Ma pean seda normaalseks.
Sumps tundub originaal olevat ja terve. A seda karpade asja peab siis uurima.
-
Aa niipalju veel täpsustuseks, et kui külmalt käivitades õhuklapp sulgeda ja nii sõita proovisingi et klappi ei ava, siis ei paugu üldse. Niikui klapi avan, hakkab pull pihta.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
oot mis.
sa tõmbad toore peale ja siis lähed toores peal, sõitma?
Kui sa avad õhuklapi, siis tegelikult sa sulged selle, sellepärast on ta nimi inglise keeles hoopis "choke" ehk lämmatama.
Asja point on selles, et sellega muudad sa segu rikkamaks, kuna külmale mootorile on käivitamiseks rikkamat segu vaja. Kui sa nüüd tõmbad õhuklapi kinni ja lähed sellega sõitma, siis sa tahmad oma küünlad ära, pole eriti ime, kui ta sul siis paukuma ka hakkab.
Õhuklappi tuleks hoida minimaalselt lahti (kuniks mootor ilma selle abita käima jääb) ning sel ajal ei ole soovitatav gaasirutskat üldse keerata.
-
- Tänanud: 11 korda
- Tänatud: 7 korda
Piipz kirjutas:Asja point on selles, et sellega muudad sa segu rikkamaks, kuna külmale mootorile on käivitamiseks rikkamat segu vaja. Kui sa nüüd tõmbad õhuklapi kinni ja lähed sellega sõitma, siis sa tahmad oma küünlad ära, pole eriti ime, kui ta sul siis paukuma ka hakkab.
Mina pigem loeks sellest välja seda, et kui choke maas on, siis jääb segu lahjaks ja selle pärast paugub. Kui küünlad ära tahmab, siis choke uuesti peale tõmmates peaks ka paukumine jätkuma.
Braap..
Kui väljalaskes miski paugub saab see olla ainult kütus mis silindris on põlematta jäänud.
St. (kas ühes) silindris on segu nii lahja, et silindris see ei sütti ja süütavad teise silindri väljalaskegaasid sumpas või nii rikas, et osa jääb silindris põlematta.
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
mul jooksutas juhtme kokku klapi avamine/sulgemine. Mõni arvab, et kui ta trossi tirib, et siis avab midagi, tegelikult sulgeb ju
Piipz kirjutas:mul jooksutas juhtme kokku klapi avamine/sulgemine. Mõni arvab, et kui ta trossi tirib, et siis avab midagi, tegelikult sulgeb ju
Ma olen ka kohanud mitmeid karburaatoreid, kus trossi tirides AVATAKSE lisa-segulõõr, mille kaudu rikast segu juurde pritsitakse. Võin lausa näidata
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Harley-Davidson FLHTCUI
- Tänanud: 109 korda
- Tänatud: 65 korda
ping kirjutas:Kui väljalaskes miski paugub saab see olla ainult kütus mis silindris on põlematta jäänud.
St. (kas ühes) silindris on segu nii lahja, et silindris see ei sütti ja süütavad teise silindri väljalaskegaasid sumpas või nii rikas, et osa jääb silindris põlematta.
Minu Shadowl on kummalgi silindril oma väljalase ja ka vahest gaasi maha laskes paugub. Eriti kõvasti paukus siis, kui veel piirajad peal olid.
Gaasi maha lastes läheb segusiiber kinni, segu peaks minema sellest eriti lahjaks (võin ka eksida), mis silindris enam ei põle aga väljalasketorustiku kuumad pinnad panevad ta siiski plahvatama. Seega on see, mis plahvatab, silindris põlemata jäänud kütus, mis väljalasketorustikus süttib ja paugu teeb. Toimub see asi mootoriga pidurdades.
Minu LC4 teeb sama pulli, kui sportsumpaga sõites üle 5000 pöörde gaas kinni keerata. Küünal on kergelt tahmane ja kütusekulu ka ligi 10. LC4 originaal summutiga seda nalja ei esine vähemalt mitte kuuldavalt. Järeldan sellest, et segu on liiga rikas ning gaasi mahakeerates ülejäägid plahvatavad. Originaal summutiga seda ei juhtu sest seal ei ole sellist "põlemiskambrit".
-
- Tsikkel: Mitmed
- Tänanud: 36 korda
- Tänatud: 222 korda
kraut kirjutas:Piipz kirjutas:mul jooksutas juhtme kokku klapi avamine/sulgemine. Mõni arvab, et kui ta trossi tirib, et siis avab midagi, tegelikult sulgeb ju
Ma olen ka kohanud mitmeid karburaatoreid, kus trossi tirides AVATAKSE lisa-segulõõr, mille kaudu rikast segu juurde pritsitakse. Võin lausa näidata
Jutt jummala õige-avab otse kütusekanali ujukiruumist siibri taha
Kangutan kõveraid
VTR1000SP1
VTX1800R potsataja-nüüd kahe liitrine
GTS reinkarnatsioonil
98% müüdud Harleydest on ikka veel teedel....ülejäänud 2% jõudsid koju
-
Piipz kirjutas:oot mis.
sa tõmbad toore peale ja siis lähed toores peal, sõitma?Kui sa avad õhuklapi, siis tegelikult sa sulged selle, sellepärast on ta nimi inglise keeles hoopis "choke" ehk lämmatama.
Asja point on selles, et sellega muudad sa segu rikkamaks, kuna külmale mootorile on käivitamiseks rikkamat segu vaja. Kui sa nüüd tõmbad õhuklapi kinni ja lähed sellega sõitma, siis sa tahmad oma küünlad ära, pole eriti ime, kui ta sul siis paukuma ka hakkab.Õhuklappi tuleks hoida minimaalselt lahti (kuniks mootor ilma selle abita käima jääb) ning sel ajal ei ole soovitatav gaasirutskat üldse keerata.
Ehee eiei , ma ei sõida suletud klapiga. Lihtsalt proovisin kuidas asi siis toimib
-
- Soe ja sõbralik
- Kontakt:
mnjah, reede minu süü
Aga kui ta käitub korralikumalt toores peal ning me rikastasime segu, siis võiks eeldada, et praegu on segu lahja? Nüüd tuleks küünlad üle vaadata, et mis värvi nad on.
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.