Paikuse enduro

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Teema algataja
Intstom

Paikuse enduro

Lugemata postitus Postitas Intstom »

15-16 mail toimuval Paikuse endurol on ka tänavatsiklite klass,nii et mammutimehed peale!

Kasutaja avatar

Möku

Re: Paikuse enduro

Lugemata postitus Postitas Möku »

Msport.ee juhendist seda küll välja ei lugenud. Kas see "Harrastajad C" kategooria on siis tänavatsiklid?

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

tiam
Tsikkel: DR800 / SE300R

Lugemata postitus Postitas tiam »

msport.ee lehel on juhendis täitsa olemas, kopi-peist:

Masinaklassid:

1. Enduro 1.alates 100ccm kuni 144 ccm 2 takti, alates 175 ccm kuni 250 ccm 4 takti
  2. Enduro 2 alates 175 ccm kuni 250 ccm 2 takti, alates 290 ccm kuni 450 ccm 4 takti
  3. Enduro 3 alates 290 ccm kuni 500 ccm 2 takti, alates 475 ccm kuni 650 ccm 4 takti
  4. Tänavasõidu Enduro ja rallimootorrattad
  5. Harrastajad
  6. Harrastajad C
  7. Veteranid 40
    8.Veteranid 50
  8. ATV 700
  9. ATV 1000
    11.QUAD
Kasutaja avatar

Möku

tõepoolesttõepoolest. Ma siis vaatasin vist hoopis registreerunute tabelit. Ju siis juba meeldiv võistlusärevus :wack: , aga osalejate tabelis nüüd ka juba tänavasõidu klass täitsa avatud.

Aga kas keegi kogenud osalejatest oskab algajale harrastajale öelda, et kui palju need tänavasõidu - ja metsasõidu rajad omavahel kattuvad ning kui suur oht on vahepeal teineteise radadele ära eksida? Ning kui eksida, siis kui suur damage sellest tekib - kas ajavõtu kontrollpunktid on ühed ja samad nii tänavasõidu, kui metsasõidu ratastele?

Ning veel, et kas kõik klassid sõidavad esimesel päeval kolm ning teisel päeval kaks ringi. Ja kui suur proportsioon on metsas sel aastal kõvemat - pehmemat pinnast. Siis teaks kuidas kütusega arvestada ning et kas peaks ringi peale kütust ka ette vedama.

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

suhkrujuku
Tsikkel: KTM RFR
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas suhkrujuku »

Harrastajad c on balti harrastajate klass.Mammutite rada on pisut lühem kui põhi trass ja kõige suurem mülgas on välja jäetud.Ja korraldajad paluvad ennast täna ära registreerida.Ma arvan mammutitel seda probleemi ei teki aga kergemate klasside meestel võivad numbrid enne otsa saada kui laupäeva hommikule regamine jätta. Rajameistri tel:5183518

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Ja ma tahaks näha neid mehi, kes julgevad oma tsiklit Enduroks nimetada ja Paikusele kohale ei tule, sest nende enduuro kõlbab vaid niidetud muruplatsil sõitmiseks ;)

Mammutid vist jäeti juba eelmisel aastal mülkast eemale?

Kasutaja avatar

mella

suhkrujuku kirjutas:

kergemate klasside meestel võivad numbrid enne otsa saada kui laupäeva hommikule regamine jätta.

Kommenteerid ka seda väidet? EMF lehel on reganuid vähem kui tavaliselt kestuskrossis.

Kasutaja avatar

yeekim
Toetajaliige
Tsikkel: XV1900
Tänanud: 699 korda
Tänatud: 458 korda

Lugemata postitus Postitas yeekim »

mella kirjutas:

Ja ma tahaks näha neid mehi, kes julgevad oma tsiklit Enduroks nimetada ja Paikusele kohale ei tule, sest nende enduuro kõlbab vaid niidetud muruplatsil sõitmiseks ;)

Mammutid vist jäeti juba eelmisel aastal mülkast eemale?

Tule ja vaata!
Ega see, et inimene Paikusel (või mujal) võistlemas ei käi, temast veel mingit "muruniiduki" sõitjat ei tee.

edu

Saadetud kettaga lauatelefonist!
Kasutaja avatar

Möku

Riiukuked - kõtt minema siit foorumist. Kakelge poe taga taaraautomaadi juures palun.

Et kuidas selle kütusevärgiga siis on Paikusel. Et kas piisab kui iga ringi lõpus boxipeatuses juurde valada?

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

suhkrujuku

mella kirjutas:
suhkrujuku kirjutas:

kergemate klasside meestel võivad numbrid enne otsa saada kui laupäeva hommikule regamine jätta.

Kommenteerid ka seda väidet? EMF lehel on reganuid vähem kui tavaliselt kestuskrossis.

Kommenteerin küll!!! Soovitan helistada Toivo Nikopensiusele ja nimi kirja panna.Paljud lätlased ja soomlased ei rega mspordi lehel! ja eestlased ka! Stardi nimekiri on tunduvalt pikem kui netis näha on!

Kasutaja avatar

suhkrujuku

Möku kirjutas:

Riiukuked - kõtt minema siit foorumist. Kakelge poe taga taaraautomaadi juures palun.

Et kuidas selle kütusevärgiga siis on Paikusel. Et kas piisab kui iga ringi lõpus boxipeatuses juurde valada?

Piisab küll.

Kasutaja avatar

mella

Möku kirjutas:

Ringi pikkus oli eelmisel aastal vist ca 60km / 1,5h
Selle peaks isegi 6L paagiga 2T pilliga läbi sõitma, kuna ülesõitudel enamasti auk pärani pole.

lärm

Lugemata postitus Postitas lärm »

Minu 300exc 2 takti rüüpas ikka Tallinna enduurol 10 l ringi peale,aga seal oli vöibolla rada pikem ka ei tea kuna pole Paikust kunagi söitnud.
,aga 6 l Mella arvan küll ,et jääb väheks, eriti veel kahe taktilisel...

Kasutaja avatar

suhkrujuku

Ülesõitudel ei tasu väga kupatada, eelmisel aastal politsei hoolega koinis keda kätte sai! Vaevalt sellel aastal teisiti on.

Kasutaja avatar

mella

lärm kirjutas:

Minu 300exc 2 takti rüüpas ikka Tallinna enduurol 10 l ringi peale,aga seal oli vöibolla rada pikem ka ei tea kuna pole Paikust kunagi söitnud.
,aga 6 l Mella arvan küll ,et jääb väheks, eriti veel kahe taktilisel...

Mul on 8,x L paak, sellest on alati jätkunud kaheks tunniks. Kuigi, jah, 4T masinaga tegu. 2T 250 EXC minuteada sõitis seal ka ringi paagitäiega kenasti ära.
Keera ülesõitudel vähem peale, seal ei käi võidusõit.

mäger

Lugemata postitus Postitas mäger »

suhkrujuku kirjutas:

Ülesõitudel ei tasu väga kupatada, eelmisel aastal politsei hoolega koinis keda kätte sai! Vaevalt sellel aastal teisiti on.

Kui ma ei eksi siis oli politsei poolt asi lihtne, et võeti stardi list lasti arvutist läbi ja kellel A kat ei olnud see sai ilma lubadeta sõidu eest nätaka kätte. Ja loomulikult kiirusepiirangutest tasub kinni hoida.

Oliverto

Lugemata postitus Postitas Oliverto »

mäger kirjutas:
suhkrujuku kirjutas:

Kui ma ei eksi siis oli politsei poolt asi lihtne, et võeti stardi list lasti arvutist läbi ja kellel A kat ei olnud see sai ilma lubadeta sõidu eest nätaka kätte. Ja loomulikult kiirusepiirangutest tasub kinni hoida.

Nii oligi, paar sõpra kel puudus A kat võeti kohe teadlikult maha ja nii mõnigi tuhat läks see võistlus lisaks maksma, rääkimata sellest, et said sõita ainult osa võistlusest (edasi ju ei saanud võistelda kuna ähvardati sellisel juhul uue trahviga) :wack:

Kasutaja avatar

Möku

Korraldajad peaks kohaliku politsei ametlikult appi kutsuma. Siis puuduks neil mängulust, mis eelmisel aastal vast sundiski neid üritust külastama.

Leiavad kindlasti 10 põhjust, et miks nad ei saa nädalavahetusel kõrvalteedele valvesse tulla.

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

silpukk
Tsikkel: KTM exc525 sm mx

Lugemata postitus Postitas silpukk »

Ka mina olen hr.nikopesiuse sala nimekirjas ennast kirja pannud aga mis sellest et endal pole tsiklitki aga kül selle ka leiab 2 päeva veel aega.

Helistage julgelt Nikule v Rajameistrile

see on on unustamatu motoelamus kogu eluks.

Kasutaja avatar

Martino
Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martino »

Möku kirjutas:

Korraldajad peaks kohaliku politsei ametlikult appi kutsuma. Siis puuduks neil mängulust, mis eelmisel aastal vast sundiski neid üritust külastama.

Leiavad kindlasti 10 põhjust, et miks nad ei saa nädalavahetusel kõrvalteedele valvesse tulla.

Paikusel ei ole miilitsad tegelikult üle mõistuse kurjad olnud. Ma ei näe tõesti 'mängulusti' selles, et lubadeta sõitjad maha võetakse. See on ju avalikel teedel peetav võistlus ning sestap tuleb mängureeglitest kinni pidada. Kestvuskrossi sõitusid, kus load ja tuled kedagi ei koti, on küll ja veel.

• M -
Vihma korral toimub motokross kultuurimajas (Albert Gulk, Sõmerpalu).

mäger

Lugemata postitus Postitas mäger »

väike foto jäädvustus üritusest http://fotoalbum.ee/photos/nordfront/sets/983479

Kasutaja avatar

Möku

Käidud proovitud. Jube lahe võistlusformaat tegelikult. Ning jõukohane proovimiseks ka paar aastat ainult pühapäeviti sõitu harrastanud tüüpidele. Peab ainult targalt ja keskendunult sõitma.

Nagu folkloor räägib, siis esimesel osalemisaastal üldjuhul lõpuni ei sõideta. Nii olin ka mina selle kolmandiku hulgas, kellel finishiprotokollis katkestamine. Kuigi lahked kiirabitüdrukud pakkusid valuvaigisteid edasi kulgemisekst otsustasin siiski katki jätta (ja õieti tegin - järgmisel päeval oli autoroolis tagumist käiku sisse lükates selline grimass näol, nagu Woody Allenil oleks, kui ta Arnold Schwartzeneggerit püüaks kägistada :wack: ) Aga loodan ennast Tallinna Enduroks jälle töökorda saada. :bsmile:

Et see Paikuse Enduro rada on pikalt ühe trassi peal kulgenud ja edukamad on need, kellel on mitu aastat kogemust - et kui sa juba tead,

a) millise suunaga on lasketiiru kraavipõhja toestuseks visatud oksakubu, siis oskad selle peale täpselt risti minna ja ei püüa diagonaalis lõigata (millise katse eest mina oma esimesed kolm meetrit õhulendu üle lenksu välja teenisin),

b) tead, kuidas turbakuivenduskraavidest ennast üle tõsta ning kui tähtis on hoiduda eemale juba sissesõidetud jäljest (ma lendasin tagumise rattaga teise kaldasse kinni ja kuigi esiratas oli vaba , siis teenisin ikka oma järgmised meetrid õhulendu üle lenksu seal välja ning tsikli tagumise ratta väljakaevamine võttis kõvasti aega)

c) oskad hoiduda ka sellistest turbaaukudest, kus eemistel aastatel juba ära on uputud aga on kevadpäikese käes võtnud taaskord petlikult neitsiliku ilme. Endurokatse turbaosa päris lõpus oli paar meetrit rabapinnast kõrgem koht ja seal kuiva turbaga kaetud rada millest keegi polnud sel päeval veel üle sõitnud. Näiliselt turvaline - kuiv puutumatu mätas. Aga seal all oli turbaauk, mis võttis mu tsikli mõlemad rattad hoobilt porilaudadeni sisse. Poole tunniga suutsin saada esiratta seal turba sees pöörlema, aga ei sentimeetritki ülespoole. Seal polnud ka ühtegi pealtvaatajat kes oleks saanud appi tulla ja kõigil kaasvõitlejatel-seltsimeestel oli loomulikult hirm oma ajakontrolli hiljaks jääda ja keegi abikätt ei ulatanud (olles üdini aus: ega ma ise ka arvatavasti ei oleks seisma jäänud, sest kogu fookus mis minu tagasihoidlikku ajju sellisel võistlushetkel mahub, on jõuda õigeaegselt kontrollpunkti).

Lõpuks ilmutas end siiski taevalik ingel - tal olid ilusad sinised silmad ja kiivri alt lehvimas pikad valged patsid. Peatas oma ATV, aitas mu sealt august välja ja sõitis enesekindlalt ja rahulikult edasi. Ma esialgu arvasin et seda pole olemas, et see ongi see sookailudest tingitud hallutsinatsioon, mis tekib pikaajalisest rabas viimimisest ja millest rahvapärimus ikka pajatab. Aga siis katsusin ratast mis oli august väljas ja oma nina - kõik oli reaalne. Hiljem fakte kontrollides tuvastasin, et selline ATV võistlejanumbriga 1111 on täitsa olemas. Imeline tüdruk ja minu silmis küll selle võistluse võitja. Ja siinkohal palve kõigile Pärnumaa kamraadidele - kui kohtute rajal Kristeliga, siis võtke alati kiiver peast ja tehke talle minu poolt sügav-sügav kummardus (w) .

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

mella

No mul tuttavad on kõik esimesel aastal lõpetanud ja kvalifitseerununa. See on mingi udune müüt, millel alust pole.
Teinekord võta sama jõudlusega sõber kaasa ja stardi paaris. Enne muidugi lepi kokku, et üksteist ka välja aitate.
Oluline on mitte rabada esimeses ettejuhtuvas kohas üle kraavi vaid veidi ümbrust uurida. Ja kui juba oled otsustanud üle minna, tuleb seda teha hooga ja nina püsti (ja ise ka püsti). Kui peal istud, tehakse kohe katapulti kergematele meestele. Lasketiirus polnud kordagi isegi kinnijäämise tunnet.

Ja põhiline - võõraid pealtvaatajaid ei tohi usaldada. Nemad tahavad näha verd, higi ja pisaraid. Kuigi, jah, kui nad on kellegi kusagile auku juhatanud, aitavad ta reeglina välja ka :D
Ehk siis - šõud võib teha, kui väljaaitajaid on.

Endurokatse mudaosa lõpus sa küll sees ei saanud olla. Kristeli ajad on seal stabiilselt samad ringide lõikes, kuid teenitud on 8min trahvi, mida tavaliselt saab kontrollpunkti hilinemise eest. Ja see maksis talle lõpptulemuses 4. koha. Või õigemini - 1 minut vähem hilinemist ja 4. koht oleks käes. Pigem olid sa kusagil ülesõidul kinni, kus kontrollaega mahtuma peab.
Katsel käib võidusõit, seal pole aega kellelgi aitama tulla kui just ta ise kusagil lootusetult kaua sees pole istunud. Või kui kellelgi vältimatut meditsiinilist sekkumist on vaja. Ülesõidul, kui piisavalt kiire oled, saab mõne minuti ikka ohverdada.

Kasutaja avatar

Möku

Mella, see mudaauku uppumine endurokatsel oli mul kohe esimesel ringil, kui endurokatse aegu veel ei võetud. Lihtsalt rajaga tutvumise rezhiim.

Aga selles osas on sul Mella õigus, et sõitma peaks õppima :bsmile:

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

Möku

Päris ülevaatlik pildiseeria siin ka sellest "üritusest":

esimene päev
http://fotoalbum.ee/photos/juuni505/sets/982857

ja teine päev:
http://fotoalbum.ee/photos/juuni505/sets/983395/?page=7

Usinus-Kasinus-Cosinus
Kasutaja avatar

fotek

Lugemata postitus Postitas fotek »

samal ajal fännide sektoris...

:)

Siim

dubweiser
Tsikkel: bmw r1150 gs adventure

Lugemata postitus Postitas dubweiser »

Intstom
(w) (w) (w) (w)
:mrgreen:

Kasutaja avatar

Martino
Tsikkel: KTM LC4 Adventure/GasGas EC250
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Martino »

Paikuse enduro on vähemalt samavõrra sotsiaalne kui sportlik üritus ning tihtipeale tundub, et sotsiaalse osa tähtsus on sportlikust suuremgi. Mis on tegelikult kangesti tore.
Mina proovisin kah sel aastal Paikusel sõita ning hoolimata katkestamisest teisel ringil olen raskelt rahul. Sain enese sõiduoskuse kohta miskit teada (muda ja iseäranis turbaplöga on no-no, tahab harjutamist) ning veetsin võrratud kaks ööpäeva mõnusas seltskonnas ja heas keskkonnas. Ja Tallinna endurol sõidame jälle.

• M -
Vihma korral toimub motokross kultuurimajas (Albert Gulk, Sõmerpalu).
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”