Sõidu pealt suri tsikel ära

Kui mutrivõti peos püsib (või siis üldse ei püsi), kui vajad abi või nõu mootorratta remondil või soovid tehnika üle arutleda. Kui pluss ja miinus on lootusetult segi ja amprid ajavad volte taga.

Moderaator: Moded

Foorumi reeglid
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
  1. Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
  2. Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta

NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.

Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!

Teema algataja
sander000

Sõidu pealt suri tsikel ära

Lugemata postitus Postitas sander000 »

Tere tere ja head alanud uut nädalat

Selline jama,et pidin eile õhtul kodust Tartusse sõitma(ca 50km) ja peale 10km sai elekter otsa ja teepeale ma jäingi.
Kirjeldan olukorda ka siis.
Panin kodus käima. Läks ilusti. Sõitsin ja järsku kadus jõud ära ja jäin seisma. Kuna oli pime hoidsin tulesi peale et autot mind ikka näeks, aga iga minutiga jäi tuli lahjemaks ja starterit andes tegi väga nutust häält. Ratas oli eelneva 2 nädala jooksul sõitnud kõigest 50km(8 päeva tagasi). Koju ära sain panin laadija järgi läks käima küll. Et milles siis asi olla võiks ? Samas olen sõitnud temaga ja genekas peaks laadima ju. Kolmapäeval oleks üks tähtis sõit teha ja nüüd ei teagi mis peale hakata.

Andke nõu ?!

Kasutaja avatar

riksx
Tänatud: 2 korda

Re: Sõidu pealt suri tsikel ära

Lugemata postitus Postitas riksx »

Pane ratas käima voltmeeter aku peale ja vaata mis tark masin näitab. Kui näitab alla 13V siis ei lae.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia
Planeta 5-S ja Jupiter 4-SS

Teema algataja
sander000

riksx kirjutas:

Pane ratas käima voltmeeter aku peale ja vaata mis tark masin näitab. Kui näitab alla 13V siis ei lae.

tegingi seda ja see nr oligi nõks alla 13. kõikus 12,9-12,99 vahel. et noh täpselt täpselt piiri peal

ja seda kohapeal peaaegu tühikägul. pöördesse rohkem ajasin käis üle 13 kah kobadega

Kasutaja avatar

riksx

Tundub, et harjad on kas kinni või väga kulunud. Genekas maha ja pane uued harjad sisse. Enne kui uusi sisse paned, siis puhasta atsetooniga vask (kurt ei mäleta mis ta õige nimetus on) rõngas ära.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Teema algataja
sander000

riksx kirjutas:

Tundub, et harjad on kas kinni või väga kulunud. Genekas maha ja pane uued harjad sisse. Enne kui uusi sisse paned, siis puhasta atsetooniga vask (kurt ei mäleta mis ta õige nimetus on) rõngas ära.

hmm
ja selleks et sellest täpselt aru saada pean lahti võtma ja vaatama muud võimalust vist pole kuidas kindel olla,

aga näiteks kui ma aku täis laen...kaua ta vastu pidada võiks umbes ?

Kasutaja avatar

riksx

sander000 kirjutas:

hmm
ja selleks et sellest täpselt aru saada pean lahti võtma ja vaatama muud võimalust vist pole kuidas kindel olla,

aga näiteks kui ma aku täis laen...kaua ta vastu pidada võiks umbes ?

Sa juba tegid testriga kindlaks ja kui sa leiad muu võimaluse kuidas harjasi vahetada, et genekat lahti ei võta, siis anna aga tuld.
Selle kui kaua sa akuga sõita said tegid minu teada ka juba kindlaks. 50km ja 4 tundi passimist.

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

riksx kirjutas:

siis puhasta atsetooniga vask (kurt ei mäleta mis ta õige nimetus on) rõngas ära.

Kommutaatorit mõtled?

Riks, kuidas sa oskad nõu anada, kui tsikli markigi ei tea? Minu tsiklil näiteks pole seal ühtki harja ega kommutaatorit ;)

Kasutaja avatar

Piipz
Soe ja sõbralik
Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
Tänanud: 145 korda
Tänatud: 381 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Piipz »

Mis ratas on üldse? Ma ei panusta miskipärast praegu harjadesse, ütle oma ratta täpne mudel kõigepealt.

Teema algataja
sander000

ratas on zx7r aastatst 93

sihuke asi hakkas ka peas tekkima et äkkki oli kahe halva asja kokkusattumus

nimelt aku oli seismisega tühja võitu. ja kütust oli paagis vähe.
ütleme et sai otsa ja ma ei jõudnud piisavalt kiiresti reservi peale keerata. põles siis karpadest küte ära, keerasin reservi peale aga geenkas polnud jõudnud veel akut laadida ja enam käima ei tõmmanudki.
võib olla asi nii ?

ja teistele teadmiseks. mul pole tehnilisi teadmis peaaegu üldse. miks ma muidu foorumisse tulen kui ma ise teaks

Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

sander000 kirjutas:

ratas on zx7r aastatst 93

sihuke asi hakkas ka peas tekkima et äkkki oli kahe halva asja kokkusattumus

nimelt aku oli seismisega tühja võitu. ja kütust oli paagis vähe.
ütleme et sai otsa ja ma ei jõudnud piisavalt kiiresti reservi peale keerata. põles siis karpadest küte ära, keerasin reservi peale aga geenkas polnud jõudnud veel akut laadida ja enam käima ei tõmmanudki.
võib olla asi nii ?

ja teistele teadmiseks. mul pole tehnilisi teadmis peaaegu üldse. miks ma muidu foorumisse tulen kui ma ise teaks

Vabalt võib nii olla, omal kogemus xz6-ga, mis reservile keeramise mahamagamise järel läks ainult lükates käima.

Kasutaja avatar

isakene
Tsikkel: XTZ 750,KTM 250 EXC,Beta 430RR
Tänanud: 8 korda
Tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas isakene »

Enda tsikkel teeb ka sellist pulli,et reservi pealt üles ei ärka,aga sel puhul pole vaja tingimata lükata. Võtad paagi korgi maha ja puhud sisse,nagu kummimadratsit puhuksid täis. Puhud sellise surve sisse nagu jaksad ja hoiad survet ca 30 sekundit,et karpad jõuaks täis joosta. Läheb käima küll :)

...vähemalt nende kolme eksemplari peal, millel olen katsetanud, toimis...

Kasutaja avatar

riksx

mella kirjutas:

Kommutaatorit mõtled?

Riks, kuidas sa oskad nõu anada, kui tsikli markigi ei tea? Minu tsiklil näiteks pole seal ühtki harja ega kommutaatorit ;)

Reeglina selliste aparaatidega ukertatakse mudas ja maanteele R1'ga võitlema ei lähe :P
Aga samas issanda loomaaed on suur ja lai äkki mõni läheb :P

Enduro - Beta 300RR 2018
Nostalgia

Teema algataja
sander000

aga kui ma nüüd aku täis laen ja paagi punni löön, kas ma kuidagi kontrollida ka saan kas ratas sõidab nüüd rohkem kui umbes 50km või ongi ainus võimalus sõita ja vaadata ?
nagu ma ennist mainisin vaja kolmapäeval üks sõit teha , aga ei tahaks riskida, et uuesti " sureb"

Kasutaja avatar

Andrez
Tsikkel: KTM 990 Supermoto

Lugemata postitus Postitas Andrez »

isakene kirjutas:

Enda tsikkel teeb ka sellist pulli,et reservi pealt üles ei ärka,aga sel puhul pole vaja tingimata lükata. Võtad paagi korgi maha ja puhud sisse,nagu kummimadratsit puhuksid täis. Puhud sellise surve sisse nagu jaksad ja hoiad survet ca 30 sekundit,et karpad jõuaks täis joosta. Läheb käima küll :)

...vähemalt nende kolme eksemplari peal, millel olen katsetanud, toimis...

Võib-olla kõik ei saa sellise kopsumahuga hiilata :ner: , aga idee on hea, kahju, et ise selle peale ei tulnud.

rainer300

Lugemata postitus Postitas rainer300 »

tankida on vaja! :D

Teema algataja
sander000

rainer300 kirjutas:

tankida on vaja! :D

tundub nii
tegelt see oli mu elu esimene tsikli paagitäis
ei osanud täpselt hinnata
ja ratast olen omanud ka alles mõned sajad kilomeetrid, pole tema hinge eluga äga kursis
siit tulevadki need tühja aku ja paagi probleemid jne

aga noh....
õpime õpime :bsmile:

Nation

Lugemata postitus Postitas Nation »

Su jutt kõlab küll nii nagu oleks geneka häda. Ise taolise situatsiooni läbi elanud ja tuli tuttav ette. Kui genekat annab puhastada ja taastada siis tee seda, aga üldiselt hangi kevadeks uus ja kontrolli ka el syst üle.
Muidugi tankimine enne sõittu tuleb kah alati kasuks. :roll:

Kui talvel pole isu naist näppida, siis tuleb garages näpud õliseks teha.... :bsmile:

Sinujaoks on see karneval ... neeger!

Teema algataja
sander000

Nation kirjutas:

Su jutt kõlab küll nii nagu oleks geneka häda. Ise taolise situatsiooni läbi elanud ja tuli tuttav ette. Kui genekat annab puhastada ja taastada siis tee seda, aga üldiselt hangi kevadeks uus ja kontrolli ka el syst üle.
Muidugi tankimine enne sõittu tuleb kah alati kasuks. :roll:

Kui talvel pole isu naist näppida, siis tuleb garages näpud õliseks teha.... :bsmile:

mõte oli jah talvel näpud õliseks teha, aga praegu pole veel ju talv. praegu vaja veel kütust põletada...
no ja ärgem unustage siiski naisi :D

koi
Tsikkel: GL 1800
Tänanud: 62 korda
Tänatud: 37 korda

Lugemata postitus Postitas koi »

Kui laadimine kidur, ei tähenda see alati geneka viga! Juhtmete kehvad ühendused, pingeregulaatori viga.... .Tasuks ikka õigest veaotsingust alustada, enne suuremat laialilöömist. Kas leiad äkki kellegi pädeva mehe, kes asjaga rohkem kokku puutunud? Omal lihtsam ju!

Nii loll pole keegi, et teisi õpetada ei oskaks.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Mootorratta remont, tehnika, elekter ...”