Kaitsevest?

Kõik mis puudutab mootorratta sõiduks vajalikku varustust. Nii seda, mis mootoratturile selga käib, kui ka seda, mis usinad tsiklistid oma rataste külge kruvivad. Mootorratturi kiivrid, kindad saapad ja joped. Räägi mootorratturitega.

Moderaator: Moded

Kasutaja avatar

Teema algataja
Kalts
Tsikkel: TDM900, CRF250L
Tänanud: 23 korda
Tänatud: 7 korda

Kaitsevest?

Lugemata postitus Postitas Kalts »

Hei

Ilusad kuivad ja päikeselised sügispäevad ei kutsu välja mitte ainult hulganisti tsiklisõitjaid vaid ka teetööde masinaid. Üks selline oli teepeenardele värsket kruusa tuues osa koormast ristmikule maha puistanud ning nii ma siis lohisesin 12m. Õnneks polnud päris ootamatu, aga pidurdamiseks kah aega ei jätkunud, hoidsin kuni esiratas alt läks ning paremale küljele maha käisin.
Mul oli ammu kahtlus, et jopede kaitsmed ei ole päris oma ülesannete kõrgusel, sest mis kasu saab olla kaitsmest kui see ei ole tihedalt keha ligi ja liigub paigast. Kaitse polnud seal kus vaja ning mul on tõesti väikseim jopp mis selga mahub ning kõik küünar- ja käsivarre pingutid maksimaalselt tihedaks tõmmatud. Nii tihedaks, et alati on väike pusimine käe jope käistest läbi saamisega. Sellegipoolest polnud kaitsmest tolku, küünarnukk sai põraka ning jopp koos vihmavoodri ja alussärgiga kulus nahani välja. Õnneks on ainult paar kriimu, sest tabasin õigel ajal lahti lasta ning liug jäi tsikliga võrreldes lühikeseks.
Järgmine loogiline samm on kaitsevestid. Soovitage häid kaitseveste mille alusmaterjaliks on tugev võrk. Siin on kindlasti hulganisti kaitsevestide kandjaid, andke hääd nõu mida võtta, mida jätta ning mida vesti ostmisel kindlasti silmas peaks pidama.

tänud ette,

--
Vallo

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 440 korda
Kontakt:

Re: Kaitsevest?

Lugemata postitus Postitas mx77 »

Parim mis ma käega katsunud olen tundub Dainese olevat, aga on ka vist kalleim, eks siis edasi tulevad A-Stars, Spidi ja muud. Omal on Spidi oma ja on ka päris hea.

davidsoniharald
Tsikkel: GasGas EC300
Tänanud: 13 korda
Tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas davidsoniharald »

Mul on HEBO vest juba kolmandat aastat ja mitte üht kaebust ei ole. Mingeid kulumisjägi ei tähelda. Maksis ta miskit 2k ja peale. Ostsin Motokeskusest.

Tutvu ka sellise teemaga: http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... 43#p460543

Viimati muutis davidsoniharald, 01 Okt 2010, 21:53, muudetud 1 kord kokku.

Hardrocker
Tsikkel: Kawasaki Z900RS’22, GasGas 250
Tänanud: 2 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hardrocker »

Ainus,mida olen proovinud ja mida kasutan iga päevaselt on Dainese.Seljas väga mugav.Unustad ära,et mingi vest kuskil on.Ilusti tihedalt ümber,toetab selga hästi ja on selline tugevam tunne küll.Ilma ei lähe kuhugi.
Aga samas ...võrdlusmoment puudub.

Kasutaja avatar

daub
Toetajaliige
Tsikkel: F6C 1500
Tänanud: 34 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas daub »

Sai kelleltki käest-kätte väidetavalt (ja välimuse järgi võttes) uuena üks fox'i turvis ostetud, kus küünarnuki ja küünarvarre kaitsmed ka on. Kas ta nüüd vesti nime alla läheb, ei tea, aga mõtlesin, et mainin siin ära. Igati mugav ja kindel tunne on seda kanda. Ainult üks asi häirib. Küünarvarre kaitsmed fikseeritakse eraldi rihmaga, mis krõpsuga/takjariidega kinnitatakse. See minu käevarte jämeduseks veidi lühike, isegi kui krõpsu ainult pooles ulatuses kinni panen. Tunnise sõiduga jahedama ilma puhul kipuvad käed veidi ära surema. Ühe käe oma (ei mäleta peast kumma) fikseerimise rihmal on kinnituse osas juba augud sees, ilmselt mitte nii suured, et kukkumist vastu ei peaks, aga ei tea kaua läheb, kuni need edasi rebenevad. Kasutustiheduselt nii palju, et olen kokku vast mõnikümmend korda või vähem kandnud. Paar korda vähem, kui sõidutunde olnud on.

Kui sa tahad igal juhul kruusa vältida, siis leiab kruus su üles.
Pilt
Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Ise kasutan alpinestarsi vesti ja väga hea on seljas.
Unustan isegi ära, et see seljas on.
http://www.alpinestars.com/Track_Protec ... 50848.html
Sarnane, aga ka ees on plastikust kaitsed.
Üks selline täiesti uus XL suurus ka müügis.
Poe hind on 250€ eks pakkuge midagi kui huvi on.

Kasutaja avatar

Thesaarlane
Tsikkel: Kawasaki 636
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Thesaarlane »

Üks põhjus miks ma kohe algusest peale olen nahka eelistanud ongi see, mis on kirjeldatud esimese postis.
Minu jaoks ebanormaalselt palju liikuvad kaitsmed ja see materjal tundub ka kuidagi habras.
Minul on korralik alpinestars nahktagu, mis on kenasti ümber ja kaitsmed on korralikult paigal ja korralikult suured, mis kaitsevad ka käsivart.
Tasuks ehk hoopis mõelda teistsuguse varustuse peale, mis teeb ka selle töö ära.

pyta
Tsikkel: GSX-S 1000
Tänanud: 7 korda
Tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas pyta »

nahaga praegu vähe külm kah ju ja kui ta sul korralikult tihedalt ümber,siis ei pressi sinna väga midagi sooja kah alla

RF600R ´96 (09-10) XT600 ´90 (10- 15) ZX9R ´98 (10-11) Thunderace '98 (12-12), GSX-R 750 '04 (13-15), TT600RE '05 (15-16), RSV1000R '08 (16-18), Beta 300rr '14 (16-24), Fz1n '09 (18-24), GSX-S 1000 '24 (24...)
Kasutaja avatar

Hurt

Lugemata postitus Postitas Hurt »

pyta kirjutas:

nahaga praegu vähe külm kah ju ja kui ta sul korralikult tihedalt ümber,siis ei pressi sinna väga midagi sooja kah alla

Ise kasutan naha all "COOLMAX"pikka pesu. Mingi musta värvi kangast püksid ja särk, aitab optimaal temp. hoida kehal. Ehk et suvel hea jahe sõita ja kevadel +4 olen sõitnud on ka igati ok. kunagi sai Louis-st ostetud koos kombega. rohkem infi asja kohta http://www.coolmax-thermolite.com/coolmax.htm
Julgen soovitada :bsmile:

Riga - Paus - XJ600S - XJ600S - Honda CBR600FS - GSXR 750 M
Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Võrgul kaitsmesärgid kaitsevad löögi eest (kukkumine) ja esi-tagaosa ka lohisemise eest. Küünarnukikaitsmed võivad lohisemisel paigast libiseda. Või pead rihmadega vere kinni tõmbama ;)

Mina kasutan kestvuskrossis ja enduros Dainese särki ning küünarnukikaitsme rihmale läheb 2 näppu risti vahele.

Aga kunagine esimene Sinisalo on märksa mugavam.

Kasutaja avatar

Hunnev
Kaupmees
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Hunnev »

puna kirjutas:

Meil sama vest 191 Euri

Ja pean ka tõdema et väga mõnus ja hea on seljas.

Terv

http://www.parnumoto.ee
ott@parnumoto.ee
Mootorratta kaubad, kuluosad, mootorrattad, atv-d 5665 9044
Mäevarustus Tootjalt K2 (LAUAD/SUUSAD/SIDEMED/SAAPAD)
Jalgrattad ja jalgratta varustus /Müük/ Hooldus/ Remont
THULE Sõiduauto haagised
Sõiduauto akud
Kasutaja avatar

Margusxx
Mode
Tsikkel: GSX1300RZ K750 CRF1000l
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 34 korda

Lugemata postitus Postitas Margusxx »

skuutri ja jeti inimesed kasutavad ka neid vist?

Hardcore,hardcore,hardcore,hardcore. Nothing less and nothing more...
Kasutaja avatar

puna
Tsikkel: Ducati SFV4S
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas puna »

Hunnev kirjutas:
puna kirjutas:

Meil sama vest 191 Euri
Ja pean ka tõdema et väga mõnus ja hea on seljas.
Terv

Mul siiski vähe teistsugune kus ka ees plastik kaitsed ja kallim seetõttu.
Kuna nende kodukal polnud ja netist ka kohe silma ei jäänud siis panin selle pildi.
Muidu on väga head seljas.

Lauri-R
Tsikkel: F800GS
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Lauri-R »

Kasutan Dainese Wave V2 -te.
Kuigi praktikas puudub võrdlusmoment, rääkis Dainese kasuks alumiiniumkärg seljakaitses, õhk käib läbi.
Veel mõned argumendid kaitsmesärgi kasuks: esiteks, et jope kaitsmed ei taha kohal püsida ning teiseks, kui suvel juhtub olema aeglasem lõik (nt kuskil Vahemere kandis või kodumaa metsades), siis võib jope seljast heita.

Lauri

jaanus
Tsikkel: zx10r, kx450f

Lugemata postitus Postitas jaanus »

ise kasutan samasugus kaitsmevesti, nagu kodanik puna, plastikust rinnakaitsmetega. Pikemal sõidul toetab päris tublisti selga ja selg ei väsi ära. Külmade ilmade puhul hoiab selja mõnusasti soojas. Soovitan soojalt, kombe alla on ideaalne, aga pusa alla ei sobi, kuna kaitseb ainult selga ja rindkeret.

Kasutaja avatar

elbid_
Tsikkel: Ducati Monster 696

Lugemata postitus Postitas elbid_ »

Endal O'Neilli võrguga kaitsevest. Hea, mugav. Kaitsmetest on sel olemas selja-, rindkere-, õla-, käevarre- ja küünarnukikaitsmed. Kunagi proovisin mingit FOXi oma ka, ei olnud seljas mugav ja tundus üldse selline krigisev plastik junn olevat. Aga eks sellel on kindlasti mõni muu otstarve, näiteks krossi sõites või kurat teab. Igatahes sellel O'Neilli vestil on ka see hea, et vastavalt vajadusele saad kaitsmeid pingutada ja lõdvemaks lasta. Näiteks siis, kui tahad vesti alla mingi soojema riide panna. Igati mugav ja usaldusväärne asi. Ostsin selle kunagi Yamaha keskusest Viimsist. Suvel hea sellega ringi sõita, kuna laseb õhku läbi ja teeb sõidu nauditavaks.

Some kind of Monster.
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Sõidu- ja lisavarustus”