prillid

Siia siis kõik krossi ja enduroga seonduv.

Moderaator: Moded

Teema algataja
dudikov
Tsikkel: dnepr,ktm

prillid

Lugemata postitus Postitas dudikov »

Piinlik küsida aga ikka tahaks.Ma ise olen prillide omanik ja huvitab see ,kuidas teised nii sõidavad,et ära ei jäätu.Prillid ma mõtlen.Või tuleb sellega leppida.

Kasutaja avatar

siniraag
Tsikkel: Suzuki SV650S
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 6 korda

Re: prillid

Lugemata postitus Postitas siniraag »

dudikov kirjutas:

Piinlik küsida aga ikka tahaks.Ma ise olen prillide omanik ja huvitab see ,kuidas teised nii sõidavad,et ära ei jäätu.Prillid ma mõtlen.Või tuleb sellega leppida.

Kasuta läätsesi... :roll:

Teema algataja
dudikov

On see siis ainus lahendus.Kas mingeid jäätumisvastaseid vedelikke pole.Selliseid,mis prille pekki ei keera.

Kasutaja avatar

siniraag
Tsikkel: Suzuki SV650S
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas siniraag »

Ise muidu prillikandja aga sõidu ajaks panen alati läätsed, kiivri all poole mugavam nii suvel kui talvel.. Soovitan.
Arvan, et selliseid vedelikke prillidele pole olemas...

Kasutaja avatar

võll
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas võll »

Proovi klaasid alkoholiga üle tõmmata. Teoorias peaks vähegi aitama.

extremist
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas extremist »

Alko hakkab silmadele ja kasutatakse põhimõtteliselt siis kui asi juba jäätund on. Aga ma arvan et krossiprillide all oleks prillid piisavalt isoleeritud, et ära ei jäätuks.

Teema algataja
dudikov

Probleem ongi selles,et nahk eraldab soojust ja niiskus kondenseerub mõne hetkega klaasidele.Ise ju hingad ka kiivrisuka all.Võimalik ,et need läätsed on ainuke lahendus.

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

üks variant on läätsed, teine variant otsida parema tuulutusega prillid, kolmas variant on smithi väikese elektrilise ventikaga prillid (aga need on kallid).

Äännn
Tsikkel: Kawasaki KLE500

Lugemata postitus Postitas Äännn »

Mingi variant oleks hankida hirmkallid optilised spordiprillid. Ise eelistan läätsesid, kuid teatud tingimustes on nendega ka ebamugav. Kui mingil põhjusel pead lahtise visiiriga sõitma nt. Pole oma prille kunagi krossiprillide alla proovinud toppida. Tänavasõidukiivriga vahel sõidan ka prillidega, aga ilmad on nii muutlikud, seega niiske ilmaga (udu, vihm) eelistan alati läätsesid.

Tegelikult leiab google.com otsinguga ka midagi, Oakley`l peaks selle järgi olema MX prille, mis optilistele peale sobivad http://www.heavyglare.com/motocross-goggles/. Link on selles tekstis.

Teema algataja
dudikov

Suvel pole nii probleemi,lükkan rohkem nina peale,et õhk läbi käib aga talvel pole kuhugi lükata.Ei see läätse teema tuleb läbi hammustada,pole kunagi omanud ega proovinud.Võibolla polegi nii ebamugavad kui räägitakse.

Äännn

dudikov kirjutas:

Suvel pole nii probleemi,lükkan rohkem nina peale,et õhk läbi käib aga talvel pole kuhugi lükata.Ei see läätse teema tuleb läbi hammustada,pole kunagi omanud ega proovinud.Võibolla polegi nii ebamugavad kui räägitakse.

Läätsedega harjub. Silmapanek on algul ebamugav ehk. Sant on ka siis kui ilm on tuuline ja kuiv- tolm läätse ja silma vahel on valus (võõrkeha). See võib juhtuda muidugi siis, kui krossiprille pole ja visiir on sõites lahti olnud. Nt ratsaspordis on tunduvalt rohkem "silmariske" läätsekandjale.

Ühe lehe leidsin veel - mx-prillid, mis sobituvad kuidagi oma prillidega vms, vaata ise pilte http://www.888rxgoggles.com/compatibility.html.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Kui veidi udutab mingites aeglasemates kohtades, kannatab plastklaasiga prille krossiprillide all kasutada. Kui on oht kusagile kinni jääda ja higistada, siis aitab ainult seisma jäämine ja udu hajumine ilma katteprillideta. (krossis-enduros ei kannata nii kaua passida) Ilma katteprillideta ei kannata sõita, loobib katteprillid täis.

Kui sul silindrit silmadel pole, siis võid tavalisi läätsi proovida küll. Mine optometristi juurst läbi ja las mõõdavad su üle. MIna kasutasin ühekordseid läätsi. Lens optikast (Tondi selver) sai neid ka ilma retseptita ühekaupa osta, kuid ise vastutad,kui arstil käinud pole. (mingi 30-40kr paar)

Kui on silinder ka, siis aitab ainult kas eriläätsed (kallid) või laserlõikus.

Mina katsetasin kõikvõimalikud vahendid ja läksin lõikuse teed, sest sporti minu silmad ei kannatanud tooriliste läätsedega teha- nihkusid paigast.
Prillidega pidi kogu aeg hoog sees olema, muidu oli udu garanteeritud, kui vähegi higistasid.
Igasugu super-hüper ventikaga prillid on ainult raha raiskamine. See elektriline Smith ei kõlba ka.

Ainus, mis töötab, on kas peas püsiv lääts või laser.

mx77 kirjutas:

üks variant on läätsed, teine variant otsida parema tuulutusega prillid, kolmas variant on smithi väikese elektrilise ventikaga prillid (aga need on kallid).

Teema algataja
dudikov

Kaua see lõikusjärgne taastumine aega võtab.No selles mõttes ,et pingutada tohiks.Jutte on seinast seina.

Äännn

Pingutamise kohta ise konkreetselt ei tea, sest ise pole sel opil käinud. Kaalusin küll ka, uurisin, aga minu lühinägelikkus on nii nõrk, et kui mulle see op tehtaks, peaksin ma ilmselt lugemisprille ikkagi kandma hakkama (nokk-kinni-saba-lahti). Nad kontrollivad enne põhjalikult, milline su nägemine on ja millised soovid ning selgitavad, kas ja mis on võimalik ning soovitatav. Mina nt ei soovinud miinusklaasidega prillidest lahti saada selleks, et plussprille kandma hakata, vaid lepin läätsedega. Samas on läätsed ka suht-koht kahjulikud, ikkagi võõrkeha silmas. Võivad aja jooksul sarvkestale kahju teha, eriti kui on komme neid silma unustada (kui pole 1-päevased vms). vt http://ksa.ee/sobivus/1/?gclid=CKO654Xg ... 3wodx0ecqQ.

Kasutaja avatar

mella
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas mella »

Esiteks tuleb laserlõikuse puhul arvestada, et tegu on 2 täiesti erineva lõikusega.

Lasik ja Epik.
Äsja on turule tulnud ka C-Ten, mis on Epik edasiarendus väiksema taastusajaga.

Lasik - silmal lõigatakse pealt lapp lahti, keeratakse kõrvale, lihvitakse laseriga pind ning keeratakse lapp tagasi. Nägema hakkad praktiliselt kohe. Paranemine kestab lühikest aega (nädal-kaks), kuid sel ajal on silm õrn ning õrnaks jääbki. Paljud tegevused on vastunäidustatud. Põrutamine, liiv silmas. Räägitakse ka, et kordusoperatsioon ja läätsed.
Silma sarvkestale jääb lapi kinnikasvamise arm.

Epik - silma epiteelkiht kraabitakse kõrvale, lihvitakse laseriga pind ja lükatakse kile tagasi. Kile asendub nädala jooksul uuega ning hakkab ajapikku paksenema. Paranemine võtab aega kuni 3 kuud. Esimene päev on peaaegu nägemine, teisel päeval on nagu liiv silmas, kolmandal ei taha teki alt väljagi tulla, 3m kaugusel oleva teleka subtiitreid ei näe.
neljandal päeval hakkab juba inimese tunne. Nädal peale oppi saab lihtsamaid töid teha. Kuu peale oppi on 80% nägemisest olemas. 2-3 kuud peale oppi on kõik korras, silmale mingeid tunnuseid opist ei jää. Täiesti terve silm.

Änn, kui kõik läheb OK, annab laser nullnägemise. Väga suure dioptri korral võib juhtuda, et kohe nulli ei saa. Seda ka korrigeeritakse. Mingit sellist tingimust, et miinus läheb ja pluss tuleb, ei ole. Vähemalt mitte ette teada.
Ja seda ette ei tea, kas midagi võib nihu minna või ei. Risikifaktorid on loetletud.

Laser ei hoia ära edaspidiseid silma muutusi. Seega, kui on ette nähtud vananedes plussi minna, sisi plussi see läheb samamoodi. Kui opi ajaks pole silma nägemisteravuse muutus stabiliseerunud, siis laser ajab asja nulli ja sealt edasi jätkub muutus.

Minul on praeguseks EPI-K-st möödas 10 kuud. Näen tõesti nagu kotkas. Varem oli -2,75 ja mingi 0,9 silindris. Prillidega nägin 120%. Kuu tagasi käisin kontrollis ja nägemine on 150%.

Kasutaja avatar

andrezoo9
Tsikkel: S1000RR

Lugemata postitus Postitas andrezoo9 »

mul siuke küsimus et kui ma sõidan ilma visiirita siis kas see on väga kahjulik silmadele?mingit krossi ega midagi ei sõida,lihtsalt tänavatel ja seda väikestel kiirustel u50-70km/h

Kasutaja avatar

mx77
Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
Tänanud: 341 korda
Tänatud: 439 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas mx77 »

andrezoo9 kirjutas:

mul siuke küsimus et kui ma sõidan ilma visiirita siis kas see on väga kahjulik silmadele?mingit krossi ega midagi ei sõida,lihtsalt tänavatel ja seda väikestel kiirustel u50-70km/h

irw, mingi s**t sulle silma lendab võid silmast ilma jääda, aga noh väiksetel kiirustel ju seda ei juhtu.

Äännn

mx77, sodi võib kuiva ilma ja tuulega ka jalakäijale silma lennata. Väga ebameeldiv ja valus. Läätsekandja mure.
Lahtise visiiriga sõites puhub sulle ka puhta õhu korral tuul tugevamini silma. Sõltub oma organismist, kuidas sa seda talud või kuidas keha sellele reageerib. Oleks ka ime kui suvel keegi linnakiirusel visiir lahti ei sõidaks. Sääsk vms lendaja on ka üsna ebameeldiv külaline kiivri sees.

Kasutaja avatar

andrezoo9
Tsikkel: S1000RR

Lugemata postitus Postitas andrezoo9 »

Äännn kirjutas:

mx77, sodi võib kuiva ilma ja tuulega ka jalakäijale silma lennata. Väga ebameeldiv ja valus. Läätsekandja mure.
Lahtise visiiriga sõites puhub sulle ka puhta õhu korral tuul tugevamini silma. Sõltub oma organismist, kuidas sa seda talud või kuidas keha sellele reageerib. Oleks ka ime kui suvel keegi linnakiirusel visiir lahti ei sõidaks. Sääsk vms lendaja on ka üsna ebameeldiv külaline kiivri sees.

Niiet peaksin õnnelik olema et mul veel silmad peas on,ja sõitma niipalju kõi võimalik kinnise visiiriga.

Kasutaja avatar

ping

Lugemata postitus Postitas ping »

Kui mesilase või põrnikaga otsaette muhu saad siis saad aru oma õnne suurusest. :lol: ja jooksed prille otsima.

Kasutaja avatar

426f
Tsikkel: aprilia rs50 MHR

Lugemata postitus Postitas 426f »

olid ajad kui mul izh pl5 oli ja kiivrita külavahel sõitsin siis kalale minnes lendas kirju liblikas kulmu alla.silma jõudsin kinni panna ja kiirust oli parajalt et põllule sõita ja kalal olles läks silm siniseks,pärast andis alles seletada et liblikas silma lendas ja peksa ei saanud,siis tulid ajad kui esimese dnepri sain,sellega veeresin 80km/h ja hiigel suur herilase kujuga putukas vastu ribi lendas läbi t särgi nõelas siis seisin üle 30 minuti tee ääres ja vasakut kätt oli valus liigutada päris suure punase laigu sain ja suuremat sorti punni milles keskel nõela auk.ja mõnikord lendas 5-6 herilast varrukast sisse ja neid polnud üldse tunda,kodu juures sai nad varrukast välja raputatud ja imestatud et 5-6 sutsamise jälge käe varrel.igasugused väiksemad sitikad,sääsed ja väiksemad kõvema koorega putukad kes parves tee kohal lendavad ei segagi eriti.vabandust,et teemast mööda läks

-minsk125
-voshod
-Izh planeta 5
-k750
-yamaha yz426f
-yamaha fj1200
-kawasaki zx12r
Vasta

Liitu vestlusega

Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige

Avan konto

Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.

Registreeru

Logi sisse

Mine “Kross ja enduro”