Baikerite app neile, kes teele jäänud
Moderaator: Moded
Baikerite app neile, kes teele jäänud
Järgnev puudutab ehk neid, kel on nutitelefon või kes kaaluvad sellise ostmist. Räägin ühest mõttest ja küsin tagasisidet.
Nimelt olen oma lühikese motokarjääri jooksul jäänud 2x tee peale ühe mopeediga, eile aga kartsin XJ600-ga kodust üsna kaugel teele jääda. Õnneks laagrid pidasid koduni vastu. Tee jooksul aga mõtlesin korduvalt, mis ma teen, kui teele jään. Ühtegi tuttavat lähima 50 km raadiuses ei olnud, käruomanikke sõprade seas ka mitte.
Idee:
Kas oleks nõudlust sellise baikerite aplikatsiooni vastu, kus iga kord sõitma minnes logiks tsiklist end sisse ja ühineks nõnda tsiklistide kommuuniga? Rakendus põhineks google mapsi kaardil, kus kuvataks parajasti sisse logitud kasutajanimesid nende asukohas, millele klikates kuvataks nt kasutaja telefoninumber jms. Selline oleks siis nö interface. Mida rakenduses teha saaks:
-iga kasutaja saab enda inffi kirja panna sihtkoha ning staatuse (nt "sõidan", "sõidukaaslased oodatud", "paus")
-lisastaatus "pakun abi" kirjeldab abivõimalusi (nt "garaaž", "tööriistad", "järelkäru", "öömaja") ning võib olla kasutuses ka nende poolt, kes ei ole üldse ratta seljas, aga saavad tsiklistidele abi osutada.
-kui kasutaja jääb tee peale ning muudab oma staatuse "hädasolijaks", siis tema ikoon muutub kaardil punaseks ning nt lähima 50 km raadiuses olevatele sisseloginutele saadetakse heliga sõnum selle kohta.
-pakkuge juurde?
Ja hädasolija ise saaks muidugi brausida lähimaid kasutajaid kaardi peal ringi liikudes ning loota, et mõni neist telefoni aeg-ajalt kiikab.
Asi töötaks paremini muidugi siis, kui sisse logiksid just parajast kodus õlut joovad tsiklistid või lihtsalt abivalmis inimesed (Eesti puhul eriti maapiirkondades).
App ei oleks piiratud ainult Eestiga loomulikult.
Kas keegi sellist app'i kasutaks? Kui jah, siis teeme ära?
-
- Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Re: Baikerite app neile, kes teele jäänud
röyksopp kirjutas:Järgnev puudutab ehk neid, kel on nutitelefon või kes kaaluvad sellise ostmist. Räägin ühest mõttest ja küsin tagasisidet.
Idee:
Kas oleks nõudlust sellise baikerite aplikatsiooni vastu, kus iga kord sõitma minnes logiks tsiklist end sisse ja ühineks nõnda tsiklistide kommuuniga? Rakendus põhineks google mapsi kaardil, kus kuvataks parajasti sisse logitud kasutajanimesid nende asukohas, millele klikates kuvataks nt kasutaja telefoninumber jms. Selline oleks siis nö interface. Mida rakenduses teha saaks:-iga kasutaja saab enda inffi kirja panna sihtkoha ning staatuse (nt "sõidan", "sõidukaaslased oodatud", "paus")
-lisastaatus "pakun abi" kirjeldab abivõimalusi (nt "garaaž", "tööriistad", "järelkäru", "öömaja") ning võib olla kasutuses ka nende poolt, kes ei ole üldse ratta seljas, aga saavad tsiklistidele abi osutada.
-kui kasutaja jääb tee peale ning muudab oma staatuse "hädasolijaks", siis tema ikoon muutub kaardil punaseks ning nt lähima 50 km raadiuses olevatele sisseloginutele saadetakse heliga sõnum selle kohta.
-pakkuge juurde?Ja hädasolija ise saaks muidugi brausida lähimaid kasutajaid kaardi peal ringi liikudes ning loota, et mõni neist telefoni aeg-ajalt kiikab.
Asi töötaks paremini muidugi siis, kui sisse logiksid just parajast kodus õlut joovad tsiklistid või lihtsalt abivalmis inimesed (Eesti puhul eriti maapiirkondades).App ei oleks piiratud ainult Eestiga loomulikult.
Kas keegi sellist app'i kasutaks? Kui jah, siis teeme ära?
Ma üleeile just mõtlesin analoogse asja peale. Mõttel on jumet.
Kas loogilisem poleks mõelda hübriidaplikastiooni peale? Siis saaks kaetud nii Android, iOS kui ka Winphone.
Võta ühendust, arutame, mul pikk kogemus erinevate arenduste osas ja pea pidevalt mõtteid täis.
Mina kindlasti kasutaks aga laiendaks seda pisut võimaluste poolest:
- abipakkujate andmebaas
- tsiklisõbralikud vedajad jms
- abi küsimine (push, proximity)
- sõidukaaslase otsing (push; proximity)
- profiilid
Lisaks saad ka registreerida ntx automaatselt suurel kiirusel toimunud avarii või vähemalt avariivõimlause.
Man, võimalused piiritud siin.
PS. Pole mõtet küsida, kas keegi kasutaks. Alguses on kaasaminejaid alati vähem, kui loodetud. Tuleb lihtsalt ära teha!
Kui te sellise asja ära teete, siis ma soetan ka endale nutitelefoni ja saadan olemasoleva Nokia 5110 pensionile ära
-
- Tsikkel: Kawasaki 636
- Tänatud: 1 kord
Kasutaksin kindlasti.
Kuna esimest korda elus jäin tsikliga tee peale see suvi - õnneks oli Tallinna linnas sees ja sain bussi järgi kutsuda.
Pidevalt mõtlesin, mis ma teinud oleks kui see oleks juhtunud Tallinna ja Saaremaa vahel.
Kuid samas võiks see signaal minna ka offline kasutajale, kes on hädasolijast ütleme 50km läheduses või siis 5'le lähimale.
See pidev sisse logitud olek kõlab jõhkra aku röövlina.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Nutitelefone on palju erinevaid, millisele platvormile see app mõeldud oleks? Android kui kõige levinum? Või hoopis iföön või miski muu?
Staatusel pole minu arvates mõtet, kes seda ikka pidevalt uuendada viitsib. Pigem peaks olema nii, et kohustuslikus korras peab näiteks korra kuus vms oma andmeid kinnitamas käima. See oleks vajalik selleks, et hoida info värskena. Piisaks näiteks oma andmete lehel andmete salvestamisest ja oleks jälle kuu aega info avalik.
Põhjendus: offroadimaailmas on see appitulijate nimekiri juba ammu toiminud ja pidev häda on selles, et kes enam ei sõida, kes on masinat vahetanud, kes numbrit või elukohta jne... Ehk siis info on vananenud ja keegi ei uuenda seda.
Teiseks ei meeldi mulle, et mul mingi app niisama taustal töötab, kui tõenäoliselt on mul seda vaja (õigemini teistel on seda vaja) ehk korra või paar aastas... Seega see sisseloginutele sõna saatmine peaks ikka toimuma näiteks nii, et hädasolija saab oma asukoha tuvastamisel lähikonnas olevate abipakkujate kontaktid ja saab ise nende seast omale sobilikuma tegelasega ühendust võtta.
See variant, et keegi abi pakkuma hakkaks, on ju tülikam. Annad end hädasolijaks ülese ja siis tuleb kakskümmend kõnet abipakkumisega, milleks, see on ju ebavajalik ja raiskav
Seega mina pakuks välja, et oleks vaja midagi sellist, et kasutaja logib sisse, sisestab enda andmed ja abipakkumise võimalused ning peale seda on tema andmed teistele kuu aega näha seal google mapsis. Sisse logides näidatakse näiteks enda andmeid ja kästakse salvestada, peale mida on jälle näiteks kuu aega andmed aktiivsed. Loomulikult peab olema võimalus ka mitte abi pakkujatel teha kuskile linnuke, mille järgi saab siis ainult abipakkujaid otsida vms.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Thesaarlane kirjutas:Kasutaksin kindlasti.
Kuna esimest korda elus jäin tsikliga tee peale see suvi - õnneks oli Tallinna linnas sees ja sain bussi järgi kutsuda.
Pidevalt mõtlesin, mis ma teinud oleks kui see oleks juhtunud Tallinna ja Saaremaa vahel.
Kuid samas võiks see signaal minna ka offline kasutajale, kes on hädasolijast ütleme 50km läheduses või siis 5'le lähimale.
See pidev sisse logitud olek kõlab jõhkra aku röövlina.
See on juba disiani küsimus. Pidev online ei oma muidugi pointi, liaks tuleb mõelda ka alternatiivsete teavitusvõimaluste peale (SMS), sest mitte igal pool ja igal ajal pole kõik kiire võrguga kaetud. Andmebaasid peaksid kindlasti olema kasutatavad offline reziimis ning andmetest mida vajatekse offline reziimis antud paikkonnas tehakse mingi ajaintervalli tagant sync.
-
- Tsikkel: GSX-S 1000
- Tänanud: 7 korda
- Tänatud: 26 korda
selline vanakooli asi muidu olemas ...
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=14&t=8092
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
pyta kirjutas:selline vanakooli asi muidu olemas ...
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=14&t=8092
Õige, aga nüüd käib jutt moodsast ajast ja vahenditest mida saab kasutada ka kodust eemal oles ja võrgus olemata ning mis uuendaks end sisulistl ise (kasutajate abiga küll).
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
boob kirjutas:Nutitelefone on palju erinevaid, millisele platvormile see app mõeldud oleks? Android kui kõige levinum? Või hoopis iföön või miski muu?
Kui minu käest küsida, siis Androi+iPhone(iOS) ja võib-olla ka Windows phone.
Aga viimasele on arendajate leidmine pisut ajamahukam ning tema turuosa o täna siiski ka suhteliselt väike.
sellest abi pakkujate nimekirjast taskus kus abipakkumisaadress ja telefoninumber kirjas, on tunduvalt rohkem kasu kui sellest , kes hetkel kuskil sõidab. Või sõidab keegi ringi laagreid taskud täis ja keevitus taga kohvris
-
See kus keegi hetkel sõidab on lihtsalt üks võimalus paljudest, mida saaks rakendada selles appis.
Miks mitte see sinna panna, kui on see võimalus. Eks sa ise saad valida, kas kasutada seda või ei.
Sa ei pea ka end kirja panema kui sõitma lähed. Kuid kes tahab sõita kaaslastega, siis paneb end kirja.
Keegi targem macintosh või keegi.
Kas sellist nurgagest ka saaks teha, kus teema "õhtust sõidukaaslast Tallinnas" koliks/kajasuks kuskile sinna nurka.
Näiteks minnakse 18.00 Laagri statist sõitma. Siis seal appis ilmub teade selle kohta, et kogunetakse.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
pulsar kirjutas:sellest abi pakkujate nimekirjast taskus kus abipakkumisaadress ja telefoninumber kirjas, on tunduvalt rohkem kasu kui sellest , kes hetkel kuskil sõidab.
Muidugi, eriti juhul kui sa avastasid, et see nimekiri on maha jäänud ja pisut vananenud ning õhtupimeduses on neetult raske seda lugeda või see üks ja oluline number on sellelt paberilt pika taskuskandmise käigus maha kulunud.
pulsar kirjutas:Või sõidab keegi ringi laagreid taskud täis ja keevitus taga kohvris
Ja samas toonis vastu: Aga üldisel teeks mina ka panuse ikka ludiitidele.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Thesaarlane kirjutas:Kas sellist nurgagest ka saaks teha, kus teema "õhtust sõidukaaslast Tallinnas" koliks/kajasuks kuskile sinna nurka.
Näiteks minnakse 18.00 Laagri statist sõitma. Siis seal appis ilmub teade selle kohta, et kogunetakse.
-
- Mode
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 5 korda
Tehke sõidukaaslase otsimiseks mingi muu app.
Vaadates süsteemide levikut, siis ei näeks eriti pointi mobiilsele windowsile asja juurutamisega. Android ja iOs on hetkel levinud, teised on tugevalt tagaplaanil...
Thesaarlane kirjutas:Kas sellist nurgagest ka saaks teha, kus teema "õhtust sõidukaaslast Tallinnas" koliks/kajasuks kuskile sinna nurka.
Seda saaks ka palju lihtsamalt teha. Keegi teeb public google calendari, mida kõik näevad, kuhu kõik saavad asju lisada ja mida saab imelihtsalt telefonis vaadata. Androidis vähemalt.
Noh kia uued telefonid pidid WIn baasil tulema ma mingipäev kuulsin kui ei eksi.....
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
olli kirjutas:Thesaarlane kirjutas:Kas sellist nurgagest ka saaks teha, kus teema "õhtust sõidukaaslast Tallinnas" koliks/kajasuks kuskile sinna nurka.
Näiteks minnakse 18.00 Laagri statist sõitma. Siis seal appis ilmub teade selle kohta, et kogunetakse.Seda saaks ka palju lihtsamalt teha. Keegi teeb public google calendari, mida kõik näevad, kuhu kõik saavad asju lisada ja mida saab imelihtsalt telefonis vaadata. Androidis vähemalt.
Saab muidugi, veel on võimalik teha näiteks piirkondlikud uudistelistid, kuhu siis maili saata jms.
Aga kui kord millegi tegemiseks läheb (kui ikka läheb), siis on tark erinevaid võimalusi omavahel intergreerida - üldjuhul toimib paremini.
Lisaks, ühtse rakednuse haldamine ikka tunduvalt lihstam, kui kümnest allikast infot kokku kammida.
Pmt kõige "odavam" oleks ilmselt panna see abipakkujate tabel kaardi peale google mapsis ja salvestada avaliku mapina. Aga siis jäävad andmed vanaks mingi hetk, nagu macintoshki viitas.
App'il oleks mõtet ikka siis, kui ta natuke rohkem võimalusi pakuks. Nt seesama sõidukaaslaste otsimise süsteem vms.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
röyksopp kirjutas:Pmt kõige "odavam" oleks ilmselt panna see abipakkujate tabel kaardi peale google mapsis ja salvestada avaliku mapina. Aga siis jäävad andmed vanaks mingi hetk, nagu macintoshki viitas. App'il oleks mõtet ikka siis, kui ta natuke rohkem võimalusi pakuks. Nt seesama sõidukaaslaste otsimise süsteem vms.
Ma olen ise tegev interneti/mobiilindse/tarkvara sektoris/äris (whatever) ja tunnen seda üsna põhjlikult. Sedasorti rakendustel on tulevikku, kui nad on korralikult ja läbmõeldult tehtud. Kõiki ülaloetletud asju/võimalusi on üsna lihtne saavuta erinevaid olemsolevaid lahendusi kasutades aga vaevalt neil mingit edu saab olema.
Sisuliselt täidab kõiki neid samu ülalkirjaldatud funktsioone ka foorum (mingil määral).
Siin käib jutt ikka järgmisele tasemele jõudmisest.
Ärge ajage asju keeruliseks. Mida keerulisem, seda vähem kasutajaid.
Piisab, kui abiandjad registreeruvad. Ja abivajaja vajadusel sisestab oma koordinaadid või asukoha veebilahendusse (või appi) ning saab läheduse järgi kasutajanimed võimalusega abi andmise iseloomu lisaks vaadata. Ja vajadusel saab nn. appikutse saata valitud isikule. Telefoninr või e-posti ning kodust aadressi talle ei näidata (isikukaitse ja turvalisus, kui keegi peaks hakkama pahatahtlikult kontakte kammima).
Samas on asukohapõhisel otsingul ka oma miinus. Oletame, et olen teele jäänud haapsalus ja tahan Tallinna. Sel juhul pole erilist vahet, kas transport saabub Tallinnast või Haapsalust või kusagilt nende kahe vahelt.
Ma pakun, et ka selle appil ei saa meie maal erilist edu olema juba eestis olevate kasutajate potentsiaalset arvu silmas pidades.
Mina ei registreeru juba puhtalt seetõttu, et pole teiste asi, kus ma parasjagu olen ning sõitma minekul unustaks niikuinii registreeruda või registreerumist lõpetada. Ja ma ei kujuta ette, et lubaks tarkvaral omatahtsi toimetada ja mu käimisi netti saata. Nagu moodne variant Facebookist a la "läksin vanni".
macintosh kirjutas:Ma olen ise tegev interneti/mobiilindse/tarkvara sektoris/äris (whatever) ja tunnen seda üsna põhjlikult. Sedasorti rakendustel on tulevikku, kui nad on korralikult ja läbmõeldult tehtud. Kõiki ülaloetletud asju/võimalusi on üsna lihtne saavuta erinevaid olemsolevaid lahendusi kasutades aga vaevalt neil mingit edu saab olema.
-
mella kirjutas:Ma pakun, et ka selle appil ei saa meie maal erilist edu olema juba eestis olevate kasutajate potentsiaalset arvu silmas pidades.
Mina ei registreeru juba puhtalt seetõttu, et pole teiste asi, kus ma parasjagu olen ning sõitma minekul unustaks niikuinii registreeruda või registreerumist lõpetada. Ja ma ei kujuta ette, et lubaks tarkvaral omatahtsi toimetada ja mu käimisi netti saata. Nagu moodne variant Facebookist a la "läksin vanni".macintosh kirjutas:Ma olen ise tegev interneti/mobiilindse/tarkvara sektoris/äris (whatever) ja tunnen seda üsna põhjlikult. Sedasorti rakendustel on tulevikku, kui nad on korralikult ja läbmõeldult tehtud. Kõiki ülaloetletud asju/võimalusi on üsna lihtne saavuta erinevaid olemsolevaid lahendusi kasutades aga vaevalt neil mingit edu saab olema.
Ega see pidevalt sinu asukohta ei peili kui sa ei taha.
Saad ka lihtsalt end abi osutajana kirja panna kui tahad. See, et pidevalt registreerud, et läksid sõitma on sinu oma asi.
Ma ka arvatavasti enamus ajast seda omadust ei kasuta. Kui tahan siis regan sisse ja kutsun kaaslasi.
Valikuvõimalus on võtmesõna
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
Ei saa tööajal veeta aega praegu, et terve teemat läbi lugeda, kuid sellest tarkvarast on kasu ainult juhul, kui see ka ajakohane püsib.
Muidu on ta sama kasulik/kasutu, kui foorum, kus inimesed teistele abi pakuvad.
Nutitelefon - tadaaaaa - oskab ka tavalist webilehte lugeda , paned antud lehe favoriitide alla ja ongi korras.
Praegu kiiruga laest võetud idee - kasutaja peab olema 3 kuu jooksul aktiivne või tema andmed kaovad sellest andmebaasist. Näiteks
-
- Soe ja sõbralik
- Tsikkel: Suzuki DL 1050 DE (2023)
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 366 korda
- Kontakt:
mina nimme vältisin selle sõna väljaütlemist, kuna üritan vältida eesti keele "ingleesitamist".
muidugi on paar sõna, mida ma arvutimaailmas eestikeelsena ei talu, kuid igal asjal on piir.
aga muidu tõlge - app on lühend sõnast "application" ehk programm/tarkvara.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
Piipz kirjutas:mina nimme vältisin selle sõna väljaütlemist, kuna üritan vältida eesti keele "ingleesitamist".
muidugi on paar sõna, mida ma arvutimaailmas eestikeelsena ei talu, kuid igal asjal on piir.
aga muidu tõlge - app on lühend sõnast "application" ehk programm/tarkvara.
Eesti keeles sobib kas programm või (mobiili)rakendus imehästi. Eelistan ise viimast.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
mella kirjutas:Ärge ajage asju keeruliseks. Mida keerulisem, seda vähem kasutajaid.
Päris nii see pole, kusagil jookseb funktsionaalsuste ja kasulikkuse vaheline piir. Monofunktsionaalsed asjad pole ka
lõputult head, sest nad teevad alati ainult ühte asja. Sõltub ikka väga olulisel määral tegijatest kui keeruline või lihtne asi lõpuks tundub või on.
Täitsa nõus piipzuga - ise ka väldin selle inglise keelse sõna ütlemist. Eesti keeli rakedus on täiesti adekvaatne sõna.
Pidin kohe siin selle hingelt ära kirjutama. Palun ärge öelge kunagi minu kuuldes sõna äpp.
-
- Maagia ja nõidumine
- Kontakt:
macintosh kirjutas:pyta kirjutas:selline vanakooli asi muidu olemas ...
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=14&t=8092Õige, aga nüüd käib jutt moodsast ajast ja vahenditest mida saab kasutada ka kodust eemal oles ja võrgus olemata ning mis uuendaks end sisulistl ise (kasutajate abiga küll).
Viskasin sisuka pilgu nimekirjale peale. Viimati muudetud 2 aastat tagasi - pole just julgustav.
Kui keegi nn moderaatoriks jääb ja asja elus hoiab, siis oleks ehk isegi jumet.
Keegi reaalajas politseipatrullide asukohta ka tahaks lisada? Ja kiiruskaamerad, sest ma kogu aeg rattaga ka ei sõida
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.