Seagadus pidurivoolikutega
Moderaator: Moded
Vältimaks asjatuid postitusi ja saamaks kiiremaid asjakohaseid vastuseid, peab teema sisaldama järnevaid detaile:
- Pealkirjas: Tsikli mark ja lühike vea kirjeldus (kui täpsemini ei ole võimalik siis näiteks: probleem mootoris, probleem piduritega jne)
- Sisus võimalikult täpne vea kirjeldus ja mootorratta mark ning väljalaskeaasta
NÄIDE: Honda Hornet, tühikäiguga probleem.
Valesti alustatud ning sisutühjade teemade puhul on moderaatoril õigus teema kustutada!
-
Macintosh
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1101 korda
- Tänatud: 1122 korda
- Kontakt:
Seagadus pidurivoolikutega
Tellisin tsiklile UK'st armeeritud pidurivoolikud - kummist voolikute puhul tundus pidurdus mõttetult kummine olevat.
Leidsin sobivad HEL voolikud CBF 500 ABS jaoks ja tellisin need ära. Täna voolikud käes aga ma pisut segaduses, sest
ei suuda kuidagi ära arvata, mil viisil nedi kokku ühendada. Nimelt on ABS versioonil raami poolses otsas metallist torud, mille
jätkud/kinnitused pisut teistsugused kui tavapärased bandzo poldi vastused.
Vaatasin tootja kodulehet järgi, et äkki on mingi eksitus aga ei, kõik õige, just selliseid voolikuid nad CBF500 ABS jaoks müüvad.
Oskab keegi selgitada, mismoodi ma toru ja vooliku kokku ühendan või mida ette võtta annab? Pean ma ehk sinna mingid adapterid vahele ostma?
Toru ja vooliku ühenduskoht:

Voolikud ise sellised:

Idee järgi oleks mul justkui hoopis allpool näha olevaid voolikuid vaja. (Või ma saan millestki valesti aru?)

-
koi
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Re: Seagadus pidurivoolikutega
Ma saan aru, et see vahe junn tuleb lihtsalt vahelt ära jätta ja toru ots ühendub vooliku sirge otsaga, kuna vooliku silmus ots läheb ju piduri sadulasse. Pead vaid leidma sobiva klambri, millega vooliku kinnitad selle vahejunni kinnitus poldiga (et toru-voolik ei jääks lahtiselt võdisema)
Ähh! Ma nägin miskipärast vaid neid alumisi uusi voolikuid.
Aga sa vaata, kas need uued voolikud ei saa hakata kohe ABS plokist, ilma selle vahe toruta? Kas pikkused sobivad? Kui voolikud on pikemad, kui originaalid, siis need ju ei sobi sealt vahe junnist alates.
ei tahaks küll sandisti õelda aga............
kui nii tehnikavõõras oled, parem vii ratas kellegi targema juurde. pidurid siiski olulised, isegi viiesajase jaoks.
-
Macintosh
- Kontakt:
koi kirjutas:Aga sa vaata, kas need uued voolikud ei saa hakata kohe ABS plokist, ilma selle vahe toruta? Kas pikkused sobivad? Kui voolikud on pikemad, kui originaalid, siis need ju ei sobi sealt vahe junnist alates.
Ei saa, pikkusest ei jätku. Õigupoolest tagumise piduri oma isegi nagu jaguks aga esimese omad on täpselt õige pikkusega ning ei ulatu mingi valemiga
Vahepealne otsing on tulemuseks andnud, et ilmselt on vaja on lisaks juurde umbes selliseid vidinaid nagu allpool näha (Brake Line Adapter).
Sisuliselt on see metallist klots, kus L tähe kujuline läbiviik sisekeermega sees ja auk kinnnituse jaoks.
Teab keegi öelda, kust neid osta saab?

tnacc kirjutas:ei tahaks küll sandisti õelda aga............
Ei ole vaja sandisti öelda, kahte vasakut kätt mul pole, ikka vasak ja parem. Enamuse asjadega olen senini edukalt hakkama saanud mis ette olen võtnud (ebaõnnestunud asjad on tavaliselt läinud valede tööriistade nahka). Aega mul on - terve pikk talv ees.
Enesekindlust jääb kindlasti väheks, sest viimati sai tehnikat põhjalikult kokku lahti kistud 25 aasta tagasi ja see tehnika oli ... ütleme .... pisut teistmoodi.
Tõsi ta on, et pidurid pole asi millega nalja teha, aga me jõuame kevadel seda kasvõi 100x lasta kellelgi üle vaadata.
-
Macintosh
- Kontakt:
margus014 kirjutas:selle brake line adapteri teeb sobiva keermepuuri olemasolul ju ise
Hea mõte. Mõtlesin ise ka selle peale, isetegemine tähendab, et lähen kellegi juurde, kelle töökoda/seadmed võimaldavad seda.
Algatuseks proovin vidinat osta ja siis kui ei õnnestu teeme ise. ![]()
PS. Mul keermepuur on küll olemas, aga enamus muid riistu selle töö jaoks puudu.
-
Loff
- Toetajaliige
- Tsikkel: Husq TE610, Kawa VN750, XR600R
- Tänanud: 44 korda
- Tänatud: 38 korda
- Kontakt:
Laki Autost küsi neid pidurividinaid!
Impa Kulli Lohikäärme!
Yamaha TTR600 '00(panin risu)
KTM 620 LC4 '97(müüsin maha)
Kawasaki VN750 '87
Husqvarna TE610E '02
Honda XR600R '92
-
mart211
Kõige lihtsam oleks olnud minu käest küsida
, siis ma oleks sulle öelnud, et mine Dunlop Hiflex'sse ja sealt teevad hea hinnaga uued ning annavad ka HEL klepsud kaasa
Taaskord on kõige lihtsam minna Peterburi teel olevasse Dunlop Hiflex'sse ja küsida sealt, mida teha annab. Nad teevad voolikuid kohapeal ja arvatavasti teevad sulle ükskõik mis otsiku. Enamus raha maksab voolik, seega ei usu et sa lolliks pead end selle eest maksma seal.
Ja kasutaja tnacc sündis selliste teadmistega, et ei pidanud kunagi kelleltki abi küsima? Ega iga mees töllmokk ole ja iga pisiasja pärast masina töökotta viib. Teed korra ise, kui ei oska küsid abi ja hiljem ei ole mingit probleemi. Kui kelleltki teiselt abi ei ole küsida, sis foorum ju selleks mõeldudki. Ja küsimus polnud pooltki nii loll kui mõni teine siin ![]()
-
tormavtellis
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
Omal ka voolikud teemaks, see dunlop tundub toesti hea soovitus olevat ![]()
-
zorten22
- Tsikkel: TL1K, TT600R, T7
- Tänanud: 22 korda
- Tänatud: 51 korda
tormavtellis kirjutas:Omal ka voolikud teemaks, see dunlop tundub toesti hea soovitus olevat
Igati väärt koht, kus saab oma pidurivoolikute mured lahendatud. Soovitan isegi. ![]()
-
Macintosh
- Kontakt:
mart211 kirjutas:Kõige lihtsam oleks olnud minu käest küsida
, siis ma oleks sulle öelnud, et mine Dunlop Hiflex'sse ja sealt teevad hea hinnaga uued ning annavad ka HEL klepsud kaasa
Taaskord on kõige lihtsam minna Peterburi teel olevasse Dunlop Hiflex'sse ja küsida sealt, mida teha annab. Nad teevad voolikuid kohapeal ja arvatavasti teevad sulle ükskõik mis otsiku. Enamus raha maksab voolik, seega ei usu et sa lolliks pead end selle eest maksma seal.
Tänud mardile ja tellisele. Seame sammud Dunlop Hiflex'sse, nende kataloog tundub sisaldavat just sobivaid otsikuid, lisaks saan ka kohe kinnitused.
PS. Panin sind, Mart, kiirvalikusse - kohe esimese küsimuse tekkimise ilmingutel helistan sulle, ole valmis. Päeval või ööl. ![]()
-
tormavtellis
- Tsikkel: KTM 890 AdvR
- Tänatud: 40 korda
Ma lihtsalt konstanteerisin, et hea inf mardilt.
Teab keegi kohta, kus trosse ka tehakse-myyakse. Trossid, katted jms?
Tere!
Sellel probleemil on vähemalt kolm lahendust.
- Leida ( ei soovita ise teha) analoogne kinnitusega vahetükk kuhu toru ja seesama banjovoolikuots kinnitub.
Lada-varuosapood on 99% juhtudel hea variant, seal kolmikuid ja asju. ( Meil DunlopHiflexis sellist vaheadapterit pole). - Vöimalusel ( sõltub vooliku tüübist, selgub peale vooliku vana otsa eemaldamist) nendele uutele voolikutele panna ühte otsa uued otsikud ( toru poolsesse) ning uued kinnitused. Selleks tuleb ka see vahetükk keerme määramiseks kaasa võtta.
Hind ca 15.- (+km) per voolik. - Teha täiesti uued voolikud ja kinnitused juurde (jällegi vahetükk kaasa). Meetrine voolik koos otsikutega ca 27.- (+km)
Neljas ja isegi öigeim lahendus on need valed asjad neile nende kuludega tagasi saata ja las saadavad öiged asjad, pildid ning muu inf juurde ja küll aru saavad et valed asjad, eriti kui ehitamiseks terve talv veel ees
. Vöi saadvad ise need vaheadapterid juurde oma kuludega.
Lugupidamisega Janis alias saarlane.
-
Raiki
- Tsikkel: Suzuki Boulevard 1800 M109R
Kas see voolik peaks selle junni külge minema pildil vaadates üles või alla?
Margikohased asjad peaks ikka 1:1 masina külge istuma, mitte eeldama jaantatika moodi külasepa juures lisajunnide tegemist.
-
StreetMoto
- Kaupmees
- Tänatud: 205 korda
- Kontakt:
Kontrollisid sa voolikute valemit ka, mis tellisid. Sinu kirjelduse kohaselt peaks olema vajalik 3S või 4S kit: http://helperformance.com/store/product ... ts_id=4627
Millise kodeeringuga sa CBF-i jaoks täpselt ostsid? Selle mudeli jaoks pakutakse mitmeid erinevaid variante, kus osad lähevad otse mõistatamata külge aga teised on modifitseerimist vajavad.
Neeme
527 4000
http://www.streetmoto.ee
streetmoto@streetmoto.ee
-
Macintosh
- Kontakt:
StreetMoto kirjutas:Kontrollisid sa voolikute valemit ka, mis tellisid. Sinu kirjelduse kohaselt peaks olema vajalik 3S või 4S kit: http://helperformance.com/store/product ... ts_id=4627
Millise kodeeringuga sa CBF-i jaoks täpselt ostsid? Selle mudeli jaoks pakutakse mitmeid erinevaid variante, kus osad lähevad otse mõistatamata külge aga teised on modifitseerimist vajavad.
Kontrollisin mitu korda, enne kui ostma asusin, küsisin müüjalt otseseid küsimusi. Toote kood on HBF2731. Komplekt on 3S, mis ei vasta täpselt (CBF500 on toodetud ainult ühe esimese pidurikettaga) - tegelik skeem ABS variandile on üks lühike voolik pumba juurest ABS toru otsani ja teine pikk voolik ABS toru otsa juurest pidurisadulani, aga selliseid HEL valikus pole. Tundub nii, et ABS variandil on vaja siiski adapter vahele panna. Väga kõvasti nad sellest saidis ei räägi aga erinevates kohtades siiski vihjatakse sellele.
Kirjutasin neile, vaatame mis vastavad. Kui nad midagi mõistlikku välja ei paku, siis tuleb hankida kas adapterid või lasta Hiflexil ühele poole uued otsad panna.
-
mart211
Ma threadjack'in ka su teemat veidi:
Kust piduripumbale õhtusniplit saab?
-
erxz
- Kaupmees
- Tsikkel: Kawa/KTM/Honda/Beta
mart211 kirjutas:Ma threadjack'in ka su teemat veidi:
Kust piduripumbale õhtusniplit saab?
Millisele piduripumbale ? Kas mõtled sedalaadi õhutusnipilt (pildil radiaal pump) ?

Kas biker24-s ei ole (blatikumi suurimas motokaubamajas)
![]()
www.motodepoo.ee
-
koi
- Tsikkel: GL 1800
- Tänanud: 62 korda
- Tänatud: 37 korda
Mart, mõtled vast ikka piduri silindrile? Pump ikka see, mida oma jõuga pumpad (jalaga, käega)
Äkki küsid tsiklipoest? Neeme leiab, arvan, kindlasti. Mind ta röövinud pole, veel
Krt ma usun, et Trammilt saad ka, kui just ämbritäit vaja pole korraga!
Tegelt on tsiklite varuosadega asjatavad poed päris head kontoorad! Näiteks need pidurivoolikud saaks naeratades poodi tagasi anda, kui ei sobi ja omal pole vaja kukalt paljaks kratsida, mismoodi õigeid leida! Ja eriti talvel ju aega jagub tellimust esitada ja oodata.
-
yeekim
- Toetajaliige
- Tsikkel: XV1900
- Tänanud: 708 korda
- Tänatud: 464 korda
Kas sellise asjaga ei saa lahendust?

-
yeekim
- Toetajaliige
Ma mõtlesin teemaalgatajat, tal vaja ühest voolikust läbi miski metallkolaka 2 saada.
edu
-
mart211
koi kirjutas:Mart, mõtled vast ikka piduri silindrile? Pump ikka see, mida oma jõuga pumpad (jalaga, käega)
Äkki küsid tsiklipoest? Neeme leiab, arvan, kindlasti. Mind ta röövinud pole, veel![]()
Krt ma usun, et Trammilt saad ka, kui just ämbritäit vaja pole korraga!
Tegelt on tsiklite varuosadega asjatavad poed päris head kontoorad! Näiteks need pidurivoolikud saaks naeratades poodi tagasi anda, kui ei sobi ja omal pole vaja kukalt paljaks kratsida, mismoodi õigeid leida! Ja eriti talvel ju aega jagub tellimust esitada ja oodata.
Radiaal pumbale vaja jah, täpselt sellist nagu erxz mainis. Neeme käest ei sain 2 millest üks ei tööta üldse ja teisel on koonuse osa liiga pikk. Vahepeal leidsin, et lakiautost võiks saada ja eks peab mõnda motopoodi ka vb külastama. Kui keegi mingit kindlat kohta ei tea.
-
yeekim
- Toetajaliige
Näiteks http://www.wemoto.com/parts/picture/HL-171020_5/
Aga ju on Virumaal' gi midagi taolist müügil.
edu
-
Macintosh
- Kontakt:
Raiki kirjutas:Kas see voolik peaks selle junni külge minema pildil vaadates üles või alla?
Margikohased asjad peaks ikka 1:1 masina külge istuma, mitte eeldama jaantatika moodi külasepa juures lisajunnide tegemist.
No peaks jah, aga võta näpust. HEL pole selline koht ka kes millegile kiireeti vastaks. Olen nende saiti pikemalt uurinud ja pisut netis sobranud ja tundub vägisi, et tegelikult oleks pidanud tooteks olema "invisible" ning siis saanuks ilma adapteriteta läbi aga kõikidel muudel juhtumitel on vaja eraldi adapter vahele susata (sellest muidugi ei räägitud).
Voolik läheb nii nagu pildil toodud, lisasin veel selgitava skeemi ka juurde. Rohelise kontuuriga piiratud ala on pidurivooliku lahutamatu osa (mingi klots).

Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.