Vihmakombe vajalikkusest
Moderaator: Moded
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Vihmakombe vajalikkusest
Võimalik, et tegu "rumalate küsimuste" valdkonnaga aga kui mul on tõeliselt korralik GoreTex sõiduvarustus ntx Rukka või Dane, kas siis vajan ikka veel lisaks vihmakombet?
-
- Tsikkel: YZ250F, Ducati Monster S4
- Tänanud: 338 korda
- Tänatud: 435 korda
- Kontakt:
-
Teema algataja - Maagia ja nõidumine
- Tänanud: 1095 korda
- Tänatud: 1117 korda
- Kontakt:
Re: Vihmakombe vajalikkusest
mx77 kirjutas:ei peaks küll nagu vajadust olema. See rohkem nagu naha teema rohkem.
Endal on ka selline mulje jäänud aga kuna odavama otsa kolmekihilise komplektiga on see kogemus, et pärast tunniajast sõitu hakkab vett ikka täiesti müstilistest kohtadest sisse pressima, siis otsusatsin igaks juhuks targemate käest küsida.
Vett hakkab läbi tulema ikka. Tsikli peal istudes tekib kuhugi "sülle" koht, kuhu vesi valgub ning sealt hakkab vaikselt läbi luku jms kihtide vahele imbuma.
Vihmakombe on hea ka sellepärast, et kui sõita tükk aega vihmas, siis määrdub ainult vihmakombe. Muidu on terve tsikliriietus pärast porine, must.
Lisaks pääseb sellest pikka aega nõudvast riiete kuivatamisest - kombe saab lihtsalt kuivaks raputada ning väga lühikese ajaga ongi kuiv.
Ahjaa, ma ei tea kas ainult mina arvan nii, aga kombes on sügiseses vihmas sõites soojem kah. Vahel kisub see temperatuur ju üsna madalale ning siis ei ole enam nii soe midagi. Muidugi saab kanda mitut kihti riideid, korralikku tagi ja pükse jne, aga kombega on ikka teine lugu.
-
- Kontakt:
macintosh kirjutas:mx77 kirjutas:ei peaks küll nagu vajadust olema. See rohkem nagu naha teema rohkem.
Endal on ka selline mulje jäänud aga kuna odavama otsa kolmekihilise komplektiga on see kogemus, et pärast tunniajast sõitu hakkab vett ikka täiesti müstilistest kohtadest sisse pressima, siis otsusatsin igaks juhuks targemate käest küsida.
eks vist odavama otsaga on see, et detaile pole päris lõpuni mõeldud (lukuliistud jne). Gore-tex eeldab ikka prototüübi vihmakambris testimsit vähemalt.
Rukkaga sõidetud ca tund vihmas, siis läbi ei tulnud st jäi kuivaks ka paagi tagune kehaosa.
Ka kuivas kiiresti sõites. Aga kui läbi vettib siis kodus kuivab kaua
-
- Toetajaliige
- Tänanud: 149 korda
- Tänatud: 184 korda
GoreTex 'ile oli miskit hooldusvahendit vaja aeg- ajalt lasta. Sai proovitud ka tavalise tekstiili ja nahksaabaste peal. Püsis kauem kuiv küll.
Pikkemal otsal on vihmakombe siiski mugavam.
macintosh kirjutas:Võimalik, et tegu "rumalate küsimuste" valdkonnaga aga kui mul on tõeliselt korralik GoreTex sõiduvarustus ntx Rukka või Dane, kas siis vajan ikka veel lisaks vihmakombet?
Kogemus selline:
- kui on vahelduv ilm (st 0,5h vihma 1h päikest), siis vihmakombe pigem takistab kuivamist (kui vett kuskilt läbi peaks pressima).
- ühes tükis kombega pole kogemust, aga vaadates matkakaaslaste pealt mida see "sisse-välja pugemine" tähendab, ei soovi küll endale sellist kohustust.
Vb on "vihmavarustuse" ainus oluline pluss see, et hoiab ära teelt (nt veoauto taga) ülespaiskuva sodi ja riided jäävad puhtamaks seeläbi. Samas 1h "puhast" vihma ja jälle on OK. Isegi kinnijäänud putukatest saab nii lahti..... ja vb +10 vihmas sõites on ka natuke tuulepluusi eest (ja soojem tunne seeläbi).
Viimastele pikematele matkadele pole vihmapükse kaasa võtnud ja ega enam ei võta ka. (Eesti piires sõites vihmariideid ei kasuta).
Ilmselt sõltub vihmakombe vajalikkus ka sellest kui hästi esiklaas ja (pool)gondel vett "eemale viskavad".
Endal kogemus suht kalli (730.- euri) gore-tex jakiga mis jättis mind peale Vilj-Tln otsa läbimärjaks. Tõsi vihma tuli mehe eest kogu sõidu vältel. Tagi ise siin:http://www.dainese.com/eu_en/motorbike/ ... &subcat=14 . Tõsi- ühtegi gore vahendit ma selle peale pritsinud polnud.
-
- Kontakt:
Douchebag kirjutas:Endal kogemus suht kalli (730.- euri) gore-tex jakiga mis jättis mind peale Vilj-Tln otsa läbimärjaks. Tõsi vihma tuli mehe eest kogu sõidu vältel. Tagi ise siin:http://www.dainese.com/eu_en/motorbike/ ... &subcat=14 . Tõsi- ühtegi gore vahendit ma selle peale pritsinud polnud.
See tagi nagu aru saan iseenesest ei ole veekindel vaid sisse käib gore-tex vooder? Kas vooder oli sees ja kust see vesi sulle voodri alla puges?
mx77 kirjutas:Douchebag kirjutas:Endal kogemus suht kalli (730.- euri) gore-tex jakiga mis jättis mind peale Vilj-Tln otsa läbimärjaks. Tõsi vihma tuli mehe eest kogu sõidu vältel. Tagi ise siin:http://www.dainese.com/eu_en/motorbike/ ... &subcat=14 . Tõsi- ühtegi gore vahendit ma selle peale pritsinud polnud.
See tagi nagu aru saan iseenesest ei ole veekindel vaid sisse käib gore-tex vooder? Kas vooder oli sees ja kust see vesi sulle voodri alla puges?
Vooder oli sees jah ja tundus et tuli igast mõeldavast august oma osa mängis kindlasti ka see, et sõitsin naked rattaga. Ja see polnud mingi vihmasabin vaid kõige hullem badass kevadvihm milles ma sõitnud olen ja seda 165 km vältel.
-
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 16 korda
Nädal tagasi samamoodi lausvihmas Tallinn- Viljandi, seljas üheosaline Louisi vihmakombe ja riided selle all kuivad mis kuivad.
Ise pooldan soojema ilmaga kergemat sõiduriietust ning sellisel juhul on vihmakombe suht asendamatu.
-
- Tsikkel: FLTRXS
- Tänanud: 13 korda
- Tänatud: 25 korda
Isiklikele kogemustele tuginedes võin öelda, et sõltub rattast. "Küprok"-ga sõites ei olnud eraldi vihmakile vajalik. Avatud rattaga sõites kipub vastu rinda peksev ja allapoole liikuv vesi endale lõpuks sobiva augu leidma ning lõpptulemusena ongi "munad märjad". Tegelikult täiesti otseses , mitte ülekantud tähenduses . Kevad/sügise ajal annab vihmakile ka arvestatava tuuletakistuse ning on soojem.
Olen proovinud nii kahe kui üheosalisi ning jäänud pidama viimaste juures. Õige lõikega üheosalise kombe selgapanek ei ole mingi probleem.
terv
Kris.
-
- Toetajaliige
- Tsikkel: Yamaha TDM 850
- Tänanud: 1992 korda
- Tänatud: 585 korda
Eelmisel aastal reisile minnes võtsime sõbraga mõlemad korralikud vihmakad ja naistele ostsin tööriiete poest korralikud kollased helkuritega vihma riided,maksid vist mingi 10 või vähem.Saime vihma kahel korral ikka kõvasti ja ühekorra ka veel lisaks padukat ja rahet.Meil oli tegemist ,vihmakatesse pugemisega ja tegelikult saime ikka ka veidi vett (istumise alune oli märg ja sõbral pressis kuskilt taskust vist läbi),aga naised olid 100% kuivad ja alati enne meid riides ja ka maha said enne meid.Pärast reisi ostsin omale ka sellise komplekti(on püsivalt kohvris ja pole enam kordagi märjaks saand.Meeldib see,et tagi ja püksid eraldi ja olen nagu keegi siin eelpool mainis seda (tagi) ka hilja peale jäädes lihtsalt sooja pidamise eesmärgil kasutanud.
http://becky.ee/et/toeoeroivad/vihmarii ... 5071050714
Teemasse niipalju,et midagi vihma eest kaitseks peab kindlasti olema,mul mitte need alumise otsa riided ja ka kõrgema klaasiga ratas,kuid kui läbi ei lase,siis riided vettivad ikka väga ära.Olid küll ühed Tshuli riided,mis ei vettinud,aga need olid ka väga umbsed.
ML-Transport AS
Kiired kaubaveod Tallinn-Helsinki,Helsinki-Tallinn
Kaubavedu Scandinaavias ja Baltimaades.
-
- Tsikkel: KTM690, TM300
- Tänanud: 193 korda
- Tänatud: 119 korda
Kuna kosmoseriietuseks raha pole siis on ka kaheosaline komplekt Bauhofi kilekaid sadula all. Saan sõita ilma ebamugava vihmavoodrita(eriti pükstes) ja kui midagi tulema hakkab tõmban kilepüksid kiirelt jalga. Ilma saapaid ära võtmata nii minutiga. Tunduvalt parem kui hakata voodritega kuskil tee peal jändama. Kraavipervel vihma käes pükstesse vihmavoori panemine on eriline ajun***
Edit: Pükste oma vihmavoodriga oli veel selline jama, et linnasõidul voolas vesi mööda rinda alla leidis koha kuskilt ja munad märjad :S
Siin kah veits sama teemat arutatud:
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=1 ... vihmakombe
Sama teema sees minu poolt mainitud vihmakombe on siiani ennast väga hästi ennast teeninud, ei mingit "seest higistamist" ja muid jamasid.
Yamaha Dragstar XVS1100 ´02
Liitu vestlusega
Vestluses osalemiseks pead sa olema motokommuuni liige
Avan konto
Pole veel liige? Pole probleemi, registreeru ja liitu.
Liikmena saad sa ise postitada ja vastata teisetel või tellida endale teavitusi vestluse edenemise kohta.
Kõik siin on tasuta ja võtab vaid minuti. Kohtusi sellega ei kaasne.